#137. Traumer, stressresponser, fysiske avtrykk og førstehjelp for nervesystemet. Med psykologspesialist Barbro Andersen.

Psykologspesialist Barbro Andersen diskuterer forholdet mellom kropp og sinn, og hvordan traumatiske opplevelser kan påvirke nervesystemet. Hun påpeker viktigheten av å balansere det sympatiske og parasympatiske nervesystemet, og anbefaler tilstedeværelse og aksept av følelser for bedre helse. Intervjuer Anette Dragland understreker også betydningen av å gjøre helseinformasjon tilgjengelig.

00:00

Podkasten presenterer psykologspesialist Barbro Maria Andersen og diskuterer viktigheten av det autonome nervesystemet i forbindelse med stress og helseproblemer.

04:28

Påvirkning av sansene setter seg i det autonome nervesystemet og kan føre til langvarige helse- og følelsesmessige konsekvenser.

14:16

Temaene diskutert inkluderer forbindelsen mellom kropp og sinn, traumer, posttraumatisk vekst og håp for helbredelse etter vanskelige opplevelser.

27:59

Dyrene reagerer med frykt, flight og fight for å overleve farer, mens mennesker også kan gå inn i en immobiliserende tilstand.

36:11

Fåning er en respons som kan være helsebringende eller ikke hensiktsmessig, avhengig av situasjonen, og det viktig å utvikle et større repertoar.

Transkript

Lignende

Laster