Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift? Ikke det? Nei, men da holder vi det enkelt og gir oss her fordi vi liker enkelt. Fiken superenkelt regnskap.
Se nå på TV2 Play
Hva drikker en ekte popstjerne? Følg med!
Det er fortsatt sommer, og jeg struter i dag å lage podcast, og tenkte at jeg skulle snakke litt om popstjerneviner, og hva folk har backstage når man er popstjerne. Jeg er jo popstjerne, veldig mange har glemt det, og det er helt greit.
Men jeg er med i 90-tallspannet Infinity, som har hits som Happy og Feeling Good og Making Out og så videre og så videre. Vi var fryktelig store for 5, 6 og 20 år siden. Spilte land og strand rundt. Og nå har det kommet en ny bølge der folk vil ha tilbake ungdomstida si. Og da begynner festivaler, og de har vært en stund nå, det har det faktisk vært siden 2010, så nå begynner det å bli ganske, eller 2011 tror jeg,
De vil ha da ungdomstida seg tilbake, og da blir det sånne festivaler som We Love the 90's, 2000's og så videre. Og i og med at vi hadde ganske store hits i 98, 99 og litt i 2000, så har vi blitt invitert til å være med på dette her, sammen med artister som Hansons med «Mmm bap, bap, bap, mmm bap».
Jeg ble faktisk litt kompis med han mellomste. Jeg er litt usikker på om det var han som var sammen med Marion Rand eller ikke. Det har jeg ikke helt kommet til bunns i. Jeg turte ikke å spørre, fordi vi har allerede kjørt en konsert. Den kjørte vi Kristian Sand nå i juli. Og så er det da seks byer igjen. Det er Stavanger 9. nå på fredag, Bergen 10. Og så helgenetter så er det Tromsø.
på fredagen, og Fredrikstad på lørdagen. Fine naboerbyer der altså. Og til slutt så er det Oslo med Frognebade, og Trondheim med E.C. Dahls. Og det er jo en undelig gjeng de har satt sammen. Det er jo Wenga Boys kommer selvfølgelig med I'm Going to Ibiza og Kaskada og
Masse forskjellige artister. Du har Le Cream fra Sverige. Hun er veldig gorsk i Therese. Helt topp. Programledere er DJ Howard og Mats Hansen. Dina er med. Bli hos meg. Så det er jo en underlig gjeng på tur. Det er faktisk 21 artister på en kveld. Så her dunker det løs fra...
Tidlig morgen og utover. Og det er rett og slett veldig morsomt. Vi har blitt spurt om vi vil åpne show i år. Så det har vi gjort i hvert fall i Kristiansand. Og vi skal vel i Bergen og Stavanger også for å se hvordan vi gjør det etter hvert. Og det betyr jo at man må ha backstage drikke.
og da har jeg vært og tittet litt på hva de andre har og sett at det er ganske snodig det går veldig mye øl DJ Howard skal selvfølgelig ha en flaske vodka og masse sånne Red Bulls og slikt energidrikke Mats Hansen han han servert meg noen snodige greier var det hvitvin med noe som han blandet ut med sånne der tropical nocco eller hva det var for noe
Og da ble det bare rett og slett en sånn søtt kliss. Jeg var ikke spesielt imponert, og da serverte jeg han litt amyndrikke, og han syntes at det var bedre kanskje. Men han var helt klart oppdra til å drikke litt bedre varer.
Han er jo en skarp type, så han må... Men som han sa, jeg drikker ting som jeg synes er godt, og har egentlig ikke noe mer forutsetning enn det. Og det er i og for seg helt greit, men da må vi gi han inspirasjon og glede. Så de fleste drikker da...
skikkelig dritt. Og da skal jeg fortelle hva jeg har blokket ut, fordi at vi er da to stykker på tur, så vi må da ha backstage seks flasker vin. Og det reagerte også arrangører på, som var Kjell Gabriel. Seks flasker vin. Dere er to stykker. Og så sa jeg, ja, men hvordan er det når...
Når du driver og jobber med vin, så er det sånn, å, da kommer deiserne og de sier, å, hva trenger du? Og så skal de smake, og så kommer Galaxy fra Haugesund, og da drikker du! Alle vil smake av drikken min. Fordi at de mener jo at jeg er en ekspert. Og så må jeg liksom snakke om det, og jeg valgte det og det og det. Så jeg fant ut da at her må vi gjøre det enkelt, for her må vi ha litt delvin. Og så vil jeg gjøre det enda enklere, fordi at dette her
Mange av dem bor jo ikke i Norge, så det er ikke så farlig med dem. Men hvis de synes at det er godt, så må de ha mulighet til å gå på pole. Hvis de blir big bro-fass, bare, oh my god, this is so funky, så kan de ikke begynne med bestillingsutvalget. Det går ikke. Så de må ha det fast inn på pole. Så jeg tenkte, Tore, Tore også jeg,
Og to hvite. Og hva har jeg gått for? Jo, jeg kan begynne med en hvite, og den slo veldig godt an i Kristiansand. I Kristiansand var det strålende vær, grisevarmt, og da var det hvitvinden som gikk an. Og så, hva er det vi får? Vi har på denne festivalen her, som regel, så har jo da alle vært sitt backstage-rom.
