Uttast tilbud og spar! Start dagen med en god kopp kaffe. Nå får du 250 gram Evergood. Før 54,90. Nå kun 34,90. Du får også 40% rabatt og et stort utvalg ferdigheter fra fersk og ferdig. Altid tilbud på noe godt. Hilsen oss i spar!
Hei dere, velkommen til Biohacking Girls podcast. Vi leder showet, og jeg er Alette. Og jeg er Monika. Vi er gode venner og kollegaer, og vi legger sammen våre erfaringer og kunnskap for å inspirere deg til å bli din egen biohacker og optimalisere livet ditt.
Vi følger med på ny forskning og trender og stiller de spørsmålene vi mener er nødvendige. Vi har med del informasjon om biohacking, life coaching og fitness, og vi håper at du vil føle deg inspirert og klar til å ta et tak for å komme i den beste helsemessige form. Velkommen til Biohacking Girls podcast.
Keto-dietten
Teksting av Nicolai Winther
Og på denne livsstilen så scroll igjen tilbake om du vil få en liten oppfriskning. For vi to har lett det med jo også utdannet keto-coacher, begge to. Det er vi, og vi har kunnet hjelpe mange med en livsstilsendring. Det har vært kjempespennende og givende å holde på med. For å gjenta dette med keto-dieten, så er det. Definisjonen er høyt fett, lavt med karbo og moderat med protein. Og målet er å komme i ketose.
Helt enkelt er ideen bak at vi er så restriktive med karbohydratene vi spiser, og heller fyller på med fettet, som vil føre til at kroppen kommer i en slags fastne tilstand. Dette blir jo laget i stedet for å skulle faste, for da kommer det jo ikke til å komme til å komme til å komme.
kommer man jo automatisk i ketose med tiden. Men det er jo ganske tøft, så her er det om å gjøre da- å spise seg til en fastende tilstand. Her vil kroppen da begynne å bruke ketoner som brensel- i stedet for glukosen. Men balansen er som du sier, Monika, det er veldig viktig. Vi trenger ikke å være i en konstant ketose-
Vi vil gjerne bruke karbohydratene smart for å veksle litt frem og tilbake. Når man spiser mindre og lite karbohydrater, vil kroppen begynne å bryte ned fett og produsere disse komponentene som vi kaller ketoner. Dette er det alternative drivstoffet for kroppen som har vist seg å ha mange imponeringer.
Ja, og selv om de fleste som starter på en keto diet i dag gjør det som regel for å gå ned i vekt eller av helsemessige grunner. Startet den som en kur for å hjelpe barn med epilepsi på 20-tallet. Da hadde man ikke noe annen kur for dette, og så var det noen som fant på da at, ikke fant på, men skjønte at dette med ketoner i hjernen, det hjalp veldig på epilepsianfall.
Men etter hvert så kom medisiner inn på markedet, og denne keto-dieten feidet litt ut. Men nå i det siste så har det vist seg å bli en slanket diet, og det er ikke uten grunn. Men varselplakatene kommer også med en slik trend.
Så ikke kast deg ut på hva som helst. Og vit hvorfor du søker en ny måte å tenke mat på. Stil deg spørsmål og vær litt klar over hva du vil med endringen. Keto-livsstil vil bidra til noen helsemessige, gunstige ting. Du vil bruke lagret kroppsfødt.
Du vil redusere sjansen for overspising og sneksing siden fett metter ned, og du vil stabilisere både blodsukker og insulinnivået. Ja, vi vil gjerne dra frem de helsemessige fordelene utover dette med vekttap. For du får et mentalt fokus. Akketoner er en slags foretrukken brensel for hjernen, og det har
De fleste har kjent på dette her, hvor klar man blir når man ikke har maven full av mat. Og så vil keto-dieten hjelpe til med å redusere inflammasjoner i kroppen, og så blir vi rett og slett klarere i hodet, man får mindre angst og depresjoner, man blir rett og slett jevnere i humøret. Og
Alle som sliter med migrene, de kan jo også prøve seg på en keto-diet, fordi ketonene de passer på, så ikke glutamat, kommer ut av kontroll. Og det er jo så spennende for oss, for vi har vært på denne reisen vår veldig lenge, og lærte oss inspirere av store ledende skikkelser innenfor dietverden. Blant annet Maria Amarik. Hun er altså en fargerig kjønn. Kreativ, altså hva hun kan skape av ...
oppskrifter og inspirasjon. Hun er dagens gjest, og hun er næringsfysiolog med spesiell kompetanse innenfor det ketogene kostholdet og treningsfysiologi. Hun har slitt med helsen sin og vært overvektig gjennom både barn og ungdomsår, og måtte finne løsninger for det. Hun er superglad i mat, og hun hadde lyst å kjenne at hun kunne spise god mat med god smak, så hun har klart å
å skape kanelballer og pizza og masse sjokoladepudding og greier med sunne ingredienser og som også er ketogene. Hun er oppsatt av at neurotransmitterne jobber bra og hvordan mat kan øke vår mentale helse. Hun bruker mye av tiden sin med klienter over hele verden via Skype. Så autoimmunestykdommer, diabetes både 1 og 2,
hjert- og karsykdommer, kolesterolproblemer, Hashimoto's, kreft, epilepsi, depresjon, angst, det er noe av det hun hjelper til med. Hun har holdt foredrag om keto over hele verden, og hun har laget mat sammen med superstjerner som Halle Berry, og hun skriver faktisk på hennes hjemmeside. Ja, det gjør hun virkelig, og om ikke dette er nok, så er hun også forfatter. Herregud, som hun skriver. Hun har skrevet over 20 bøker, veldig mange kule kokebøker. Vi har masse inspirasjon fra de. De er, ja,
Jeg gleder meg til å høre hvordan hun har kommet opp med alle disse fantastiske oppskriftene. Maria, hun er en biohacker som oss, og som dere som lytter på podcasten. Hun bor store deler av tiden sin på Hawaii med både mann og sine to barn. La oss nå ta godt imot Maria.
