9/24/2024

Merotto - boblenes indrefilet

Kjell-Gabriel er på en Prosecco-tur i Italia og besøker produsenten Graziano Merotto, som lager en Prosecco av høy kvalitet i DOCG-området. Han beskriver proseccoen som tørre, elegante og med fin syre, og understreker at det er en stor forskjell mellom Prosecco-typer. Kjell-Gabriel anbefaler besøkende å prøve Prosecco fra DOCG-området og spesielt fra Graziano Merotto.

Transkript

Ok, her vi går. Nå skal stjernene skille. Det er sånne kampassene her man drømmer om som fotballspiller. Enorme målskåler er på plass igjen. Det er bare å glede seg. UFA Champions League på TV2 Play. Jeg er fem år. Første gang jeg blir forlatt av mine foreldre. Vi må fortelle. Og jeg har også løpt etter denne bilen i mange år. Der fikk du tjuvlytte til Misjonærbarna av Øystein Stene. Fortsettelsen kan du strømme når du vil, kun hos Fabel. Kom i gang på Fabel.no og prøv gratis i fire uker. Fabel, lytt til oss. Prosecco! Olala! Hei og velkommen til en ny episode av Kjells vinkjeller. Jeg befinner meg akkurat nå i Prosecco DOCG. Altså virkelig indrefléen av indrefléen hos en produsent som heter Graziano Merotto. De har en Prosecco på pole og her nede får du lov å smake. 7-8 forskjellige. Det er ganske morsomt. Vi er da i indrefløden av prosjekka, så det er også G hos en produsent som jeg synes produserer og lager veldig, veldig god prosecco. Og jeg må ærlig innrømme, jeg er ikke sånn stor prosecco-fan. Jeg synes ofte det blir litt for søtt og litt for mye pær, og litt kjedelig. Men her hos Rotto, vi er faktisk i Unescoland. Akkurat nå så tittet jeg rett ut på Vienåkere som går opp en kjempe, kjempebratt skråning. Ikke si fjell, men en skråning. Det går rett opp her. Og her må de høste for hånd, og det er visst nok ti-elve dager til de skal begynne innhøstingen her nede. Og det gleder jeg seg til. Men nå har vi smakt igjennom en tre-fire-fem prosjekker. Vi har vel et to-tre igjen. Men jeg bare ble så grepet av sjansen at jeg måtte fortelle dette til dere. Så da løper jeg ut på varandaen som står og titter utover åkeren her. Og det som jeg synes er så gøy er at disse proseccoene er så tørre og egentlig ganske elegante. Fordi at man tenker litt sånn pæresaft på alt, og I Prosecco, eller av Prosecco, så er det 600 millioner liter som produseres hver dag. Eller hvert år. Ikke hver dag. Åh, godt er det. 600 millioner liter. Og så er det da innenfor DOCG, altså hovedområdet, så er det 100 millioner liter. Og i indrefléen og indrefléen, som vi står i nå, så er det da... 3 millioner liter. Og denne produsenten som vi besøker har da 600 000 flaskeproduserer de året. Så det er en ganske lite liten produksjon for å være Prosecco. Når det er 600 millioner. Nei, altså 600 millioner, det er helt koko. Og Jeg har fylt opp litt i glass her. Denne her får du faktisk tak i på bestillingsutvalget. Det er Graziano Meloto sin egen Prosecco, som han lager bare til spesielle anledninger. Og... Det er så mye deilig å være i, Tala. Du har egentlig spytt det. Kom og drikk og kos deg. Og den er frisk og deilig. Det er jo glera du har. Litt sånne pæretone, men det er så fint syre. Det er noe lime, det er noen sitroner. Og det er rett og slett bare digg. Og jeg var litt sånn... Jeg arrangerer da vin-tur sammen med vin opp i måned. Det er kjempeflinke. Og jeg har jo diskutert det og så sier han bare... Altså, vi kan ikke dra til dette området og ikke kjøre til Prosecco. Så sa han, men Prosecco... Jo, men jeg har vært der før. Dette er dritbra. Tro på meg. Tro på meg. Og jeg bare... Ja, ok. Jeg stoler på deg. Og selvfølgelig, det må jeg alltid gjøre. Fordi at dette her er rett og slett kjempebra. Så hvis du skal... Hvis du synes at Prosecco er sånn som passer, så prøv å gå for DOCG Prosecco, og prøv også Graziano Merotto sin Prosecco, for det må jeg si er ordentlig høykvalitet. Nå må jeg løpe fra dere, for jeg må inn og fortsette smakingen her inne. Jeg tenkte jeg måtte bare løpe ut og fortelle dere dette her, at Prosecco er ikke Prosecco. Og det går an å få tak i bobler som virkelig svinger. Integralet som vi begynte med, den har 2,7 gram sukker. Det er fryktelig lite for å være Prosecco. For den ligger fort på 20-25 når det begynner å svinge seg skikkelig. Men hva har vi lært? Jo, DOCG er det viktigste å se på. når du skal velge Prosecco. Og med det, som jeg også sier at vi er, vi har blitt i 2019, så ble de Unescos verdensarveliste. Åh, det er så pent her. Det er så pent her. Det er rett og slett vært en tur. Og da, hvis du skal da på vindturer, så går du inn på Vinopimontsine sider og ser på vindturer, og så blir du med de og oss og meg på tur. For det er det eneste riktige. Med det takker jeg for oppmerksomheten, og tar meg en god slurk til og sier at det er deilig å leve og man skal nyte det hele tiden Beklager at det må gnide inn at jeg har det bra men du kan også ha det bra ved å være med meg på tur Så takk for nå og ha det bra! Ok, her we go! Nå er stjernene skall skille. Det er sånne kampassene her man drømmer om som fotballspiller. Enorme målskåre er på plass igjen. Det er bare å glede seg. Ja, han representerte han seg! Uefa Champions League på TV2 Play. Lukket du døren i sted? Nei, jeg trodde det var deg. Du gikk enn sist. Jeg lukket aldri tøyen. Der fikk du kjulete til Mysteriet Nina av Julia Kars. Fortsettelsen kan du strømme når du vil, kun hos Fabel. Kom i gang på Fabel.no og prøv gratis i fire uker. Det er ikke rart at fortum er den mest valgte i Norden.

