Velkommen til Interiørrådet. Her sitter jo interiørarkitekt Tone Kroken og jeg, Bendikte Vesselholst. Tone, du er her. Ja, jeg er her. Veldig til stede.
Vi sitter nemlig på et slags, jeg føler vi sitter i et litt interiør-rig i dag, Tone, for det har akkurat smelt opp et festbord på siden av her vi sitter med lydutstyret vårt. For dagens tema, folkens, det er bordekking, kunsten og dekkebord. Og det er jo noe av det Tone er aller best på, både på privaten og profesjonelt, vil jeg si. Ja.
er ikke du rett og slett helt sånn borgall? Nei, det var dårlig bilde. Dårlig bilde, men du er en reiser på dekkefestbord. Jeg tror du er inne på det, for jeg er veldig nøye på det. Jeg vil at gjestene skal virkelig kose seg, så jeg legger ganske mye i det, altså.
Hun legger kjela mi. Jeg har både vært så heldig å få bli invitert hjem til deg ved noen anledninger, og jeg har også jobbet med deg i KK ved noen anledninger, hvor du har dekket bord for bildenes skyld. Uansett hva det har vært, det ser alltid smashing ut. Jeg blir alltid overrasket, og jeg blir entusiastisk. Jeg blir veldig entusiastisk av dine borddekkinger. Så folkens, dette kan tone. Ja.
Vi skal snakke i denne episoden om hvordan du som hører på kan få til dette bordet med wow-effekt. Vi skal nørde litt ned i detaljene på duker, servietter, servise, glass, of course. Vi skal også få piftene fra Tone, altså de der trillegrepene hun tar når hun lager festbord. For det gjør du, Tone. La oss starte med følgende spørsmål til deg, krokemor.
Hva er et vakkert og kult festbord for deg? Hva består det av? En veldig fin duk som faller fint. For duken er så viktig at det er en pen duk som gjerne er litt krøllete lin. Det elsker jeg jo. Og et generøst bord som ikke er for mange ting. Det er litt rolig også.
Så det skal både være, jeg ser jo det vi har ved siden av, skal vi snakke enda mer om, men det er jo på en måte dette med, som du Tone føler jeg ofte kommer, snakker om generelt, er jo dette med
At det skal være litt ulike strukturer, ulike høyder. Alle disse prinsippene som du jaster om gjennom mitt rørådets episoder, det gjelder også for dette festbordet. Ja, det gjør det. Det er ofte de samme prinsippene som går igjen. Kan ikke vi snakke litt om trender? Fordi jeg føler at borddekking
festbordet i dag ser ganske annerledes ut enn et festbord på 80-tallet for eksempel ja, veldig ja, veldig nå svarer jeg for meg faktisk en ganske kul 80-tallsfest og noen familiealbum way back in the days ja
Da var det mye sånn, jeg må mimre litt der, da var det mye servietter oppe i glassene. Ja, det var det. Er vi ferdige med det? Og det var ikke tøyservietter, det var papirservietter. Nei, de var brettet i sånn diverse format. Ja, vifteform, eller at du bare la de oppe i glasset. Ja. Stemmer det? Nå tuller vi med det, og så plutselig er det tilbake. Ja, ja. Men akkurat, det er i hvert fall, du bekrefter, Tone, at det er mye trend på bordekking. Det er det. Ja. Og hva er det som gjelder nå? Nå er det sånn at du skal ikke nødvendigvis ha én arset, men du skal gjerne ha tre arsetter. Mhm.
Fordi vi spiser jo så mange ofte nå når vi lager mat, så lager vi ikke bare en ting, vi lager flere retter. Og det å dekke det når du dekker et bord, så tenk at du skal tenke former, og at det ikke bare skal være statisk med en runde når du setter på bordplata. Og jeg ser også at det jeg har snappet opp da, som jeg tenkte å høre med deg, det er jo at jeg føler at jeg synes jeg ser at
at servisen er litt sånn røffere i stilen om dagen. Ja, det er mer rustikt. Og det er en større kombinasjon, sånn at man kan ha en type servise, og så har man en helt annen type stil på tilbehøret. Man har ikke alt kjøpt i samme butikk. Nei, og det som på en måte var litt sånn greia, eller som har for mange vært en greia, er jo for eksempel at man ønsker seg et servise fra man gifter seg, og så samler man veldig ...
