FIKEN Superenkelt regnskap
Se nå på TV2 Play
Sånn, da skal alt være klart for å rulle ut det nye tikketystemet deres. Og alle de ansatte har tilgang? Har du ansatte? Det blir 50 000 ekstra. Altså, det er jo de som må logge inn når de har problemer med PC-en sin. Har de hver sin PC? 10 000 ekstra. 10 000? Per PC. Men hvis du legger til en pluss diamant superbruker, så får du de første til halvpris, de neste til kvartpris og 7% rabatt dersom du har færre enn 13 saker i måneden. Er ikke det veldig... Hvis du har plantet på kontoret...
100 000 ekstra. Nei, prøv Pure Service i stedet du. Ticketsystemet uten skjultekostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst. Kan Rosé-vinsesongen komme til nok? Svaret er nei. Følg med.
Hei og velkommen til noen episode av Kjell Svinkjeller. Håper at stemningen er på topp. Vi har jo fått en liten sånn vinter 2, hvertfall når denne episoden her spilles inn. Det er begynt å snø igjen. Vi trodde jo at nå kommer våren.
bare for at det kom noen solskinsdager, men det så lett er det ikke. Det kom jo både vinter 3 og vinter 4, og kanskje vinter 5. Jeg husker, det er ikke så mange år siden, det var to meter snø på 17. mai i Tromsø. Da ligger det litt lenger nord enn der jeg holder til, men jeg bare sier det. Det er ikke sikkert at denne snøen forsvinner med det første. Jeg synes jo dermed sagt at det skal jo ikke gå ut over oss. Vi må jo få lov å nyte våre
Rosevin viner for det, for at rosevin er, det har nesten blitt en sesong for det, samtidig som det har blitt en helårstrikke. Sesongen er, føler jeg, april, mai og litt juni, altså rundt 17. mai, altså ting som er rosa passer veldig bra med 17. mai, og alle de solsynsdagene og deilige våremåndene, da liksom ting begynner å virkelig godgjøre seg, da begynner det å bli flott.
Og da passer det veldig godt med rosevin, synes jeg. Men nå har det blitt sånn at vi drikker rosevin året rundt. 2015 var det året Norge oppfant, eller oppdaget rosevinen. Og den fikk en fantastisk oppblomstring. Og rosevin er jo en kul greie.
Det er bare sånn at vi må få sagt det og det må jeg si hver gang. Det er ikke blanding mellom rød og hvitvin. Det er faktisk forbudt med lov å gjøre det.
Det er det at de tar da rødvinsdruer, og de er jo blådruer, selv om det heter rødvins, så det burde hente blåvin, men det gjør det noen gang ikke, rødvinsdruer, og så presser de det, og så lar de, enten så presser de det så sakte, at den prosessen, som du sa, at skallet gir fargeløftet prosessen, eller så lar de bare skallet ligge der igjen. For noen så er det to timer maks,
For andre er det helt oppi 48 timer, men ikke noe mer enn det. Men som regel er det to-tre timer, så får de akkurat den lille friskheten som gjør rosevin. Og det som er litt artig med rosevin er at hvis de hadde presset drunene fort, så hadde de fått hvitvin.
Da har du fått litt av disse sitrustonene, men med en gang skal du ha fått litt skallkontakt, fått lov å gi litt smak, så kommer disse lysrøde fruktene. Da snakker vi ripsbringebær, markjordbær, jordbær, alt som har litt lyst frukt i seg. I dag har jeg på hele glasset
I dag så har jeg da funnet en fantastisk kul produsent som jeg liker mer og mer. Det er få produsenter jeg sier at nesten alle vinene er gode. Og det er til vinene til Tobias Knevits, heter han. Og han har lært å lage vin hos Philip Kohn, og det er litt morsomt for Philip Kohn.
er husvinen min på tysk Pinot. Så drikker vi ofte Philip Kohn og kjøper ofte det. Eller Hvitmann har han også lært godt i kursos, eller har lært å lage vin hos de to. De er kjempeflinke. Og sammen jobber han med kona, Corina, og broren hans heter Bjørn, selvfølgelig. Jeg vet ikke hvor gammel han er. Jo, det vet jeg kanskje.
Vi har hatt lunsj med Tobias og Corina når de var i Norge sist. Da ble jeg spurt om jeg hadde lyst til å smake på vinnet deres, ta en prat, og så sa vi skal vi gå og ta en lunsj, og det synes jeg var veldig glesivik å spise asiatisk. Det var veldig, veldig godt. Så de er vel, jeg tipper at de er rundt 30 år, det er ikke så mye eldre enn det, og det synes jeg er veldig, veldig kult.
Denne her, Rosevin, har de laget på 60% pinanuar, som er helt vanlig i Tyskland. Også har de også Druun Sankt Lore, som ikke er så ... Den er mer i Østeuropa, til Østerrike og inn i Østeuropa, som dukker ofte Sankt Lore opp. Og det som er det morsomte nå, for dette er da 2022 som har kommet,
akkurat kommet i hyllene, men hvis du kjøper Magnum-flaska, så får du 2021. Og det er litt morsomt, hvis du kjøper begge de to, så kan du kjenne to årganger opp mot hverandre.
