Vin og italiensk designkjøkken passer sammen

Kjell-Gabriel ble invitert av Bella, en italiensk designbutikk i Bygdøy Allé, til å sette vin til interiør under Designer Saturday. Han presenterte seks viner, inkludert lokale italienske druer som Spignola og Lambrusco, og tyske Silvaner. Han introduserte vinene i kombinasjon med interiørprodukter som marmorplater, håndtak og vinylbelegg for bad. Kjell-Gabriel ble inspirert av det italienske designet og oppfordrer lytterne til å besøke Bella for å bli inspirert.

00:00

Kjell Svitgjeller deler sin erfaring med å presentere vinmatch på Designer Saturday i Oslo for interiørbutikken Bella.

04:17

En spennende kombinasjon av vin og interiørdesign, med smakfulle opplevelser fra Italia og Tyskland.

Transkript

Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift? Da er du sikkert lei av å høre meg snakke om hvor enkelt det er med kvitteringer og bilag i fiken, så vi gir oss her ved. Fordi vi liker enkelt. Fiken. Superenkelt regnskap. Vien til interiøret, sa du? Hvordan blir det? Hei og hjertelig velkommen til Kjell Svitgjeller. Håper at humøret er på topp. Jeg har så lyst til å fortelle en historie om noe jeg gjorde i forrige uke, fordi da ble jeg spurt av en interiørbutikk om jeg kunne komme og sette vin til interiør, og jeg tenkte «Oi, dette her var litt spesielt. Hvordan var det tenkt her, og hvordan fungerer det?» Og det som er greia er at det var noe som heter Designer Saturday, som er visst nok en greie i Oslo. Det er masse interiørbutikker og ting som holder på med slikt. Inviterer til at folk kan komme og se på hva som er laget av nye ting og så videre. Og da var det Bella som tok kontakt med meg. Det gjorde noe for veldig lenge siden. Daniel er veldig hyggelig person. spurt om jeg kunne komme og matche vinen til interiør, for han hadde lyst til å lage en litt kul greie. Bella er spesialister på italiensk design blant annet, driver da med kjøkken og bad og fliser og marmor og ja, sånne ordentlige, flotte, fancy ting. Så jeg tenkte, jøss, hvordan skal jeg løse denne oppgaven? Så da stakk jeg innom, og så sattes jeg ned og så på en prat, og han hadde liksom en parodier, veldig kreativ type, så det var veldig, veldig gøy. Og han ville da at vi skulle presentere Eller at jeg skulle presentere seks viner, for det var seks forskjellige produsenter han hadde lyst til å fremheve på denne designerskvelden. Og da inviterte han masse kunder av seg selv, og hadde kundekveld og slikt, og det var folk som leverte utstyr til han og alt mulig sånt. Så det var da vi tok seks vinner, vi tok fire italienske og to tyske, så skulle vi liksom gjøre det på litt artig fri, og det var veldig gøy, for det vi gjorde var jo at jeg introduserte de forskjellige produsentene, og jeg introduserte dem ved at vi smakte på en vin fra det distriktet de kom fra. Og to av produsentene hans kommer jo fra Emilia-Romagna, så det første jeg tenkte på da var jo Lambrusco, for det er jo gøy, altså museerne Røvin. Og så sier Daniela at, men har du tenkt på hva med Spignola? Spignola? Det hadde jeg aldri hørt om, og det er ekstra rart, for det er en veldig, veldig lokal drue. i Emilia-Romagna, som du lager musernevin på, hvitvin. Litt sånn fruktig, kul greie, som jeg synes var veldig morsom. Problemet er at denne får du ikke tak i i Norge. Så da sa jeg at det er litt vanskelig for meg å finne ut av dette her, fordi først så får vi ikke tak i Norge, så har jeg aldri smakt det før, hva gjør vi da? Jo, han fikk da besilt opp et par forskjellige varianter fra Italia, fra hans kontakter deres, så jeg smakte meg gjennom, tok med naboen og litt sånn forskjellig, smakte meg gjennom disse vinene og fant ut hvilken vi synes var kulest, og så sa vi «denne går vi for». Det er litt kult når du får lov å smake på lokale italienske druer for å gjøre denne jobben. Bella, de gjør ting ordentlig. Det skal jeg virkelig si, og jeg skal komme tilbake til det litt senere, for denne glade italieneren som driver denne shoppen, han gjør ting ordentlig også. Men så vi begynte da med denne spiniolene som er da en museerne, og den var det så futtig at da vi åpna bare tok av, det er lagt på champagne-metode da, eller tradisjonell metode, så bare tok av toppen, så bare satt, så forsvant korken i taket, og det gjorde det på alle de tre første vinene jeg åpna, og bare bang, bang, bang. Og dette var veldig kul Bobble, kanskje litt mer fruktig Enn syrefrisk Som ofte champagne og fransk akkord Og slik der Så veldig fruktig vin Som jeg synes virkelig Var en morsom start Og dette her var da introduksjonen til noen som driver da med marmorplater, så du kan få du kan få egne kutt da, si at du har et kjøkken og så skal du ha et sånt kjøkkenøy og så kan du da få den akkurat perfekt i størrelsen som du vil ha på tegningen din. Så dette er ganske high-end greier, veldig hyggelig italiensk dame som da ble introdusert til dette her, med at vi begynte med den byden og så satt alle og smakket litt og så Og så pratet hun i kanskje fem-seks minutter, og så introduserte jeg en ny produsent, og da dro vi til Tyskland, og da måtte jeg selvfølgelig ha med Silvaner. De som har hørt podcasten min vet at jeg er veldig glad i Silvaner, så da tok vi med en