samvittighetsfullt på det gjennom et helt liv, og så får man flere og flere deler. Sånn virker det ikke til å være lenger. Nei! Det gidder ikke Tone Kruppi. Altså, det serviset som jeg sparte på sånn, det har jeg gitt bort for veldig mange år siden. Men jeg liker jo blånde, jeg liker kombinasjoner, jeg liker det organiske, det bordet jeg har dekket i dag, som dere ser på Instagram, vår interiør og det, det er veldig røft, vil jeg si, men det pakler høsten, det
Det kler de mørke, kalde kveldene som vi går inn i nå. Så det liker jeg. Kan ikke du bare ta oss gjennom litt hva du har gjort på dette bordet da? Som er veldig contemporary, rough urban, som jeg velger å kalle det. Og det elsker jeg, det navnet, det liker jeg. Det adopterte jeg her og nå. Den fikk du av meg nå. Takk. Ok, men vi ser en, faktisk det begynner med duken som du nevnte. Ja, veldig.
Veldig rustikk, tung Tung lin, deilig Ja, det er en lindukk Og den er ikke kjørt gjennom en sånn presse Den er litt trådlatt Altså, den er ikke strøket, for å si sånn Og jeg hater ting som er strøket Nei, det skal ha litt sånn kjel og patina Folk skal føle seg hjemme umiddelbart Når de setter seg ved dette bordet Man får lov å søle på duken, eller? Ja Nei, jeg har allerede sølet Hahaha
Deilig. Er den grå? Ja, den er grå. Veldig nydelig grå. Og så ser du at servietten jeg har, det er ikke samme farge som duken. Nei. Det er en twist. Det gjør det litt mer lekent. Den er jo brun.
litt brunere. Litt sennepsfarge, dyp sennep. Talerkene og arsettene, de er jo ikke runde. Nei, jeg elsker de. De er veldig organiske. De er fra Broste. De synes jeg er så kule. Det er forskjellige former og det er forskjellige farger. En er mørkegrå, en er lysegrå, en er offar. Det ser ut som det er deler her. Hvis jeg skal være konservativ, så er det på en måte tilløp til en arsette man kan tenke forrødt og en hovedrett. Ja, ja.
Men her kan alt skje, for du har jo ikke satt menyen enda. Nei, og det er det som er så deilig, og det er sånn jeg vil at gjestene mine skal ha det. De vet ikke helt hva som skjer. Nei, de vet ikke helt hva som skjer. Kanskje ikke du heller, helt vet jeg, men det kommer deiligste saker, for jeg vet jo at jeg også er god til å lage mat, og er jo interessert i å ha gjester sittende lenge ved bordet. Ja, det er det.
veldig lenge vil at de skal sitte godt i stolen og kose seg. Så det vi ser da, folkens, hvis man skal snakke litt sånn overordnet trend, det er jo at det er mindre stivt, hvis man kan bruke et så enkelt ord på det. Det er ikke den klassiske stiv, hvit
og bestikke ryggene akkurat på den korrekte måten. Let's face it, det er jo imponerende de få ganger i livet man kommer til et bord som er dekket på den korrekte måten. Og det er på en måte den klassiske slottoppdekkingen. Jeg drømmer om å bli invitert til slottet. Jeg vet hva jeg drømmer om, å bli invitert på den der svenske Nobelbanken. For deg som er nørdete på borddekking, og deg som hører på, den sendes ofte live når det er fra...
fra Sverige, hvor alle Nobelprisvinnerne minus fredspris som vi deler ut her i Norge hvor alle de kommer på bankett og da tror jeg det er de beste dekoratørene på blomster og oppdekking som finnes, og de kommer marsjerende ut og det er så vakkert så kommer de marsjerende ut og dekket på oppsatsene og det var liksom dette var en digresjon men når vi snakker om borddekking så er det lov å drømme litt
Men til deg som skal dekke til venninnegjengen, eller kanskje et kommende julebord. Nå går vi jo inn i en sånn sosial ... Vi går inn i mørketiden på sitt mørkeste. Nå skal vi sitte ved bordet, nå skal vi kose oss. Nå skal vi invitere venner. Nå må vi teste oss. Være sammen, tilsammans. Om vi må. Og da er bordene som kan dekkes i de anledningene, der er det jo bare å gønne på med fri flyt av kreativitet.
