5/8/2024
5/8/2024
Velkommen til interiørrådet og til det vi kaller den store festsesongen. Ja, for den er jo nå på denne siden av året. Det er jo selvfølgelig den store festsesongen når det nærmer seg jul og nyttar og sånn, men dette er den fineste sesongen, sier jeg. For nå er det lyst, vakkert, Norge står i sin fineste skrudd, og arrangement på arrangement, folkens, melder seg. Det skjer så mye. Skal jeg være dønn ærlig, så er det jo selvfølgelig noen ganger veldig hektisk tone. Det er litt mye. Det er så mange fester. Det er fester med venner, med jobben, for deg med barnehagen. For meg som har voksne barn er det skoleavslutninger eller masterstudenter. Det er alle fasetter av avslutninger. Og så er det jo festens fest, 17. mai, nært forrestående. Vi skal jo selvfølgelig innom det også. Og så er det i tillegg en rekke sånn inneklemte, koselige greier. Og så kommer sommerfestene. Og så er det konfirmasjoner, det er jo Barnedåp. Jeg ser folk i Bundnad hver søndag jeg nå. Helt enig. Det er så hyggelig. Det er rett og slett et vakkert skue, både morgen og kveld. Jeg liker jo de som omgår med Bundnad litt sånn på kveld nå. Så er det litt seint ute i bygdene. Og ikke minst, selvfølgelig, 18. mai. Walk of shame i bygdene med grasjende sølger. Det er god stemning. Herregud. Jeg bor jo i bygd, jeg. Å, herligheten. Jeg har sett noen jenter 18. mai, altså sånn tusli med skoene i hånda og barbein til bygdene. Og med sånn der hodepynt på stedet. Det er gøy, det er gøy. Vi liker det. Vi omfavner det. Vi skal gi deg de beste tipsene innenfor bordekking og vi smelter på med litt mat og drikke også. Ja, vi gjør det vi. Jeg vet ikke om det er underkommunisert, men det kan kommuniseres tydeligere hvor god hver tinne du er, Tone. Åh, så hyggelig. Jo, men det er lett å tenke at det du driver med på bilder og i sosiale medier og sånn, er utenpå aktiviteter. Men jeg kan fortelle deg som hører på, det er som på ekte hjemme hos Dona. Du er et glass sjampanje når man åpner døra. Og det ser fantastisk ut, selv om du av og til sier at det er litt rotet der, så er det altid hyggelig å komme hjem til deg. Det er en glede å være gjest hos deg de gangene du drar på med en organisert invitasjon. Enten det er middag, eller noe lunsjete, eller drinks, eller hva som helst. En glede og en fest. Så dette kan du. Så hyggelig, nå blir jeg glad. Ja, så derfor skal vi bruke den kompetansen også. Også må jeg bare skytte inn med tonene. Hvis man er ute og spiser eller tar en drink med tonene i Oslo, eller et andre byrå, så føler du at veldig mange restaurantfolk vet hvem du er, og hvis du ikke kjenner dem, så blir de kjent med deg. Tonene er en blanding av noe viske, for at tonene ikke skal gjøre det. Tonene blir streng. Ja, er jeg det? Nei, du er en drømmegjest, fordi du er et spruddelende, takknemlig objekt å servere deilige ting. Men så kan du også si sånn, jeg vil gjerne ha det. Og det likte jeg ikke så godt. Kan jeg få en annen? Det liker jeg. Og da er det bare sånn, smukk. Du får alltid god service. Ja, jeg gjør det altså. Jeg har triks å lære bort der også. Og det er sånn, jeg er i København for eksempel, på den Viktor, den veldig fine favorittrestaurongen. Han følger podcasten, restaurangsjefen. Så vet du hva, nå er det til og med at jeg får bo med en gang der også. Jeg orker ikke høre noe. Jeg elsker podcasten, det er så gøy. Det er gøy å høre. Men nå skal vi snakke om de tingene vi drar i gang på privaten over det ganske land, altså de små og store anledningene som kommer på løpende bånd gjennom mai og juni, vil jeg si. Vi skal begynne med bordekkingen, for