Kortreist toscaner

Kjell-Gabriel er på en vinreise i Montalcino, Toscana, og besøker vingården Banfi som produserer Brunello, en kraftig rødvin laget av Sangiovese-druer. Han beskriver smaken av en 2018 Brunello og sier at 2019-årgangen er spådd å bli den beste noensinne. Han oppfordrer lytterne til å bli med på en Toskana-tur og nyte både vinen og den fantastiske maten.

Transkript

Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift? Ikke det? Nei, men da holder vi det enkelt og gir oss her fordi vi liker enkelt. Fiken superenkelt regnskap. Se nå på TV2 Play Ja, finnes det noen bedre følelser enn å løse en sak i tikketsystemet ditt? Å legge seg i nyvasket sengetøy. Ok, men bortsett fra det? Første varme vårsola etter en lang, mørk vinter. Greit, men den beste følelsen på jobb? Når du kalles inn til et møte og tror du er i trøbbel, men du er ikke i trøbbel, du blir forfremmet, og sjefen klapper deg på skulderen og sier «Jeg er stolt av deg, gutten min! Du har alltid vært som en sønn for meg!» Greit. Greit. Så finnes det bedre følelser enn å løse en tikkett? Men skal du løse tickets, er det lite som slår Pure Service. Saksystemet uten skjulte kostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst. Lurer du på hvor mange liter den største Brunello-produsenten produserer? Da må du lytte til podcasten min. Følg med! Hei og hjertelig velkommen til en ny episode av Kjeld Svinkjeller. Akkurat nå har jeg med meg en gruppe veldig hyggelige folk. Til Toskana på vinreise. Dette her kan du også være med på. Bare ta kontakt. Om du har en firma eller noe som du har lyst til å dra på tur. Eller samle noen venner. Finn noen datorer så kan vi lage tur for dette her. Men nå er vi. Eller nå er jeg. Hvis jeg sier vi så kan du være med. Bli med. Nå er vi på et lite slott. Som holder til på en liten kneus i Toskana. Vi er i Brunello. Hos da Banfi. Banfi er en produsent som, det er faktisk en morsom historie, for de såkte så sinnssykt, dette er to amerikanske brødre som kjøpte opp en vingård i Emilia-Romagna på 70-tallet, og så såkte de så sinnssykt mye Lambrusco, altså denne muserende rødvinnen. Og de såkte bare sånn absurd mye mengder av det i USA. Så de tjener masse, masse penger. Og da fant de ut, nei, nå skal vi satse på skikkelig vin. Og så kjøpte de seg opp i Brunello, altså litt sør for Siena. Kjøpte de masse tomt der. Og de eier 400 hektar eller noe sånt. Det er ekstremt mye land. Og på 70-tallet var Toskana kjempebillig. Så hvis du hadde hatt penger da, og ville satset litt på vingård i Toskana, så hadde du virkelig gjort det bra for det. Nå er det grisedyrt, men da var det kjempebillig. Og de har ekstremt mye vinmark. De produserer ti millioner liter, eller flasker. Jeg tror det er flasker. Det var en flaske rundt seg. Ti millioner flasker. i året, og så har de også en liten vinmark oppi Pionte som lager to millioner til, så dette er en kjempeprodusent. Eieren nå er barnebarn, eller jo, olde barn, barnebarn, det er den som startet dette her, det var to brødre. Hun bor i New York, jeg skulle ønske å sett leiligheten hennes i Norge, for den tenker jeg er gigantisk, for dette her er en gigantindustri. Vi var og tittet på vinkjelleren, eller vinproduksjonen her i stad, Og det er kjempesvært. De har et tønnerom som du går og bare skitt så mye tønner. Når du tenker på at en tønne koster 10 000 kroner å kjøpe, og de hadde 5, 6, 7, 800 av de, og så hadde de større tønner som kostet 200 000 å kjøpe, og de hadde drøst av de, og så hadde de kjempetønner som kostet 350 000. Altså det var så... Jeg hadde med en del økonomer på denne turen, de bare... Det er så mye penger her. Det er bare helt absurd mye penger. Men så lager de også fantastisk god vin. Og Brunello er jo da 100% Sangiovese. Det nekta de for helt frem til 1980. Ikke bare Bantfi, men alle nekta for det. Helt til de begynte med litt genforskning, så fant de ut, ja, det var visst en avvarta Sangiovese. Men det er en litt annerledes Sangiovese, for den har litt tykkere skal, og er litt tyngre, og lager da en ganske kraftig, mye moden dyp i noe her. I glasset har jeg da 2018 her jeg da sitter på slottsmuren til dette. Nei, altså slott og slott er ikke sånn gigantisk svær slott da, men det er stort nok de har en vimpel på toppen og vi skal høre etterpå om vi får lov å gå opp. Det ser ut som en skikkelig Disney-slott med mur med sånne tagger på toppen. Men uansett, vi må fokusere på vinen. Åh, det er deilig. Tarleslurke. Moden, rund, fyldig. Og Brunello er så godt. De har disse kirsebær og morelltonene som er så modne og deilige. Det er som en lekemund, og så har det leket til på fat, så de har en sånn mild, rund, fyldig, lett vaniljetone. Jeg bare lukker øynene her nå og rett og slett bare nyter. For Brunello er så absurd godt. Jeg synes det er bare helt fantastisk. Problemet er jo at det koster litt. Det er fort 300 kroner pluss. Men vi var i dag, så har vi vært hos to vingårdere. Nå er jeg hos Banfinnum, vi var hos Koldorsia før. Og hos Koldorsia så sa de det at 2020, altså en Brunello, nå er det 2019 kommer snart til, betyr det om 2018 som selges. For de må da ligge, det er fem år før de kommer på markedet. Så nå er det på 2018. Og 2019 har de rammet 2020, altså om to år. Da er det bare å spare penger, for det er det beste året noensinne. Så to år til, da er det da dere skal klinke til å kjøpe viner som dere skal la ligge i 15-20 år, og da kan dere bare kjøpe kassevis av nesten all Brunello, i hvert fall høyklasset Brunello, så kommer dere til å ha det helt fantastisk. Og jeg sitter her og dufter på dette vinglasset og koser meg helt vilt. Vi er halvveis i lunsjen, så jeg måtte bare Gå ut og lage denne podcasten, for jeg ble så glad når jeg fikk lov å smake 2018 Brunello. Snittet dette her må jo du få vite om, for dette her er rett og slett nydelig. Selvfølgelig blir man jo litt speilet av at jeg er på gården, og dere hører fuglene i bakgrunnen og sypresstrærne. Jeg går i en sånn lang allé nedover, og jeg ser utover vineranker og vineranker. Det er helt fantastisk. Så jeg avslutter bare med å si at hvis du har lyst til å lage en Toskana-tur, og har lyst til å bli med en Toskana-tur, så ta kontakt. Si fra jeg er med, og så skal vi finne datorer som passer. For dette her må dere bare oppleve. Ta med noen venner. Jobber du i et selskap for eksempel, så bare ja, kan ikke vi på jobben ta en firmatur eller vennekretser, og så videre. Blir det runde år, 50-årslag og så videre, ta og undre en Toskana-tur. Det koster sånn cirka... 14-15.000 per pers pluss fly. Og så blir vi her i 4-5 dager og nyter hva Toskane har å by på. Og en ting er vinen, en annen ting er maten. Herre jemeni hvor god mat de har her nede. Dette er Italias spisskammer. Så nå skal jeg inn og smake litt hovedrett i denne lunsjen som går over. De sa det var tre retter, men det ble fire. Skal jeg gå inn og kose meg med det? Og du kan nyte dagen videre og tenke på at, ja ja, Kjell Gabriel har det hvertfall bra. Det har du sikkert vært veldig bekymret om, kanskje du ikke har fått sove til natten, jeg vet ikke. Men det går bra med, altså. Det går veldig bra med. Og veldig mange som er med på turen denne gangen sier, herregud, du har verdens beste jobb. Og det føler jeg at jeg har akkurat nå. Takk for at du lytter. Takk for at jeg får lov å drive på med det jeg driver på med. Og husk, du kan være med på leken du også. Men da må du tåle steken. Og akkurat nå så tror jeg det er svinekjaker som er steken. Takk for nå. Ha det bra. Sånn, da skal alt være klart for å rulle ut det nye tikketystemet deres. Og alle de ansatte har tilgang? Har du ansatte? Det blir 50 000 ekstra. Altså, det er jo de som må logge inn når de har problemer med PC-en sin. Har de hver sin PC? 10 000 ekstra. 10 000 per PC? Men hvis du legger til en pluss diamant superbruker, så får du de første til halvpris, de neste til kvartpris og 7% rabatt dersom du har færre enn 13 saker i måneden. Er ikke det veldig... Hvis du har plantet på kontoret? 100 000 ekstra. Nei, prøv Pure Service i stedet du. Ticketsystemet uten skjultekostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst. Med Svea på laget er det enklere og raskere å lykkes. Få bedre likviditet, friskmelde økonomien eller samle dine lån. Svea. Vi heier på mennesker og bedrifter i endring og skaper finansielt handlingsrom. Du, jeg trenger en strømavtale. Bare noe enkelt. Fortum. Så har jeg jo lyst til å følge med på forbruket mitt. Fortum. Noe som er trygt og enkelt, liksom. Fortum. Ok, hvem er strømleverandøren dina? Fortum. Enkelt, trygt og oversiktlig. Det er ikke rart at Fortum er den mest valgte i Norden.