Det er det. Og jeg vet at du, Tone, er god på å si at folk skal bruke det de har. Ja. Og sette sammen på litt uventede måter. Gammelt og nytt. Ja. For sånn som her nå, de... Nå har jeg satt noen seraks veldig kule. De er utrolig rustikke. Sånn nesten sement. Ser nesten ut som noe Henne kunne lage i sandkassa. Hvis jeg skal være litt kødden. De er råkule, og det tenker jeg at dette er. De tekoppene bruker jeg her til design. Så her skal design serveres. Så morsomt.
Så man aner jo ikke hva man får. Og vinglasset, er ikke det lekkert, eller? Jo, de falt jeg veldig for. Kjukke, lave, klumpete, deilige. Og unøktelig litt sånn 60-70-talls-ish, eller? Ja. Det er tilbake. Er det røykfarget glass? Ja, det er røykfarget. Det finnes i røyk og grå. Nei, grønt. Ja.
når det gjelder antall likt og sånt, for det vet jeg mange lurer på. Det er jo ikke sånn at vi ikke inviterer en toltefeen fordi vi bare har 11 guldtallertner. Det kan jo bli katastrofefokus, det kjenner vi fra eventyrene. Du må ikke droppe å invitere gjester fordi du ikke har nok tallertner i samme dag.
Da bare bytter du, hvis du liksom har 10 asjetter og ber 14 venner, så tar du bare og mixer de andre fire innimellom, ikke sett de fire samlet på enden. Da føler man seg, da hadde jeg følt meg som anerangsgjest. Ja, for her må man tenke litt lurt. Da må det inn i mixen. Det må bare mixes.
Feidin. Når vi da har lært oss at trendene går mot ulike fasonger på tallerkenene, og kjermikken har kommet for å bli, det er mer overraskende trender.
kombinasjoner av mørkt og lyst og litt tykke. Ulike strukturer også i porselene og kjerneke. Ja, det her er jo japanske boller i japansk servise. Elsker de. De er så vakre. Veldig kult. Og så har du noen...
Jeg ser jo også at du har tidligere dekket med disse tingene du har vært i Marrakesj og sånn. Ja, lysestaken her er fra Marrakesj den jeg har hatt med meg hjem. Ja, nettopp.
Litt tjukk, stor ting. Klumpete ting. Som vi da vet at Tone alltid vil ha inn i bordet. Kan du oppsummere litt på, innen vi sier, hva er det viktigste vi skal tenke på når vi dekker pottefest? Det viktigste er å ikke over... Det fyller seg jo fort på. Ja, det blir for mye. Prøv å gjøre det litt sånn, jeg har det jo ikke ryddig over hodet det jeg har dekket her. Det er ganske ustrukturert, men likevel så ser det fint ut. Så når du
gå alltid litt unna bordet, se hvordan det ser ut på avstand, og lag litt symmetri i de ulike, hvis man velger å ikke sette det statisk, så velg en symmetri sånn at det ser lekkert ut, ikke bare sleng ting på
Jeg føler at veldig mange tar alt for mange ting, og de tar alt for høye ting. Blomster i midten, liksom. Når du ikke ser vedkommende nettopp ned. Det må lavt, folkens. Samtalen må kunne flytte over pynten. Eller...
