7/23/2024
Vin i luften på 30 000 fot
Kjell-Gabriel deler sine vin-erfaringer fra et Norwegian-fly til Harstad. Han snakker om hvordan trykk i flykabinen påvirker smaksløkene og dermed vinen. Han forklarer at kraftige rødviner er best i fly, da de blir mildere og lettere i trykk. Han nevner også en Pinot Noir fra Burgund, som han tror vil smake svakt på grunn av trykket. Han deler en anekdote fra kokken Hesten Blumenthal om hvordan mat også påvirkes av trykk, og at man må tilpasse smaken for å kompensere.
Transkript
Mentioned in the episode
Norwegian
Flyselskapet som Kjell-Gabriel flyr med.
Harstad-Evernes
Destinasjonen til Kjell-Gabriel på flyet.
Huindagene
En festival eller et arrangement som Kjell-Gabriel skal delta på.
Sortland
En by i nærheten av Huindagene.
Aresan Tempranillo Merlot
Rødvinen Kjell-Gabriel drikker på flyet.
Pinot Noir
En type rødvin som Kjell-Gabriel nevner som ofte serveres på førsteklasseflyvninger.
Burgund
Område i Frankrike kjent for sine Pinot Noir-viner.
The Fat Duck
Restauranten til Hesten Blumenthal.
Hesten Blumenthal
En kokk som Kjell-Gabriel nevner, kjent for å lage mat til førsteklasse på British Airways.
British Airways
Flyselskapet som Blumenthal lagde mat for.
Dance with the Strangers
Et band som skal spille på Huindagene.
Skår
Et band som skal spille på Huindagene.
Vesterålen
En region i Nord-Norge der Huindagene foregår.
Kristiansand
En by der Kjell-Gabriel skal spille dagen etter Huindagene.
Fiken
En tjeneste for enkeltpersonforetak og små bedrifter.
Participants
Host
Kjell-Gabriel
Guest
Hesten Blumenthal
Sponsors
Fiken