det er det viktigste når det anslaget i festen er å se det dekket bordet. Lurer vi på, hva er en vellykka bordekking, tenker du, på den forsommeren vi er på vei inn i nå? Jeg tenker jo at det skal bongene, det skal være generøst. Og når jeg mener generøst, så er det ikke sånn at det må koste seg veldig mye penger. For eksempel for å pynte et langbord, så kan jeg til og med gå på Kiwi og kjøpe en hev av sukkerspinn, eller hva heter det? Marshmallows! Marshmallows! Og hive de utover bordet. Jeg går i hagen, så nå når det er grønt, så går jeg bare ut og plukker grønt utenfor. Ting kan gjøres mye enklere enn du tror. Du må ikke kjøpe en hev av buketter. Det synes jeg er så deilig med denne tiden på året, fordi nå er det faktisk på ekte mulighet for å plukke inn kvist og ting som står i knopp. Enten man har en hage eller en veikant eller grøft. Her er det lov å utvide litt sånn... Horizonten. Jeg har en bakgård med noen trær, håper ikke nabene prøver å ta det til på morgenen når de ikke ser meg. Det er ganske mye som kan fungere. Og jeg har delt opp fem-seks tips på bordekking, eller bullet points, eller hva vi skal kalle det, som jeg tenker vi kan snakke litt om, som vi har gått og preppet litt for før vi satte på recorderen her. Det første jeg har satt opp er små lave vaser og glass i samlinger. Hvorfor er det et tips som er bra? Jo, fordi vi vil se hverandre, og det skal være litt riddig. Det skal være enkelt å sende matene rundt på et langbord eller sende ting rundt. Så det å ha svære høye vaser er veldig støyende og ødeleggende for stemningen. Du skaper en mye bedre stemning og et mye kulere uttrykk ved å holde det lavt. Og det er egentlig også litt enklere å få til. Man kan klippe ting kort. Gjerne ha noe som er sprunget ut litt, og jeg har på si nesten på veit å takke for seg. Det er de fineste blomsene. Ja, det kan være kjempefin bordpynt. Så har jeg snappet opp at man kan bruke potteplanter på bordet. Ja! Altså hortensier, margheritter og så videre, som kan settes opp i, ikke typisk blomsterpotter, men man kan både, altså kurver, metallbokser kan være veldig kult. Ja, vi har vært inne på det at man kan bare vaske fiskebolleboksen, Ta av etiketten og bare bruke. Du kan ikke ha én blikkboks, da må du ha fem eller syv. Det er kjempekult å dekorere bordet med. Vi har jo tipsa om det før, men å lage en slange av blikkbokser, det er veldig kult. Og jeg har en annen ting også. Duftelysene, når de brenner opp hos meg, for de er alltid i fine glass. Da sparer jeg på glasset, så bruker jeg de enten til å vaske det godt etterpå og få ut alt det er innen. Og så bruker jeg de enten til telespåler eller som små vaser. Ja, for det er en veldig fin fasong til sånne. Og det er alltid fint glass. De er alltid kjempefine. Så spar på de folkene. Det å bruke ting og ikke bare, ikke bruke og kaste, men å bruke og bruke videre, det er vi fan av. Rett og slett glass også kan fungere som små vaser. Vanlig kjøkkenglass. Eller TV-solder. For å holde høyden ganske lav. Og dynamikken. Man kan også, hvis man ikke har tenkt å ha det gjennomgående pynt som en slags liten mur, Så kan man gruppere. 