Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift? Da er du sikkert lei av å høre meg snakke om hvor enkelt det er å sende faktura med fiken. Så vi gir oss her, fordi vi liker enkelt. Fiken. Superenkelt regnskap. Prøv gratis på fiken.no
Velkommen til høstens store eventyr, Vokteren. Følg 14 kjente deltakere på deres dramatiske ferd opp til Stetin. Det blir bål, svette og tårer. Og Vokteren, ja, han ser alt.
Hvor langt er du villig til å gå for å vinne? Utrolig mye penger. Vokteren. Se nå på TV2 Play. I dag skal jeg prate om noe som kommer til å forsvinne fort, så derfor må jeg være effektiv. Følg med! Hei og hjertelig velkommen til noen episode av Kjell Svinkjeller. Nå sitter jeg på en smaking hos en importør, og det er veldig sjelden jeg sier stopp, jeg må lage en podcast, for dette her er...
spesielle saker. Og dette her går under da kategorien SU-spesialutvalg. Så dette her må rett og slett bestilles. Og det kommer ikke så mange flasker av det, det skal jeg komme tilbake til.
Og dette her er spesielle saker. Og det som gjør dette spesielt er flere ting. Vi er, det som ikke er spesielt er at vi er i Italia. Der lager vi masse vind. Det som heller ikke er spesielt er at vi er i Milian, Romania, som på en måte er kjent for Bologna og Parma. Det er to kjente byer. Du vet jo hva dere lager der. Der er det...
Bolognese og parmasjenker. Så de er glad i kjøtt og godsaker her. Men oss, en produsent som heter da Fattoria Paradiso, høres veldig, veldig flott ut. Der lager de noen litt sånn snodige San Giovese-viner. Så jeg begynte, det er fire stykker som kommer nå
På pole neste torsdag blir jo det for dere, men det er da når det lanseres på pole. Og når er neste torsdag? Du vet ikke dette her når. Og det er regnet at det er da 27. oktober skal de komme på pole. Og her kommer det lite, så her må man følge med.
Det som var greia er at de lager da Sangiovese, noe som egentlig ikke er veldig naturlig å lage i Emilia-Romagna, men de snakker det, så det er liksom ikke så overrasket. De har fått over noen kroner som de har dratt over fjellet og begynt å lage der. De er rett over Apenninfjellene, så det er Toskana på den siden der de lager Sangiovese, og så er det rett over fjellet så lager de ikke Sangiovese, de lager i stort sett andre druer. Men
Men den første jeg smakte på hadde en veldig kruttfølelse. Det smakte litt sånn brent krutt, og det var veldig tydelig. Det er veldig sjeldent jeg tar krutt. Når Tom Amrati og jeg lager podcast sammen, så sier han at her er det litt krutt. Men han sier det sånn at jeg ikke vet helt hvor det vil, men her er det krutt.
Så det var morsomt. Og så den andre var litt mer fylt igjen, men så kommer det morsomme. For midt ute i denne åkeren her så finner de da
en vindru som er, de tenkte, disse druene her ser litt annerledes ut, dette er veldig, veldig snodig. Så de får genfikset dette og finnet ut hva er dette her, og så finner de da en dru som de ikke har vært borte i før, visst nok, så etter skjegene, så denne druen som heter da Barbarossa, fikk navnet Barbarossa,
har da laget bare på denne vingården. Altså de har rett og slett funnet en litt unik drue som bare de har, som får navnet Barbarossa. Barbarossa er jo da en tysker faktisk av alle ting som levde på 1100-tallet.
som ble da etter hvert tysk-romersk heiser. Så han tok jo over etter hvert og kom seg ned til Italia. Blant annet, det som er det morsomme med Barbarossa, det er bare sånn litt sånn fun fact for dere som er interessert i litt historie, var at han dro da i 1147, da var det da korstog, det var det andre korstoget. Første var vel i 1099 eller sånn, eller 95.
2. korsdag 11.47 da dro han sammen med omkeren sin
Konrad III for å være helt precis. Og Konrad III ble så imponert over Barbarossa, eller Fredrik Barbarossa, at han lot han være etterkommer i stedet for sin egen sønn. Og det er litt morsomt at du liksom, sønnen min er en niss uansett, du er flinkere, du er overtegret, fin gest.
Etter hvert tok han over hele surdamitten og ble tysk-romersk keiser. Barbarossa betyr jo noe rød skjegg, så han hadde visst noe rødt skjegg som gjorde at han fikk navnet. Dette er en vindrue som ligger på en litt liten vindgård i Emilia-Romagna, som har fått vinn.
navnet Barbarossa. Så det kommer i to varianter. Lo Spugnione som kommer da i 240 flasker. Det er alt som kommer til Norge 27. oktober. Så da må dere bare ligge på telefonen for å få bestilt opp dette her. Dette synes jeg er kjempekult.
Og så kommer da Ildosso. Den kommer da i 180 flasker. Men det er denne Los Ponyone som jeg virkelig synes var en fantastisk kul vin. Som jeg anbefaler på det sterkeste. Så her, rett og slett en spontan
fordi jeg kom over en drue som jeg aldri har hørt om før, som er oppkalt etter en tysk-romersk keiser, som andre ganger aldri har vært i dette området. Men jeg tenker, rødskjegg, kanskje det er en litt ekstra rødskjær i druen, der det kommer fra. Jeg vet ikke. Uansett, jeg måtte bare kaste meg over og fortelle dette her. Fatoria Paradiso kommer da med fire forskjellige viner. Det meste som kommer da,
er 300 flasker av en variant. Så her kan du kjøpe alle fire, hvis du rekker det. For dette her tror jeg fort kan forsvinne ut. Så jeg tenkte faktisk at jeg skulle prøve å få tak i et par flasker av Los Bonos kjærl. Men da er det jo helt koko av meg å lage podcast-podcast.
som jeg legger ut to dager før lansering for da kommer det bare til å forsvinne så det tror ikke jeg rekker men er du heldig? Kanskje vi får se lykke til uansett takk for at du lytter takk for at du eksisterer dette her kommer til å bli dritmor også og det er prisen jeg glemte å si prisen prisen er jo helt lattelig kul altså denne som jeg er så charmert av 270 kroner flaska 270 kroner flaska helt koko vet du det blir gøy følg med takk for nå ha det bra