6/20/2025

Nye druer i klassisk område med Gaia Pecchenino

I denne episoden av Kjells vinkjeller får guttene besøk av Gaia Pecchenino, sjettegenerasjons vinprodusent fra Piemonte, Italia. Hun diskuterer brudd med gamle normer innen vinproduksjon og fremtiden for vinproduksjon i regionen. De smaker på Peccheninos Chardonnay, og diskuterer også andre viner fra deres produksjon, inkludert Dolcetto, Barolo, og sparklingvin fra Alta Langa. Samtalen berører også utfordringene og mulighetene i det norske markedet.

00:20

Iselin Guttormsen inviterer til intime samtaler om vin og eksklusive podcaster fra Piemonte med Gaia Peccanino.

04:07

Familien begynte vinproduksjon i Piemonte, fra Dolcetto til Barolo og Chardonnay, og tilpasser seg klimaendringer og nye investeringsmuligheter.

17:22

USA forblir viktig for oss, men vi ser positivt på det norske markedet og vinproduksjon fra Piemonte.

Transkript

Nämnd i episoden

Gaia Pecchenino 

Sjettegenerasjons vinprodusent fra Piemonte, Italia. Gjester i podcasten.

Piemonte 

Region i Italia, kjent for vinproduksjon. Diskutert som et klassisk område med nye tilnærminger.

Dolcetto 

En type drue og vin fra Piemonte, nevnt som en lokal tradisjon.

Barolo 

En type drue og vin fra Piemonte, nevnt som en kraftig og prestisjefylt vin.

Chardonnay 

En type drue og vin, diskutert i sammenheng med produksjon i Piemonte og dens egenskaper.

Riesling 

En type drue og vin, nevnt som en interessant variant for Piemonte.

Alta Langa 

Et område i Piemonte, diskutert som et spennende område for hvitvinsproduksjon.

Pecchenino 

Familiebedrift som produserer vin i Piemonte. Hovedfokus i episoden.

Dogliani 

En landsby i Piemonte hvor Pecchenino har sitt historiske vinmakeri.

Nebbiolo 

En type drue og vin fra Piemonte, nevnt i sammenheng med Langhe Nebbiolo.

Barbera 

En type drue og vin fra Piemonte, nevnt som en fruktig vin med god syre.

Pinot Noir 

En type drue og vin, nevnt i sammenheng med produksjon av sparklingvin.

Italia 

Landet hvor Piemonte ligger, og hvor Pecchenino produserer vin.

Montforte d'Alba 

En by i Piemonte, nevnt i sammenheng med Barolo-produksjon.

USA 

Nevnt som et viktig marked for Pecchenino.

Norge 

Nevnt som et mindre, men interessant marked for Pecchenino.

Michelin-restauranter 

Nevnt i sammenheng med matparing til Peccheninos viner.

TV2 Play 

Sponsor for podcasten, tilbyr rabatt på abonnementet.

Podimo 

Sponsor for podcasten, tilbyr rabatt på lydbøker og podcaster.

Fiken 

Sponsor for podcasten, tilbyr regnskapsprogram.

Svea 

Sponsor for podcasten, tilbyr betalingsløsninger.

Deltagare

Host

Kjell Gabriel Henriksen

Host

Tom Omrathiløvås

Guest

Gaia Pecchenino

Sponsorer

TV2 Play

Podimo

Fiken

Svea

Poäng

Vi er et familiebusiness. Nå er det meg og mine to søstre, den første generasjonen, som jobber sammen med min far og min søster, som representerer den tredje generasjonen.

Illustrerer Peccaninos familiære historie og arv.

Dogliani er mest kjent for Dolcetto-produksjonen. Vi ble nødt til å være Dolcettisti, så vi produsere av Dolcetto.

Viser Peccaninos tilknytning til den lokale tradisjonen.

Til Altalang representerer det vår fremtid, fordi det er mange investeringer i denne området, mange aktører som skal planløse.

Vise Peccaninos blikk mot fremtiden og nye muligheter.

Jeg tror det er en forandring i mentaliteten i Piemont. Folk er mer åpne til å prøve ut ulike ting.

Illustrerer en endring i holdninger til vinproduksjon i Piemonte.

Påståenden

Chardonnay fra Piemonte er overraskende frisk og har høy syre.

En påstand basert på smaking av Peccaninos Chardonnay.

Peccaninos Altalanga-musserende vin er en god ekspresjon av området og et godt kjøp.

En påstand basert på beskrivelsen av vinen.

Det norske markedet er et lite, men interessant marked for Peccanino.

En påstand basert på Peccaninos erfaringer i Norge.

Lignende

Laddar