Vin i luften på 30 000 fot

Kjell-Gabriel deler sine vin-erfaringer fra et Norwegian-fly til Harstad. Han snakker om hvordan trykk i flykabinen påvirker smaksløkene og dermed vinen. Han forklarer at kraftige rødviner er best i fly, da de blir mildere og lettere i trykk. Han nevner også en Pinot Noir fra Burgund, som han tror vil smake svakt på grunn av trykket. Han deler en anekdote fra kokken Hesten Blumenthal om hvordan mat også påvirkes av trykk, og at man må tilpasse smaken for å kompensere.

Transkript

Mentioned in the episode

Norwegian 

Flyselskapet som Kjell-Gabriel flyr med.

Harstad-Evernes 

Destinasjonen til Kjell-Gabriel på flyet.

Huindagene 

En festival eller et arrangement som Kjell-Gabriel skal delta på.

Sortland 

En by i nærheten av Huindagene.

Aresan Tempranillo Merlot 

Rødvinen Kjell-Gabriel drikker på flyet.

Pinot Noir 

En type rødvin som Kjell-Gabriel nevner som ofte serveres på førsteklasseflyvninger.

Burgund 

Område i Frankrike kjent for sine Pinot Noir-viner.

The Fat Duck 

Restauranten til Hesten Blumenthal.

Hesten Blumenthal 

En kokk som Kjell-Gabriel nevner, kjent for å lage mat til førsteklasse på British Airways.

British Airways 

Flyselskapet som Blumenthal lagde mat for.

Dance with the Strangers 

Et band som skal spille på Huindagene.

Skår 

Et band som skal spille på Huindagene.

Vesterålen 

En region i Nord-Norge der Huindagene foregår.

Kristiansand 

En by der Kjell-Gabriel skal spille dagen etter Huindagene.

Fiken 

En tjeneste for enkeltpersonforetak og små bedrifter.

Participants

Host

Kjell-Gabriel

Guest

Hesten Blumenthal

Sponsors

Fiken

Lignende

Laddar