3-5. Mye mer enn du tror. Bruk kjøkkenglassene dine. Bruk det du har. Putte-telis, ekstra-telis. Bruk flere enn det du tror. Jeg har et tips fra meg selv, som jeg synes er veldig, veldig god. I forbindelse med 17. mai-bordet. Som er et bord mange lager i stand. Fordi man har disse frokostene og så videre. Det er jo lett å tenke at man alltid skal ha rødt, hvit og blått. Vi elsker flagget, men her vil jeg si at det ofte er veldig bra å velge for eksempel hvit og grønt. Ja, enig. Jeg synes grudeslør for eksempel, brudeslør og sånn bjørkehøykvist er veldig, veldig bra. Nydelig. Det blir tiden vi er i. Det er liksom så nydelig, og det er det vi vil se akkurat nå. Og det er litt pengebesparende også å ikke tenke på at man skal kjøpe disse buntene, vel er det tre for to, men kanskje man må ha en haug, så blir det en ganske stor kostnad å tenke sånn rødt, hvitt, blått, rødt, hvitt, blått og hvor mye man må ha og alt det der. Tenk heller en farge. Enig. Sånn som bruderslaget er hvitt da. For eksempel alltid lekkert. Jeg vet at du også har slått et lag for at et 17 år godt kan ha en pastel-nuance. Rosa og grønt er kjempefint. Eller rosa og hvitt. Du vil få den vålige stemningen. Det er det jeg er ute etter. Flagg er alltid fint. Det blir aldri feil. Norske flagg passer alltid. og da blir det elementet, så man trenger ikke å bli helt sånn tullete på rødt, hvit og blått. Nei, altså jeg mener det motsatt. Ikke bli det liksom. Vi kan tillate oss å si det. Kan jeg si en ting også Mån kan droppe? Ja. På vegne av, det er ikke å banne i kjerka og si at dropp de der papirserviettene i flagg. Åh, det er ikke fint. Det kan man ikke ha. Det er så mange andre fine papirservietter, men servietter! Yes, for det var det vi skulle komme til. Jeg skal bare skyte inn en ting. Er det en ting du ikke skal bruke penger på? Fordi penger flyr når man blir tatt av pyntens ... Revet med. Ikke bruk penger på 17. mai-effekter. De er alltid dyre og ikke så fine. Er du enig? Enig. Selvfølgelig skal barna ha en tute og greier der, men på bordet vil jeg ha tatt frem det du har, og valgt helst så mye grønt som mulig utenfra, som du har plukket selv, og eventuelt brudeslør som er sånn bongnende, og de får du mye ut av med noen bunte brudeslør, for de er så Og hvite marshmallows lengt utover bordet. Jeg tror dette blir sett noe mer i bordet. Ja, det mener jeg er gode råd. Så skal vi snakke om at man ikke trenger å ha tolv like Hva kan du fortelle om hvordan du tenker? Jeg tenker at du har åtte hvite tallerkener, så kan du ha fire som er mikset innimellom. Det skal ikke stå fire stykker i en gruppe, for da ser det ut som de på enden er reservegjengen. Nei, bland det sammen med det andre, sånn at det blender inn, og det er bare kult at det er litt forskjellig. Du kan gjerne da blande sånn at, la oss si du har hvit og gult, da. Du har fire gule asjetter, og så har du åtte hvite. Og du skal kanskje dekke på med en stor asjet, mellom stor asjet og en skål. Da kan du mixe og trikse. Den gule behøver ikke å være helt gul, men den kan ha en hvit middagshasjet. gul mellomarshet, og sånn kan du variere rundt omkring. Så da ser det plutselig enkelt eller lekkert ut. Hva med glass? Jeg elsker forskjellige glass. Bruk det du har. Om du har noen sånne fine, flotte stedteglass, om du har noen mer basic kjøkkenglass, så bruk de om hverandre. Men som sagt, ikke sett de fire kjøkkenglassene på enden, men bland det innimellom. De lekkere glassene dine så kommer det til å se mye mer kult ut. Ja, og det som er med et sånt 17. mai-bor eller et sånt mai-festbor, sommerfestbor, de er jo litt uformelle av natur. Ja, for da er det ofte at man har forskjellige typer mat som man går og forsyner seg selv. Det er både barn og voksne ofte, det er liksom spleis av folk som kommer og går. Bordet trenger ikke være så formelt. Nei, det kan være litt uægthildende. Samme med stoler, at man bare henter inn stoler og har forskjellige stoler, bare mikser og blander de sånn at det ikke står fire igjen. Det samme tipset der, altså bland de som er ulike, bland de inn