Mentioned in the episode

Banfi 

En vingård i Montalcino, Toscana, som produserer Brunello.

Brunello 

En kraftig rødvin laget av Sangiovese-druer, kjent for sine kirsebær- og morelltoner.

Sangiovese 

Druesorten som Brunello-vinen lages av.

Koldorsia 

En vingård i Toscana, nevnt som en annen vingård Kjell-Gabriel besøkte.

Toskana 

En region i Italia kjent for sin vinproduksjon og mat.

Montalcino 

En by i Toscana, kjent for sin Brunello-produksjon.

Emilia-Romagna 

En region i Italia, nevnt i forbindelse med Banfis tidlige produksjon av Lambrusco.

Lambrusco 

En musserende rødvin, nevnt i forbindelse med Banfis tidlige produksjon i Emilia-Romagna.

Siena 

En by i Toscana, nevnt i forbindelse med Banfis beliggenhet i Brunello.

Disney-slott 

Beskriver slottet hvor Kjell-Gabriel er, med en vimpel på toppen.

Pure Service 

Et ticketsystem som er sponsor for podcasten, nevnt i starten og slutten av episoden.

Svea 

En sponsor som tilbyr finansielle tjenester, nevnt i slutten av episoden.

Fortum 

En sponsor som tilbyr strømleveranser, nevnt i slutten av episoden.

TV2 Play 

En strømmetjeneste, nevnt i starten av episoden.

Fiken 

Et regnskapsprogram, nevnt i starten av episoden.

PC 

Nevnt i forbindelse med Pure Service sin tjeneste.

Svinekjaker 

Nevnt i forbindelse med lunsj på vingården.

Participants

Host

Kjell-Gabriel

Sponsors

Pure Service

Svea

Fortum

Lignende

Laddar