Hvis ikke, så kan blomstene være i enden av bordet. Og da kan de være i høye. Da kan de være i høye. Og det er veldig fint med noe høyt på bordet. Det er jo det jeg har gjort her i enden. Da har jeg satt noe høyt. Der skal det være noe aksjon i enden der. Gjerne høye lysstakker, eller? Ja, men på bordet foran, der vi sitter og spiser, mellom oss, altså over hverandre, der må det bare være lavet helt lys. Kult. Jeg legger merke til en annen ting også, som jeg tenkte å dele med deg, som jeg hører på. Tone, det
på festbordene til Tone så skjer det jo veldig mye med de tingene som faktisk er det du skal bruke. Det er ikke så mye, selv om vi sier sånn pyntefestbord, så er det klart at her ligger jo veldig mye av uttrykket i tallerkenene, i glasset, i det som på en måte hører til måltidet. Og så skal det jo også være
kanskje til noe mat på bordet hvis det er småmat og alt etter. Ja, man skal ta høyde for det også. Dette med rustikkerfaten og sånn, gjelder dette også det vi serverer på? Ja, det er viktig. Det må være en helhet. Hvis du kommer med sånne hvite porslén, så faller det gjennom sånn som det bordet her, som er veldig rustikt og har litt sånne gode, tjukke ting på en måte, og keramikk. Ja, det passer ikke. Man må liksom ha litt sånn samme stil. Her er jo du også godtonet, apropos budsjettbudskap.
ting. Jeg føler at du er god på å plukke opp dette med å blande litt dyrt og billig. Her har det skjedd masse i kjedebutikkene gjennom årene. Det kan dukke opp tett på trendene og ganske rimelige items også i de universene. Denne duken her er fra Bolina. Den er rådyr og kjempefin. Er duk noe vi skal investere i? For meg er det en investering. Jeg har valgt å investere i den tjukke tunge for den faller så fint, men
Men H&M og Kidd har masse rimelige, veldig fine linduker. Jeg har sett en del ordentlig kule serveringsfater som jeg faktisk kjøpte på privaten til Sursiv på H&M Home. Ja, ikke sant? Som hadde disse avlange gode faterne som passer til både brød eller ting du skal legge opp. Så jeg ser at det finnes der ute. Men jeg har et veldig godt tips. Vask alltid duken, linduken, før du bruker den. For da blir den litt tykkere.
Den er så hard og glatt hvis du bruker den rett fra butikken. Så vask den, og så har jeg et annet tips. Ja, gjerne to nå. Hvis du har et veldig langt bord og du finner ingen duker som fungerer, kjøp en gardin. Og så bare vask den nå, for den er så hard og glatt. Men en lingardin fungerer også veldig godt som duk. Og jeg elsker
svære duker. De skal falle ned i gulvet. De må ikke dekke hele bordet, sånn som det jeg gjør nå veldig ofte, det er at jeg bare
dekker halve bordet med en duksløpere som ligger over bordkanten. Dere kommer til å få se bilder av dette. Jeg synes det er mye finere. Ofte har vi så fine bord, vi har så fine plater. Kanskje det er et marmorbord du har? Å, så du sone duker festbordet? Ja. Oi! Dristig, veldig. Herregud. Ja, for nå er vi egentlig over i segmentet hvor jeg synes vi skal til at oss har nørd litt ned i detaljene, og vi har startet på duk. Ja.
Og der er du, Tone, litt fan av å investere i noe som er kult, som har en viss kvalitet. Men jeg må spørre om noe. Det har vi også fått spørsmål om på Instagramen vår på interiørrådet. Nå er vi jo faktisk en gjeng som har gått til innkjøp av et rundt bord. Ja. Det finnes rundeduker. Det gjør det. Jeg har ikke noe enda, Tone, så jeg er jo faktisk på utkikk, men der må man rett og slett ha rundduk. Rundduk.
Og det må også være stor. Alternativt så har du en sånn avlang som jeg har, som bare du legger over halve bordet, men ellers så finnes, og jeg ser at veldig mange av de billigkjedene vi snakket om i sted, de har kommet med runde duker. I bakker i lin, så det er masse fine runde duker nå, men pass på, jeg liker jo best at den faller i gulvet, jeg liker ikke sånne som stopper 10 centimeter ned på bordkanten. Hva er det som skjer da? Det ser kjipt ut, det ser billig ut, det ser ut som om man ikke hadde råd til å kjøpe ondt.
