8/29/2023

Tysklands stolthet

Kjell-Gabriel snakker om riesling, en allsidig og flott druetype. Han beskriver sin favoritt riesling, Landgraf Rielsing trocken 2022, som en frisk og syrlig vin som passer godt til reker og skaldyr. Han oppfordrer lytterne til å prøve forskjellige rieslinger for å oppdage druens variasjon.

00:00

I denne episoden diskuteres forskjeller mellom ulike rislingviner og hvordan de kan oppleves forskjellig av smakere.

03:47

Riesling passer perfekt til reker, og vi skal utforske de beste kombinasjonene i Brønnøysund.

Transkript

Mentioned in the episode

Riesling 

En type vindru som er allsidig og flott, og passer til mye.

Landgraf Rielsing trocken 2022 

En riesling som Kjell-Gabriel anbefaler, frisk, syrlig og koster rundt 170 kroner.

Taste of China 

En kinesisk restaurant i Oslo som drives av Tommy, en riesling-entusiast.

Tommy 

En riesling-entusiast som driver Taste of China i Oslo.

Svang 

En restaurant i Brønnøysund som Kjell-Gabriel anbefaler, et lite skattkammer.

Brønnøysund 

En by i Norge hvor Kjell-Gabriel skal holde vinkurs og hvor det er tradisjon for fredagsreker.

Fredagsreker 

En tradisjon i Brønnøysund hvor folk kjøper reker fra rekebåten hver fredag.

Sylvaner 

En type vin som Kjell-Gabriel sammenligner med riesling i forhold til reker.

Moskadi eller Melonde Borgen 

En type vin som Kjell-Gabriel sammenligner med riesling i forhold til reker.

Chardonnay 

En type vin som Kjell-Gabriel sammenligner med riesling i forhold til reker.

Alvarinho 

En type vin som Kjell-Gabriel sammenligner med riesling i forhold til reker.

Fiken 

Et regnskapsprogram som nevnes i starten av episoden.

Norgesvenn 

Et regnskapsprogram som nevnes i starten av episoden.

Idrufaren 

Et regnskapsprogram som nevnes i starten av episoden.

Polen 

Et land som nevnes i forbindelse med riesling.

Tyskland 

Et land som nevnes i forbindelse med riesling.

Reker 

En matrett som Kjell-Gabriel bruker som eksempel for å illustrere hvordan riesling smaker.

E16 

En vei som nevnes i forbindelse med Brønnøysund.

Dimsum 

En type kinesisk matrett som nevnes i forbindelse med Taste of China.

Viking-gummistøvel 

En type støvel som Kjell-Gabriel bruker som metafor for å beskrive lukten av riesling.

Petroleumstøften 

En lukt som Kjell-Gabriel beskriver som en egenskap ved riesling.

Citrus 

En smak som Kjell-Gabriel beskriver som en egenskap ved riesling.

Eple 

En frukt som Kjell-Gabriel beskriver som en smak i riesling.

Grapefruit 

En frukt som Kjell-Gabriel beskriver som en smak i riesling.

Sitron 

En frukt som Kjell-Gabriel beskriver som en smak i riesling.

Participants

Host

Kjell-Gabriel

Sponsors

Fiken

Lignende

Laddar