3/18/2022
Folk som fikser verden: Garanterer bærekraftige matvarer
Inge-Marie Omedal, gründeren bak matkjeden Lokal, forteller om sin reise fra å jobbe med markedsføring for store dagligvarekjeder til å starte sin egen kjede med fokus på bærekraftige og lokale matvarer. Hun ønsket å gjøre det lettere for folk å ta bærekraftige valg og skape et mer bærekraftig matsystem. Lokal tilbyr et kuratert utvalg av matvarer fra lokale leverandører, og de har også et ferdigmiddagsprosjekt for å gjøre det enklere for folk å spise sunt og godt. Inge-Marie mener at det er viktig å spise opp maten, og det er hennes bærekraftige hverdagstips.
Transkript
Nevnt i episoden
Lokal
En kjede med fokus på bærekraftige og lokale matvarer, grunnlagt av Inge-Marie Omedal.
Gourmet Garage
En kjede i New York som inspirerte Inge-Marie til å lage en dagligvarebutikk med fokus på kvalitet og kuratert utvalg.
DeBio
En merkeordning for økologisk mat som har tillit hos folk.
Green Deal
EUs store omstillingsplan som tar for seg bærekraft, inkludert jord til bord-strategien.
Jord til bord
EUs strategien for å skape et mer bærekraftig matsystem.
Cefalo
Et norsk outsourcing-selskap som spesialiserer seg på rekruttering av utviklere i Bangladesh.
Matsvinn
Et stort problem som Inge-Marie mener at forbrukerne er ansvarlige for.
Plast
Frankrike har vært langt foran i å forby plast, noe som er et positivt tegn for bærekraft.
Anaboliske steroider
Et eksempel på en uønsket praksis i matproduksjon som illustrerer kompleksiteten i bærekraft.
Deltakere
Guest
Inge-Marie Omedal
Host
Randi Lillahlsten
Guest
Kirsti Svenning
Sponsorer
Fritt Ord
Cefalo