Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift? Da er du sikkert lei av å høre meg snakke om hvor enkelt det er å sende faktura med fiken. Så vi gir oss her, fordi vi liker enkelt. Fiken. Superenkelt regnskap. Prøv gratis på fiken.no
Velkommen til høstens store eventyr, Vokteren. Følg 14 kjente deltakere på deres dramatiske ferd opp til Stetin. Det blir bål, svette og tårer. Og Vokteren, ja, han ser alt.
Hvor langt er du villig til å gå for å vinne? Utrolig mye penger. Vokteren. Se nå på TV2 Play.
Sånn, da skal alt være klart for å rulle ut det nye tikketystemet deres. Og alle de ansatte har tilgang? Har du ansatte? Det blir 50 000 ekstra. Altså, det er jo de som må logge inn når de har problemer med PC-en sin. Har de hver sin PC? 10 000 ekstra. 10 000 per PC? Men hvis du legger til en pluss diamant superbruker, så får du de første til halvpris, de neste til kvartpris og 7% rabatt dersom du har færre enn 13 saker i måneden. Er ikke det veldig... Hvis du har plante på kontoret?
100 000 ekstra. Nei, prøv Pure Service i stedet du. Ticketsystemet uten skjultekostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst. I dag skal jeg være super. Superduper. Følg med. Hei og hjertelig velkommen til dagens episode av Kjell Svinnkjeller. Håper at dere har det bra. Nå er jeg midt oppe i smaksuker. Altså da er det...
Når jeg spiller dette her, så er det da rett før mai, og da kommer det masse nye viner, så da driver jeg og flyr fra importør til importør, og smaker det ene og det andre i dag, så jeg har vært innom tre importører, og innom svære importører også er det
underselskaper, et hovedselskap, så er det kanskje tre og fire underselskaper, så det er ganske mye aktivitet. Alt dette kan du selvfølgelig oppleve hvis du er her på Snap og legger til kjeldsvinkjeldersnapen, så kan du alltid se
For da å være med litt på livet som en vinanmelder, da filmer jeg litt sånn fra smakinger og litt sånn forskjellig. Og det sitter jo andre folk der, så av og til så føler jeg at jeg tråkker litt på tærne. Der jeg plutselig tar opp...
mobilkamera og babler i vei, men det får de bare tåle. Her kan jeg ha noen gamle sure folk når vi skal leke med vin. De må skjønne at vi leker med vin, og det er viktig. Men i dag så skal jeg til et begrep som kom på 70-tallet, for da var det folk som var dritlei av regler. Og hvor er de dritlei av regler? Jo, i Italia. Og hvor blant annet lager de vin i Italia? Jo, i Toscana. Så de var dritlei av regler, og
ville da lage litt vin på egen måte. Det vil si at de hadde jo denne Sangiovese-druen som er over hele Toskana, men så ville de gjerne edde på litt internasjonale druer som Merlot, Cabernet Sauvignon, Syra og litt sånn forskjellig. Og da fikk plutselig et nytt uttrykk fotfeste, nemlig Supertoskaner.
Og det er jo ikke områdebeskyttet i det hele tatt, så det kan noen gifte kalle om hva som helst, men en digg vin med Sangiovese og internasjonale druer, det kalles ofte en supertoskanner, uten at det er noe regelverk for det. Og jeg har funnet en, som jeg testet den stunden siden jeg testet, det var i februar eller noe sånt, så jeg tenkte at den her må jeg snakke med folk om, så er det bare å være
Vært så mye, beklager det. Men nå kommer den, nemlig La Volte del Ornelia. Dette er da en supertosskanner, fordi den har 30% Sangiovese, 50% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon, og da blir det da totalt 100%. Og det er da supertosskanner med en gang. Og så har den det som er så gøy, for Sangiovesen er jo litt sånn
krydder i for seg, men den er ganske syrlig og litt sånn stikkete kirsebær som kan være litt kantet å spise. Men når den får lov å blande seg både med melo og kabardessavn, da snakker vi hygge. Og da blir det supert å skalve med en gang.
Så når dette her slår seg sammen, og det er det som jeg synes er så digg da, for da har du denne litt sånn friske spisse med det runde fyldet,
Så hvis du er som min far, Kjell Henrik, som mange av dere har vært borte i fordi dere har sett han med på disse livesendingene jeg har på Facebook-gruppen min, Vin, så har dere kanskje vært borte i han. En artig type. Jeg vet jo hva han liker. Han liker litt tunge, kraftige rødviner som han kan sitte og nesten varme seg på. Da blir Kjell Henrik glad.
