Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift? Da er du sikkert lei av å høre meg snakke om hvor enkelt det er med kvitteringer og bilag i fiken, så vi gir oss her ved. Fordi vi liker enkelt. Fiken. Superenkelt regnskap. Vinen som får til og med ærna til å bli stjerna. Eller? Er det det? Fiken.
Hjertelig velkommen til en ny episode av Kjell Svin Kjell håper at livet stråler, for nå er det i en deilig tid. Det har vært veldig mye deilig å være det siste, og da begynner da sesongen for det som jeg kaller Rosevin, og det kaller vel alle Rosevin også i og for seg, for de er jo ofte nå etter 17. mai, er faktisk før 17. mai også, men nå når man endelig kan sitte ut på terassen, selvfølgelig så satt vi ut på terassen før 17. mai, men med
En gang sola gikk ned så bare Det var kaldt, nå må vi gå inn Og det trenger man ikke gjøre så mye lenger Nå kan vi sitte i hvert fall en time over Før det går, det var kaldt, nå må vi gå inn
Og da er det perfekt å drikke rosévin Og jeg synes jo den tiden her er helt nydelig Og her for litt over en uke siden Så hadde jeg vinkurs på rosévinner i Asker Og det var veldig hyggelig Og da hadde jeg med blant annet en rosévin Som jeg synes er veldig, veldig kul Og det som er litt morsomt er at Når folk tenker på den produsenten Så tenker de rødvin, rødvin, rødvin Og så bare tenker de på landet Tenker de rødvin, rødvin, rødvin Og da tenker de på landet
Og så blir det sånn «Jøss, men denne rosevinnen er jo dritbra».
Og jeg måtte for å få tak i den til smakingen, så måtte jeg faktisk på et lite pole i Oslo, ikke så rent lite heller faktisk, jeg måtte på Frognerpole, for det var en av de få stedene jeg hadde den inne. For dette her er en rosévin som ikke er overalt, og så hadde jeg jo da bestilt den, så jeg var holdt av, og så begynte jeg å prate med hun, en veldig hyggelig dame som jobber på Frognerpole, og hun bare, ja, så hyggelig at du tar fra henne, jeg synes utrolig,
Muga Rosevin er helt fantastisk sang For det er selvfølgelig Muga vi snakker om Og så ble vi stående Jeg liker jo å prate med de som jobber på Polo For først og fremst er de kjempeflinke Og så er de i stort sett alltid hyggelige Og så kan man kaste litt ball Og snakke litt om et fag som jeg setter pris på Så vi ble stående og prate litt Og så sa hun at dette her er Det hun synes er så gøy med den For de hadde ganske mye
rosévinner, altså var det veldig gøy, de hadde til og med 6 liters flasker, dog ikke av muga, men av rosévinner som sto klare, da skjønner du at nå er vi på frangene på det. Jeg tenkte, hvordan skal du få kjølet ned en 6 liters flaske hvis du ikke har kjølerom? Det går jo ikke inn i noen andre formater enn et kjølerom. Men kanskje de har det på frangene, jeg vet ikke, eller på den siden av Oslo, lite vet jeg. Men uansett, vi ble enige om at denne mugan er
syrlig og frisk, så den kan brukes både som terrasse, men også veldig matvennlig. Hun sa at hun liker denne her, for den har såpass mye matvennlighet, og da er det mot lyst kjøtt, kylling, og en del fisk, og kanskje litt svinkjøtt også. Denne her er blanding av, og det er ikke så vanlig,
på rosevin lenger. Det var kanskje det var mer før, men det er ikke så vanlig lenger. Men i Spanien gjør det. Blanding av garnasja, som er en rød drue, og viura, som er en hvit drue. Så her er det rød og hvit i samme flaske. Viura kjenner dere kanskje som Maccabeo, som er en av de tre druene som vi bruker når man lager kava, stort sett.
så er liksom den kava drud, men de lager den også som hvitvin ofte i Rioja, og det er jo Rioja vi er, og når man er i Rioja, så tenker man stort sett alltid rødvin, og det er ikke så rart, for det er det store rødvinsdistriktet i Spania, og
Og jeg nevnte innredningsvis om Erna var stjerna, og grunnen til at jeg tok opp det var at det var en hjemmehos-reportasje hos Erna, og da sto hun på kjøkkenet og drev på med et eller annet, og så sto det en flaske Muga på bordet ved siden av henne. Og så tenkte jeg, åja, så Erna drikker Muga, det var gøy, og så la jeg ut det på Facebook-gruppa min i Wien, og det ble ganske, folk syntes det var litt gøy da.
