9/20/2022
#JP061: Men kan man ha "sesongpremiere" i en sirkulær podcast?
Denne episoden av Bærekraftseventyr med Jørgensen & Pedersen tar for seg flere bærekraftstemaer, inkludert åpenhetsloven, sirkulærøkonomi i sjømatnæringen og grønn innovasjon. De diskuterer hvordan ulike bransjer kan jobbe for en mer bærekraftig fremtid, og fremhever viktigheten av innovasjon, samarbeid og å skape produkter som varer lenger.
Transkript
Nevnt i episoden
Åpenhetsloven
En lov som krever at bedrifter tar ansvar for menneskerettigheter og arbeiderrettigheter i leverandørkjeder.
ESG
En forkortelse for miljø, samfunnsansvar og god forvaltning, som brukes for å vurdere bærekraften til bedrifter.
Veidekke
Et norsk bygg- og anleggsselskap som jobber med sirkulære løsninger for betong.
Veidekke Sirkulær
Et nytt selskap i Veidekke-konsernet som fokuserer på sirkulære løsninger for betong.
Sjømatnæringen
En næring som er kontroversiell og har en lang vei å gå for å bli mer bærekraftig.
Insecta
Et selskap som lager insektbasert fôr til fiskeoppdrett.
Nordic Circles
Et prosjekt som jobber med oppsirkulering av stål fra skip og borrerigger.
Grønn Plattform
En norsk forsknings- og innovasjonsprogram som finansierer grønne prosjekter.
NHO
Næringslivets Hovedorganisasjon, som tilbyr etter- og videreutdanningskurs i bærekraftig og sirkulær business.
Sustainable Business Strategy
Et ettårig eksekutivprogram på NHO Eksekutiv som fokuserer på bærekraftige forretningsstrategier.
ESCP Business School
En handelshøyskole i Berlin der deltakerne på Sustainable Business Strategy-programmet skal besøke.
Florian Lideke-Froen
En forsker på sirkulærøkonomi ved ESCP Business School.
When We Were Kings
En svensk fotballpodcast som stiller vanskelige spørsmål.
Palermo
En italiensk fotballklubb.
Mats Johansson
En svensk fotballspiller som spilte for Palermo.
Frisenberg
En gullsmed på Lillehammer som har drevet i 150 år og har en egen nettbutikk.
Nancy Bokken
En forsker som har skrevet artikler om bærekraftige forretningsmodeller.
Unsustainable Business Models
En artikkel av Nancy Bokken som beskriver ubærekraftige forretningsmodeller i ulike bransjer.
Sustainable Business Model Archetypes
En artikkel av Nancy Bokken som beskriver bærekraftige forretningsmodeller.
Encourage Sufficiency
En kategori av bærekraftige forretningsmodeller som fokuserer på å bruke færre ressurser.
Product Longevity
En underkategori av Encourage Sufficiency som fokuserer på å lage produkter som varer lenger.
Premium Branding
En underkategori av Encourage Sufficiency som fokuserer på å skape et eksklusivt merke.
Intangible Value
Verdier som er knyttet til kultur, historie eller et spesifikt sted.
Place of Origin
Stedet hvor et produkt er produsert, som kan være assosiert med kvalitet.
Laft
En tradisjonell byggteknikk som brukes til å lage hytter.
Myhaven
Et sted med lafteverk på Lillehammer.
Kitchen of the Spring
Et begrep som refererer til nye kjøkkenprodukter.
Sirkulær Økonomi
En økonomisk modell som fokuserer på å gjenbruke og resirkulere ressurser.
The Kitchen of the Spring
Et begrep som refererer til nye kjøkkenprodukter.
Deltakere
Host
Jørgensen
Host
Pedersen
Host
Sveinung
Guest
Lars Jakob