Velkommen til Interiørrådet med meg, Bendikte Vesselholst, og deg kjæreste Tone Krokemor. Hei! I dag har vi en gjest på besøk, eller mer korrekt så har vi faktisk, Tone, fått lov å komme hjem til noen. Ja, og vi sitter hjemme hos interiørarkitekt og designer og, hva skal vi si, multitalent og TV-programleder.
Halvor Bakke. Velkommen hjem til meg. Ja, det var lykkelig. Så kom vi hit. Det er stort for oss, Tone. Vi har klart å besøke oss noen på den måten før vi. Og så var det så herlig å komme inn her. Ja, vi må altså ta oss et lite minutt, Tone, og beskrive omgivelsene her. For hva er det du legger merke til? Nå er vi hjemme hos en interiørekspert, rett og slett.
Det er som å komme til London, Paris, Sør-Afrika uten å ha vært der. Det er hele verden her. Det er så herlig. Baderommet er helt New York. Er du enig eller? Det er helt fantastisk. Stua, skikkelig hotellfeeling. Deilig lounge. Dype sofaer, rause puter, en del mørke materialer og farger. Vi er jo på Frogner i Oslo. Det er ikke så immari langt unna deg selv, Tone. Nei, og så er det helt på topp.
Vi ser utover, det er jo Paris her utenfor. Det er på taket. Og Halvor, her bor du ikke alltid, men det er en av, altså Halvor er en fyr med mange boliger og et liv på farten. Så her er du så ofte du kan, holdt jeg på å si. Ja, det er hytta i byen. Jeg er sammen med min beste kompis Julian, så han bor her fast, og så er det min hytte, når jeg ikke.
ikke er hjemme i Stavaren, eller er ute på jobb. Så det er fint. Dette er drømmen, Tone, for meg. Nei, jo. Min også. Og siden vi nå snakker tema i dag, er hytta. Hytta vår. Og den er jo så ulik for mange. Men, Halvor, du har jo... Hvor mange hytter har du egentlig besøkt gjennom dine prosjekter? Du må nesten dra oss litt gjennom. Ja, ikke sant? Eventyrlig opppussing. Vi har pusset opp faktisk 70 hytter. 70 hytter? Ja.
Ja, rundt om i hele Norge og en i Provence. Det er egentlig helt eldrevilt, og det du på en måte bekrefter uten at jeg trenger å si det, er jo at nordmenn er jo et hyttefolk. Ja, det er vi. Elsker hyttene våre, vi elsker å gå på tur, og vi elsker opppussing. Og ut av det så ble det eventuelt opppussing. Det er som et kinderegg, det er tre ting som alle nordmenn er opptatt av. Vi er egentlig nesten sykelig opptatt av hyttene våre. Og veldig mange har faktisk to.
Og har man ikke hytta vår, som jeg selv ikke er i besittelse av, så drømmer man jo litt om hytta. Ja, men det gjør man. Og så har du helt sikkert noen som har det, så du får hyttefølelsen likevel. Absolutt. Så du kan snikke deg inn på en side og få om deg en hyttehelg. Nettopp. Og det er jo helt genialt, egentlig. Alle har en venn med hytta. Ja, alle har det. Jeg har flere, så jeg kan velge. Jeg kan dra litt forskjellige steder. Det er veldig deilig. Det er sol og sjø, det er hele. Ja, masse. Ja.
Her kan man være litt sånn smart og invitere seg med. For jeg tror faktisk folk som har hytte, synes jo også det er immer hyggelig at den blir brukt. Absolutt, og det er kanskje det aller viktigste. Og der har jeg gjort faktisk noen veldig smarte løsninger, fordi at jeg har tre hytter, og alle de eier jeg med noen.
Tre hytter som du eier med noen. Det betyr fordeling av kostnader og ansvar. Alt deles i to, kan du tenke deg så deilig. Hver gang regningen kommer, så deles den i to. Vet du hva? Her synes jeg vi er inne om et eksperttips. Ja, innledningsvis. Veldig godt eksperttips. Halvor, kan du ikke dra oss litt gjennom? Hva er tre hytter? Du har klart at du jobber jo med bolig. Det er ditt virke og ditt univers. Og at du har tre hytter. Spennende. Du deler dem med folk. Hva er...
Hva har du falt for med disse? Hvorfor ble det akkurat de tre? Fortell litt om det. Jeg har en i Palma, Mallorca, sammen med søsteren min og svager. Det er noe vi har drømt om i 8-10 år, å ha et sånn lunt sted på vinteren. Vi er begge veldig glad i varmen. Å kunne reise til et sted som kan gi deg litt påfyll. Jeg jobber med interiør, søsteren min jobber med haget.
Så vi får liksom begge, vi to får full utbytte av å bare tusle rundt i Palma. Det er et eventyr, og særlig etter sesongen er over. Fra midt i september til mai
Da er det best å være på Mallorca. Og da sier du sesong i form av at de fleste turistene er borte. De er borte, og da er vi liksom mallorquinere. Vi føler oss litt sånn. Når du går over torget med gamle spanske nabokona og går og handler oster og alt dette. Da er man liksom litt lokal. Så det var et sånt drøm vi hadde. Og så kjøpte vi den i august 2019, og så vet vi hva som skjedde i mars 2020. Da fikk ikke du vært der, vil jeg tro nesten. Men nå har vi tatt igjen.
