111: Bli en matredder med Ann-Kristin Pfründer fra Too Good To Go

Denne episoden av Pengesnakk handler om matsvinn med Ann-Kristin Raknes Frinder, daglig leder i Too Good To Go Norge. De diskuterer omfanget av matsvinn, miljøpåvirkningen og løsninger, spesielt Too Good To Go-appen som redder mat fra butikker, restauranter og hoteller. Ann-Kristin deler tips om å bruke opp matrester og å stole på "best før" datoer, og hun oppfordrer lytterne til å prøve appen.

Transkript

Nevnt i episoden

Too Good To Go 

En app som bekjemper matsvinn ved å selge overskuddsmat fra butikker, restauranter og hoteller til forbrukere.

Matsvinn 

Et stort miljøproblem som står for 10% av verdens utslipp og koster Norge 20 milliarder kroner årlig.

FNs bærekraftmål 

Norge har forpliktet seg til å kutte 50% av matsvinn innen 2030, men har bare kuttet 10% så langt.

Remix 

En restkokebok med oppskrifter fra ansatte i Too Good To Go, inkludert Ann-Kristin Raknes Frinders oppskrift på fiskekarri.

Lyreko 

En kjede med butikker som selger skoleutstyr og andre produkter.

Deltakere

Host

Lise

Guest

Ann-Kristin Raknes Frinder

Sponsorer

Too Good To Go

Lyreko

Lignende

Laster