med resten. Jeg synes det er viktig å ha nok glasset, hvis du skjønner. Hvis man drikker litt forskjellige ting. Jeg vil for eksempel gjerne ha et ferskbløst appelsinjuice og et glass champagne. Også vet jeg at Tinasje, min gode venninne som er gift med Odd Magnus, hun er mimosa-dronningen. Så hun har alltid med til det, og må få et glass som passer perfekt til det. Men også har brus og kaffe. Det er jo ganske mye. Det skal bongene. Det er derfor litt viktig at man har den Lavepynten som gjør at man på en måte føler seg at det er plass. Det ser ryddig ut og det ser lekkert ut. Det blir mye mer eksklusivt. Siste tips der. Det tristeste er å ha dektesøtende majbord, hvor det første som skjer er at alle gjester må flytte vekk centerprisene. Nei, det er ikke noe gøy. Det vil vi ikke ha. Enig. Litt om duketone, for der er det ganske mye som skjer på trendfronten. Den mønstrete duken, den er liksom tilbake. Og det er veldig gøy, det kommer masse mønster. Og det kommer broderier dere. Jeg har jo designet egen dukaservett for NorskDun, og der har vi broderier på, men vi har også en stripe til brun og hvit. Eller så har vi hvite duker, plene hvite duker, men med små effekter av broderier, og det ser vi er en trend som kommer med stort. Men det med den klassiske hvite duken ble jeg jo aldri lei. Nei, altså den har jo, hva skal jeg si, et grunnrig man trenger i et hvert mobilert hjem. Det trenger ikke å være helt mobilert heller, men duk må du ha. Alle må ha en duk, altså. Og den bør være større enn det du tror. Den skal gå i gulvet på begge sider. Den skal gå helt i gulvet. Ja, det ser lekkere ut. Har du et rundt, svært bord som du og jeg har? Ja, jeg er i Beite nå, Tone. Nei, du er ikke det. Du skal bare ta den svære duken og legge den over runde bordet. Som en løper? Som en løper. Du skal ikke dekke det runde bordet. Da må du ha en rund duk som går helt ned i gulvet. Den må være ti kvadratmeter. Den har ikke jeg funnet, for å være helt ærlig. Men løpe er ikke kjørt for en som meg. Jeg kan velge en firkantduk og legge som en løper over på midten, og pynte der etter. La den være litt rugglete, og så pynter du der. Det har jeg sett deg gjøre, både på bilder og irl. Veldig vellykka. Det er det. Men også litt sånn, som kan være litt sånn, hva foregår her for de som ikke har sett det før. Men det ser så bra ut. Ja, det ser veldig fint ut, og de gir også den uformelle følelsen. I tillegg så er jo bordet, jeg har et rålekkert bord i stein. Det er kjempefint. Det tar du lyst til å vise litt. Jeg vil jo vise det. Vi snakket ned de 17-mai-serviettene i papir, som er som du tørkler i munnen med en norsk flagg. Det kan du droppe, hvis det er voksenfest. Du må ha tøyservietter. Og hva er greia med tøyservietter? Koster det en formue alltid? Nei, det gjør jo ikke det. Noen ganger når jeg ikke har nok. Jeg har jo laget mine egne tøyserveter, så nå har jeg nok. Men før så kjøpte jeg sånne to pakk med gassklutt, som er kjempefine i hvit og gul farge. Jeg tror det koster 69 kroner for to stykker hos Kidd. Noen ganger er det på halvpris. Så jeg har en hev av de gasskluttene. De er veldig fine før du vasker dem, så jeg brukte de som serveter helt nye. Så hvis jeg ikke hadde nok servetter, så bare kjøpte jeg sånne. Jeg kan også finne på å bruke kjøkkenhankler. Synes det er kjempekult. Fine kjøkkenhankler. Du gjør hva som helst for å slippe papirservetten? Yes! Og jeg mikser jeg av forskjellige servetter. Gulvklut? Nei, nei, nei! Tempe under bordet? Men bruk det du har. Ja, jeg har begynt å samle selv. Jeg har blitt helt påvirket av deg. Jeg mener helt