Og han synes kanskje at en Sangiovese-vin vil være litt for syrlig og frisk, selv om veldig mange vil oppfatte den som kanskje er mer tørr og kryddrig. Men for de som liker det modent og rundt, så begynner Supertosskanneren å virkelig dra seg til for den har både begge deler. Det har det friske og det tunge.
Og det er så deilig. Så her i denne La Volte, som jeg synes er en veldig, veldig bra supertossganner. Og supertossganner kan være dritgjort, men denne koster bare 280 kroner, så det er en kupp av en supertossganner. Men La Volte har da i starten, så har du denne tunge, mørke, krydderige, runde smaken. Og så kommer denne lille sylige, kommer til å små midt i denne, sånn en sånn ren tone, så kommer det en sylig strek
som er deilig, og så kjenner du plutselig at overhånden begynner å sitte litt fast i tennene, og da er det tanninbittet som kommer inn.
Og nå som ting begynner å si ja til grillen, så kommer ting til å skje. Vi driver hjemme hos meg, her jeg er nå, så driver vi og bygger ned hverandre. Så vi har ikke fått lov å satte i gang grillen enda. Men naboen, han er ferdig med sin. Så han har grillet snart en uke. For dere som bor på Østlandet, så har det vært sol og fint vær. Så her lukter det jo grillkjøtt hver eneste dag rundt i nabolaget.
Og når da dette bittet får denne tunge, mørke og friske syrlige viden, da er det bare å kysse ut i luften som franskmenn og kokker gjør, og si «Voila!».
Eller Levolte, som det heter da på italiensk. Så dagens anbefaling er da rett og slett en supertålskanner. Av den rimelige sorten, for sagt. Supertålskanner kan fort koste 2000 kroner i flaska. Og da begynner det å bli dyrt. Men denne her koster da 280 kroner. Og jeg mener at denne er det som er smittet med her. Hvis du ikke har lyst til å drikke den nå, så kan du drikke den om 10 år.
Kanskje 15 år også. Lett. Formel A lager det godt. Sange Vese lager det godt. Cabernet Sauvignon lager det godt. Og alle lager det godt. Ergo, da blir det godt. Og da får den enda mer motnad seg. Så kanskje du skal kjøpe en kasse. Drikke to nå. Så legger du de fire et eller annet sted som du glemmer det. Og så finner du det om en 4, 5, 6, 7 år. Og så prøver du litt til. Gjør det. Gjør det. Gjennomfør det.
Toscana, Italia, la volte del ornealia, tror jeg det uttales. Jeg er veldig dårlig italiensk, men det gjør ingenting, for jeg skal jo ikke snakke italiensk, jeg skal snakke norsk tidligere. Jeg heter Kjell Gabel Henriks, tusen takk for at du hører på disse podcastene mine. Husk det er ikke for sent å melde seg på Piemontetur til Barolo 20-24 mai. Det er syv plasser igjen.
Så har du lyst til å være med på det, ta med en du er glad i, eller reise alene, det går helt i orden. Så ta kontakt på kjell-at-kjell-svin-kjeller.no, så skal jeg sørge for at du får være med meg til Toskana i fire dager rett etter 17. mai, og det kommer til å bli magisk. Hvis ikke du blir med, så håper jeg at du får fine dager uansett. Jeg heter Kjell Gavreld Riks, tusen takk for meg, ha en riktig fin uke. Ha det bra.
Ja, finnes det noen bedre følelser enn å løse en sak i tikketsystemet ditt? Å legge seg i nyvasket sengetøy. Ok, men bortsett fra det? Første varme vårsola etter en lang, mørk vinter. Greit, men den beste følelsen på jobb? Når du kalles inn til et møte og tror du er i trøbbel, men du er ikke i trøbbel, du blir forfremmet, og sjefen klapper deg på skulderen og sier «Jeg er stolt av deg, gutten min! Du har alltid vært som en sønn for meg!» Greit. Greit. Så finnes det bedre følelser enn å løse en tikkett?
Men skal du løse tickets, er det lite som slår Pure Service. Saksystemet uten skjulte kostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst.