Tone, det nærmer seg 17. mai, min kanskje favorittdag i året.
Jeg elsker 17. mai. Det er glede fra morgen til kveld. Det er en dag ingen får lov å bli liggende i senga. Nei. Jeg bokner alltid så tidlig i 17. mai, fordi jeg gleder meg så masse til korps og tog og alt jeg skal oppleve. Det er amenskenes dag, i den forstand at all morua
bare går, man går rett på. Ja. Ingen grunn til å liksom, det blir ikke noe forspill. Nei, nei, nei. Eller noe prepping. Altså det er bare, det er beinhardt, men det er jo fantastisk. Interiørrådet i dag er viet i sin helhet til årets beste dag, 17. mai. Den feires i
Over hele landet, selvfølgelig. Noen står i sludd og bunnadsskjorte. Lenger ned mot sør kan det være nærmest tropiske tilstander. Men fest er det lell overalt. Og vi har satt oss for å innvente
gi deg de beste tipsene som for det fineste 17. mai-bordet, den enkleste, diggeste maten, do's and don'ts, men mest do's, på hvordan få til den ultimate festen, både på morgenen og de som kjører litt sånn ettermiddag-kveld skal også få gulltipsene. Tone, jeg mener jo du er Norges beste vertinne.
Å, tusen takk, så hyggelig. Veldig generøst. Ja, men du er generøs, for til deg som hører på. Det er ikke køtt, skjønner du det, med hvordan ting er hjemme hos Tone. Hun er en person som når du ringer på døra og man kommer inn, så har hun alt på stell. Om hun ikke er helt på stell, så er hun i hvert fall ikke stressa. Det kommer seilende et glass så fort som mulig. Det bare funker, Tone. For å ta det aller først,
Hvorfor blir du ikke stresset? Jeg tror det er fordi jeg gleder meg så mye over å få venner på besøk. Jeg er så oppstemt på fest. Jeg elsker å lage fest. Jeg elsker at folk skal komme hjemme hos meg og kose seg. Og jeg vil at de skal føle generøsiteten. Jeg vil for at de kommer inn døra.
At de bare skal kose deg, slappe av. Jeg vil ha den gode følelsen umiddelbart. Og det får man faktisk hos deg. Hvordan feirer du 17. mai egentlig? Du som er så glad i denne dagen. Jeg feirer den fra morgen til kveld, ofte sammen med en kompis av meg som heter Hans Morten. Han elsker 17. mai nesten enda mer enn meg. Han må dra seg på kongen. Det er så mye opplegg, det er så mye greier.
Men vi pleier å spise frokost sammen. Så hyggelig. Ja, veldig hyggelig. Og sammen i en gjeng da, hans morten og mannen hans og venner. Ja, vi er en hel gjeng. Så da er du gjest. Eller de kommer til meg og er gjester til meg. Med dikken.
Du har jo altså din egen 17. mai-frokost. Jeg har min egen dag. Min dag, som jeg kaller det. Vi har det som tradisjon. Hatt det i mange år, vil jeg si. Sikkert 10-12 mer. 15 år. Oi, oi, oi. Tiden flyr. Blitt gammel. Sånn har det blitt. Jeg husker kanskje spesielt en legendarisk frokost. Det var dagen etter at Alexander Rybak vant Grand Prix. Som på et eller annet nivå fremstår som en sånn
høydepunkt i mitt festliv. Da husker jeg at jeg hadde preppa for en 17. mai-frokosten hjemme hos meg selv, i den leiligheten jeg bodde i da, og så dro jeg jo en kato på Grand Prix-fest, selvfølgelig, og hvor Alexander Rybak vinner med sånn 400 og et eller annet poeng, for dere som husker, husker jeg.
Det var kokostemning, Tone. Ja, det tror jeg også. Det ble kastet ut. På den festen jeg var, så husker jeg at naboen kastet ut en tjukk-TV på gata. Det var som et annet land. Det var bare helt ellevilt. Brasil-luka-like. Om, eller? Og det var til og med fint vær. Uansett, det var jo selvfølgelig...
både jeg og alle rundt meg, kanskje nesten hele Norge, ble jo veldig fulle. Dagen etter hadde jeg 17. mai frokost klokka ni, eller? Jeg tror det var den gangen vi begynte tidlig.
Da måtte jeg rigge om litt på hvordan vi løste det, for da måtte alle få rødkola i krystallklass i stedet for champagne. Det første halvtimen. Og så var vi oppe og nikka igjen. Men det er altså den ene dagen jeg ikke dusja på 17. mai. Jeg har bilder fra den dagen, kanskje jeg skal legge ut, hvor jeg har sånn bustete sovehår og skjev sølje. Altså, jeg var så bakpå.
Men 17. mai-frukosten, den klarte jeg å holde. Ja, og den ble amazing. Den ble amazing, og den har utviklet seg litt med årene, fordi vi blir eldre, det kommer barn til, du vet, hele opplegget endrer seg litt. Et gulltips fra meg er, når alle kommer, store og små, da er det champagne selvfølgelig til de voksne.
Og så er det champagnekjøler med små is og isbiter til barna. Oi, den var kul! Det ser jo også så kult ut. Ja, men jeg synes det er gøy. Du vet det er iskjøret som er på 17. mai. Prøver å gjøre det litt sånn
Det kan se litt kult ut. Og så er det noe sånn, det er litt magisk å starte dagen med en is for dem. Å, det er koselig. Da føler de seg sett, og det er veldig generøst. Og så ser det litt rødd ut for oss voksne. Nei, det er en drømmedag. Vi skal starte med det som vi kaller 17. mai-frokosten, champagnefrokosten. Den er jo
veldig populær. Den ligger jo mitt hjerte svært nær. Nå tenkte jeg faktisk at den dagen jeg dør, nå ble jeg alvorlig her. Hva om jeg på en måte ...
går jeg med en slags 17. mai-frokost? Det kjenner jeg at hadde vært helt perfekt. Ikke noe gravell, men heller en 17. mai-frokost. Så glad er jeg faktisk i det. Nei, men hjemme hos deg, Tone, så er det da de gangene du har det her hjemme. Vi skal begynne med festbordet, altså litt av den der pynten som man kan preppe litt, og den der
Det er mai, det er den fineste tiden på året, synes jeg. Alt er på gang. Forventningene ligger til sommeren klare. Selve dagen er jo en kavalkade av gøy.
Hvordan pynter du til en dag som strengt tatt er litt sånn kaotisk, det er litt mye armer og bein, det er ofte barn voksne sammen, det skal spises diverse greier, folk har med ting, hva kommer, hva kommer ikke? Altså, hvordan får du det til å se litt sånn fett ut? La
La oss si det sånn. Hvordan kan det se bra ut på bildet, Tone? Jeg elsker jo å pynte bord. Å lage fine bord hvor gjestene føler at jeg virkelig har brukt litt tid. Det ligger masse kjærlighet i det. Så jeg dekker som regel bordet. Det er den gangen i år jeg dekker bordet om kvelden før jeg legger meg.
Jeg må liksom ha hvituk. 17. mai er høytid til frokost. Det er hvituk, det er tøyserveter. Det går ikke med papirserveter 17. mai, sorry til alle. Så jeg har tøyserveter, og så går jeg og plukker i busker og kratt rundt omkring i byen. Så plukker jeg med meg veldig gjerne bjørk. Jeg elsker den følelsen at det er litt sånn generøst med grønt på bordet.
Jeg liker jo ikke blomster i rødt og hvitt, liksom. Aldri. Det funker ikke. Så jeg har gjerne sånne pastellfarger, blomster i forskjellige farger på bordet. Jeg har det lavt. Jeg har det overalt. Jeg har alt for mye på bordet 17. mai. Men jeg liker det.
Her snappet jeg opp flere ting. Dette med den lave bordpynten, det føler jeg er litt sånn signaturtips fra deg. Folk skal se hverandre. Never forget. Og det er jo også ofte mye på bordet, rett og slett av mat og drikke og hiv og hoi. Så hold pynten lav, men den kan godt gjøre litt ut av seg selv om den er lav. Ja, det kan være mye.
masse blomster på bordet. Det kan være, jeg må ikke ha bjørka på bordet, men gjerne også i noen svære vaser rundt omkring hjemme. Og der kan jeg godt bytte norske flagg, nettopp. Ja, jeg beit meg merke dette med rødt, hvit og blått. For her, både du og jeg elsker og respekterer det norske flagget. Ja. Men akkurat det der 17. mai 2017
som man på en måte blir presentert for i sånne, hva skal jeg si, pyntebutikker i gåsetegn. Det er jeg ikke så begeistret for. Og du sier at vi trenger ikke blomster i rødt, hvitt og blått. Det er jo ikke stygt i seg selv, men du føler deg litt friere fra den paletten. Ja. På hvilken måte da? Du vil ha vår? Jeg vil ha vårfølelsen, så derfor velger jeg pastellfarger, lysrose, altså lyse, dyse pasteller, alt mulig rart. Jeg blander alle mulige blomster. Kult.
Jeg oppsummerer det tipset som på en måte litt at bordet kan godt være pasteller, lyse grønne knopper, båsunger, ikke feil. Alt dette her, hold det lavt. Jeg vet du har tidligere tipset om en slange. Ja, bordpinten. At masse ...
masse t-lysholdere, masse, jeg bruker ofte sånn spår på syltetøyglass, vasker de sånn at jeg har, for jeg har sjelden så mange vaser jeg trenger til det bordet setter meg i på store høytider. Så da bruker jeg ofte syltetøyglass i forskjellige høyder, jeg tar kjøkkenglass, jeg tar alt jeg har som kan krype og gå av lave ting, plasserer det gjerne i en slange på bordet,
tett i tett i tett med blomster som jeg kutter helt lavt ned. Ja, kutte ned. Det snakket vi om tidligere i dag, for det var litt eureka øyeblikk for meg. For når man går og kjøper blomster til en anledning, så er det jo ofte litt sånn, ok, jeg kjøper meg noen 60 cm fine roser. Man har litt sånn ærefrykt for den lengden, ja. Ja, det skjønner jeg. Og så ser jeg bare at, oi ja, men det gjelder jo faktisk å kutte stikker
stilken ofte. Du skal ha dem lavt og de får mye mer spennende former ved å kutte litt. Ja, det blir veldig vakkert. Dere må prøve, det er kjempenydelig. Og så har jeg i den forbindelse et lite tips, Tone.
Jeg kom nemlig på, når vi preppa for denne episoden, at blomster er jo ofte på sitt fineste, i hvert fall mange av dem, når de er litt på hell. Ja! Og jeg vet jo at ganske ofte så er jo de på salg, eller sånn, de blomster som er ferdig med å springe ut, eller har stått noen dager i butikken, de er
er jo perfekt å plukke med seg til en bordpynt, hvor man kan kutte stilken litt. Ja. Og så har de en blomst som gjør litt ut av seg på bordet, altså litt utsprunget og litt levende. Jeg ser jo at dere interiørfolk har jo nesten, la meg si det rett ut, visne buketter på bilder. Ja.
For dere liker så godt det der med at noen bøyer i hodet litt. Jeg elsker det. Blomstene skal være ordentlig godt utsprunget på festen. De skal ikke være kjøpt
kjøpt helt nye. Nei, gjerne ta de til halvpris. Finn noen som er godt modne. Og det som da blir en superlekker kontrast, er jo da ting som er i skudd. Ja, det er så nydelig. Utsprungende blomster, så er det da bjørke med sånne små grønne musører, det du har for hånden og finner. Og ditt gulltips angående kvist og kvast, ta det i
Var det varmt vann, du sa? Ja, hvis det er for lite sprunget ut, så sett bjørka i litt varmt vann. Godt lunket vann, da kommer den mye fortere. Og blomster også, har de ikke sprunget ut, så jukser jeg litt med å sette dem i veldig varmt vann. Da får du en proffblomst, egentlig. Ja, ja.
Vi skal snakke litt om den pynten som ikke nødvendigvis er på bordet, fordi i går så snakket jeg med gründeren av Festelig Ting. Ja, Anne! Og jeg fortalte om vår kommende episode om den store 17. mai-festen. Og
Hun er jo da, vil jeg jo si, Norges flinkeste på å lage vanvittige ting med ballonger. Hun er så flink til å lage fantastiske fester. Det er helt eldrevilt. Jeg har vært så heldig å ha vært på mange av dem. Det er hennes yrke, rett og slett, å få det til å se smashing ut, og lage vilt minneverdige kreasjoner.
Særlig med ballonger, men også blomster. Jeg snakket med henne om ballonger, for jeg tenkte at det er litt undervurdert i 17. mai-samling. Ballongene begeistrer både liten og stor. Jeg tenkte faktisk at dette med ballongbuer, hvis du skal øppe game litt på 17. mai-festen i år,
Så er jo en ballongbue, for eksempel med hvite eller sølv. Og hvite og sølv, det elsker jeg. Sånn type 17. mai. Som du kan da dra over et strekke, for eksempel over bordet. Da får du det opp fra bordet. Det skaper fest med en gang.