oppriktig sånn, jeg er jo ikke ferdig med påbilserretning i livet mitt, jeg har alltid det også, men de skal i hvert fall være hvite da, kan vi si det sånn. På et 17. mai-bord. Ikke gå for rød eller ikke flagg. Men de er jo å få disse tøyserviettene. Det som er kostbart er jo selvfølgelig en damask-serviette som man drømmer om, som jeg tror jeg kanskje arver på et larg tidspunkt. De er dødssvinne og de skal rulles, og de er så tunge. Jeg har mange sånne, men jeg bruker de aldri, for jeg har ikke rulle eller noe. All ære til det produktet. Men det finnes nå masse i lin og forsåvidt bomull. De ser overraskende fine ut, og de gir deg den der Det hever bordet. Det trenger ikke å være den aller mest kostbare servietten. Bare den er i stoff, kan vi nesten si det sånn. Vi må si det sånn, for det hever så mye, og det er kvaliteten for gjestene dine når de sitter der. Hvis du liksom har en treretter, så må du gjerne legge en papirserviett under rasjetten, så man har den i tillegg. Der er det så mange dekorative, rålekkere papirservietter, men du må liksom ha en tøyserviett i fangen når man ber på fin fest. Jeg skal bare skyte inn. Hvis man velger en mønstret eller brodert duk, kan man da også ha mønstret detaljerkner? Ja, ja, ja. Mønster på mønster. Bare pass på fargetonen. Det må ikke se for bråket ut. Det må være litt harmoni i det, så det skal være litt rolig. Hvis det blir mønster på mønster, kanskje du har en asjett som er plain i fargen underst mot duken. Jeg har også et lite innspill som jeg har merkelig nok gjennomført selv. Har man en ekstra lengde med en gardin, som jeg faktisk har. Jeg har arvet noen av deg, og jeg har samlaget. Plutselig kan det også fungere som en sånn løper. En duk, eller en løper, ja. Helt riktig. Så det går jeg an. Jeg har også brukt masse gardiner. Om det er litt sånn gardinhempe på den ene enden, spiller ingen rolle. Nei, nei, nei. Det er muligheten for å ... Den henger langt ned, det er ingen som tenker over. Og det ser kjempegøy ut, og det er lekent og moro. Jeg lover å slå seg litt løs. Det er en festdag, og alt skal føles gøy, lett og deilig. Vi må innom mattipsene, for det har vi lov til nytteren. Vi har lyst til å tipse om buffetmat eller enkle sammenkomstmat, hvor du ikke trenger hundre ting tvert imot. Vi har kuttet det litt ned til beinet for å gjøre det enkelt og ikke nødvendigvis kostbart. Tone, hva vil du si er Hva må en på en måte? Buffet bestå av? Ja. Jeg elsker godt brød. Ja, jeg er helt enig. Og det brød må være bra. Skikkelig godt brød. Enten så hvis du er en av de som baker veldig bra brød, så er det rom for det. Hvis ikke så ville jeg faktisk lagt inn, nå sa jeg at du skulle være budsjettvennlig. Akkurat der ville jeg øppet. Jeg ville faktisk øppet på brød. Det er lett å tenke motsatt, men der ville jeg hatt kvalitetsbrød. Godt brød, åpent bakkeri eller bakkeri Hansen eller noe sånt. Godt smør, rørosmør eller hvertfall mer rismør. Det er ikke det som velger budsjettet. Jeg synes kvitseidesmør, eller det fra tidene med ekstra salt. Men jeg har et enda bedre tips for det jeg gjør. Det som er veldig godt er at jeg har en skål med vanlig smør, og en annen skål med fersk kruspersilie, som jeg finaker, kombinerer sammen med hvitløk og litt grov salt, og rører det sammen. Det er sånn at folk nesten bare kan spise det brødet. Ja, men det er det jeg mener. Godt brød med godt smør. Altså livet selv, eller? Så kan du ha et par oster til. Og et deilig glass champagne. Ja, og når det gjelder oster så tenker jeg tre oster er mer enn nok. Kjøp heller tre svære oster enn syv forskjellige. Ja, ofte