Hei Maria, så fint å finne deg. Jeg er så uskyldig at jeg ikke møtte deg på Maui, men kanskje neste år. Kanskje neste år. Jeg tror vi bare krosset over en del dager. Ja, det var vi. Jeg er bare hjemme i mørket, og jeg har allerede misset Maui.
-Takk for å stå opp for meg. -Står du der hele vinteren? Ja, vi står ofte fra november til mai. Jeg snakker ofte i Spanien rundt november, så etter det kommer vi her. -Hvor er du i Spanien? -Mallorca. Vi er i Marbella, den sødre delen av landet. Det er en event i Mallorca i november som jeg selvfølgelig sier ja til.
En ny eksplosjon til Europa er min favoritt. Å, det er så fint. Hvordan har din morgen vært? God. Jeg begynte dagen med å rulle på beach. Og...
Det har vært fantastisk å få barnene klar for å komme hjem fra skolen. Å få dem klar for å gå til klasser online og sånt. -Runner du barefødt på beka? -Jeg rører, men jeg rører over lavefjellene. Så hvis jeg skal gå en viss vei, så rører jeg. Men det er flate skjøy. Jeg er i barefødt-runnning, men jeg har kuttet meg noen ganger. Jeg har flate skjøy, for jeg er i det... Hva heter det boken?
Barefoot running? Ja, det var en bok som var kalt jeg glemmer jeg husker
Det var bare barefootrunning. Nå er vi ute. Det er koldt i skjort og t-skjorte, så vi gjør en veldig kvitt cryo-naturel måte av å utvikle oss for koldt. Jeg elsker cryotherapy. Jeg har faktisk en isbattubbe ute i Wisconsin som jeg bruker alltid. Men jeg har ikke det her, så jeg gikk til en cryotherapy, for jeg ville alltid se hva det var som å gå inn i kammer. Og jeg var ikke engang kold på slutten. Jeg var sånn, dette
Jeg er ikke kold allerede, men...
Det sier at det er minus 200 og noen grader, men jeg tror ikke det er det. Jeg mener, jeg vet ikke. Jeg er med om at koldt vann-emergen er så mye større enn cryo. Det er en pisse kake kombinert. Men du støtter 15 minutter i tuben? Ja, jeg sørger for at... Hardcore! Nå, jeg mener, å være fra Wisconsin, jeg er nødt til å fiske is, og å være i snøet hele tiden.
Det er mye.
Her i Norge ser vi ikke IV-klinikker, krioterapi på kornet. I Paia hadde de en IV-klinikk der man kunne gjøre alt. Jeg trodde du mente noe undergrunnsk. Nei, nei, nei.
We're very open about the cryotherapy, all of that type of stuff. And they had the ice tub where I go and work out. They had the ice bath every Thursday. You could come. It's really cool. That's in Haiku, Fusion Fit. I don't even have a car, so I don't really go to those places. I just ride my bike. Somebody stole my bike. So Maria, it's
Det er så fint å ha deg som kjøper på vår podcast. Vi er nødvendige til deg. Vi har vært med deg i alle de årene. Vi har alle dine bøker, nesten. Ja, vi har dem. Og takk til Dr. Bill Schindler som har introdusert oss til deg. Vi er så gråte for det. Vi har gjort en introduksjon og snakket om deg i norsk, men hva er det du ikke kan fortelle om begynnelsen av ditt keto-jørne? Ditt hele historie. Hvordan det all begynte. Ja.
Jeg var 16 år gammel. Jeg gikk til doktor fordi jeg ikke følte meg bra. Og på denne doktorsvisen ble jeg fortalt at jeg hadde PCOS, som er en type 2 diabetes som forstyrrer kvinnens fortid. Jeg ble også givet en drog for acid reflex.
Jeg ble givet en drog for depresjon og en drog for IBS, irritabelt ballsyndrom. Og jeg var plutselig to ganger min sted i det punktet. Og doktoren sa at det var ingenting jeg gjorde feil. Det var bare kartene jeg ble delt i livet. Og så, jeg mener, det var ikke internett i dag. Det var...
I
Så jeg skulle gå til skole, og etter skole skulle jeg gå til koffeeshoppet til å jobbe og klose opp. Og hva som ikke kjøpte den dagen, fikk jeg til å gå hjem med. Så jeg var ikke gjennomgjort ekstra sin og mineraler, bare for å sikre at jeg hadde en til slutt av dagen, ikke sant? Og det er det jeg levde av. Og så...
Jeg vet ikke om doktoren var bekymret for å si at det ikke var min farge. Det var min farge! Det var det jeg hadde i kroppen som gjorde meg syk. Jeg er en kjøttetøy. Jeg elsker kjøtt. Jeg vil ikke leve ut av kjøttetøy og brokkoli. Jeg har bare begynt å rekreere noen av mine favorittfodene, som cinnamon rolls, til de låkarbe, eksotiske tingene vi nå kaller keto.
Det har hjulpet meg å holde på med dieten, og det er derfor jeg elsker å lage disse resepissene for folk. Jeg synes det hjelper dem å holde på med det. Jeg føler at jeg lurer på når jeg har det. Jeg har prøvd så mange av dine resepisser, vi har både, men jeg tenker på å lage den sjokklet-puddingen fra egg-viden til en av mine venner. Hun har en sønn som har autism, og han kan ikke spise sukker, men han elsker det dessertet når jeg bringer det til henne. Er ikke det vanskelig? Ja.
It's so weird. Everybody could eat it. They serve a cake, and I bring this, thanks to your cookbook. I just love it. So you have been such an inspiration for us. I like your bread and your tortillas and your pizzas. Thank you so much. You know, that's the thing, like, you can still have the foods that you love, just a
litt annerledes, og du må være åpenmindelig. Og ja, jeg mener, jeg spiste denne brødret hele tiden. Min favoritt er burgeren, du vet. Så hva synes du om smør? For vi bruker eriterol, eller stevia, eller ja, i denne sjokklet-puddingen, eller de kaker som du gjør, eller dessertene, eller granola. Er det ok for oss? Det er det jeg personlig prefer. Jeg synes at allulose er litt ny til USA. Det er
Det har vært noen veldig gode tilbud til å bruke det. Det er bare vanskelig å finne det i noen områder. Hvis du bruker erythrostol i stedet for allulose i brettet, så blir brettet ikke brunt og karamellert som det blir hvis du bruker allulose. Det har bare ulike egenskaper når det kommer til hvordan det blir bakt opp. Vi bruker stadig erythrostol og stevia mye. Ja, vi kan ordre allulose fra iHerb, så jeg har prøvd det også, men det er ikke så søt som stevia. Ja, ja.
Det er mer mildt. Det gleder folk til mer sukker. Den aktuelle smaken av sukker. Det melter og det karmeliser. Så det fungerer veldig bra for iskrem. Har du aldri gjort iskrem med erythritol? Nei. Det blir veldig hardt.
Det hardener som en rød, hvor hvis du bruker allulose, så blir det veldig soft, som en skjerm i skjerm. Hvilke helsebenefiter har allulose? Dr. Peter Aitia gjorde mye forskning på det, og han skrev om det på hans website. Jeg vil ikke kvote ham nå, men det var bare veldig fascinerende å finne ut at det kan hjelpe folk med å forbedre blodssykdom og den type ting. Så jeg tror det er... Ja. Vet du hva allulose er? Det er fra sykdom.
Fra sukker, ok. Ja, det er bare ulike egenskaper av det. Men tilbake til din historie. Koffeeshoppet og alle søtene. Vi gikk rett inn i søtene. Så hva skjedde til deg? Jeg gikk ikke til å løse kreft rett og slett. Men jeg gjorde det. Min mood ble mye bedre. Jeg svarer at min depresjon gikk bort. Kutting ut gluten og sukker. Og kaffein. Jeg følte så mye...
My moods are so much better. My acid reflex went away. Eventually I had to, you know, I think a big misconception is that a keto diet has to be this high fat diet. I never lost weight doing that. I had to lower the fat and focus on protein. And that's when I started losing weight. Cutting out dairy helped with that too. I have dairy now, but when I was trying to lose weight it just wasn't my friend. And so
yeah, now I, I mean, what happened is I decided I wanted to go to school for nutrition and exercise physiology, and so I did, and I was married before I could drink alcohol legally in the States, so I was going to be the stay-at-home mom. We started adopting children, but my husband lost his job, and we ended up losing our house. We could no longer pay our house payment. We sold our cars. We had nothing, and our adoption fell through because we didn't have jobs. It was really a
very depressing time for me. And someone said, oh Maria, why don't you put your recipes together to help raise money for your adoption? And so I did. I would ride my bike to the library to write, because we really had nothing, you know? It's just so sad. And now you have my books in Norway. Like, it was how cool is that, you know?
I'm very grateful for those hard times because I still live very simply. As long as I can travel and I can ride my bike every day, I'm a happy girl. I'm pretty simple too. So your husband, he's a scientist, but how did you get to the knowledge of changing or lowering the fat on keto and using more proteins in your diet? How did you find that solution? When I did that, that was before I even met Craig. But when you look at the science of
Det er ikke så mye som går til høyre. Det er ikke bare å skjute ut ditt butt, annars har du diarie hele tiden. Bare omkring 8% går til ditt kolon. Resten av det går til ditt fattceller. Og da har du besluttet å bruke det for din energi og utslipp, eller det går til størrelse. Det går ikke til deg. Det er ikke...
Jeg vet ikke hvor folk tror at den teknologien skjer, det skjer ikke. Selv om noen av dem kommer til hormoner og sånne ting, men når det kommer til kreftloss, går det til dine fattceller. Det er det som det gjør. Hvor protein, de fleste av dem kommer til å gjøre dine hår og skinn kjøy. Du kjører så mye skinn hver dag, og alle de aminoasiderne i proteinet, det er det det gjør.
Det var internett da, men gjennom forskning hva karbohydrater og proteinene gjør, og hva fattet gjør, hvis du gjør litt forskning, finner du at protein er kongen. Det er ingen essensielle karbohydrater.
Ja.
Hva vil en typisk platt se ut som hvis du viser det for oss? Hva jeg spiser? Alarm, middag, ja.