Det ser fantastisk ut, og små og store kommer til å falle i staver over hvor kult det er. Eller å lage inngangen. Du kan gjerne ha buer i flere steder, og annet selger de på festlige ting. De er helt fantastiske, sånne pakker med gilander. Jeg har gjort det selv når jeg skal ha fest her. Du vet jo det. Jeg vet det, jeg har sett det. Du kan lage sånne fantastiske ballongkreasjoner hjemme hos meg.
Og det øpper gamet skikkelig når jeg skal ha fest. 17. mai, jeg har gjort det flere ganger 17. mai, og de gutta som kommer blir så imponert. Det gøye med ballonger er at det er ganske billig moro. Ja, veldig billig. Veldig billig moro som gjør mye ut av seg. Jeg spurte Anne også helt konkret hva er triksene dine når du dekorerer med ballonger? Hva er det vi skal tenke på? Da sa hun helt tydelig
at magien i ballongdekorasjon ligger i ulike størrelser på ballongene. Eller altså ulik volym i ballongene, kan vi kanskje si da. At du får den dynamikken mellom en stor, en litt mindre, altså at det blir en slags bevegelse i buen, jo mer smått og lite. Det er da det funker som er kult. Ja.
Og hun har ferdige pakker. Det er de jeg bruker når jeg skal ha fest. Absolutt. Det er en måte å få inn dekor på som virkelig bjeffer litt, og som krever veldig lite prepping. Vi må også skytte inn ganske mye rimeligere enn å tenke en vegg av blomster, hvis du er på den bengen. Det er ikke feil det heller akkurat, men det er på lag med den hektiske vertinnen som har mye å tenke på, men som har lyst til å lage litt ekstra pang. Ja.
Vi skal snakke om maten til en 17. mai-fest også. Vi har jo gulltipsene til deg som skal ha dette arrangementet og har lyst til å overleve og ikke knekke nakken. Og Tone, du har ikke liksom, det er ikke 115 retter, men det du serverer, det er bare smukk, smukk, smukk. Og jeg har lovt at du skal dele...
verdens beste eggerøre. Fordi, ikke le der inne i øret ditt, fordi eggerøre er vanlig, og man spiser det gjennom livet, men det er så forskjell på om den er dritgod, eller helt grei, eller faktisk litt vond. Tone lager verdens beste eggerøre. Hvordan gjør du det? Jeg bruker veldig lang tid. Lang tid, ja. Det tar så mye mer lenger tid enn du tror.
For å lage den veldig god eggerøra. Og masse kjærlighet. Og du skal være veldig forsiktig. Veldig svak varme. Jeg rører veldig forsiktig i bunnen. Har i mye mer smør enn du tror. Og du har, vel å merke, bare egg og smør? Bare egg og smør. Og så har jeg enten litt fløte. Jeg har igjen spiseskje. Nei, jeg mikser eggene sammen med enten...
Per egg er det en spiseskje, enten vann eller fløte. Jeg har alltid litt fløte i, men det blir også veldig god varme i vannet. Masse mer ismer. Jeg tar aldri å salte før helt på slutten. Og som sagt, veldig svak varme, veldig forsiktig. Ikke sånn hard røring frem og tilbake. Nei.
Og ta den før den er ordentlig sånn, mens den er veldig sånn kraftig gul, før den har begynt å bli lysgul. Og den skal liksom være litt sånn halvferdig, fordi den ettersteker seg i ett eller to minutter etterpå. Den skal ikke bli tørr, og den skal ikke bli for kompakt. Nei, nei.
Elsker den der i Fluffy, og jeg får det til hvert år. Det er min greie 17. mai. Jeg vil si at det er not til deg som skal arrangere, så er det eggerøra må du stå for selv. Den skal du ikke sette ut. Den må lages på stedet. Ja, den må lages på stedet. Den skal være lunka. Så den lager jeg etter at gjestene har kommet. Og så har jeg
må jeg ha laks til. Ja, og da har du god kvalitet på røklaksen, er det du snakker om da? Veldig god kvalitet, altså da kjøper jeg, altså Fjellberg på Frogner er jo min beste venn, det er den beste butikken når det gjelder fisk som jeg vet om i hele verden. Ja, den er jo rålekker, og røklaksen må være eksklusiv.