er det å gå i en ostedisk og ta helt sånn kjempe av der. Det er ganske kostbart. Så jeg tenker en god, modnet gul ost som passer til det du eventuelt, det kan kombineres med alt. Og så kanskje en muggost, en rockefjord-variant. Og så den som er din spesialitet. Den krevete hvitgrekken. Er det brialsavarin? Ja, det er det. Den elsker jeg. Den er så god. Beklager, denne osten kan man bare spise opp. Den er helt fantastisk. Den er så god, og den renner litt når den blir lomtemperer. Den er lett og delikat. Alle liker den. På et godt brød er det hallo i lukken. Det er ofte veldig dyrt å kjøpe fiken-syltetøy, men det du kan gjøre er å kjøpe solbær-syltetøy. Ja, enig. For eksempel. Den er nesten freshere. Ja, og det er slik for å spare penger. Det blir fort veldig dyrt når du skal ha store fester. Ikke, men det var et godt tips. Akkurat på det med marmelader. Plutselig går man inn og tenker at her er de britiske små krukene med marmelader. Så er det sånn at det koster 300 spenn å kjøpe tre. Tull. Kjøp heller et godt solbæs. Nå synes jeg du er god. Nå ble jeg sulten. En ting jeg oppfatter som ditt lite signaturprodukt fra deg som har vært inne, er sånne små crustade sjeks. Ja, som jeg fyller med veldig deilig skagenrøre, eller bare rømme med litt rongen og løk på. Det virker veldig porsk. Man blir i feststemning med en gang. Veldig godt. Det er også veldig enkelt å spise. Det skal man ikke unnerkjenne. Den kan jeg bare ta en munnfull. Og det er faktisk en munnfull. Og da har du en starter når gjestene kommer med en gang. Hvis du har lyst til å kjøpe tre stilker med fersk dill og bare klippe over og legge på et fatt. Det ser nydelig ut. Helt nydelig. Og det er så deilig smaker. Det er ren smak, og det er alltid godt. Men hvis man ikke skal ha ved siden av de ostene og det gode brødet, så er det også veldig greit å lage en god salat eller bare en suppe. Da har du det. Her kommer tipset. Jeg synes en grønn salat, med gode blader, nesten hjertesalat knekket opp, synes jeg er veldig deilig. Med en god olivenolje, flaksalt og kanskje litt vårløk. Den passer til mye av det som er på bordet. Det synes jeg alltid er deilig. Og så har jeg en idé for en suppe hvis man er litt sånn i middag. Ja, og egentlig bare som kan stå hvis man har formiddagsarrangementer eller litt tidlig ettermiddag, det er å servere en god suppe. Det vet jeg at du er kjempefan av, og jeg har en som kan være litt sånn fresh. Hvorfor hører jeg? Nei, det er spennende. Det er en susen jeg lagde, men jeg hadde det som en litt sånn signaturgreie. Altså grønn, nå tenker jeg sånn, nei takk, men grønn ertesuppe med litt muselerne på toppen. Det er en sånn fransk spesial, helt enkelt. Det er å frese opp shallotløk i smør, bruke god kraft i den mengden du skal ha suppen i, Og så er det å frosne grønne erter, det kan ikke være sånn på boks, de skal være knallgrønne, og de koster 15 kr. Koke opp, mose veldig. Sånn at det blir helt jævn og fint. Og så vil jeg ha tatt enten pisket, og så skal det serveres i små skåler, så er det enten pisket krem eller en dash krem fraiche, og så topper det med en bittelitri amuserende på toppen, så det blir sånn svuff. Det er så godt! For en kul liten rett. Det er en utrolig deilig smak, helt sånn vårfølelse og litt sånn lykseuttrykk på budsjett, vil jeg si. Å, så gøy! Da har vi jo en kjempegod meny også. Jeg fikk en festfot. Hva skal du gjøre? Vi må runde av med litt av hva vi selv har planer om. På 17. mai? Ja, for eksempel. Jeg vil snakke om 17. mai. Jeg gleder meg så fælt. Det er så immerig gøy. Jeg skal til Rune, som du kjenner. Rune Mathilde står