Stedtlicher Høfkeller, sin Silvaner fra Frankien, og da var det en tysk importerer, de var en norsk leverandør i Norge på dette her, Og så hoppet vi fra videre til videre. Daniele er jo en ordentlig type, og han hadde da også, vi serverte litt mat eller litt oster og skinke for dette her, spesielt når rødvinene kom. Og da hadde han et parmestansstykke som var en kvart jul. for det tredje vinen da kom vi tilbake til Mila Romagna og da fikk jeg lambruskoen min da ville jeg ha lambrusko og så sier han at når man spiser, nei drikker lambrusko så må man ha en ordentlig ordentlig stort stykke med parmesan til å spise det med lambrusko det var jo i Bologna i sommer eller før sommeren med en gruppe som var på tur tok litt balsamico også over men da får du nesten en spidspiss som du driver og kakker av ordentlig grove stykker med parmesan, og så tar du en slurk med lambrusco, og det er denne muserende rødvinen som er ganske frisk, og når parmesanen kommer med osten i munnen, så blir det så godt. Kjøp deg en frisk lambrusco og ta noen ordentlig grove parmesanstykker. Problemet er at parmesan er dyrt i Norge, på grunn av at vi har jo sikkert 700% tolv, så det er jo dyrt, men det er kjempedyrtelig. Og han kom også frem med en ost som da hadde blitt dyppet. Han hadde et halvt hjul denne gangen, også disse hjulene, altså disse runde, de er svære. Og da hadde dyppet denne osten i rødvin. Så han skal opp på utsiden, som da pleier å være lyst, var da helt mørkrøtt. Og vi hadde noen ordentlig deilige pølser og skinker og så videre. Og folk koset seg, folk syntes dette var veldig morsomt. Det var en veldig egentlig... Jeg presenterte jo vin fra de forskjellige distriktene, så det var også en vinsmaking, og folk syntes det var gøy, og så lærte de litt om vin, og så ble det presentert for et produkt som kom da fra denne regionen Italia, eller i Tyskland. I Tyskland så da tok jeg to tyske vinene fordi at disse produsentene var ikke akkurat der de kom fra, var ikke veldig vinstet, eller vi får ikke tak i vinene på det området, så det var greit. Da tok vi en litt spanske der. Men det er så gøy å få lov Å jobbe med Sånne folk som Virkelig har lidenskap For ting Jeg må innrømme at Interiør og sånn er jeg skikkelig dårlig på Og det er fordi at Når jeg kommer inn Nå var det da en tysk produsent Som hadde forskjellige håndtak Til dører og skap Og så sier jeg om den er fin Og den er fin Men jeg greier ikke å se hva som matcher Jeg greier ikke å se helheten I detaljer da, jeg kan gå inn på et bad og si, oi, dette var et grisekult bad, men jeg ser ikke, åja, det er kult fordi at den knotten på vasken er sånn, og den greia er sånn, og den greia er sånn. Men hvis du er interessert i interiør og bad, du sier at du skal pusse opp et eller annet, så stikk innom Bella i Bygdøy Allé, og da kan du virkelig, det var en kar, jeg er jo nysgjerrig, Jeg synes det var veldig gøy, for den ene produsenten, da var vi rett utenfor Roma, de drev med så vidt jeg skjønte at du kunne legge på et sånt vinyl lag på, hvis du skulle pisse og bade ditt, og da hadde du flise fra før, så kunne du bare dekke over det med et sånt mikro 1 millimeter tynt lag, så det liksom ... og det kunne du få i alle mulige farger og designe dine egne mønstre og så videre, det var veldig, veldig kult. Så jeg tittet litt på det, det var veldig morsomt, og da tenkte jeg at oi, hvis du har en gammel bad, så kan du gjøre om hele badet ditt med bilder av deg selv for den slags skyld, eller hvis du liker et eller annet kult, så kan du liksom ordentlig få det i din stille, jeg synes det var veldig, veldig morsomt. Og så hadde vi, helt til slutt så var det, da var vi i Toskana, og da var det en En italiensk produsent Som hadde noen vasker Som var bare en iber fancy-smancy Og så veldig, veldig hip og kult ut Og det er det med Altså man har hørt om italiensk design Det er jo veldig, veldig morsomt Og i og for seg tysk perfeksjonisme også Så det er spennende saker Og jeg synes det var veldig, veldig gøy Å få lov å presentere De forskjellige interiørprodusentene Med en vin Også fikk de litt snack på siden, det synes jeg var veldig, veldig gøy. Så jeg måtte bare fortelle, jeg synes det er morsomt å få lov å utfordre seg selv litt, det er veldig viktig. Og her følte jeg at dette var helt topp, og jeg må si det... Jeg blir jo inspirert når man får lov å komme inn i et miljø som har så mye kult ting. Så jeg får vel begynne i lotto eller noe sånt, så skal vi jo med å få pussa opp et bad eller to med litt italiensk design. Ha, hadde klært meg. Jeg er ikke heller sånn design-typa. Jeg er jo det. Kanskje jeg skal begynne med italienske dresser og sånn også. Ja, ja, vi får se. Uansett. Veldig gøy med vin og interiør, det funker det også, og da kan man egentlig slå fast at vin, det funker til det meste. Med det, takk for oppmerksomheten nok en gang, og hyggelig om du abonnerer og deler, og sørger for at flere også kommer over denne podcasten her. Tusen takk til Bella i Bygd og Åle, og Daniel, han... er et ordentlig skjermpatroll. Stikk inn i mann og bli inspirert. Og dette her er ikke reklame. Dette er rett og slett et råd fra meg. Flinke folk, de skal man lytte til. Og her er det flinke folk. Takk for nå. Ha det bra.