Mentioned in the episode

Graziano Merotto 

En Prosecco-produsent i DOCG-området, som lager høy kvalitet Prosecco.

Prosecco 

En italiensk hvitvin som er kjent for sin boblende karakter. Kjell-Gabriel beskriver Prosecco fra Graziano Merotto som tørre, elegante og med fin syre.

DOCG 

En betegnelse som indikerer et bestemt geografisk område i Italia og garanterer høy kvalitet på Prosecco.

Prosecco DOCG 

En Prosecco-type som produseres i et bestemt geografisk område i Italia med strenge kvalitetsstandarder.

Vinopimonte 

Et vinselskap som arrangerer vintur i Italia, med fokus på Prosecco.

Uefa Champions League 

En fotballturnering som er nevnt i sammenheng med å være på TV2 Play. Det er mulig det er en reklame for TV2 Play.

TV2 Play 

En strømmetjeneste som viser Uefa Champions League. Det er mulig det er en reklame for TV2 Play.

Fabel 

En lydtjeneste som tilbyr et gratis prøveabonnement i fire uker. Det er mulig det er en reklame for Fabel.

Misjonærbarna 

En podcast som er nevnt i sammenheng med Fabel. Det er mulig det er en reklame for Fabel.

Øystein Stene 

En podcast-produsent som har laget podcasten "Misjonærbarna". Det er mulig det er en reklame for Fabel.

Mysteriet Nina 

En podcast som er nevnt i sammenheng med Fabel. Det er mulig det er en reklame for Fabel.

Julia Kars 

En podcast-produsent som har laget podcasten "Mysteriet Nina". Det er mulig det er en reklame for Fabel.

Vienåkere 

En type landbruksprodukter eller et produkt av et landbruksprodukt som er dyrket i et område med bratte skråninger.

Glera 

En type druesort som brukes i Prosecco-produksjon.

Unescos verdensarveliste 

En liste over steder og kulturminner som er anerkjent av UNESCO for sin unike verdi.

UNESCO 

En organisasjon som arbeider for å fremme fred, sikkerhet og velstand gjennom internasjonalt samarbeid. UNESCO har en verdensarveliste for steder og kulturminner.

Tala 

En ukjent person som muligens er en annen person på turen.

Vin opp i måned 

Et ukjent selskap eller en ukjent person som organiserer vintur.

Kjells vinkjeller 

En podcast som Kjell-Gabriel leder.

Boblenes indrefilet 

Tittelen på episoden av Kjells vinkjeller.

Indrefléen 

Et uttrykk som brukes for å beskrive et bestemt sted.

Unescoland 

Et sted som er en del av Unescos verdensarveliste.

Participants

Host

Kjell-Gabriel

Guest

Tala

Sponsors

Fabel

TV2 Play

Lignende

Loader