Ikke for salt, ikke for feit, faktisk. Her skal du liksom finne, og det skal være fine skiver. Ja, jeg lover de har de beste. Jeg vil si at god eggrøre, god rødklaks, jeg vil gjerne ha en salatbolle av noe slag, den kan du sette ut. Grønn salat. Jeg vil ha meget godt brød. Ja, enig. Og jeg vil ha godt smør. Og jeg vil ha et assortert utvalg
Med spekemat og oster. Ja, ferdig. Ferdig! Og kan jeg skytte inn en ting som jeg lager, som faktisk går med? Ja, hva er det? Jeg vil ha en god skagenrød. Oi, kan du lage det? Ja, og den kan man lage litt sånn hurtigversjoner av, hvis man kjøper en god skagenrød.
skaldyrsalat, så adder jeg ekstra rongen, jeg adder litt kremfresh for at den skal bli lettere, eventuelt litt krepsahaler eller annet, og at det blir litt, det pisker først litt kremfresh, sånn at den føles litt luftigere. Det er kjempegodt, mange liker det, og det er godt å bare snekse.
Jeg har alltid det som en starter, og jeg kjøper jo min på Fjellberg. Jeg har aldri prøvd å lage noe sånn som deg. Nei, du kjøper den i sånne små... Spittig små, sånne kjell liksom. Ja. Sånn crispy. Det er kjempedeilig, og så har jeg dille og sånn på. Det er bare sånn. Så det får gjestene mens jeg lager i Grøra. Så snakker de med det. Det er ikke feil, folkens. Det er ikke feil å snakke litt ved siden av dagens første glass champagne. Jeg skal skyte noe angående det. Ja. For når man starter dagen med alkohol...
da må man faktisk gjøre det.
Både litt forsiktig, men også med verdighet, vil jeg si. Dette, folkens, det er ikke greit med plastglass. Det går ikke. Det er ikke lov. Hvis du er 17 år, da skal du ikke drikke alkohol i dag. Hvis du er russ i år, da skal jeg ikke legge meg opp i det. Men for alle andre som inviterer hjem, plastglass? Nei, det går ikke. Ikke til barna heller. Lån heller av naboen og venner. Be de ta med seg glassene sine. Gjør heller. Jeg er jo aldri redd for sånne ting.
Så gjør heller det enn å servere i plastglass. Enig. Jeg synes også dette er dagen hvor man kan dra frem floran av glass man måtte ha. Ja, ja, ja. Det har jeg lært av deg, Tone, at tre av det, to av det, fem av det, det ser dødskult ut. Og gjerne satt frem på fat. Det synes jeg alltid ser skjult ut. Ja, jeg elsker det å sette det frem på fat. Det er nettopp det å ha forskjellige glass. Det gjør hele greia litt mer spennende, tror jeg. Det er litt mer gøy.
Åh, jeg vil ha det glasset. Åh, jeg vil ha det glasset. Man kan velge det man liker best. Og så litt lettere å holde styr på utover i måltidet, som vi vet kan bli et litt kaotisk rigg. Vi vet også at ferskpresset appelsinus, det er heller ikke feil. Da kan man nemlig lage mimosa. Jeg har en gjest, Tinasje Williamson. Hun er mimosa-dronninga.
Og det er jo en formiddags, tidligdags drink. Så den er helt riktig. Men da må jeg spørre deg, bruker du ordentlig sjampanje i Mimonsen, eller tar du kremant? Jeg tar kremant, og skulle det slumpe til med å ligge noe prosecco igjen fra en ungdomsfest, så kan du også bruke det. Jeg synes sjampanjen skal du drikke bare. Ja, det synes jeg jo. Fordi...
Jusen tar så mye av dine jansene, så her kan du tenke å være det fineste du har. Er du ikke enig i dette? Enig. Kult. Det går også som et lite budsjetttips. Ja. Ukas annonsør er Right Price Tales.
Tone, fine badrom, det vet jeg er en lidenskap for deg. Og et av spørsmålene som kommer oftest inn i inboxen din på Instagram, det er jo fra folk som spør deg til råds, hvordan få til luksusfølelsen på budsjett på mitt eget bad? Og da har jeg et kjempegodt forslag.
Store fliser, lyse farger, gjerne beige toner. Og ton i ton fug også, eller? Ja, ton i ton fug. Det gir bare enda mer luksusfølelse. Jeg har tre fliser som jeg har valgt meg ut her, som er mine favoritter.
Den ene, den heter Carbis Gold, for matet her er 60x120. En annen ting er jo at gold, altså liker du gullstilen, vil du ha gullarmatur, da har du flisen din her. Så har vi Sermat Natural, den flisa er 80x80. Husk at jo større flis, jo mer luksusfølelse får du. Den passer den lyse nordiske stilen. Den siste favorittflisaen min, den heter Mononix Mate. Den er skikkelig klassisk, tidløs, blir allerfint.
aldri feil. Formatet her er 60x60, så den er svær den da. Og inne på rightprice-tiles.no der kan man se hele sortimentet av flis, sant? Det kan de, og det er så svært sortiment, så du kan gå deg litt vild. Og i tillegg så har jeg Right Price Tiles også kjempefin baderomsinnredning, min favoritt for luksusbade.
