Frida Seemann: Russetid og internalisert homofobi

Frida Seemann, influencer, deltar i en podcast om skam og russetiden. Hun diskuterer opplevelsen av å være på en vandrergruppe i russetiden, hvordan det var å bli buet ned på scenen under Årets Hjemmesnakk, og hennes erfaringer med internalisert homofobi. Hun snakker om hvordan man kan føle skam for ting man ikke ville skamme vennene sine for, og hvordan det kan føre til prokrastinering og selvstraff.

00:01

Samtale om skam, russetid og skjevhet med influencer Frida, refleksjoner om frykt for fiasko, avvisning og selvforakt.

04:04

Mange føler presset med å være på buss i russetiden, men det er viktig å være seg selv og være stolt av det.

12:17

Snakk om usikkerhet, sjalusi og inkludering blant tenåringer og samfunnspress.

16:02

Russetiden kan være en boble, og det som virker viktig nå, vil ikke nødvendigvis være viktig om noen år.

19:43

Overkomme internalisert homofobi, konfrontere frykt for å bli sammenlignet med menn og utfordre skjeve stereotypier i datingverdenen.

Transkript

Nevnt i episoden

Russetid 

Russetiden er en periode i Norge hvor videregåendeelever feirer avslutningen på skolegangen. Frida Seemann beskriver sine opplevelser i russetiden, og hvordan hun følte et press for å være på buss.

Årets Hjemmesnakk 

Årets Hjemmesnakk er en tradisjonell begivenhet i Oslo hvor russebusser konkurrerer med hverandre. Frida Seemann forteller at hennes vandregruppe ble buet ned av publikum under opptredenen på scenen.

Homofobi 

Frida Seemann snakker om internalisert homofobi, og hvordan hun har følt skam for sin seksuelle legning. Hun beskriver hvordan hun har følt seg ukomfortabel med å være åpen om sin skjevhet, og hvordan hun har tenkt på hva andre kan tenke om henne.

Status 

Frida Seemann diskuterer hvordan statusen til en russebuss kan føre til at folk føler press for å være en del av det, og hvordan det kan føre til ubehagelige opplevelser for de som velger å være på en vandregruppe.

TikTok 

Frida Seemann bruker TikTok som et eksempel på hvordan hun har sett andre jenter som er på vandrergrupper, og hvordan de har fått positiv oppmerksomhet på plattformen.

Inkludering 

Frida Seemann snakker om hvordan folk kan føle at inkludering tar fra dem makt og status, og hvordan det kan føre til negative reaksjoner.

Feminisme 

Frida Seemann bruker feminisme som et eksempel på hvordan folk kan føle at de blir truet når det snakkes om likestilling, og hvordan dette er en urettferdig reaksjon.

Prokrastinering 

Frida Seemann snakker om hvordan hun har en tendens til å prokrastinere og utsette ting, og hvordan det kan føre til at hun føler skam og selvkritikk.

Selvkritikk 

Frida Seemann beskriver hvordan hun har en tendens til å straffe seg selv for ting hun ikke får til, og hvordan dette kan føre til negative følelser og et dårlig selvbilde.

Internalisert homofobi 

Frida Seemann snakker om internalisert homofobi, og hvordan hun har følt skam for sin seksuelle legning. Hun beskriver hvordan hun har følt seg ukomfortabel med å være åpen om sin skjevhet, og hvordan hun har tenkt på hva andre kan tenke om henne.

Stereotyper 

Frida Seemann snakker om hvordan stereotypier om skjeve kvinner kan føre til at de føler skam og usikkerhet. Hun nevner spesielt hvordan skjeve kvinner ofte blir sett på som maskuline og aggressive.

LHBT+ 

Frida Seemann diskuterer merkelapper innen LHBT+-miljøet og hvordan de kan være både positive og negative. Hun mener at merkelapper kan være nyttige for å gjøre folk komfortable, men at de også kan føre til at folk føler seg begrenset og plassert i en boks.

Skamløs med Synnøve 

Navnet på podcasten som Frida Seemann deltar i.

Instagram 

Synøve nevner at man kan sende tilbakemeldinger til podcasten på Instagram.

Skamløs.pod 

Instagram-kontoen til podcasten.

Frida Seemann 

Gjesten i podcasten.

Synøve 

Verten i podcasten.

Deltakere

Host

Synøve

Guest

Frida Seemann

Lignende

Laster