på frokost, sammen med Confetti Bird og vi er en gjeng. Orker ikke høre om det ble litt sjalu, da vet jeg at det blir Instagram-vennlig frokostpåle. Garantert runde dekkeshow og fine bord. Det er tre estetikere som både er flinke til å dekke opp og lage deilige ting. Det blir gøy. Og så skal vi ha med kjærestene våre, så det blir kjempehyggelig. Så er jeg invitert av direktøren på Grand Hotel. Ida? Jo da. Du aner ikke rikken. Det er så gøy. Til å se på Barnetoget. Så hyggelig. Hun har en kjempefin svitte. Det er jo på Granghotell selvfølgelig. Ja, det er på Granghotell. Vi ser på Barnetoget. Vi får champagne, pølser. Det er masse andre gode venner jeg kjenner. Hoteldirektøren Toril er jo helt fantastisk. Det har bare vært å gå dit bare for å se henne. Så jeg gleder meg sånn, det blir så gøy. Jeg må spørre, hva har du på deg på 17. mai? Dessverre har jeg ikke bunnad. Ja, men det er ikke noe å skamme seg over. Nei, jeg hadde, men den ble borte i en brand. Så, rett og slett, jeg må ha en confetti-bird-kjole. Ja, ja, ja. Fordi det er jo faktisk noe jeg har tenkt på. Det er jo veldig lett å gå rundt og være sånn super-comfy i den nære bunnaden sin denne gangen i året, men all honnør til de som ser så smashing ut uten bunnad, Det er litt som å bane i kjærka, men jeg synes det er så rålekkert. Et flott 17. mai-antrekk som ikke er den bunnen. Ja, og så synes det er gøy. Jeg elsker det. Men du, hva skal du få høre deg da? I år har jeg invitert Else på 17. mai frokost. Jeg har hoppet over, vi hopper over, vi pleier vanligvis å ha det hos meg, men så står vi dypt nede i alle mulige malingspann. Så vi tenkte at kanskje i år kan noen andre steppe inn. Det ble Else. Det gleder jeg meg masse til. Det er med barn og voksne og små og store. Skal Tommy lage maten? Det håper jeg. Det håper jeg også. Han er jo den superkalle. Han må steppe opp. Så det tror jeg blir alldeles hyggelig og deilig, og da er vi jo nede i byen. Kanskje vi ses? Kanskje det er lettere å kjøpe en liten by-stroll for oss nå, og datteren min, Henning, på sex, som gleder seg til å gå i tog til neste år. Vi tar en liten runde nede i byen, koser oss med det, og så skal vi tilbake opp til Nordsjøland, henge med Sigrid og barna, og vi skal på lokalskolen og kasten. Så hyggelig. Kast noen baller på noen bokser. Henning skal vel sette nye personer rekord i spising. De vanlige tingene. Jeg synes det er så deilig med … Hva skal du ha på deg? Jeg har på meg bunnhader. Jeg hadde jo to bunnhader som stjålet tonet. Husker du den historien? Jeg husker det. Det var helt forferdelig. Jeg har skrevet om det i KK. Herregud, jeg fikk alt for mye oppmerksomhet for det. Men det var jo et sjokk i Trusa å gå opp i Boden, og der var det tomt. Tenk på det, to ombudnader. Jeg fikk en på forsikring, både du og jeg er sånn evig takknemlige for alt det der. Så jeg følte meg forpliktet. En ting er jo når du får en på forsikring, for jeg hadde arvet en ombudnad og så hadde jeg min egen. Så jeg tenkte bare, jeg får vel bare skaffe meg to da. Det er turtelig som vi kan tenke noe annet. Så jeg fikk erstattet den av mamma, som er en Vest-Hellenmark-punad. Så den er på en måte erstattet av hun som sydde den til muttern, som har sydd den til meg i mine farger. Så den er jo et smykke. Så det blir nok den. Jeg må bare si, mellom oss, veldig tung. Den er det. Det er sånn fløyhjulsbol på bånd. Den veier sikkert 12 kg. Jeg har brukket flere kleshengere når den henger i skapet. Den er fantastisk. Jeg har sett bilder med den. Det blir tradisjonens. Jeg håper det blir fint vær og alle de tingene der. Uavhengig av