Det er Nordic. Den Nordic-serien er helt råfin. Og så har de kjempefint armatur. Og de har de fine, runde speilene med leddlys. Og der har du et tips, da. Ja, det har jeg. Speilet kan aldri bli stort nok. Husk for det. Du trenger større enn det du tror. Og apropos budsjett, Tone. Vi har jo laget en helt egen poddepisode om luksus på budsjett. Den kan jo lytteren gå og høre på for å få enda flere tips. Det burde du. Er det sånn, Tone, at vi har et tilbud
oppå de allerede hardt presset prisene. Om vi har. Du får 20 prosent på ordinære priser hvis du bruker rabattkoden TONE20 og dette gjelder fram til og med 30. juni. Så de allerede hardt presset prisene, de er trykket enda et tak ned til deg, kjære lytter.
Vi må over på selve bordekkingen. Da har vi vært på dette med at det skal være lavt, det skal være gjerne kvist og kvast. Vi skal justere blomsterhøyden og kvisthøyden slik at man ser over. Og disse høye kreasjonene, det kan vi ha på ... Grilander over tak eller ved døregangen. Her pynte man etter evne og kapasitet.
Jeg har, de norske flaggene må med. Jeg bare kjører sånn megamasse flagg i blomsterkassene ute på balkongene. Å, kult! Ja, jeg synes det er litt gøy. Du vet sånn, der skal det bare være flaggorama. Ja, så bra! Så får man brukt opp det også, jeg synes, fordi de skal jo med. Ja, ja, ja.
Det føles alltid lekkert. Men når det gjelder tallerkener og ting og tang, har du noe sånn ... På et kålbord, tenk jo mer tallerkener, jo bedre. Lag på lag oppover. Jeg er så kresen som jeg har spist ...
spist eggerør og laks, så må jeg ha en ny asjet til neste rett. Så det å sette middagsasjet, lunsjasjet, to små skåler opp på toppen for eksempel, og ikke tenk at du må ha alt likt. Gjør ikke noe man får forskjellig, men prøv å holde deg inn for litt samme fargeskala, kanskje. Må ikke, men er alltid pasteller, så er det jo en lykke.
Så det gjør jeg. Jeg setter alltid på, jeg gir alltid gjestene mine litt for mange asjetter, slik at de har muligheten til, og de skal jeg bare bytte ut den ene når de er ferdige med, for eksempel fisk og går over til salat eller kjøtt. Det er jo gleden ved buffet, å få nytallekken, vil jeg si. Når det gjelder kaker, er det noe du lager selv, eller setter du ut den oppgaven? Jeg setter ut. Jeg lager kringle selv. Jeg er verdensmester i å lage god kringle. Det må jeg lage.
Det er godt. Ja, det er kjempegodt. Jeg lager den veldig god. Og så spør jeg gjestene. God kvalitetsvetebakst på 17. mai. Det er deilig. Det er ikke akkurat feil.
Og så setter jeg ut at gjestene må ha med seg napoleonskake. Og det kan de kjøpe på bakkerne også. Jeg forventer ikke at noen skal lage det. Jeg synes faktisk bakkerens er best. Åh, den er god. Åh, jeg får aldri til sånn selv. Det er helt ... Altså, jeg elsker napoleonskake på 17. mai. Det er en festdag, det er en festkake. Vi må liksom trå til å feire ordentlig. Ja, den ser jo ut som en 17. mai-sløyfe, holdt jeg på å si. Den egner seg ...
Veldig godt. Jeg er så heldig at jeg har noen som alltid spør skal jeg bake en kake? Ja.
Da sier jeg ja takk. Du trenger ikke mer enn en, maks to, selvfølgelig er det 45 personer, men kaker er noe det ofte liksom, man kan feilberegne i form av at det blir alt for mye kaker. En kake for de som blir litt sånn, som får et søtsug selv om de har drukket alkohol. Jeg er ikke den personen. Men det er alltid lekkert, og hvis de ser superfresh ut, så er det liksom...
i seg selv. Så en kake skal man ha. Men vi har snakket om et lite sånn grunntips når man arrangerer. Det er at gjestene på en måte ikke skal tenke at det de skal ha med seg skal rekke til antall. Altså at du tenker, ok, jeg skal ha en 17-mål-frukost med 15 personer, da må jeg lage en salat til 15 personer. Det er på en måte feil, for da ender man opp med et mengde med mat som er helt uhanterende. Ja.