Um, after my run this morning, I had a tenderloin steak with some crab. I know this sounds really bougie, but someone just sent me some crab. So like I had, you know, surf and turf this morning. I do make a really good truffle sauce for it. That's really good if you like truffles. And then I don't really like telling people I eat three times a day because I exercise like
a lot like I don't stop moving I'm paddle boarding I'm swimming I'm running everyday and so like for lunch I'll have usually some fish like mahi mahi I have make this coconut ginger sauce to put all over it and then I'll have just some iceberg lettuce underneath that I don't focus on vegetables but like iceberg lettuce doesn't have oxalates it's kind of just water and then for dinner I'll probably have some protein bread um
maybe like a burger with that. Like I told you, I'm like a dog. I can eat the same thing. It doesn't bother me. But that's kind of like a typical day. There's this new beef protein that I love. So I'll make like a beef protein little smoothie out of that. And that's kind of like my dessert. It's kind of like the pudding. I made it
Det er egentlig puding med det, men i stedet for å putte kokospølje i det, har de ulike smaker, så jeg bruker deres stråberi-protein. Det er laget av bøk, så det er en stråberi-pudding nå. Så det er min typiske dessert. Så hvor har vi... Har du gjort en resepi av det også, eller...
Det er en sammenheng som gjør det. Det heter Equip. Det er proteinpraten der. Ja, det er Equip. Jeg skrev en resepi. Den er på min website. Det er strålerpudding. Strålerpudding. Vi skal gjøre en note av det. Det er veldig godt. Ja.
The keto diet has gotten a lot of critique lately because of the high fat, and also people are starting to question being in ketosis all the time. What's your stance on that? I've been in ketosis for the past 25 years. I don't think it's very dangerous. I don't think it's dangerous at all. But I do think this whole high fat idea, I like to follow the nutrients. Where are the nutrients?
Fordi alle vil spise den mest nutrisjonsdense dieten, ikke sant? Folk som er veganske tror at de gjør det, hva som helst. Den mest nutrisjonsdense maten er mat og organmat. Det er ikke i fatten. Hvis du ser på MCT-oljen, så har sukker mer nutrisjon enn MCT-oljen har. De fleste mener ikke at det er det. Det er ikke mye nutrisjon i fatten. Kanskje litt vitamin A,
Men når du ser på hvor du får zink og alle de nutrimenter du vil ha, det er i proteinet. Så fokusere på en nutriment, og alle vegene har antinutrimenter, slik som oxalater og den type ting som bare vil rippe ditt kropp av alle de nutrimenter du vil ha i dine celler. Så hvorfor ikke fokusere på ditt dødsprotein? Det er sånn jeg føler best. Men da det kommer til fatt eller karbene, er protein ikke en god energi-surs. La oss få det klart.
Så hvis noen har mye fett på kroppen, har de mye energi på kroppen de kan bruke, ikke sant? Men hvis du er lenge, må du ta en beslutning. Fokusere på protein for alle nutrien, og da må du ta en beslutning. Kan du tilføye karbohydrater eller fett for energi? Jeg vil ikke tilføye karbohydrater, for det vil bare sende meg ned i en bender, du vet? Så jeg fokuserer på å tilføye fett for min energi. Så hva er din refleksjon på V-protein? V-protein er...
Ja.
Again, it's dairy, and it's so quickly absorbed. I'd rather have a slow-absorbing protein. But it has a lot of amino acids and very few calories. But that's why I use the beef protein, because the way it absorbs is not so fast into the bloodstream. So it's going to give you all the benefits, if not more, of the amino acids without that blood sugar issue. Okay, because all of your recipes are dairy-free, right? Not all of them. I have four.
Det er fem derifri bøker der ute. Så de er spesifikt utsatt for kreft. Kan jeg bare spørre om supplementasjon av aminoaseter? Er det nødvendig, eller er du bare nødvendig på maten? Jeg er bare nødvendig på maten. Jeg har en gratis makrokalculator på min website. Ja, vi vil snakke om den. Ja.
Det var veldig kraftig å skrive. Vi betalte noen mye penger, men det er veldig, veldig akkurat, og det gir deg hvor mye protein ditt kropp trenger, fordi alle er ulike. Vi har ulike muskelmess, og muskelmesset skal bestemme hvor mye protein du trenger i en dag, og så, høyere enn dine mål, gir det deg en fatt,
range, and it will give you a carbohydrate range. Yeah, I have put my numbers in and got the results. It's really easy, but it must have been hard to develop, yes. And then, you know, just depending on your goals, like you're both very lean, so your goals are going to be different than someone else's, so...
Ja, men da har du menstruasjonen, du har sesoner, så vi er ikke alltid stabil, vi er mennesker. Så vi må forandre dietene litt mellom. Men senere har du utviklet protein-sparing-modifert fast. Hvorfor ikke du skriver noen av dine tenkninger og teorien om det? Den første boken jeg skrev, snakket om pure protein-dager, og det er egentlig det samme.
Ja.
You might see weight loss on the scale faster, but you're losing a lot of muscle mass. It's very easy to lose muscle mass, and that's what you don't want to lose. That's what's going to keep you young and youthful and strong as you age. So that's where you just want to make sure to get your protein in. And that's when women say, my hair's falling out, or my thyroid's suffering. It's usually when they're not focusing on protein.
Men hvem er protein-sparing-modifiseringen for? Er det bare for overveldende mennesker, eller for alle?
The thing is, I work with people with type 2 diabetics that don't look overweight to the average person, but they're maybe skinny fat, and they have insulin resistance. And the best thing to do to reverse insulin resistance is to shrink the fat cells and to grow or maintain muscle. And the best way to do that is to throw some protein sparing days in there. And that's not something you do every single day. Let's get that clear. Most people...
Det er 1-3 dager i uken. Du vil ikke gjøre det hver dag, fordi det er lavt på kalorier. Men det er veldig nutrisjent. Ja? Ja, så fortell oss protokollet. Hvorfor du ikke vil gjøre det hver dag. Fordi det er lavt på kalorier. Og du vil ha en nedregulering av metabolismeet hvis du holder på med det over en periode. Og det er derfor du gjør det 1-3 dager i uken, maksimum.