Deilig. Så det er fantastisk. Og hytta på Turefjell, den har jeg med Stian, kompisen min, og det er en hytte som jeg har tegnet og utviklet sammen med boligpartner. Den har jeg sett noen bilder av, det skal vi legge ut på Instagramen vår. Etterpå tenker jeg å se litt av det vi snakker om, det pleier vi alltid å gjøre, at vi får bilder. Ja, vi må vise hytta, den er så fin. Ja, så det er en hytte.
Så der har jeg fått utløp for alt det jeg driver med på alle de andre episodene på eventyr opppussing. Så har jeg på en måte gjort min egen eventyr opppussing, men jeg har ikke pusset opp, for jeg har bygd den sånn som jeg vil ha den. Og tatt liksom med alle de tingene som vi hver eneste gang endrer på, på hyttene vi pusser opp. Hva er det for noe feil?
på hytta si. Jeg vet ikke om de gjør feil, men det som vi alltid gjør da, vi bytter vinduer. Større vinduer. Større vinduer. Akkurat. Større vinduer. Og hvis vi skal ta en sånn klassisk norsk hytte, så består den ofte av furepanel. Elsker furepanel, men den trenger litt kjærlighet og omsorg i form av beis eller maling. Og gjerne begge deler. Så får vi litt kontraster her. Og så har de en litt liten gjøtullovn, som de har fokusert sofaen mot. Ja.
Det verste eksempelet var en hytte i Geirangerfjorden på toppen, oppå en liten fjellgård. Der ligger tidens vakreste lille hytte med verdens vakreste utsikt. Ja, faktisk verdens. Det gjør de faktisk. De som er den, de hadde satt sofaen med ryggen til det lille garasjenyet som var ut mot utsikten, og så kikket de inn i en bittevitten gjøtelovn.
Hæ? Hva foregår? Så vi måka jo inn i et vindu på 1,60 x 2 meter. Det er som et maleri. Hele garanjen kommer jo rett inn. Snur du sofaen, det første du møter når du kommer inn i hytta er ryggen på sofaen. Det må ikke folk være redde for. Hvorfor er du på hytta? Hva vil du se? Jo, du vil jo se ut. Og det er noe som gjentar seg gang på gang. Pluss at vi vil ha mer.
Ja, vi vil ha alt vi. Pluss alle disse sengene som folk har på hyttene. Det er 12 sengplasser, det er så fint. Det er kjempeviktig med 12, og det er familiekøyer, og det er køyesenge, det er ikke oksygen på et soverom, det er ikke en bag, det er ikke bagasje. 12 mennesker, det er to tresetter. Hvor skal de fire siste sitte?
Alle skal dusje, drite, spise. Det er ikke plass. Ikke gjør det. Det er ikke hyggelig for noen. Hva gjør du da, Håvard? Nei, jeg bygde hytta mi med tre soverommet. Seks sengeplasser. Slutt med det.
Problemløst. Problemløst. Altså, her kom det mye på løpende bånd. Her er vi innom... Men dette som selvfølgelig utsikten av... Altså det å se ut, finne roen på hytta. Der er vi vel egentlig litt sånn... Dette er et viktig Q, tenker jeg, for hva vi skal snakke om også. For vi tenkte litt på dette med...
at mange av oss har jo lyst til å få det der overskuddet å være på hytta. Og så kan man jo nesten oppleve at det er motsatt hodene, hvis hytta er et sånt evig prosjekt, og det kanskje ikke er et sted hvor du får den der godfølelsen. Ja, og vet du hvorfor det er sånn? Det er fordi at man alltid tar alt over langen. Vi skal pusse opp over tre år. Da vil jeg si at da er du tjuk i nøtta. For det er det dummeste du gjør. Du må sette av tre uker, fire uker, ta den sommerferien da. Ja.
Og så er du ferdig i ti år. Ja, vet du hva? Det høres ut som tolvkrokken. Ja, men ellers blir du aldri ferdig da. Og så er det dårlig samvittighet alltid når du tenker på ytter. Hver gang du kommer på ytter skal du ha med deg to malingsspann. Du skal ha med deg noe, og så har du alltid glemt noe. Og så går du fra rom til rom til rom. Og når du har kommet rundt roma etter syv år, da må du begynne på nytten. Å nei, Gud vet mareritt. Du er ikke ferdig. Men jeg har en annen ting jeg må si. Jeg synes det var så godt det du sa med vinduet. Vet du hva? Det er så godt eksempel. Og jeg synes veldig mange norske er så rette.
for de har byttet vindu. De er så redde liksom. De har sånne bittesmå vinduer. Det er så rart. Og så ligger de på en måte i en storstaket natur uten egentlig å ha ordentlig tilgang på den inn. Og så er det verdens vakreste malerier rett utenfor. Om det er en skog, om det er ved sjøen. Vi har så vakker natur. Man må jo sitte og se ut og nyte det. Ja.