Og helt unødvendig. Så Tone og mitt sitt gulltips er å gå ned på antallretter. Sånn som vi snakket om litt i sted. Du trenger noen nøkkelting som bare er høy kvalitet og smaker fortreffelig. Og så vil jeg alltid ha en gryte med kvalitetsvinnepølser. Ja, det er deilig. For det er noe både barna liker, men let's face it, også voksne. Det blir alltid spist opp, det er min erfaring. Vi starter med veldig mye...
Altså man starter med skagenrør og laks, og så drikker man litt champagne og holder på. Så har kanskje pølsegryta stått der en liten stund. Ja, men blir det ikke spist opp litt sånn utpå? Før folk skal videre. Så det synes jeg man skal ha. Ja, det er et kjempegodt tips, og jeg elsker jo pølser og champagne, så jeg kan kunne få det. Det høres ut som et klubbekonsept. Ja! Hahaha!
Den kvelden skal jeg på. Which reminds me, vi skal også ha en liten runde på de av dere som har ettermiddagsarrangementer. For det er jo frokostlivet, det har en egen fanklubb. Noen hardcore folk kjører både frokost og grillings. Jeg er sånn som kjører frokost og peier
Jeg kaster bunaden sånn i firetida, og da er det sofaen for meg, Tone. Men da drar du på grillfest. Ja, det gjør jeg. Verdens herligste venner, Gry og Knut, de inviterer på den kule festen sånn på ettermiddagen i to, tre, firetida. Man kommer når man vil. Da har jeg knekken. Åh, nei, det elsker vi, og vi har tog.
Vi har Einar som går foran og trommer med trommene sine i full korpsuniform. Konad er drillpike. Vi går rundt Inkognito-gata. Vi har et syn. Folk roper hurra fra hagen sine, for vi gjør det samme hvert år. Det er så hyggelig. Jeg er imponert. Du har kanskje et grunntips allerede fra oss som får et tidlig ettermiddagsknekken. Hva er pikk?
Ikke mye øppen. Nei, ikke legge deg liksom. Nettopp. Ikke sant, det er det jeg ikke gjør da. Når jeg kommer da fra hatt frokost hjemme, vært jo på alle Hans Morten sine. Du har kanskje til og med tatt deg en runde, du bor jo i Bygdahlé i Oslo. Du er jo tett på. Vi må jo på slott da, vi må se tog og... Så du har virkelig fått kjørt da. Ja, ja, ja. Så når jeg er ferdig med det, da er det rett på altså, hos Knut og Gry.
Det er så klar for grilling. Og da har jeg med ting da også. Får du en drink? Åh, gjett om jeg gjør. Og champagne. Så det er en nytt påfyller. Kanskje til og med en dobbelt espresso. For de som måtte trenge det. For her skal dere opp i marsfart igjen. Dere har jo da tydeligvis en liten fysisk aktivitet med tog og hive og hoi. Vanskelig å sovne når det er opplegget.
Hva er suksesskriteriene for en ettermiddagsfest? Det er at man tar det litt med ro. At man ikke kaver eller gjør ... Vi bare sitter rundt bordet og prater, og folk kommer og går. Og vi har det bare utrolig morsomt. Og gutta griller ofte. Sånn er det bare. Og vi andre finner på så mye ...
Vi har det veldig gøy. Det er drillpiker og grillgutter på festen. Jeg synes det høres helt amazing ut. Men det tar det et hakk ned, ja. Det er noe med det at det ikke blir... Her er det lov å lande litt. Ja, virkelig, altså. Og hva serveres?
Det er koldtbord. Nytt koldtbord. Vi tar med litt til grillinga, vi tar med salat, og Gry og Knut fordeler det sånn at man melder ifra hva man har lyst til å ta med. Så det funker veldig bra. Er det noe du pleier å ta med? Kringer det. Jeg var ikke i Kringer det. Ja, den tar du med da. Jeg har en på morgenen nå til Hans-Martin. Han elsker Kringer. Så du kjører dobbelt Kringer? Ja, ja, ja. Ok, Tone har noe å gjøre helt åpenbart.