Og så er det selvfølgelig om du er enig med Erna politisk eller ikke Da er det jo liksom Å da skal jeg høre på Det synes jeg er litt rett Da skal jeg i hvert fall aldri Aldri drukke mugammer For hvis Erna drikker det Og det blir sånn helt håpelig For jeg tenker at Jeg er ikke så veldig enig med Mimir Jeg synes at han er en veldig morsom type
Men hvis Mimir liker noe vinere jeg liker, så kan jeg gjerne sette meg ned med Mimir og drikke vin og prate. Jeg tror Erna er en morsom dame også. Jeg tror hun er kunnskapsrik og en luring. Og til og med liste, tror jeg. På privaten så tror jeg det er hyggelige folk. Da jeg var liten så jobbet min far sammen med mannen til Anne-Engel Landstein.
Og Senterpartiet har jeg aldri vært noen stor fan av. Men Anne-Engel Ann Stein synes jeg var en veldig hyggelig dame. Hun har tre veldig, veldig hyggelige barn. Erik og Kristin og Espen. Fantastisk hyggelige barn. Så de lekte jeg masse med når jeg var liten. Men jeg kommer jo aldri til å stemme Senterpartiet for det, for det er ikke politisk lekt meg.
Men veldig flotte folk Så det må man ikke sku hunden på hårene og så videre Veldig mye flotte folk i alle leire Stort sett Er noen raringer Kanskje Moxnes er en hyggelig kar på fest Hvem vet Jeg så Trond Giske på Tusenfryd her på lørdag Han har jeg hatt på fest Og han er litt spesiell å ha på fest
Jeg har vært veldig glad i damer på den tiden, dette er da i starten av 2000-tallet, så da var det nift, men jeg skal ikke gå inn på den distorsjonen da. Men uansett, Erna drikker Muga, men dog ikke rosé-varianten, og det synes jeg man skal gjøre, for her er det, i og med at de har da den ganske mild lysrosa fargen, men det er fordi at det er jo da 70% som er fra røde vinsterud, men de bruker da skalle på garnasjen, og den, det er ganske tydelig og tjukt skall, så den gir ganske mye farge.
Og så er det da 30% hvitvin oppi her Så den er frisk, syrlig Og da jeg serverte den for disse hyggelige folka Som kom på vinkurs i Asker Så sa de, oi, dette her var bra Og den var faktisk favoritt i flere av de Når jeg var ferdig med smakingen Men det Når jeg holder smaking så sier jeg
Finn ut hva du liker best Og at tilfeldigvis det var Muga Det er jo fordi at det er en fin vind Men av og til så liker jeg at folk skal finne ut Hvordan de liker det best Og ikke høre på hva jeg synes Men jeg synes jo av de jeg viste frem da Så synes jeg helt klart at Muga var den mest spennende Å se vind Problemet er som sagt at den er jo ikke inne på På alle pool Så den er litt sånn litt utilgjengelig
Og det gjør jo at den ikke er i alle hyller rundt om, men den er jo på en del pol litt rundt om. Den er på fem pol i Oslo, kan se akkurat nå. Til og med på Gran på Hadeland, der står det bare tre flasker hengende. Og hvis du skal til Gjeilo, så kan du kjøre forbi Flå, så er det ti flasker der. Og til og med på Rukan har den rotet seg en.
Så litt muga rosé er det, men jeg synes at dette her er en av de friskere roséene jeg har smakt til nå i sommer. Og jeg har smakt ganske mange for prøsesmakinger, så jeg har sikkert vært igjennom en 300 kanskje. Så jeg kan jo si at jeg har et ganske godt utgangspunkt i uttalen meg, mer enn de fleste kanskje.
Og veldig gøy med Spania, Rioja og Rosé Det koster 299, altså 210 kroner Men det må man regne med om dagen Ting blir bare dyrere og dyrere Også Rosé-vinn fra Spania Så dagens anbefaling
Erna Ernas favoritt på rød Finnes nå også i Rosé Kanskje det liksom Da blir det litt mer Arbeiderparti Altså det får liksom Vannet ut Nei Det var faktisk ganske dårlig Blodet ble blott motsatt Jo nei Litt mer rødligere Ja Jeg gidder ikke gå der Jeg finner ikke humoren i det Men
Takk for at du lytter, og ønsker deg en riktig fin dag. Nå skjer det masse på videnfronten fremover. Jeg gleder meg. Jeg skal snart til Portugal og drive på med litt videnreiser der nede. Da blir det podcast der for oss. Det er bare å glede seg til masse godt innhold på podcasten min. Beklager at det har vært noen ... Det var et par uker det var helt stille. Det er for det at de som leverer podcasten min bytter server.
uten å si fra til oss, så vi hadde ikke noe innlogging. Og det tok litt tid til å finne han som hadde innloggingen. Men vi er ikke død. Rykten om min død er sterkt overlevet. Vi har et veldig godt levende livet, og gleder oss over nye viner hele tiden. Takk for nå. Ha det bra.