6/10/2025

#JP192: Fingeren på pulsen av bærekraftig business

Lars Jacob og Sveinung diskuterer sin to ukers pause fra podcasten, grunnet en tur til Paris for ARC-konferansen (Association for Research on Corporate Sustainability). De deltok på den 18. årlige konferansen, hvor de møtte forskere fra Harvard, Columbia, MIT, Wharton, London Business School og HEC Paris. De diskuterte også sitt forskningsprosjekt, "A Taste of Sustainability", og refleksjoner rundt konferansen.

00:03

I denne episoden diskuterer Jørgensen og Pedersen utfordringer med episodemanagement og refleksjoner rundt bærekraftig business.

04:06

Forskning på bærekraftig vin diskuteres, med fokus på eksperimenter og samarbeid mellom ledende universiteter og institusjoner.

10:17

Konferansen om bærekraft samlet forskere fra hele verden for å diskutere bærekraftige forretningsmodeller og utfordringer for fremtiden.

Transkript

Nevnt i episoden

ARC (Association for Research on Corporate Sustainability) 

En allianse av forskningsinstitusjoner som fokuserer på bærekraftig business. Nevnt som årsak til Paris-reisen.

Paris 

Sted for ARC-konferansen. Beskrevet som en fantastisk by.

Harvard University 

Et av universitetene representert i ARC. Nevnt i kontekst av konferansen og dens forskning.

Columbia University 

Et av universitetene representert i ARC. Nevnt i kontekst av konferansen og dens forskning.

MIT (Massachusetts Institute of Technology) 

Et av universitetene representert i ARC. Nevnt i kontekst av konferansen og dens forskning.

Wharton School 

En handelshøyskole nevnt i kontekst av ARC-konferansen.

London Business School 

En handelshøyskole nevnt i kontekst av ARC-konferansen.

HEC Paris 

En handelshøyskole nevnt i kontekst av ARC-konferansen. Arrangerte konferansen i Paris.

UCLA (University of California, Los Angeles) 

Universitet hvor Magali Delmas jobber. Nevnt i forbindelse med forskning på bærekraftig vin.

Magali Delmas 

Forsker ved UCLA som forsker på bærekraftig vin. Nevnt i forbindelse med Rikke Kohns arbeid.

Rikke Kohn 

Doktorgradstipendiat som presenterte forskning på bærekraftig vin på ARC-konferansen.

Vinmonopolet 

Norsk vinmonopol. Nevnt i kontekst av forskningsprosjektet "A Taste of Sustainability".

A Taste of Sustainability 

Et pågående forskningsprosjekt på effekten av bærekraftsinformasjon på smaksopplevelsen av vin.

Ypper 

Et sted i Bergen hvor et smakseksperiment ble utført.

Bergen 

By i Norge hvor et smakseksperiment ble utført.

Caroline Flammer 

President for ARC, forsker ved Columbia University. Nevnt i kontekst av konferansen og dens globalisering.

Cornell University 

Universitet hvor Glenn Dowell jobber. Nevnt i kontekst av refleksjoner rundt utviklingen i feltet.

Glenn Dowell 

Forsker ved Cornell University. Nevnt i kontekst av refleksjoner rundt utviklingen i feltet.

NRK 

Norsk rikskringkasting. Nevnt i kontekst av en serie om oljefondet.

Oljefondet 

Nevnt i kontekst av en NRK-serie og Caroline Flammer.

SIPA (School of International and Public Affairs) 

Skole hvor Caroline Flammer jobber. Nevnt i kontekst av hennes bakgrunn.

Trump-administrasjonen 

Nevnt i kontekst av ytringsfrihet og akademisk frihet på amerikanske universiteter.

EU 

Nevnt i kontekst av reguleringer og direktiver.

Frankrike 

Nevnt som en kontekst for diskusjon rundt reguleringer og direktiver.

CSR (Corporate Social Responsibility) 

Nevnt i kontekst av reguleringer og bærekraft.

ESG (Environmental, Social, and Governance) 

Nevnt i kontekst av reguleringer og bærekraft.

Singapore 

Sted for neste års ARC-konferanse.

Deltakere

Host

Lars Jacob Jørgensen

Host

Sveinung Pedersen

Poeng

Å slippe en episode i uken er en sykelig opptatthet.

Jørgensen uttrykker sin dedikasjon til å levere ukentlige podcaster.

Jeg hadde vært villig til å lempe 7 tonn jord en gang til for å kunne dra tilbake til Paris.

Pedersen viser sin begeistring for Paris.

Europe is legicentric.

Et begrep som beskriver Europas regulatoriske fokus.

We look at Europe and we see a beacon of hope.

En amerikansk professor uttrykker beundring for Europas regulatoriske tilnærming.

Her er det problemer nok til alle.

Et utsagn om at det finnes nok utfordringer innen bærekraft til alle forskere.

Påstander

Informasjon om bærekraftige elementer i vin påvirker smaksopplevelsen.

Dette er en hypotese som testes i et pågående forskningsprosjekt.

Frankrike har vært foroverlent i å iverksette EUs reparasjonsdirektiv.

En påstand om Frankrikes rolle i implementeringen av sirkulærøkonomi-pakken.

Bærekraft har blitt fullintegrert i mange økonomifag.

En observasjon om utviklingen innenfor bærekraftsforskning.

Lignende

Laster