Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift? Da er du sikkert lei av å høre meg snakke om hvor enkelt det er å levere skattemeldingen med fiken som vi gir oss her. Fordi vi liker enkelt. Fiken. Superenkelt regnskap.
Se nå på TV2 Play
Sånn, da skal alt være klart for å rulle ut det nye tikketystemet deres. Og alle de ansatte har tilgang? Har du ansatte? Det blir 50 000 ekstra. Altså, det er jo de som må logge inn når de har problemer med PC-en sin. Har de hver sin PC? 10 000 ekstra. 10 000? Per PC. Men hvis du legger til en pluss diamant superbruker, så får du de første til halvpris, de neste til kvartpris og 7% rabatt dersom du har færre enn 13 saker i måneden. Er ikke det veldig... Hvis du har plantet på kontoret...
100 000 ekstra. Nei, prøv Pure Service i stedet du. Ticketsystemet uten skjultekostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst. Dette var nice. Hei alle sammen. Hjertelig velkommen til en ny episode av Kjells Vindkjeller. Jeg er i Tyskland, og jeg er på besøk hos en vindproduksent som heter Nice. Derfor sier jeg at dette var nice. It's a nice wine, og så videre. Veldig morsomt ordspill.
Og jeg ble invitert av den tyske stat, eller Deutsche Weininstitut, til å bli bedre kjent med tysk rødvin, og det er veldig hyggelig. Så da lærer jeg masse og får lov å reise sammen med folk fra hele verden. Japan og Hongkong og USA og Kanada og Tjekkia og Sverige og Finland og Danmark. Og så er vi to fra Norge også.
Veldig hyggelig, man lærer masse, og så er det litt gøy også å bli kjent med de forskjellige vinproducentene og så videre. Og grunnen til at jeg skal lage denne podcasten er at det ikke alltid er nice å være økologisk. For denne vingården her er ikke økologisk, for det får den ikke til. Men han er karbonnøytralt.
Og for dere som er opptatt av miljøet, så er dette ganske fascinerende. Han hadde spurt hvorfor jeg ikke var økologisk. Jeg er jo også veldig opptatt av at ting skal være sånn og sånn. Og han bare, jo, jeg prøver jo å være økologisk. Det er jo ikke det. Jeg prøver jo at vinen skal være så naturlig som mulig og alt skal gå for seg. Men jeg får ikke til å være økologisk fordi at jeg er karbon- og klimaneutralt.
Så det gikk rett og slett ikke an. Fordi at hvis han skulle vært økologisk, så må han oftere med traktoren ut i åkeren og sjekke årene og styre. Og da må han da eventuelt kunne kanskje fått en el-traktor og så videre, men da bruker han strøm igjen. Og alt dette her regnes på. Han må faktisk sende inn
masse sider av utregningen, om vi må bruke på strøm, om vi må bruke på vann, hele greia for å vite at han er karbonneutral, altså er grønn, som det heter. Så det er litt morsomt. Når man tenker økologisk, tenker man at det må jo være det beste.
Men for han så er det faktisk noe som er enda bedre, men vi vil jo kanskje ikke se på det som det aller beste. Så det er litt fascinerende og morsomt. Og så en annen fun story, jeg skal ikke bruke veldig lang tid, for vi er liksom på vei videre.
og du skal bare få en liten smakebitt. Men han fortalte, og det var veldig gøy, de har, når vi gikk ut i åkeren, så hørte vi sånne skudd, det er sånne gasspatroner som driver og går av for å skremme bort fugler og sånn, så de ikke skal spise opp drunene sine. For her er det spesielt, jeg mente at det var noe svart rost, det er litt vanskelig, jeg er ikke så god på fugler på tysk, men litt sånn svart rost-aktig fugl.
Så han hadde en åker igjen som er med frauburgunder. Og han fortalte det at på en dag, eller rett og slett på to timer, så ble han angrepet av disse fuglene. Ikke han personlig, men vineåkeren hans ble angrepet av disse fuglene. Ikke frauburgunder, for det var den første forresten. Det var den siste åkeren hans som skulle høste. Og da spiste de syv millioner kilo. Eller syv tonn, mener jeg. Syv tonn.
med druer i løpet av to timer. Og himmelen ble helt svart når de fløy ut, for det var så sinnssykt mye fugl. Så det er ganske visstlig at de må passe på åkeren sin. Men han sa at dette er det villigste han har sett. De kom for å høste, og så bare springte de og sa at det er jo ikke noe druer her. Det har vi høstet her før allerede. Så måtte de gå en sånn 50-100 meter inn i åkeren for å begynne å finne druene, for alt var spist opp. Rubel og bit av disse fuglene der.