Men når du har 21 artister og driver med utendørsfestival, så er ikke det alltid like greit. Så de har laget en sånn små avlukker hvis du skal skifte og sånn. Ellers er det en ganske stor telt, var i hvert fall det Kristiansand, som var liksom felles med en stor bar der folk kunne gå og plukke ut sine barer, så visste de hvem som skulle ha hva da.
Og hva er servert der? Jo, gjerne litt potetgull, snacks, smågott, frukt, vann, brus og så videre, kaffe og alt det her jo der. Veldig fin backstage, må si det. Det har vært flinke, det er jo litt av den it-tids folka. Og da tenkte jeg, hva er det som kan funke veldig bra med hvitvin? Så da har jeg gått til Baskerland. Og så valgte jeg en hvitvin som heter Hirunza Chacolina.
på druen Hurundurasuri som holder til oppe i Baskeland og dette er en vin som har litt sånn lett saltpreg og matcher veldig godt spansk tapas gjerne også med sjømat men alt fra ansjoser reker som er litt chili i stekte pølser alt sånn små tapas ting som er litt salt
denne vinen helt perfekt. Så Hirunzat, Hiru-zat, jeg er veldig dårlig på Hiru-zata, Chacolina, 2023, og de kostet under 200 kroner, så det er ikke noe sånn der, jeg tror det var noen dritfans i backstage. Så den slo veldig, veldig godt an, og det var veldig mange som syntes, oi, dette var morsomt.
til og med Gigi Howard synes dette her var godt. Og han hadde med sin fantastiske kone også. Og hun synes det var veldig, veldig godt. Hun er ikke så opptatt av vodka Red Bull som mann, så hun synes dette her var rett og slett nydelig. Så
Da har vi da Rosevin, og da vil jeg ha noe friskt syrlig i leskene. Vi spiller som sagt først, så det betyr jo at vi kan jo virkelig bøtte på fra første sekund, for vi rekker jo ikke å bli påseilet før vi går på scenen, men da kan vi kanskje bli påseilet etter vi går på scenen. Nå skal vi til Bergen og Stavanger på fredag, eller Stavanger på fredag og Bergen på lørdag. Det må gjerne komme, men da skal det visst regne, så det er ikke sikkert at Rosevin kommer til å falle så godt i smak.
Men jeg vil ha en syrlig frisk den med masse rips, markjordbær, citrus som liksom er leskere og kule. Og det er Georg Breuer sin spøtburgunder å se, 2023, som jeg synes er helt fantastisk kul. Så den måtte man ha backstage.
Og så er det jo sånn at vi går og spiser på restaurant i løpet av kvelden, og så kommer vi ofte tilbake igjen. Og da, for å se på avslutning, det er alltid, så vidt jeg skjønner, så er det Venga-boy som skal avslutte hele ballet hver eneste gang.
Og da er det allsang. Da er det allsang uansett. Og da er det kanskje greit å ha en rødvin, men den rødvin bør ikke være for tung, den bør ikke være for kraftig. Heller en ganske lett og fruktig rødvin med litt hintene og fat. Så da gikk jeg for en ny rødvin i basisutvalg på Pole. Frankensteins Spetbergunde Trocken 2022.
Fordi at da kan man liksom stå og nippe litt i glasset uten at, altså
når du er på konsert, og du kan liksom ikke dunke på med en spansk Rioja. Det funker ikke. Du må ha noe lett, friskt, som går an å drikke fint alene. Og da er da Frankenstein, og høres gøy ut med Frankenstein også, sin spedt brune trokken 2022 greia. Så det opplegget for backstage drikke for en hel kveld. Så litt chokolina til potetgullet,
Litt Georg Brøyer spøtbegynner å se til solen. Og litt Frankenstein spøtbegynner trokken frukt i røvin til «I'm going to Ibiza, back to the island».
Så da er det en hel aften da. Og så er det selvfølgelig, vi har brus og vann, det er faktisk det viktigste når man har konsert, vann og håndkler. Nå er det jo, vi spiller i ti minutter, og vi går på 17.34 til 17.44, så det er jo helt først. Så da rekker vi ikke å dra på oss noen svettetokter. Men når vi har en vanlig konsert, så er det å ha vann på scenen,
og håndkler og tørker svetten for, for det er mye energi som skal ut. Det er faktisk det viktigste. Når vi spiller fullt konsert som var en time, da drikker vi ikke så mye vin på forhånd. Men når vi skal ut og bare kjøre, vi drikker ikke så mye vin på forhånd når vi spiller først heller, men hadde vi spilt klokka ti, så kan det hende at vi hadde sittet backstage og pjallet litt, fordi det er så hyggelig.