duken. Nettopp. Så egentlig synes du duken skal på en måte nesten være fotsi på alle kanter? Ja. Ja, nettopp, ja. For å få generositeten. Når det gjelder fargevalg på duk, altså den hvite duken er jo alltid klassisk, men den er jo også hakket litt mer formell, men den hvite duken, når skal vi trekke fram den? Å, jeg elsker hvit duk, og så gøy du sier at den er formell, fordi jeg vet veldig lett hvordan man kan få den til å ikke være formell. Jeg vil høre. Ja, altså, mitt
mitt beste styling tips til å dekke med en hvit duk vet du hva, det er rett og slett bruk gjerne litt sølvting på bordet du kan gjøre det kjempeenkelt bare med hvitt hvis du har hvitt servise
Og det du gjør er å bare ha masse kubbelis spredd utover det bordet. Det er det cool. Masse kubbelis som du tenner og som brenner litt. I ulike høyder og tykkelser. Og så er det veldig fint å gå på butikken og kjøpe en pose med hvite marshmallows. Og så hiver du de utover. Er ikke det så litt barneselskap? Nei, det er det kule partibordet med en gang. Ah, altså marshmallows og kubbelis. Ja, men i den festen vil jeg gjerne komme på. Ja.
Kom! Ukas annonsør er Right Price Tales. Tone, fine baderom, det vet jeg er en lidenskap for deg. Og et av spørsmålene som kommer oftest inn i innboksen din på Instagram, det er jo fra folk som spør deg til råds, hvordan få til luksusfølelsen på budsjett på mitt eget bad? Og da har jeg et kjempegodt forslag. Store pliser!
lyse farger, gjerne beige toner. Og ton i ton fug også, eller? Ja, ton i ton fug! Det gir bare enda mer luksusfølelse. Og jeg har tre fliser som jeg har valgt meg ut her, som er mine favoritter. Den ene, den heter Carbis Gold. Formatet her er 60x120. En annen ting er jo at gold...
Altså, liker du gullstilen, vil du ha gullarmatur, da har du flisen din her. Så har vi Sermat Natural. Den flisa er 80x80. Husk at jo større flis, jo mer luksusfølelse får du. Den passer den lyse nordiske stilen. Den siste favorittflisaen min, den heter Mononix Mate. Den er skikkelig klassisk, tidløs, blir aldri feil. Formatet her er 60x60, så den er svær denne.
Og inne på rightprice-tiles.no, der kan man se hele sortimentet av fly, sant? Det kan de, og det er så svært sortiment, så du kan gå deg litt vild. Og i tillegg så har jeg Right Price Tiles, altså kjempefin baderomsinnredning, min favoritt for luksusbade.
Det er Nordic. Den Nordic-serien er helt råfin, og så har de kjempefint armatur, og de har de fine, runde speilene med leddlys. Og der har du et tips, da. Ja, det har jeg. Speilet kan aldri bli stort nok. Husk for det. Du trenger større enn det du tror. Og apropos budsjett, Tone, vi har jo laget en helt egen poddepisode, vi, om luksus på budsjett. Den kan jo lytteren gå og høre på for å få enda flere tips. Det burde du. Er det sånn, Tone, at vi har et tilbud
oppå de allerede hardt presset prisene. Om vi har. Du får 20 prosent på ordinære priser hvis du bruker rabattkoden TONE20 og dette gjelder fram til og med 30. juni. Så de allerede hardt presset prisene, de har trykket enda et tak ned til deg, kjære lytter.
Jeg tenkte også på dette med servietter, for der vet jeg at du har noen sånne kjepphester. Duken har vi nå på en måte lært oss, den kan ha ulike farger. Jeg vet at du mikser faktisk også. Den hvite duken er jo i de riktige anledningene aldri feil. Vi sitter nå ved en tung, grå, øtskull linduk. Jeg har
Er du åpen for andre farger også, før vi forlater dukene? Ja! Det er så mange fine duker nå. De er rutete, de er blomstrette. Det er en trend som kommer, det om rutete og blomstrette. Duker og servietter, så bare gled dere folkens. Det kommer masse mønster. Kan vi også få disse arvede, litt sånn flotte dukene til å funke også? Ja. Jeg var på en styling i Sverige, og hun jeg var hos der, Inga Lill, hun hadde akkurat vært på Loppis helgen før jeg kom.
og kjøpt noen veldig kule duker fra sånn 70-tallet. Og da dekte jeg ute i hagen hos henne med den duken, og det ble så kult. Det er en sak som kommer på trykk i Bonitvålen. Nei, så gøy! Jeg har også lagt merke til, Tone, at du har noen gang lagt duk på duk. Altså hvis det er noe sånn med knipplinger og sånn, så kan man på en måte ha en klassisk hvit under og en oppå for eksempel, som skaper et annet uttrykk hvis man har lyst til å være litt crazy.