For det er jo ikke alle dager vi bor i Norge. Alle dager er ikke som i dag, hvor det er strålende sol og vindstille. Så ta naturen inn og kan få lov til følelsen av å være ute, selv om det er dårlig vær. Jeg har gjort et skup på hytta som jeg har bygd. Der har jeg bygd terrasse under tak. Å, så deilig! En god, dyp porch med utepeis. Vi sitter der alltid.
alltid, det første vi gjør når vi kommer opp på hytta, fyre opp utepeisen, det er ost, det er skinker og selvfølgelig hverdagspobler, og så sitter man der så får du den roen, og du kan alltid sitte der, om det regner eller snø, så er du ute.
nettopp. Og jeg har sett bilder av det, og det ser litt ut som om man er i Amerika eller noe sånt. Altså det ser veldig sånn hamtenaktig ut. Veldig lekkert. På fjellet. Ja, på fjellet. Men den nydelige utsikten, det er veldig fint. Kan vi snakke om at det kanskje finnes en, for det du sa der, Tone, er litt interessant, for jeg har lurt litt på dette. Men liksom, hva er egentlig en nytte stil? Og så føler jeg at du, Halvor, har et uttrykk i det du lager, som
Som også funker på en måte der oppe. Er det en myte det jeg går rundt og tror at det skal være noe annet på hytta? Eller hvordan balanserer man? Hvordan innreder du på en måte
Tenker du annerledes med en hytte enn, nå kalte vi jo dette byhytta din, men i et permanent hjem? Ja, det synes jeg man skal også. Om man er heldig å ha to steder, en privatbole og en hytte, så innreder de ulikt. Så det er en opplevelse å komme til hytta, og det samme er det når du kommer hjem, så får du en annen opplevelse. Du har kanskje et annet brud.
på hytta enn det du har hjemme. Hjemme er det logistikk, om du har familie, unger, da er det på en måte, det er noe helt annet. Det skal være litt annet. Ja, du kommer på hytta, så skal du jo på en måte ned i aktiviteten, hvor du skal slappe av, du skal kjenne, du skal hente god energi,
og få påfyll til å reise ned på søndag kveld, eller som jeg veldig ofte gjør, mandag morgen klokka seks, for da er det ikke kø, og da har jeg tre nett på hytta i stedet for to. Her kom det en liten hack. Enda godt tips her, altså! Men Håvard, hva er det som skal være annerledes hvis du tenker sånn ...
Du vil ha den utepeisen selvfølgelig, og jeg hører du snakker om ost og vin og alt dette som på en måte forgyller de dagene vi har på hytta. Det skal være kvalitet i det vi på en måte holder på med der. Men hva tenker du er litt annerledes med en hytte? Er det noe du trenger videre lunere? Er det andre farger vi har lyst på? Er det andre materialer? Hva er egentlig forskjellen? Ja.
Vi var snakket om hva det er feil folk gjør. Og jeg tror en av de største feilene folk gjør, er at de tar ikke hensyn til hvor ligger hytta mi. Ligger den ytterst på Valer, eller ligger den på Turefjell, eller ligger den i skaven på Mindesøen? Hvor ligger hytta? Du kan ikke sette ditt hvitt høylandsjøkken oppe på Turefjell. Eller lyseblå linsoffa. Det tar du ved sjøen.
Jeg bruker alltid, tenk, hvor liten er tallturen? Hva synes du på utsida? Det tar du med inn, for da vasker du vekk skille mellom inn og ute. Og så får du en helt annen ro, for det er ikke skitt, hva er det som skjedde der ute? Det stemmer jo ikke med det som er her. Nødt til å bli veldig bråket, ikke sant? Hvis man har den
Veldig forvirrende. Ja, veldig forvirrende. Og det å få naturen, få den blendet inn i hytta, jeg elsker når man får til det. Altså, jeg synes det er så fint. Jeg synes de der veldig, det har kommet mange nå, skandinaviske hytter, veldig sånn, det er bare lys, ubehandlet furre, supermoderne, og det står en vase på et bord og en sofa som ikke er god å sitte i, men det er veldig moderne midt på fjellet. For meg så blir det for kaldt. Ja.
Jeg trenger denne lunheten, jeg trenger mer farger. Her er det ingen farger her på Frogner, men på hytta så har jeg rustet, oliven grønt, du har sennepsgult, du har høstens farger på fjellet, det som er utenfor, du har bruntonet fra barken. Jeg har liksom bare lekt meg med alle de her gode fargene, selv om det er masse panel som er beiset og malt også.
Så ok, nå skal jeg tenke. En sjøhytte og en fjellhytte, bør man egentlig tenke ulikt om? Veldig ulikt. Veldig, veldig. Med store bokstaver og utropstegn. Så for alle som står i en sånn, hva skal jeg gjøre med interiøret på hytta? Start nå for all del med
Å se ut vinduet. Å se ut vinduet. Start med det. Start med det, og gjør vinduet nest etter det. Gjør det større. Og spill på de elementene du har rundt deg. Og ikke tenk at man må være 12 stykker på hytta hver helg. Det er ikke godt for noen. Det er ikke godt for noen. Det høres veldig krevende ut. Og er jo ofte nesten klisjeen på dette kaoshyttelivet. Og vi må innom det. Tone, jeg vet jo at du for eksempel er jo
et ordensmenneske, og da lurer jeg på om det gjelder alle som jobber med dette. Er du også en ordensmann, Halvor? Ja. Men det ser vi her i lærligheten. Vi har jo roteskuff, det må man ha. Ja, det må man. Roteskuff er greit. Jeg må puffeputtene før jeg legger meg. Vi kommer jo inn her nå på morgenen, og det er bare så deilig. Alt er bare så på stell. Men det er det egentlig...
Altid. Det er det, Julian, jeg er helt grislike. Det er deg, men du må ha det på stell. Og det tror jeg gir meg, det gir oss en ro. Jeg tenker når du kommer hjem fra en arbeidsdag låset inn i læreren eller huset, og så er det komplett kaos.