Men fuglene trenger mat i også, for all del. Men det kan gå ganske hardt ut over en liten bonde hvis fuglene kommer alle på ett sted. Så det var litt nice viningstore for dere i dag. Det som er litt gøy er at jeg spurte om vi får vinnene i Norge, og det får vi antagelig etter hvert, fordi de er i samtale med en norsk viningportør som heter Rebell.
som da skal kanskje ta inn de svinene. Så vi får se om de dukker opp. Hvertfall er det nå en chardonnayen hans er på en tender, som det heter.
på vinmonopolet, så det kan hende at hvis den vinner den konkurransen, så kommer den Chardonnayen inn i sortimentet i ett år, og så hvis den selger godt nok, så blir den værende også. De eksporterer til en del land, men det drikkes veldig mye her i Tyskland. Men i Belgien blant annet, så er vinene inne på ti Michelin-restauranter. Og det kom opp fordi vi spurte hvor lett er det å selge dyr rødvin
som koster like mye som fransk dyrøving, for at de dyreste vinene hans koster 600 kroner flaska her nede. Og da sa han at det går selvfølgelig ikke å selge det til Frankrike, for de vil jo ikke ha det. Men i Belgia, der har de virkelig fått sving på sakene, for de lager fantastisk vin. Og jeg har faktisk litt enig glass her av den fineste vinen hans. Og hvis denne kommer til Norge, da er det bare å glede seg, for her lukter det fantastisk.
Mørke bær, litt sånn sjokolade, mokka og dyp, moden morell. Og det som er så digg er, når du får den i munnen, så er den frisk, syrlig og deilig. Så den lukter mørk, tung og kraftig. Så er den fortsatt frisk og flott syrlig etter bunnen. Så dette er skikkelig elegante saker. Så hvis ikke disse kommer til Norge, så må du ta turen.
til Nice, og det er litt sånn midt, Kindersheim heter byen, litt i middel av Norway, ikke så veldig langt fra, hva kjenner vi noen byer, Ludvigshafen og Karlsroe, er kanskje det som er, og Worms selvfølgelig, Worms.
Det vet alle hvor det er. Alle kan noen på arms. Du kan det. Og så ligger det da på fjellkanten av da Rien-Elven-bassengen, for den går i midten litt lenger bort her. Da skal jeg for å sende deg videre på dagens oppgaver.
Og så skal jeg bare si at dette her er kjempegøy. Jeg lærer masse, og jeg synes det er gøy, og jeg visste ikke det, at hvis du skal være klimaneutral, så kan du ikke være økologisk. Bare det i seg selv høres veldig rart ut. Men regnskapet sier at det er det. Så da er spørsmålet, skal du drikke klimaneutral vin, eller skal du drikke økologisk vin?
Kan tenke på. Takk for i dag, og tusen takk for at jeg får lov å komme med vin glede til deg. Jeg heter Kjell Gaber Henrik, tusen takk for meg.
Sånn, da skal alt være klart for å rulle ut det nye tikketystemet deres. Og alle de ansatte har tilgang? Har du ansatte? Det blir 50 000 ekstra. Altså, det er jo de som må logge inn når de har problemer med PC-en sin. Har de hver sin PC? 10 000 ekstra. 10 000 per PC? Men hvis du legger til en pluss diamant superbruker, så får du de første til halvpris, de neste til kvartpris og 7% rabatt dersom du har færre enn 13 saker i måneden. Er ikke det veldig... Hvis du har plantet på kontoret?
100 000 ekstra. Nei, prøv Pure Service i stedet du. Ticketsystemet uten skjultekostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst. Med Svea på laget er det enklere og raskere å lykkes. Få bedre likviditet, friskmelde økonomien eller samle dine lån. Svea. Vi heier på mennesker og bedrifter i endring og skaper finansielt handlingsrom.