5/2/2024
Så spruten stod
Kjell og Tom smaker på en Cremant d'Alsace fra Quents Bas, produsert i Alsace, Frankrike. Vinen ble importert av en hobbyimportør fra Hønefoss, som Kjell møtte på et vinkurs. De diskuterer vinens egenskaper, som myke bobler, syre, kryddertoner og fruktighet. Kjell og Tom er imponert av vinen og prisen på 267,10 kr. De diskuterer også utfordringene med å være importør, og hvorfor Kjell ikke importerer sin egen vin.
Transkript
Nämnd i episoden
Cremant d'Alsace
En musserende vin fra Alsace, Frankrike, smakt og diskutert i episoden.
Quents Bas
Produsenten av Cremant d'Alsace vinen.
Alsace
Regionen i Frankrike hvor vinen er produsert.
Hønefoss
Byen hvor hobbyimportøren av vinen bor.
Fiken
Sponsor av podcasten, et regnskapsprogram.
Gledeshuset
Et sted hvor Kjell holdt et vinkurs.
Japan
Et land nevnt i forbindelse med vinkurset i Gledeshuset.
Tjekkia
Et land nevnt i forbindelse med vinkurset i Gledeshuset.
Palestina
Et land nevnt i forbindelse med vinkurset i Gledeshuset.
Vinmonopolet
Norsk statslig vinmonopol, nevnt i forbindelse med å finne pris på vinen.
Den glade drue
Hobbyimportørens selskapsnavn.
Alsas
Regionen i Frankrike, nevnt i forbindelse med Quents Bas vingård.
Chateau
En type slott eller vingård, nevnt i forbindelse med Quents Bas vingård.
Skærgudsåsen
En ås i Asker, nevnt i forbindelse med lokal stolthet.
Akademosen
En ås i Asker, nevnt i forbindelse med lokal stolthet.
Kronprinsparer
Nevnt i forbindelse med Akademosen, som stedet hvor kronprinsparer bor.
Gin tonics
En type drikke, nevnt som et alternativ til vinimport.
Kunstbas Kremant de Alsace Mosaik Brut
Navnet på vinen som blir diskutert.
Deltagare
Host
Kjell
Host
Tom
Sponsorer
Fiken