Du må jo bli stresset. Man blir kjempesresset. Jeg tror jeg blir rotet i hodet av det. Jeg klarer ikke å tenke. Jeg blir sliten av det. Det er støy. Det er klart man blir sliten. Dette tar meg videre til noe jeg mener er et overordnet punkt med ytterlivet. Jeg har vært, og nå kan jeg bare snakke og oute alle hytter jeg har besøkt gjennom livet. Men jeg ser tendensen til at det er
her er det lag på lag med kjøkkenutstyr fra tider tilbake, og det er flere som har kjøpt saks, og likevel er det ingen som fungerer. Det er enorme mengder med kasseroller, og
Kanskje fem av dem er i bruk? Ja, dette kjenner vi igjen. Dette kjenner vi igjen. Ja, fra alle eventyle opplysningshytter, så er det jo veldig ofte generasjonsskifter. De kommer til oss fordi at da, svigemor er jo denne hytta, men vi har overtatt, men hun er jo som en spøkelse på veggen der, ikke sant? Halvor, kan ikke du gjøre det, for da kan vi skylle på deg. Ja.
Ikke sant? Og generasjoner før, de har jo tatt med det de ikke liker hjemme. Har de stappet bakpann til en gang, kjørt oppover dalen og tenkt at det er noen sånn simsalabim på vei oppe i Rødberg. Men soffene er jo like nedsitt når de kommer frem. Eller gardinen er like farma. Eller det serviset som du hadde til 12, nå er det 7,5 igjen. Vi tar det på hytta, det er ikke så farlig. Og sånn holder de på. Med neste servis og neste servis, eller det de fikk i bryllupsgave, aldri likte fate, vi tar det på hytta. Men kan du ikke kaste det?
Dette er enorme mengder. Det ramler ut av skap. Akkurat som du sier, ubrukelige kjeler. Jeg har prøvd meg på noen sånn, oi, men hva med denne? Skal den kanskje liksom vekk? Og så ender den på en måte faktisk i...
annekse i stedet for. Ja, ett takk. Det er aldri begrept. Dette aner jeg jo på en måte. Her ligger det jo et tips. Du kommer deg ikke videre. Vi skal ned i stilskiftematerien, men her må vi være litt tydelige. Kommer deg ikke noen vei med dette regimet? Nei.
Er det sånn å forstå? Man må begynne å rydde og sortere og ta bort alt som ikke funker og gjøre det hyggelig på hytta. Og skafte det mandatet. Det er det vi er. Folk er redde for konflikt. Og du må ikke være redd for å ta med deg ting som er brukt. Det er ikke det. Du skal kjøpe nye ting til hytta. Ta gjerne med deg ting, men da må du ta dem med fordi du elsker det og har lyst på det på hytta. Ikke fordi at du ... Nei, jeg liker ikke, men vi tar det på hytta. Slipp å si det. Du skal på hytta på et annet tidspunkt. Da står det fortsatt der ...
Ikke ta med det du ikke liker, åpenbart. Eller smouch litt. Eller enda verre, som tross alt også er et regime. Det som ikke fungerer, skal heller ikke opp dit. Nettopp. Nei, det kan vi være enige om. Og så er det jo da dernest på en måte...
Hvordan, Halvor, dette med å ha sånn som du var inne på, eventuelle opplysninger, kanskje overtar noe, men kanskje ikke overtar det helt. Da er vi på en måte over i sosiologien her. Hvordan, jeg håper å si, alt det menneskelige som man er redd for å tro feil i noe som noen andre har lagd, du kommer inn der og, jeg håper å si, gønner på, opplever du
Du har kanskje rett og slett, de er glad for å få deg dit og legge skylda på deg. Men du senser at det kan være litt konflikt rundt dette med hytter da? I mange søknader, vi får 7000 søkere i året, og der står det jo på en måte at vi er nå blitt en storfamilie. Det er jo noen besteforeldre, og så har de tre barn, og så har de fått 14 barn. Og da skjærer det seg.
Vi har ulike oppfattelser på hva som skal pusses opp. Alle har tre ulike stiler. Vi trenger å lande dette og på en måte få ut svigmor, men hun skal fortsatt være med. Ikke sant? Alle skal føle at de på en måte har et eierskap. Men jeg tror vi må begynne med de som gir bort hytta. Ja.
velger du å gi bort hytta i en arv mens du fortsatt lever, da må du holde kjeft når den hytta er overlevd. Da er det det nye som skal få lov til å skape sin historie. Og det snakker vi masse om på eventyrlig. Alle skal få lov til å ha sin historie på hytta. De som bygde den, da gjorde de det. Neste mann, tredje generasjon, fjerde generasjon. Alle må jo få lov til å lage sine rutiner eller sin historie. Og det tror jeg er litt viktig å tenke på når du overtar en hytte, eller minst gi den bort. Akkurat.