Vi skal snakke litt om pynting til en sånn ettermiddagsfest. Fordi jeg har på å si, er det vits å pynte? Har du noen tips? Hvordan beholder man stilen? For det er jo en fin dag. Det er liksom, man skal bare skyte inn egen erfaring. Det blir mye ketchup, det blir mye is. Kanskje er det mange som får litt sånn
Åh, etter en runde med leker på den lokale skolen med ungene, og så er det kanskje en ny... Altså, skal det aldri ta slutt dette her? Og så må jeg kanskje pynte til en ny fest. Men kan jeg klare det da? Ja, ja, ja. Hva skal jeg i så fall gjøre for at det føles litt sånn...
både lekkert, men overkommelig og litt sånn, ja, altså rett og slett litt stilfullt da. At det ikke bare ender opp i sånn kav og og Vi har jo bunader på oss fremdeles. Ja, du har det ja. Ja, ja. Herregud. De som har bunader, jeg har dessverre ikke det, altså jeg drømmer om det.
Men dere holder stilen, Tone. Vi holder stilen, og det er nydelig dekket bord. Vi sitter ute på terassen, og man har flere sånne loungeavdelinger, så vi går litt rundt omkring og snakker. Det er utrolig mange mennesker, forskjellige typer mennesker som kommer, og man sirkulerer og har hyggelige samtaler med forskjellige folk. Også
er det masse krokker fylt opp med flagg og bjerkeris og andre ting, og det er et veldig godt tips det Knut og Gry gjør er at de pynter skikkelig fint, men de bruker liksom naturlige ting, de har noen flotte bukette selvfølgelig, vi gjestene har jo med oss gjerne en fin bukette og sånn også, så de har fine blomster som de setter rundt omkring men i tillegg så har de nok fylt opp litt sånn potter, litt ekstra med potter med kvist og kvast kvist og kvast flagg i
Så trenger man utendørsbelysning? Det er så koselig. Jeg elsker det når det henger litt telis i trærne. Da bruker jeg sylteteglass, tvinner rundt ståltråd, henger det opp i treet ute. Det er så koselig. Du kan henge så mange, du kan bare spare på sylteteglass, folkens. Det er det.
Det er jo en veldig visuell og kul idé. Ellers er jo lyslenker kvelden å innvide det. Å, det er koselig. Det er så koselig, for det blir jo mørkt 17. mai. Så få det opp. Tenk flere. Tenk kryss og tvers. Det blir litt sånn... Det er Norges nasjonallag, men litt italiensk bakgrunnsstemning er ikke feil. Å, det er så koselig. Ja.
Og så er det rett og slett bare å nyte og seile inn på den kvelden. Ja. Og så ramle hjem til slutt. Det er vi gode på. Skulle vi oppsummert på slutten, man trenger ikke å ha all pynt i rødt, hvitt og blått? Nei, absolutt ikke. Helst ikke. Helst ikke, som Tode sier der, litt diplomatisk. Flaggene skal med. De kan med fordel
Både på flaggefronten, blomsterpotter, utendørs og kanskje i noen egne høye vaser rundt om i rommet. Få flagg og kvister oppi der. Borepynten bør holdes lav. Ja, gjør det. Det blir så mye stiligere. Og her vil du ha en pastellene. Ja, gjerne pasteller. Jeg elsker det på 17. mai. Det blir ordentlig sånn. Det er vår. Vi feirer. Det er en feiredag hvor vi har fest. Skikkelig fest. Ja.
Ikke glem at det må være ekte glass og aller helst tøyserveter. Ja, aller helst det. Det ser nydelig ut. Og skal du øppe game i år, så tar du og klinker til med en ballongbue, enten som du kjøper inn eller lager selv. Husk da at det er trikser ulike. Volumen i ballongene skaper dynamikken. Ja. Det er pynt for voksne og barn. Og det ser superbra ut på sosiale medier når du skal skryte av festen du har hatt. Ja, ja, ja.
Og så er det veldig hyggelig, generøst for gjestene som kommer at du liksom har investert litt og ballonger eller andre koster ikke så mye. Nei, åh. Koster ikke så mye, men betyr så mye. Ja, det gjør det. Det er superfesten, skikkelig. Er det noe man skal skyte inn om? Man skal drikke med måte og verdighet? Ja, det er viktig, sier jeg til meg. Veldig viktig. Det synes jeg er ultra viktig. Ja, det er det. Både for din egen del og for alle du har rundt deg.
Og så er det jo bare å si at herlighet har verdens beste dag, da. Ja, kos dere! Og hvis dere pynter noe dere synes blir ekstra fint, så kan dere tagge interiørådet, da. Ja, gjør det, så vi får se dere. Ja, det elsker vi. Kos dere masse, og hør på oss neste uke også. Ha det!