Mentioned in the episode

Bella 

En italiensk designbutikk i Bygdøy Allé som spesialiserer seg på kjøkken, bad, fliser og marmor.

Designer Saturday 

En årlig begivenhet i Oslo med fokus på interiørbutikker og design.

Daniel 

Eieren av Bella, en hyggelig person som inviterte Kjell-Gabriel til å matche vinen til interiøret.

Emilia-Romagna 

En region i Italia hvor Spignola og Lambrusco er dyrket.

Spignola 

En lokal drue fra Emilia-Romagna, brukt til å lage musserende hvitvin.

Lambrusco 

En musserende rødvin fra Emilia-Romagna som Kjell-Gabriel anbefaler å drikke med parmesan.

Silvaner 

En tysk druesort som Kjell-Gabriel er glad i og som ble presentert under vinsmakingen.

Stedtlicher Høfkeller 

En produsent av Silvaner fra Frankien, Tyskland.

Parmesan 

En type ost som ofte spises med Lambrusco.

Bologna 

En by i Italia hvor Kjell-Gabriel smakte Lambrusco med parmesan.

Toskana 

En region i Italia hvor det ble presentert italienske vasker.

Frankien 

En region i Tyskland hvor Silvaner druen kommer fra.

Vinylbelegg 

Et materiale som kan brukes til å dekke over fliser på bad.

Marmorplater 

Et materiale som brukes i kjøkken og bad.

Håndtak 

Et produkt for dører og skap som ble presentert under vinsmakingen.

Vasker 

En type produkt som ble presentert fra Toskana, Italia.

Participants

Host

Kjell-Gabriel

Guest

Daniel

Lignende

Loader