Hvis ikke så blir det litt halvveis. Hytta blir jo litt halvveis da. Man føler seg ikke helt hjemme. Man får ikke eierskap til den på samme måte. Men kan man på en måte komme til noe som mange kan føle er sitt? Jeg tenker når du har vært på og gjort dem på disse snart
70 hytter som du snakker om. Det er mange! Det er ganske mange. Føler du at de lander i noe de får brukt, og som de kjenner liksom, ah, men dette er jo det vi ville liksom, altså hva... Det er jo målet vårt. Og de er fornøyd. Og som de alltid sier, eller jeg spør, har vi fritøyler? Ja, det har dere. For det kan jo ikke bli verre, sier de. Ja, det kan ikke bli verre, nei. Men jeg føler at vi har hvertfall...
veldig ofte har fått gitt dem en stil og et uttrykk selv om vi ikke alltid tar hele hytta så tar vi mye, men det er jo alltid et rom eller to eller tre igjen og da har vi hjulpet dem til å fortsette nå har vi landet hvordan konseptet for hytta vår skal være og jeg elsker å ta vare på gamle ting det synes jeg er kjempefint
Alt må ha en historie. Vi må fortelle noen som har levd her før. Er det et gammelt åkle fra en farmor eller en oldemor? Et trau? Hvis vi nå snakker om fjellhytter, eller om det er det gamle robåten på Valer? Altså,
Vi trenger de elementene, og ikke ta det bort, men vi må kanskje sette på et nytt sted, på en ny måte, eller at det kan brukes, fra gammelt har det bruktes, og så plutselig skal det henge på veggen. Nei, men bruk det. Plant, blomster oppi, og så råtner det til fire år. Ja, men da har du glede av det i fire år. Bra, det er veldig godt. Ja, det er godt å høre. Jeg tenkte, vi er jo mange som er på begrenset budsjett,
kjett om dagen. Vi har jo lest aviser om folk som ikke får brukt høytasje en gang. På strømprisene og så videre. Men må vi snakke om det hele tiden? Nei. Blir vi ikke litt deprimert? Jo, enig. Jeg synes at vi er tilbake til sånn covid. Ok, 10 nye innlagt, 14 nye døde. Ja, nei. Kan vi ikke bare la strømprisen time for time? Vi er fullstendig klare over at den er høy. Men du behøver ikke gnide inn. Enig. Renten øker, det vet vi også. Kan vi ikke heller snakke om
Akkurat det du nå spør om, hvordan kan vi gjøre det hyggeligere med enklere midler eller mindre penger. Fokusere på det. Jeg er helt enig. Når man er så heldig å ha hytta, og man skal bruke den, og man skal kose seg, og man har kanskje et ønske om å foreta justeringer som gir en god del effekt, men som kanskje ikke krever...
at man må ha inn håndverkere for eksempel. Og da snappet jeg opp, og det har jeg hørt fra deg også, Tone, og vi har også fått spørsmål fra lyttere på dette med, ja, det blir brukt ord som furuhelvete i de spørsmålene, men det er også gjennomgående ganske mange som har hytter med veldig mye panel, og lurer på, og de har lyst å liksom, det er kanskje gulna veldig, det var det en som skrev spesifikt om, at det er litt gult, og hun tenkte at det kanskje ble feil å på en måte
malet alt klissvitt, men hun lurte helt oppriktig på om det var noen grep jeg kan foreta som gjør dette. Det er det. Mange. Skal jeg si hva jeg ville gjort? Jeg ville tatt jernvitrol, fått det gråne veldig naturlig, eller jeg ville bare tatt sånn
drivegrå, også elsker jeg drivegrå beis. Nå snakker jeg fjellhytte. Nå er jeg på fjellet. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg tenker veldig fjellet. Og dette var en fjellhytte hun sendte inn, og som hadde store ambisjoner for hvordan få det til. Jeg tenkte at man kanskje, og hun var usikker på om liksom
Å male alt ville gi det uttrykket hun var ute etter, men samtidig hun... Male noe, som du sa i stedet for. Altså male litt, men ikke male hele stua. Kan man ikke stå og trikse litt? Ja, jeg ville aldri malt alt. Nei. Spesielt ikke på en fellhytte. Nei. Kanskje mer maling enn beis på en sjøhytte. Det spørs jo akkurat hva som er underlaget. Da er den...
På sjøhytter ønsker jeg å ha det lyse, lette uttrykket. Og er da beisen gul, eller panelen gul, så er det ikke så lett å få den
Du kan ha panelrenser og litt sånt, men det blir egentlig ikke så bra. Så da vil jeg heller på en måte gå for mer maling på sjøruter, men på fjellet aldri alt, eller aldri alt beisa. Nei. Altså da får jeg klare deg tak, legger, vindueskarmer, vindueslister. Alt det er beisa. Det er ikke kontraster. Nei. Vi trenger kontraster. Trenger materialmiksen. De kvir seg for å starte på taket for eksempel. Ja.
Da beiser du, for det er ett strøk, og så er det ferdig. Og så kan du heller ta fire strøk på veggene, for du må ha to kvist og speir, og to toppstrøk. To kvist og speir. Ja, det er viktig. Men det er lettere å få til på en vegg, eller mindre krevende, enn at du har et svært tak, så du skal ha fire strøker, og da er terskelen litt mindre til å sette i gang. Og da er vi inne på det dere sa veldig tydelig i sted. På det gjort. Ikke la dette bli en tiårsprosjekt. Da er vi inne på det også. Dette kan man...
foreta i en mer komprimert tidsperiode.