Vi har blitt opp gjennom årene venner med veldig mange av disse artistene, så det blir på en måte en stor greie, en stor familiefest, der vi kjenner hverandre godt og prater hyggelig med hverandre og er rett og slett blitt litt...
kompiser. Det viste seg at en av de i Days, han heter Jesper, han hadde med seg sin kone i Kristiansand,
Og hun jobbet i Colorline. Og jeg har jo holdt vinkurs for Colorline på Kielbotten. Og da hadde vi plutselig mange felles venner. Veldig hyggelig. Og når man møter de forskjellige nasjonalitetene. Dabøs. Jeg hadde middag med Dabøs, Per.
Og jeg satt og snakket om forskjeller mellom Sverige og Norge på festivaler og sånn, sist gang i Kristiansand. Annika også, veldig koselig, veldig morsomt. Det er et band som en bor i Karlstad, andre bor i Stockholm. Så vi snakket litt om logistikk. For nå kjenner vi hverandre såpass godt at vi kan begynne å snakke om hvordan fungerer logistikken. Tess i Lakrim er jo alltid blid, som jeg nevnte tidligere. Så jeg blir en sånn gjeng som vi
Så vi kan prate med hverandre og gi hverandre klemmer. Det er nesten en folkehøyskoletur, fordi vi skal jo også gå tilbake 25 år i tid, som gjør at Will & Nikes blir veldig unikt. Og de som kommer, de er så glad, for de skal bare gjenskape noe som de husker fra da de var yngre. Så det er liksom ikke noe negativt der. Alt er bare god stemning og hei hvor det går.
Så det synes jeg er fantastisk charmerende, og jeg er veldig glad og litt ydmyk for at jeg får lov å holde på med dette fortsatt. Det er jo helt koko at vi skal gjøre dette her 25 år etterpå, og ikke minst at det er så gøy som det er. Det gir enorm spilleglede, og jeg får jo sinnssykt mye bedre selv til litt av dette her. Å stå foran 8-10 000 mennesker hver eneste helg,
Det gir veldig god selvfølgelig. Så jeg kommer jo hjem høyt på meg selv, og så får jeg kjeft om at jeg ikke har ryddet av vaska og tatt ut opp vaskemaskinen, så er jeg hver dag igjen. Så det går veldig fort opp og ned. Men jeg blir litt sånn høyt på meg selv et par uker fremover nå, så hvis jeg er litt sånn tøff i trynet, så vet du grunnen.
Sånn er det jo, helt naturlig. Jeg gleder meg i hvert fall veldig til å spille, så jeg håper at kanskje noen av dere som lytter på meg dukker opp på noen av disse spilljobbene rundt om. Det hadde vært veldig hyggelig. Forresten så skal jeg til Kristiansand for dere som holder til i Kristiansandsområdet onsdag 21. Så skal jeg til Kristiansand og holde Italia Rundt vinkurs.
på denne gregorianske ikke georgianske, men gregorianske nei, jo det er georgianske der de viner fra Georgi de driver egentlig bare med viner fra Georgi men akkurat den dagen som skal holde Italien rundt så hvis du har lyst til å være med på det så må du ta turen til Kristiansand hvis du er der nedefra, det hadde vært veldig hyggelig
og skaffe deg en bilett, for det her tror jeg det fort kan bli fullt. Med det ønsker jeg deg en riktig fin videre sommer. Det er deilig å sitte ute og lage podcast for meg selv. Og så håper jeg at vi ses, og at du drikker mye god vin. Og hvis du skulle bli påstjerne en gang, så vet du da hvilke tre viner du må ha backstage. Hva du lærer, hva du lærer, hva du lærer. Takk for nå, og ha det bra.
Ja, finnes det noen bedre følelser enn å løse en sak i ticketsystemet ditt? Å legge seg i nyvasket sengetøy. Ok, men bortsett fra det? Første varme vårsola etter en lang, mørk vinter. Greit, men den beste følelsen på jobb? Når du kalles inn til et møte og tror du er i trøbbel, men du er ikke i trøbbel, du blir forfremmet, og sjefen klapper deg på skulderen og sier «Jeg er stolt av deg, gutten min! Du har alltid vært som en sønn for meg!» Greit! Greit. Så finnes det bedre følelser enn å løse en ticket? Ja.
Men skal du løse tickets, er det lite som slår Pure Service. Saksystemet uten skjulte kostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst. Du, vi må aske klær. Er strømmen billig nå? Sjekk appen. Jeg lurer på hvor mye strøm vi bruker på en dag, ja. Sjekk appen da vel. Hvilken app? Fortum-appen. Fortum-appen gir deg oversikt og trygghet. Kanskje det er derfor vi er Nordens mest valgte.