Har du en hvit duk, så vil du ha litt mer partistemning. Hvis ikke du går for den varianten min med marshmallows og kubelys, så kan du bruke for eksempel en blonde gardin, hvis du vil ha det litt mer romantisk, eller hvis du vil ha litt mer stilfullt selskap. Jeg liker det. Jeg ser for meg at det er diverse settinger her allerede.
vi skulle innom serviettene, selv om det er lett å tenke at servietter er det, hva har det oss i? Jo, ganske mye har jeg skjønt. Ja, det er veldig deilig å ha en tøyserviett i fanget. Jeg liker ikke papirservietter. Jeg bruker det sånn til hverdags og hjemme, sånn til lunsj. Men aldri når jeg får gjester. Tøyservietter, Tone, koster de en formue uansett? Nei, nei, nei. Altså,
Altså noen gjør det, og det er veldig greit fordi de varer uendelig lenge, og så er det veldig greit noen ganger å gå for de billige som du kjøper på, de billige kjedene som bare er. Og da kan du variere mye mer i farger og mønster. Men tøyserviett lever hele, vet du hva folkens? Insidativt fra Tone Kroken. Glem at tallerkenen må koste en formue, men en tøyserviett hever hele opplevelsen, eller? Ja, den gjør det. Jeg kjenner det på meg.
Servise, det er et stort tema, men vi har lovt hverandre at vi skal innom det, fordi det er jo noe mange, som vi nevnte tidligere i programmet, at det er jo noe mange samler på, og det er noe mange er litt interessert i, og mange av oss har mange forskjellige, og kanskje ikke lander helt på, er vi sånn eller sånn, eller skal vi ha dette eller dette?
Kan du si noe om trendene som beveger seg nå? Er det noe som alltid er aktuelt og lekkert, eller er det noe som har kommet som en farsott som vi på en måte kan tenke oss? Vi vil jo ha ting som vi bruker om igjen og som vi har lenge, men det er gøy å være litt oppdatert på hva som egentlig beveger seg. Ja, altså keramikk har jo vært en trend ganske lenge. De rustikkes
servisene, og de finnes i veldig mange varianter, de er kjempefine og det er sånn, de varer og varer og de er litt sånn klassikere hvis ikke du kjøper i en veldig
sterk farge på en måte, så er det veldig mange som har de naturlige, organiske fargene, grå og beige og sånn. Og de fortsetter. Svart. Altid pent med mat på svart serviser. Det er også veldig kult. Og det er veldig mange fine, og jeg liker jo de tynne, det er veldig mange danske fine serviser.
Kongelig dansk og den blå blomst og sånn. De er jo aldri feil. De blir aldri feil. Og har du et sånn typisk klassisk servise, så vil jeg, det jeg vil gjort for å sprite opp det, eller for å jasse opp det litt, det er rett og slett å bruke glass eller runde skåler
bygge opp serviser så ikke det blir så flatt for det er det som kan gjøre det umoderne så de servisene er jo klassiske og det er sånn man skal ha hele livet så har du et nydelig klassisk servise så bare tenk at du kan ha en bolle eller du kan ha et champagneglass oppå settingen at du har en middagssachett og så har du kanskje en lunsjachett og så har du kanskje en bygg lag på lag
Og så bygger du kanskje med et champagneglass, hvor du bare serverer en liten kanapé eller noe sånt. Du er veldig fri rundt borddekkingen, Tone. Det er kanskje det som er et av nøkkeldipsene når jeg hører gjennom hvordan du tenker. Fordi i den blandingen og i den leken du driver med, så skjer det jo ganske morsomme uttrykk. Og hvis man tenker på
Når man ser sånn proffe utstillingsvinduer, for eksempel, da du sa det med Kongelig Dansk og sånn, det hender jo man ser for eksempel Illums i København, der er det jo ganske proffe folk som dekker disse bordene. Og da kjenner jeg igjen det du sier der, at det er alltid i så mange nivåer. Ja, og det er så viktig. Byggnivåer. Mange, jo flere, jo bedre. Vi må innom glass. Ja. Er det, altså... Det er trend det også. Det er trend det også. Ja, ja, ja.