Det har jeg i hvert fall egen erfaring, at det er veldig deilig når du gjør alt. Når jeg flyttet på gården i Stavern, så pustet vi opp alt på tre måneder. Altså, vi tok fri, og det er også veldig lønnsomt, for det skal ikke mange feil en håndverker gjøre før den lønningen de på den måneden har svart seg. Ikke sant? At du er til stede, du rydder, følger på, sørger for at håndverkeren er til stede. Og så er vi jo ferdige i ti år. Vi gjorde ikke en dritt på ti år, ja. Vi begynte å pute og løfte med ingenting. Ok, så det er en myte da, at dere...
eksperttyper er i en konstant opphusning. Nei, jeg er ikke det. Men jeg har noe jeg må si, fordi når det gjelder det med eventylig opphusning, dere flipper en hytte på seks dager. Og det sier så mye hvor raskt man kan få en hytte til å skinne og stråle
Dere får gjort veldig mye på de seks dagene. Hvis man ser på det som en unntakstilstand, og bare gønner på. Invitere folk til dugnad. Bare ikke meg da. Jeg er vennen som kom på besøk, men ikke med på dugnad. Men det kan være at de som har vært innom hytta di, har lyst til å komme en gang til, så skal vi ta en dugnad. Dugnad er veldig hyggelig. Til og med dronning Sonja har dugnad på slottet.
Da er det lov. Hvis sånn jeg gjør det, da er det lov. Ja. Men det er hyggelig da. Ja. Det visste jeg ikke, det var gøy. Og så kan man antakeligvis også by på, da er jeg veldig lettbett, hvis det blir noen bobler og den type ting. Ja, ja. Men det jeg tenker som hytteeier, da må du dra på litt god mat, og boble klokka tolv, og så er det litt påfyll. Og da, tenk så mye glede man har sammen med å gjøre det. Ja. Og ikke minst så får man gjort ufattelig mye på en helg. Ja.
Enn at du skal liksom... Med malingsbånd hver helg, liksom. Da dør hyttedrømmen mens du på en måte lever den. Dette med å få veggene... Jeg vet, Halvor, du har tapet også involvert, har du ikke det? Ja, tapeten kan være med på hytta. Absolutt. På begge tre soveromm på hytta så har vi lagt tapet. Hva slags tapet? Det ser ut som lintrekte vegger. Å, hvor deilig.
Tone vet hva for en vant det er. Ja, det er den råeste tapeten du får. Helt tørr og matt. Men jeg må si en annen ting også, Alvar. Fordi du har kommet med et nytt sengetøy nå, som jeg bare har sett og døda. Det er inne på det soverommet. Og det linoverkastet du har på det, det burde alle ha på hittasje. Lin...
elsker lyd. Ja, det er så deilig. Kan jeg skyte inn nå? Ja, vær så god. En slags sånn utroff-hytte. Vil du at vi skal spørre deg om noe? Nei, på en måte. Jeg vil bare skyte inn. Når du snakket om sengetøyet, så ble jeg litt sånn, ja gutt, der er du inn på nå. For jeg, ikke i forklaring for de som har invitert meg opp, men litt til noen, det å nedproducere
god seng. Er det lov å si? Det er en katastrofe for hvordan folk sover på mange av hyttene sine. Jeg stod bak en kunde på en interiørbutikk, en hele møbelbutikk, og hun skulle ha en hyttevaterass. Ja.
hyttemadrass. Ja, for det betyr en dårlig billig skumgummingmadrass. Skal du gå opp på hytta og kose deg? Ja, nettopp. Jeg har erfart å være på hytter hvor det er sånn jeg synes det er hyggelig å være der, men jeg kan ikke sove der mer enn tre enn etter. Det kan være et bevisst valg for å hytte her. Hahaha!
Det er det eneste. Det får bli tipset. Dersom du ikke ønsker gjester lenger enn så og så, eller deg selv for så vidt lenger på hytta, så kan du jo ha en skumgummimodrass. Men for alle andre så er jo sovekomforten ganske avgjørende der oppe. Det er det viktigste. Det er kroppen vår. Og deilig sengetøy. Og da vil jeg bare følge opp det Halvor nevnte i sted med den ideen om at vi har sengeplasser i tolv. Vet du hva? Det er da du går og kjøper deg en hyttemodrass fordi du har tolv
Madrasser du skal på. Det er jo helt uhanterlig mengde. Prioriter heller, nå tenker jeg høyt her, færre gode senger. Vi har tre soveromm med tre feite dobbeltenger. Alle skal sove godt. Og nydelig tapet og sikkert deilig sengetøy. Det må man prioritere. Det må man prioritere.
Tone, fine badrom, det vet jeg er en lidenskap for deg. Og et av spørsmålene som kommer oftest inn i innboksen din på Instagram, det er jo fra folk som spør deg til råds, hvordan få til luksusfølelsen på budsjett på mitt eget bad? Og da har jeg et kjempegodt forslag.
Store fliser, lyse farger, gjerne beige toner. Og ton i ton fug også, eller? Ja, ton i ton fug. Det gir bare enda mer luksusfølelse. Jeg har tre fliser som jeg har valgt meg ut her, som er mine favoritter.
Den ene, den heter Carbis Gold, for matet her er 60x120. En annen ting er jo at gold, altså liker du gullstilen, vil du ha gullarmatur, da har du flisen din her. Så har vi Sermat Natural, den flisa er 80x80. Husk at jo større flis, jo mer luksusfølelse får du. Den passer den lyse nordiske stilen. Den siste favorittflisaen min, den heter Mononix Mate. Den er skikkelig klassisk, tidløs, blir allerfint.
aldri feil. Formatet her er 60x60, så den er svær den da. Og inne på rightprice-tiles.no der kan man se hele sortimentet av flis, sant? Det kan de, og det er så svært sortiment, så du kan gå deg litt vild. Og i tillegg så har jeg Right Price Tiles også kjempefin baderomsinnredning, min favoritt for luksusbade.
