7/23/2020
Episode 283: Leif Tore Rytterbakken fra Weber om god grilling
Leif-Tore Rytterbakken fra Weber Nordic snakker om grilling, barbecue og feilene vi ofte gjør. Han understreker viktigheten av temperaturkontroll og riktig bruk av varme. Han diskuterer forskjellen mellom grilling og barbecue, og forklarer hvorfor kullgrilling er mer utfordrende, men kan gi de beste resultatene. Rytterbakken beskriver også fordelene med pelletsgrilling og den økende digitaliseringen av grillbransjen, inkludert app-styring, steketermometere og digitale kokebøker. Han mener at digitale funksjoner vil være en viktig drivkraft for produktutvikling i fremtiden.
Transcript
Mentioned in the episode
Weber
Et merke som produserer griller, Leif-Tore Rytterbakken jobber for Weber Nordic
Grilling
En populær sommeraktivitet som ofte involverer bruk av kull- eller gassgriller
Barbecue
En metode for grilling som involverer langsom tilberedning ved lav temperatur, ofte brukt for store kjøttstykker
Høy temperatur
Kan føre til at mat blir forbrent eller ødelagt, en vanlig feil i grilling
Kullgrill
En type grill som bruker kull som brensel, ofte sett på som den beste for å få ekte grillsmak
Gassgrill
En type grill som bruker gass som brensel, enkel å bruke og rask å varme opp
Pelletsgrill
En type grill som bruker pellets som brensel, gir god temperaturkontroll og brukervennlighet
Steketermometer
Et verktøy som måler kjernetemperaturen til mat, viktig for å sikre at mat er tilberedt tilstrekkelig
Digitalisering
En trend i grillbransjen som inkluderer app-styring, digitale kokebøker og kjernetemperaturmålinger
Lavastein
En stein som tidligere ble brukt i gassgriller, men nå er utdatert
Blåkveite
En type fisk som er spesielt utsatt for å bli ødelagt ved for høy temperatur
Storfiskkjøtt
En type kjøtt som er godt egnet for barbecue
Tynset
En plass der Leif-Tore Rytterbakken jobber
Participants
Host
Jan Moberg
Host
Odd-Rikard Wallmott
Guest
Leif-Tore Rytterbakken