And then you also include an overfeeding day, where it's not where you add in like, you know, pizza, but you would add in maybe short ribs or a ribeye or have a really high calorie day, and then
Det stimulerer metabolisme og gjør at kroppen bare tenker. Det fungerer veldig bra. Jeg har denne boken her. -Takk! -Ja. Vi har mange bøker av dine, Maria. Vi vil dele den på Instagram senere. Du spør om hvem den er. Jeg elsker alle resepissene her. Det er så lekk.
Så selv om det er en stil med høy protein, er maten så smaklig. Og det er det som er så imponerende om deg. Det er jo det jeg ikke vil. Jeg vil ikke spise dryt kjøtt. Jeg tror ikke noen gjør det. Men jeg kan gjøre de kjøttkøttene til din favoritt, som kinesisk takout, som sesamekjøtt eller noe annet. Og det kan smake veldig, veldig godt hvis du gjør det på riktig måte. Takk.
Takk.
Jeg vet at jeg ikke har tid til å gjøre det hele tiden, men jeg gjør det fordi jeg vil at folk ser at "Å, min gud, hun gjorde det i en minutt!" Jeg kan gjøre det fordi det kanskje lurer ut som en svær resepiss, men det er ikke det. Jeg vil at folk blir stolt til å stikke seg til å gjerne gjerne under fjelletiden.
Og du bruker mye egg whites. Tror du vi kan ha for mye egg whites? Kan det være dårlig for oss? Jeg vet ikke, da blir jeg død. Men jeg tror det er alltid en mulighet til å ha en allergi til egg, og egg whites er allergen. Men jeg vet ikke, om noen får en allergi fra for mye egg whites, så blir det meg, men jeg har ingen. Ja.
Men er det en alternativ hvis du har egg-allergi? Jeg har egg-free mealplans for folk. Jeg har en website hvor du kan kjøpe noe. Jeg har det på keto-adaptet.com. Du kan kjøpe egg-free, nice egg-free. Du kan kjøpe hvilken allergi du har, og det vil filtre
Ja.
Men det er også en stor debatt om protein, hvor mye protein, hvor mye protein, hvor mye man skal spise. Vi vil høre din mening om protein. Jeg tror debatten har vært i Statsen i et langt tid. Skal det være høy fatt, høy protein, eller noe annet? Jeg tror prøven er i pudinget. Jeg har hundre klienter som har kommet til meg og gjort det høye fatt-tallet.
og de gav ikke ut den kreft de trengte å ha for å helse sin insulinresistens. Det ble bare dårligere. De kastet seg for blodssykler, for her er det en ting. Blodsykleret vil gå opp med mer protein, men det kommer ikke til 300 som det skulle med sukker. Men det kommer til å hjelpe deg å helse. Og prøven er i pudingen. Jeg har ingen problemer med folk tenker at
Teksting av Nicolai Winther
Jeg hadde en IV i armen, men den er fylt med mold, den skaper høy blodpressur, den gjør deg mindre insulin-sensitiv, den er kjent for å skade gutt-udfordringer og flere fôrdallergier. Jeg tror at å kutte kaffe er en veldig stor steg. Å putte butter i kaffen? Kom igjen, folk. Hvis du putter en kopp kaffe med butter som har 400 kalorier i den, eller du kan ha en stekke,
med noen krabber på den, som jeg hadde. Alle nutrienene er i denne maten. Du kan ikke forvandle det. Så om du forvandler hvilken som er bedre, høy fattig eller høy protein, du kan ikke forvandle hvor nutrienene er. Faktene er faktene. Mange mennesker når de begynner keto diet, reiser et eller annet plateau. Er det fordi av høy fatt, tror du?
De er kjøpte, de giver ikke opp dæri, de giver ikke opp kaffe, de er ikke sove. Det kan være en varie ting. Hvordan går det med dine klienter? Hvordan blir du detektiv og finner de rette løsninger? Når de signerer med meg får de en stor spørsmål. De fyller det ut og kommer til meg før vi har kallet.
Jeg snakker med dem om om de kan falle i søvn, men ikke kan holde seg i søvn. Noen av de har hormoner, spesielt med kvinner. Det låte progesteron som kan få dem til å falle i søvn, men ikke kan holde seg i søvn. Det er naturlige supplementer som kan hjelpe dem å komme der. Jeg snakker med dem om om jeg gjør noe med dæri. Butter, gær, protein, det er alt dæri. Jeg kjøper alt det.
Så vi må bare steppe dem gjennom utfallene av hva som kan skade dem ikke å se resultatet de ønsker. Hva med guttsbakterier? Som byfido og akkermensia, som også er en stor debatt i dag. Vi trenger fiber, vi trenger berger. Det er så mange refleksjoner. Har du noen tenkninger om guttsbakterier? Ja, og jeg skriver om det i boken. Det beste prebiotiket.
er dødsmannproteiner. Collagen, glukosamin, det er mye bedre enn fiber, og du får ikke all blodet. Og du trenger ikke fiber til å kjøpe hver dag.
Hva er en myth? Nyebarn har ingen fibrer, og de pøler hele tiden. Kolene trenger mye salt. Så hvis du er konstipert på keto eller carnivor, så er det mest sannsynlig at du gjør dæri, nutter, eller at du ikke får noe salt. Ja, det er elektrolyter. Gjør du supplementer med det, eller får du nok fra...
Jeg liker Element. Jeg vet ikke om dere har prøvd Element. Jeg har bare noen saltkapsler som jeg liker. Keto Chow har noen saltkapsler som jeg slipper ned før jeg går til bedre. Ja.