det, så er det en dag som gir meg så mye glede. Jeg vet hvorfor. Jeg blir veldig glad at folk er ute i gaten. Ja, det er hyggelig. Jeg synes det er en ganske inkluderende dag på den måten, at ikke alltid skal være sånn at alt foregår hjemme. Noe foregår hjemme, men vi er mye ute i gaten den dagen, og det har vi i Nordmenn veldig godt. Det har vi. Det er så gøy å se. Det er fantastisk. Vi burde være mye mer. Vi burde ha flere arrangementer hvor alle er ute i gaten. Jeg synes det. Så det gir masse mer smak. Vi håper at du går noen deilige dager i møtet. Som kvinne kan vi bare si at det er en del av dette stresset faller på oss. Sånn må man bare si. Jan Kato tenker ikke mye på krostad og om det skal være rød eller hvite blomster på bordet. Det må man bare innrømme. Mye annet er vi ikke stille på, men her kommer kvinnen din. Så all medfølelse til medsøstre der ute som blir litt svette i luggen av denne perioden. Ta deg et glass champagne eller favorittbrusen din. Du må bare nyte det. Pose deg. Først å holde på. Enig. Er det noe som stresser deg? Så kaster du ut én ting fra den buffén. For hyggens skyld. Og du kan gjøre det så enkelt som vi sa i stad. Tre oster, godt brød, smør og en suppe. Herregud. Og gode vinepølser. Jeg er veldig fan av vinspråten vinepølser. Det vet jeg Julie, venninnen min. Det er liksom hennes premiss, det må det være. Eller Strøm Larsen får vordelen, som jeg synes er kjempegod. Men det må være gode vinepølser, og da kan du øppe det med en litt Ekstra god sendup for eksempel til de voksne. Å, det er deilig. Herregud, det er lett å lykkes da. Og ha nok is i fryseren. Ja, nok is i fryseren til de som kommer inn med småtasser. Det er viktig. Kost deg masse, og hør oss neste onsdag også. Vi gir oss ikke med interiørrådet. Og god festsesong. Ha det, god 17. mai, og fest!
5/10/2023
Interiørrådet
Ballongerbuer, småis i champagnekjøler, høye smørbrød OG forventninger til 17.mai.Tone har enkle grep for pynt og mat som funker - Benedicte noterer ivrig.See omnystudio.com/listener for privacy information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Se mer
11/2/2022
Interiørrådet
Duker, servise og servietter – vi skal ned i detaljene! Og røper allerede her: De skal ikke oppi glassene, som på 80-tallet.Se hva vi snakker om i episoden på Instagram: @interior_raadetSee omnystudio.com/listener for privacy information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Se mer
2/28/2024
Interiørrådet
Live er designer og interiørstylist, og har jobbet med interiør i årevis, både som redaktør for Elle Decoration og som gründer av Oslo Deco. I dag jobber hun med sitt eget merke, Essei – som både Tone og Benedicte er store fan av. Bli med inn i Live Brekkes univers!Følg oss på Instagram for å se hva vi snakker om: @interior_raadetAbonner gjerne på Interiørrådet hos Spotify og Apple Podcast. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Se mer
8/28/2024
Interiørrådet
Catrin Sagen elsker farger, raust dekka bord med sølvtøy og har sluttet å konferere ektemannen Steinar Sagen om vaseinnkjøp. Og ja – oppussing er en kjempeutfordring for parforholdet, ifølge den erfarne parterapeuten. Hvordan navigerer man sammen gjennom utfordringene med oppussing, og de emosjonelle aspektene av å skape et felles hjem? Catrin deler sine beste råd for å unngå total klikking under totalrenovering og hvordan du får to menneskers ulike stiler til å bli ett hjem.Følg oss på Instagram for å se hva vi snakker om: @interior_raadetAbonner gjerne på Interiørrådet hos Spotify og Apple Podcast. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Se mer