Og det er lærerikt, for da ser du, altså N2021 er fortsatt kjempefin å drikke. Den har fått satt seg skikkelig i flaska, du kjenner at den er moden. Mens N2022 er kanskje litt for fersk. Bør kanskje ikke drikkes med en gang, bør kanskje vente til mai da. For den er nettopp blitt tappet av komstsendelande, og er helt i det ferske laget. Og...
med en gang så har man disse, bare på nesa så kjenner man disse markeordbegge sider. Med en gang jeg hører
Og kjenner rosevin, så får jeg sånn markejordbær med en gang. Og det er en frisk, jeg er veldig glad i markejordbær, så jeg liker jo veldig godt rosevin. Og det er veldig mange som sier, ja, men rosevin, det er jo sånn der bedustete greie. Og det har tatt lang tid før nordmenn har begynt å sette pris på rosevin. Det er jo en tverskvare, det er stort sett så skal du drikke den inn i halvandet år. Rosevin skal ikke spares på.
for den blir ikke noe bedre med å lagres. Så dette er gå og kjøp med en gang, kjøl den ned, drikke. Det er den prosessen du skal gjøre, og den prosessen er veldig lett å gjøre også. Og den har disse friske sommertonene, som er helt fantastisk når du sitter ute på pleien, og ting har begynt å blomstre utover,
Krokus, og jeg er ikke så veldig god på sånne planter i hagen, men kanskje noen skudd her, og kirsebærblomstring, og all sånne ting som folk synes er hyggelig. Syrine, åh, ikke glem syrine. Syrine lukter faktisk ganske godt, jeg skal innrømme det. Men jeg hadde en moremor som snakket om syriner helt, jeg er veldig glad i syriner, bare sånn det er der de har satt seg. Men rosevin er friskt, deilig, leddrikklig syr.
upors, altså det er folkelig, leskende, saftig, friskt og deilig. Så lenge du ikke får disse grønnskjærtonene, som man absolutt ikke får i denne her, og så lenge det ikke blir helt sånn tuttifrøttig jordbærfisk, da snakker vi om godtere jordbærfisk, så har rosevinden en god plass i livet mitt.
Og det er jo, jeg må innrømme det, det er litt rart å drikke rosévin nå i mars, som dette programmet blir laget. Jeg vet ikke når du hører det, for det er litt tidlig. I og med at det er snø ute, så er det litt tidlig å holde på med dette her. Men dette er friskt. Dette er utrolig leskende, og jeg føler at nå kommer sommeren bare med å ta et glass med dette her. Så har du lyst på sommer? Drikk rosévin. Bangeut Knevits Rosé Trocken 2022. 179-180 kroner.
Det er det helt klart verdt. Hvis du har lyst til å forske litt på en ung, eller unge, for det er både Tobias og fruen, Corina, unge, friske, positive, utadvente, kunne gått litt bedre engelsk, kunne det nok vært, men skjermelige mennesker som har lyst til å lage god vin, og som lager veldig mye god vin,
Så forsk på de andre knevitsvinnene også. Jeg anbefaler knevits ofte, som på generell basis, hele tiden. For de lager veldig god inn. De er flinke. Flinke folk, og da skal vi snakke om dem. Det kommer kanskje ikke til å bli noen superkjennelser i Norge, men jeg tror flere og flere begynner å få ønne opp for det. Og det er bra. Med det, da kan sommeren komme, eller våren. Kom mai, du skjønner mye.
Som gammel sølvgutt så har vi jo sunget den. Takk for nå. Ta vare på deg selv. Takk for at du lytter. Og abonner gjerne. Ha det!
Sånn, da skal alt være klart for å rulle ut det nye ticketsystemet deres. Og alle de ansatte har tilgang? Har du ansatte? Det blir 50 000 ekstra. Altså, det er jo de som må logge inn når de har problemer med PC-en sin. Har de hver sin PC? 10 000 ekstra. 10 000? Per PC. Men hvis du legger til en plusstiamant superbruker, så får du de første til halvpris, de neste til kvartpris og 7% rabatt dersom du har færre enn 13 saker i måneden. Er ikke det veldig... Hvis du har plantet på kontoret?
100 000 ekstra. Nei, prøv Pure Service i stedet du. Ticketsystemet uten skjultekostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst. Med Svea på laget er det enklere og raskere å lykkes. Få bedre likviditet, friskmelde økonomien eller samle dine lån. Svea. Vi heier på mennesker og bedrifter i endring og skaper finansielt handlingsrom.
Du, jeg trenger en strømavtale. Bare noe enkelt. Fortum. Så har jeg jo lyst til å følge med på forbruket mitt. Fortum. Noe som er trygt og enkelt, liksom. Fortum. Ok, hvem er strømleverandøren dina? Fortum. Enkelt, trygt og oversiktlig. Det er ikke rart at Fortum er den mest valgte i Norden.