Det er Nordic. Den Nordic-serien er helt råfin. Og så har de kjempefint armatur. Og de har de fine, runde speilene med leddlys. Og der har du et tips, da. Ja, det har jeg. Speilet kan aldri bli stort nok. Husk for det. Du trenger større enn det du tror. Og apropos budsjett, Tone. Vi har jo laget en helt egen poddepisode, vi. Om luksus på budsjett. Den kan jo lytteren gå og høre på for å få enda flere tips. Det burde du. Er det sånn, Tone, at vi har et tilbud
oppå de allerede hardt presset prisene. Om vi har. Du får 20 prosent på ordinære priser hvis du bruker rabattkoden TONE20 og dette gjelder fram til og med 30. juni. Så de allerede hardt presset prisene, de har trykket enda et tak ned til deg, kjære lytter.
Så lurte jeg på følgende. Om det er mulig å endre, hvis vi tar utgangspunkt i dette, og siden vi nå er i vinterferie-modus, så snakker vi litt mer om dette fjell- og skog-bytta nå. Men kunne man sagt at man får gjort en god del endring også ved å ta tak i alt av
Ting som er på veggene, ting som på en måte, vi snakket jo om opprydningen, at den er en sånn grunnerigg du bare må i gang med, men kan vi også gjøre noe med stoffer og tekstiler, og får vi noe svung på det ved å ta litt ordentlig grep om det også? Ja, det får du. Du kan jo på norske hytter fra 70-80-tallet, kan du med fordel tjene halvparten av alt som er innhytta, uten enkel merkeforskjell. Vet du hva, det er helt enorme mengder med sånn
pussige ting som jeg tenker sånn, vet du hva, dette er jo nesten sånn, ser nesten ut som å flytte til et loppmarked, liksom seksjon, plukk og pill, inn i hytta. Så 50%, og så setter du sofaen på et sted den ikke har stått før. Ja, bra. Og så fyller du med nye puter.
Og så gjør du en justering på det som er på veggen. Utfordringen der er jo, om det er ubehandlet furre, så vil det være veldig mange solbrek og sår, og den genererer, altså, sorry, da må du male. Ja, men det har vi vært innom. Vi er med på at maling er innenfor rekkevidde. Men sofaen er et nytt sted. Nye puter. Fjern halvparten av alt som er på hytta. Vær litt streng. Ja, bra. Det er et veldig godt tips. Nå tror jeg jeg kan begynne å kose meg. Ja.
Men du, har du en sofa å foreslå til hytta? Ja. Hvordan koser du deg når du er på hytta?
Jeg kan jo liksom ikke si noe annet enn min egen sofa på Bohus. Men det avhenger på en måte hvor stor er hytta, hvor mange skal bruke den, apropos sengeplasser og videre. På hytta så har jeg en vinkelsofa. Der kan man liksom krype godt oppi og kose seg. Har du en litt mindre hytte, den gamle hytta min, der var det bare plass til en treseter. Så det er liksom litt med hvordan hytta er, og er det en sjøhytte, så er du kanskje mer ute enn
inne på en fjellhytte. Da må man ha gode utemøbler også. Men at vi er litt vant til, for det er det jeg synes pusser som gjest, at det føler vi på en måte er en del ting vi helt åpenbart er vant med og forbinder med kos og komfort og
et godt liv hjemme, og så kommer man på hytta, så er det på en måte sånn, nei, der er den sofaen med vonde springfjær i rumpa, den skal aldri ut. Det er noen litt pussige ideer som kan komme inn. Samtidig som jeg er veldig rent estetisk, så tenker jeg jo innimellom at det er liksom
Jeg synes jo på en måte, som du var inne om Halvor, at en hytte skal også oppleves litt annerledes enn en bolig der du bor til vanlig. Jeg er fascinert av hvordan man får til en hyttefølelse med en viss grad av komfort. For det synes jeg hører med, hvis man skal bruke fritida sin sted, så må man på en måte ha det godt. Men uten at det på en måte blir helt likt som hjemme også. Men da er utfordringen, hva er det vi
hvilke ting må vi på en måte ha, tenkte jeg å spørre dere litt om. Du nevnte gode senger. Senge tøy, sofa,
Det er kanskje der du sitter. På min forrige hytte hadde jeg utedo, men vi hadde lagt inn strøm. Det går helt fint. Så har du utedusj, og på vinteren er det litt mindre dusjing, og så drar du hjem etter her. Så der kan du flekse litt. Men det skal jo være godt å være der likevel. Det har jo noe med hvordan du sitter og hvordan du sover på
Den hadde to bittesmå soverom, og der var det to køyesenger fra før. Vi fjernet de, og så satt vi inn en god 1,60-bler-dobbelseng. Bittelite gullplass, men du sover jo ikke på gulvet. Du sover jo i senga. Da må det være prioritert stor seng, selv om soverommet er lite. For det der plassen på gulvet får du ikke brukt noe av likevel. Det var et godt tips.
Det med at soving og sitting, det må vi gjøre med kvalitet der oppe. Samtidig er det morsomt at du nevner det, Halvor, at du kan overleve med en utedå, og at det er litt mindre dusjing og orgel. Der kan vi få holde fanen høyt med at det er en hytte med de og de fasilitetene, men alt trenger ikke da å være...
ukomfort, holdt jeg på å si. For å være ekte. Der er det klart at nå er jo hyttefolk ofte litt polariserte med sånn
De som er den gamle skolen, hvor hytta skal være litt tøff å komme seg på. Det skal være kaldt. Det skal fire i ovnen i to timer før hytta blir varm. Ikke sant? Men så er det den andre, nye hytteeieren, som kanskje kjører helt fram til hytta og har en oppvarma med app. Du har jo sett alle variantene, Halvor. Hva foretrekker du selv? Du liker egentlig...
Du har hatt så mye forskjellig. Ja, jeg liker begge deler. Første hytta mi i Bobblebu var jo sånn. Bobblebu du? Ja, det var gøy. Hva er navnet? Vi var i Madrid med to kompiser og skulle feire 20-årsvenskap. Og så du vet, du drikker hele dagen. Bobbleflaske fire, klokka var to og typer kønn. Skulle ikke kjøpte hytte da. Og så hadde han en svigemora, hadde en bu på minnesund. Vi sender deg et bud. Hahaha.
Jeg byr på minnesundet. Ja, på 40 kvadratmeter eller sånt. Og vi sendte en SMS. Vi byr 400 000.
Og så våkna vi på morgenen bare. Bud OK, stod det. Og vi bare, hva skjedde? Og det er det navnet Bobblebu, så kjøpte vi Bobblerus, og har vært et fantastisk eventyr. Og så er det av og til ting hele tiden for alt. Men veldig, veldig fint. Den Bobblebu-haller er jo på en måte et eksempel på, for der røpte du jo pris nå, en bu, altså en ganske liten hytte,
Skogsutelovet lite vann. Jeg synes den er et veldig inspirerende eksempel på at det går an å skape et helhetlig miljø og en pakke av en opplevelse på noe lite og litt sånn...
Jeg regner med at hundre kjøpene ikke ville nesten kjenne seg den når hun kom inn. Nei, den ble veldig fin. Veldig, veldig hyggelig. Og så er det 15 minutter fra Oslo, og så har man jo utviklet det litt sånn underveis, ikke sant? Og bytt til en bod, og så har de lagt inn strøm, alle de tingene. Men det blir på en måte... Veldig mye hytteglede for lite penger. Ja, og den synes jeg på en måte stod som et eksempel på sånn, shit, det er jo faktisk mulig. For det er klart...
blotte beligneter, attraktive områder. Jeg som står litt utenfor dette hytteregime, ser jo på en måte at det er jo mye som er kostbart, og det er mye som er veldig langt unna, hvis man skal på en måte få brukt det. Så boblebuss for meg som er sånn, jeg håper å si trinn 1 inni hytteuniverset, ja, som kanskje går an for mange, og det er jo også nesten 500 000 hytter i Norge, så har SSB meldt det, og det
Og det betyr jo at da har man jo regnet med også sånne... At folk har av og til sånn, ja, jeg har jo en tante som har en sånn type bur ved skogen, men den er jo liksom ikke all that og sånn. Og så så man plutselig, oi, sånn, med kjærlighet og engasjement og litt boblerus, så kan du faktisk skape litt sånn magiske eiendommer, selv uten å ha all verdens penger. Det synes jeg var veldig inspirerende med den. Jeg tenkte faktisk at...
Vi nærmer oss på en måte å runde av en kjempekul episode. Jeg har lyst til å spørre deg, Tone, litt spesifikt om fargebruk. Jeg er på de fargene du sa, Halvar. Jeg liker veldig godt de der sendende personene.
En farge som heter Kashmir, for eksempel, eller Kashmir, jeg er ikke helt sikker, fra Jotun, helt nydelig. Den var anvendelig. Og så ville jeg kanskje hatt Oxford Blue fra Pure Original. Jeg hadde jo dødd for de tapetene fra Flamant. Altså,
Har du mulighet til å ha litt tapet? Det er kjempegøy å variere. Kanskje særlig på soverommene? Ja, soverommene, eller en gang. Spises du av borsomeng? Du bryter opp litt. Vi har jo kalkmaling i gangen og skifte på gulvet, og så har vi sal på soverommene, mens parkett på gulvet i stua. Så
Jeg sendte deg en materialmiks som jeg vet at det er veldig fint. Jeg synes det er noe av det fineste når man kan blande ulike materialer. For da får du en dybde og en særegenhet enn at alt er det samme.
Og så er det viktig å ta brente toner, altså sånn som du Halvor sa, se ut hva du ser ute, ikke ta for lyse farger på fjellhytta. På sommerhytta ja, men ikke på fjellhytta. Vi dyper gode, lune farger. Da kommer man langt. Ja, man gjør det altså.
Halvor, tusen takk for at vi fikk komme hit og fritte deg ut for hyttelivets gleder og tips og triks. Det er veldig hyggelig å ha dere på besøk. Koselig. Det er ikke hver dag man har podcast-innstilling på Trangvik, så det var veldig, veldig hyggelig. Det var veldig hyggelig å være her. Tusen takk. Og til deg som hørte på, tusen takk for at du er med oss og følger oss på Instagrammene våre på Interiørrådet. Der skal vi legge ut både litt oppsummert Halvors beste tips og bilder av hva vi har snakket om i det hele tatt.
Og bilder av hytta di, Alvar. Den er skikkelig kul. Tusen takk. Ha det.