Hva synes du om hormonmulighetene som leptin og ghrelin? Vi har all denne kjøkkenen hele tiden. Folk har behov for å spise. Vil du få mer balanse på ditt måte til å oppnå mat? 100% fordi protein kommer til å kombatere det, men jeg fokuserer også på andre aspekter av livet.
Jeg fokuserer ikke bare på mat. Det er andre deler, som jeg sa før, som er slyk. Hvis du ikke slyk, blir du ganske hungrig hele tiden. Du vil bare kreve de karbohydraterne så mye. Du vil kreve sukker, og du vil ha lav energi, men du blir ganske hungrig hele tiden. Leptin kommer ikke inn når du begynner å spise, hvis du er dårlig. Det skjer med meg. Hvis jeg går til en party eller en kjøkken, og jeg ikke slyk, så skjer det med oss alle. Jeg tror det er det nummer ene. Og da fokuserer jeg på protein, som er nummer to.
Hvorfor ikke du skriver noen slovesekret for oss? Slovesekret? Har dere blåblåte glass? Ja, vi har brukt dem. Det er veldig kraftig, for det vil forbedre... Kortisol skal være naturlig høy i morgenen og falle gjennom dagen. Og den blå lyset vil skjele kortisolet til å forbedre, som er som en teatertatter med melatonin.
Så melatonin kommer ikke til å stå på en bedtid som du ønsker. Vi ser alle på TV og komputere og telefoner på en bedtid. Jeg kjører mine i stedet for om 5:00. De er ganske stygg nå. De ser kult ut. Jeg tar dem på på natten. Kortisol. Jeg jobber ut for tidlig. Jeg jobber ut i morgenen. Å jobbe ut i morgenen, vil også stå kortisol på. Det vil stå melatonin.
Kaffein. La oss kutte kaffeinen ut. Du kommer til å sove mye bedre. Jeg hadde mange soveproblem som ungdom, fordi av PCOS og hormonlønnsbalanser. Sikre supplementer kan hjelpe. Jeg vil holde dem som en sikkerhet, utenfor magnesium. Magnesium er en god. Ikke kjøp magnesiumokside eller magnesiumsitrate, for du får bare kolenblå. Magnesiumglycinate er en god, absorbable form.
Jeg tar min før søvn fordi den er veldig rådgivende. Men hvis noen har høy blodpressur, er det bra å ta den i morgen. Den relakserer naturligvis blodvesslene, og blodpressuren er naturligvis høyest i morgen. Så magnesium er en god en, og salt. Gjør noe med salt før søvn, det vil hjelpe deg å stå i søvn også.
Vil du gjøre en element, en elektrolit før? Jeg gjør ikke element, fordi du må drikke det. Jeg vil ikke gjøre noe ekstra vann, så jeg gjør bare noen kapsler og drikker litt for å få dem ned. Ja.
Ja, snakking on salt. Snakking on salt. Kan vi snakke litt om stressmanagement også? Jeg er sikker på at du, som er i Hawaii, har de kjære omkring deg, at du har mange refleksjoner, at stress er så mye tilbake til smerter og...
slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få litt av slik som det er med å få
Når jeg var stresset ut eller depresert eller noe sånn, å kjøpe en pann med cinnamonroller gjorde ikke meg bedre, men gjorde meg bedre. Alkohol gjorde aldri meg bedre, men gjorde meg bedre. Du må forstå at disse tingene som vi tror vil gjøre oss bedre, kanskje de gjør det i denne korte perioden av tid, men i slutten gjør det deg bedre. Så bare...
Jeg vil refleksere og finne ut hva som gjør meg glad. Jeg elsker å være utenfor, selv om det er middeltid. Jeg vil putte snøskjermene på, jeg vil gå på en hikkelse. Jeg har alltid følt meg bedre når jeg lytter til musikk og går ut i naturen i skjermen. Det er kanskje min favorittting å gjøre. Jeg er en bølhunter og alt det. Så jeg elsker å være ute i naturen. Kanskje du ikke liker å gjøre det. Hva du liker å gjøre, du kan ikke la maten være svaret. Fordi...
That's never going to make you feel better. It's just going to make you feel worse. Alcohol is going to do the same thing. All of these drugs are just going to... Alcohol is a depressant, people. It doesn't make you feel better. I think stress management, you have to...
finne ting som fungerer for deg, og la folk gå som ikke har noe å gi deg godt. Hvis det er folk i livet dine som bare lurer deg ned, må du bare ta reda av deg selv først. Når du er på en bil, sier de at du må putte maskeren på først, før du hjelper andre.
Og noen ganger tror folk at det er, særlig som kvinner, at vi føler oss døde å ta vare på oss selv først. La meg fortelle deg at jeg er en mye bedre mor, en mye bedre kvinne, en mye bedre nutrisjonist av mennesker, hvis jeg tar vare på meg selv først. Så jeg tror at det bør være alle. Step nummer ett er å ta vare på deg selv, fordi du skal være en bedre mor, en bedre norskjøp, alt. Folk vil vil være rundt deg mer om du tar vare på deg selv, og det er sannheten.
Det er så vanskelig. Det er så vanskelig å brekke opp med folk som faktisk styrer din energi. Men det er sannsynlig at det drar din energi mest. Ja, jeg tror det. Maria, du nevnte Båhunter. Dette er så kult. Kan du ikke slippe av det? Ja.
-Vær så god. -Hvor lenge har du gjort det? Jeg kan huske at min pappa hadde meg i en dyrstand med ham. Jeg har aldri vært i kjøretøy, men jeg elsker bøk og rød. Det er sånn kunst. Det er vanskelig. Man må være så nært til dyr. Man kan ikke beve seg, ikke stå. Jeg har mye hår. Om det har noe smelt på det, vil dyret smelte deg.
Jeg elsker å sitte ut der. Jeg liker å lære mine barn å sitte der og være stille med meg. Lysse på naturen. Lysse bare. Det er så fint. Jeg elsker å gå ut der. Jeg har mye land der jeg bor, så jeg går ut der hver morgen før solen kommer opp. Jeg ser bare solen komme. Så selv om jeg bare er ute en time, er det bare en kjærlig rutin å komme inn i.
Eventuelt kommer det en stor kjøkken. Jeg får de meste kommenter. "Du bør være som de andre civiliserte menneskene og kjøpe dine mat i skjermen." -Hvorfor? -Du blir så bort fra der dine mat kommer fra. Dette ditt dyr hadde en fin liv da vi brukte alt. Jeg vet ikke. De forstår ikke at hvis du ikke har kjøkkener...
De dyr kommer til å dø av kars, død, det er en løsning. Herdet er så stort at det ikke kan ta seg selv. Ting må dø. Vi bruker dyr eller en kar, og det blir dødt.
It's the most humane way for the animal. We are lots of hunters in Norway, so we understand. We have lots of female hunters too. But not that many bow hunters. I think that's so cool. It must be so meditative to be out there in the woods by yourself, and you're just your bow, and ah...
Jeg føler meg sikkerere. Jeg har hatt mange ... Min kollegiemedlem, hennes pappa, ble skjønt da han var på kjøkken. Jeg føler meg mye sikkerere under båsseisen, fordi jeg vet at det ikke er noen kjøkkener der ute i det momentet.
Så la oss gå over til fremtiden. Vi er snart oppnående en ny år. Har du noen forventelser? Hvor er vi på vei? Livsstilen og maten. Hvor er vi på vei? Løser vi trekkene mer? Eller tror du det er en oppvirkning som går på nå? Det er vanskelig, for jeg mener...
Du tror at med alle testimoniene som ikke bare jeg har stilt ut fra mine klienter, men generelt, at alle disse menneskene heler fra denne dieten, men alt jeg hører om er veganismen. Og
Mange av mine venner i Europa sier at i noen områder kan man ikke lage mat til skolen. Det skjer meg til død. Jeg er forfælt for fremtiden, men samtidig er det de ansvarene folk har for å få, at de ikke får ansvaret, at de holder oss i tråd. Folk ønsker kunnskap, de ønsker sannhet, og de vil føle seg bedre.
Jeg er takknemlig for folk som dere, fordi jeg er en introvert. Så mye som jeg elsker å hjelpe folk, jeg er også en stor introvert. Så om folk sier, har du en podcast? Jeg sier, å nei, ikke meg. Så jeg er takknemlig for folk som dere, for å få denne ordet ut. For vi trenger mer av det.
Så du er introvert? Jeg skulle ikke ha tenkt det, Maria. Når jeg forteller folk at min mor sier: "Nei, fortell folk!" Jeg sier: "Mam, det betyr ikke at jeg ikke liker folk. Jeg elsker dem." Men når jeg er ferdig med dem, må jeg gå ut i skjermen og si: "Skjøl, vanskelig." Jeg må bare rulle eller gjøre noe selv. Men det er ikke at jeg ikke liker folk. Hun liker å ha en party etter en party.
Men det har vært studier om introvert mennesker, hvor det er så mye profondhet. Og du skulle tenke at alle som skrever ut og har all den energi utover, hadde mer personlighet. Men jeg tror du er veldig lykkelig. Takk, takk, takk veldig mye. Men jeg vil si før jeg glemmer, at jeg gjør disse reiserne hvor...
different travel agencies there's one in particular she's from Italy and she lives in the States now but she has me take people to Italy and we go have a keto trip
Du kan komme med meg til Italien, og vi går til Venice, Milan og Rom, og vi utforsker og har keto-møter. Men det er ingen bevisning. Så hvis noen ikke vil ha keto på reisen, jeg sørger for at det ikke er noe bevisning, eller at du gjør hva du vil. Vi kom tilbake fra Griekenland, og noen ville ha baklava eller noe annet. Jeg bærer ikke med. Så lenge du ikke presser meg, presser jeg ikke deg. Men jeg må si at jeg vanligvis glemmer mine barn når jeg reiser.
Men jeg glemmer dem ikke fordi jeg har så mye funn med folk som deg.
Det er bare en oppsigning for meg. Jeg er en introvert, men jeg elsker de tripene så mye. Det er det jeg lever for. Men hvornår er dette? Hei! Jeg vet det, jeg vet det, ikke sant? Vi går til Bali i april. Jeg tror denne er allerede fylt. Men så er det Italien i juni. Juni 2nd til 12. jeg tror. Og så Sicili i september. Wow. Skal vi signere på ditt website? Ja.
Ja, eller hvis du bare gir meg en e-mail, hvis noen ser dette, sender du meg en messager på Instagram eller hvor enn. Jeg sender deg informasjonen, men jeg forteller deg at jeg aldri trodde jeg kunne reise, fordi jeg bare har vunnet opp med mye penger. Jeg vil forgo å ha en fansig pølse så jeg kan reise, for jeg føler meg så levende når jeg utforsker nye ting.
Tidligere er Sicily på budgeten min. Jeg ser nå White Lotus på HBO. Jeg ser det også. Jeg er ikke redd for det, men jeg elsker det. Jeg heller ikke, fordi jeg har vært borte for litt. Men det er interessant. Så vi vil prøve å planlegge det, Aletta. Jeg vil si at du så den første White Lotusen som var i Maui.
Yes, and now the second one is from Sicily. Yeah, I know, the best places. Yeah, that was filmed just two miles that way. So how many trips like this do you have a year? The three, Bali, Italy and Sicily? It just kind of depends on how, like...
Jeg vil gjerne vite hvor dere vil gå, for jeg tror vi vil ta en reise til Kroatien. Vi må bare finne tid til å planlegge det, og hvornår vi skal. Mallorca. Mallorca. Vi burde gjøre det. Det blir fint. Jeg har vært der i november, og det er da det slår ned og er koldt. Så jeg vil gjerne gå når det er sommer og det er bekymret.
Ja, det er det.
People just reached out to me. They're like, I want to be one of your coaches, because I can't keep up with the busyness. I just can't. And so we have...
Køkkenet er en stor, faktisk en keto-kollegi, og vi lærer deg hvordan du kan bli den beste køkkenet. Og det er ikke bare den kjærligheten vi har for hvordan vi gjør keto-diet. Vi har hvordan vi gjør keto-diet for cancer, epilepsi. Vi lærer deg alle de ulike anleggene, høy blodpressur, supplementer. Jeg gjør en supplementkurs også.
hvilke hjelp med å sove, migraner, hva som helst. Og også hvordan man kan støtte sosiale medier, hvordan man kan få klienter, den typen av ting. Jeg vet ikke, folk elsker det. Prøven er i kåpen. Jeg elsker testimoniene som våre kjøpere gir oss, at de har funnet en jobb som de kan elskere. Det interessante er at noen mennesker sier at det er så mange kjøpere ute der.
Jeg vet ikke, folk søker alltid nye, noen i deres område, noen i Norge. Så det er der jeg sender dem. Dette er coachen for deg. Dette er bra for familier, dette er bra for Lyme-diseis, hva som helst. Jeg sender folk til deg.
Hvor lenge har du vært coach? Nå er det nesten 20 år. Wow, fantastisk. Du har hatt mange klienter. Har du en typisk klient som du liker å coache? Hvem kommer til deg? De fleste er postmenopausal kvinner som ikke kan løse vekt. De er ikke sove.
De trodde aldri at de skulle løse kraft. Det gjør de. Man er aldri for gammel. Det er ingen hormonanskjeler som ikke kan bli lagt. Jeg tror ikke på det. Jeg tror bare at folk finner de feil svarene.
Men tror du at maten hjelper hormonene, eller tror du at noen må ta bioidentiske hormoner? Mat kan bare gjøre så mye, men jeg tror det er naturlige supplementer der man kan forgå bioidentiske hormoner som sikkert kan hjelpe deg. Ok, Maria, dette har vært veldig interessant. Vi vil bare vite hva du serverer for kristmiddag.
For Kristiansand? Det er veldig funnet fordi jeg elsker å kjøpe mer enn noen i verden. Jeg skal være på en show i Costa Rica hvor jeg er sjefen, så det er veldig funnet. Jeg elsker å kjøpe hele tiden. Jeg føler at jeg har min egen restaurant på denne showen fordi jeg kjøper hele dagen. Og jeg gjør sashimi.
Mine barn elsker råfisk, så de lokale fiskere slipper fiskene opp på dørappet, og jeg må bare kutte det opp. Jeg elsker at de er så gode spiser. Jeg har også noen devletegg og andre ting. Min sønns dagsdag er på kristne.
And his favorite dessert is creme brulee, which I think is super easy to make keto. So we'll do creme brulee for sure for him. Sounds amazing. Do you need to freeze that? You don't freeze that fresh fish, no? They flash freeze it just to kill off any bacteria that could be there. But yeah, they just flash it quick. Yes, just to be safe. Yep, just to be safe.
Men takk så mye. Det var virkelig kjempefint. Og vi har alle løpene og informasjonen om deg, så folk kan reage på ditt webseite og Instagram. Jeg håper vi sees en dag. Ja, absolutt. Vi vil lov til å gå til Sicily med deg. Vi vil lov til å gå til Mallorca. Alle de steder. Og anvende deg til Norge. Alle de steder. Dere er de beste.
No, it sounds amazing. You need the community. You do. And thank you for getting the word out there. Thank you, thank you, thank you. Thank you for coming, and see you soon. Have a great rest of the day. Thank you, Maria.
Det var herlig, Monika. Nå fikk vi endelig snakket med Maria Emmerich. Takk til Bill Schindler som connected oss. Dette er en gjest vi har hatt lyst til å snakke med lenge. Ja, det føler jeg at vi kjenner henne også. Men vi skal lage en liten recap-episode. Vi bare oppsummerer litt det vi satt igjen med av det vi har gjort.
samtalen vår i dag, som vi sender på torsdag. Så på torsdag kommer det en ekstra episode der vi to prater om den episoden. Ja, da får vi litt highlights på norsk, sier jeg på engelsk. Og så kan dere da glede dere til torsdag. Så folk kan bare være glade og biohekke helt om det er torsdag. Så går det så godt. Så hører vi oss igjen.
Vi minner om at dere må snakke med egen lege eller kostholdsveileder om dieter og andre spørsmål relatert til medisiner og supplementer. Informasjon med dele kan ikke bli brukt til å diagnostisere, behandle, forebygge eller kurere noen sykdommer eller tilstander. Uttast tilbud og spar. Start dagen med en god kopp kaffe. Nå får du 250 gram Evergood. Før 54,90. Nå kun 34,90. Du får også 40% rabatt på et stort utvalg ferdigheter fra fersk og ferdig. Alt i tilbud på noe godt.
Hilsen oss i spar.