Altså, for meg, disse glassene jeg har her, de elsker jeg. De er veldig moderne, de er veldig nye, men de er jo litt retro også. Selv om de er 2022, eller sånn, de er veldig moderne nå, så føler jeg også at de minner meg litt om noe fra 70-tallet. De gjør det. Men hva skal jeg drikke? Hva kan man skjønne opp i der? Vind.
For meg er dette et vinglass, og det er jo ikke et korrekt vinglass. Du er ikke så streng på sånt. Nei, og jeg synes det er fint. Man må jo liksom kunne nyte vinen uansett. Jeg må ikke ha et bordeaux-glass, liksom. Jeg tror ikke jeg har det, eller. Nei, ikke sant? Tone er ikke så streng på sånt. Hun er streng på at det skal være et deilig bord, men ikke så streng på at glasset skal være 100% korrekt.
Og når det gjelder vinglass og så videre, der er det jo også dette med at vi kan blande og mikse fargede glass. Kjempefint. Det fungerer fortsatt. Og selvfølgelig gjennomsiktig glass er jo heller aldri bedre. Fargede glass synes jeg er morsomt. Jeg ser at det kommer ganske mye, og det er veldig gøy. Og her er det også prinsippet bruk.
få det ut, det som er gøy. Ja, bruk det på bordet ditt. Og kan jeg komme med et tips? Ja. Det er et gammelt festtips, som jeg lærte av min avdøde farmor, som hadde mye selskaper faktisk, men hun hadde en sånn
Når hun dekket, eller når de hadde store selskaper, så var det jo glass i alle høyder. Den gangen var det jo selvfølgelig rødvin, hvitvin, portvin, farisvin. Vi må jo på slottet for å skjønne det, for å se buddekkingen der. Men det var enormt med sånn rigg. Men det hun var ganske god på, var når middagen var over, og ting skulle over i andre faser, da hadde hun en sånn grunntrikk, som var bare sett alle de glassene som folk er ferdig med, og som er brukt, og få det inn i skapen igjen. Ja.
Ja! Og bare sett inn skittende glass, bare dunk på den vekk. Ikke i oppvaskmaskinen? Ikke noe sånt. Nei, nei. Ikke sett gjester i gang. Nei, nei. Bare inn i, nå hadde hun... Masseskap. Masseskap, men bare fikk det unna. Festen fortsatte. Ingen glass ble knust. Altså, i hvert fall færre, hvis du skjønner. For det er noe med det kave som kan skje når ingenting kommer unna, og man skal ikke inn i oppvaske-mode. Det synes jeg egentlig er et ganske godt tips.
Men du, da kommer jeg på et annet tips som du har opplevd mange ganger når du kommer på fest til meg. Ja, det er sant. Det er et godt tips. Fordi jeg elsker å invitere. Jeg inviterer mange. Alt for mange. Det er ikke alltid vi har plass en gang. Du husker det. Vi måtte løpe til naboen og hente soler og sånn. Jeg klarer jo ikke helt å telle og ha oversikten. Og det jeg gjør da, da har jeg ofte et objekt.
Så jeg har noen gamle kinesiske damer, de setter jeg på noen av sjettene, og de som får den dama, de må ta opp vasken. Ikke sant? Og så legger jeg en konfekt på en av sjettene, de andre, de som får konfekten, de må skjenke vinen.
Så jeg lager meg sånn, og så har du den tredje gjengen som da skal hjelpe meg å serve hele middagen. Og så kan man jo tro at de som fikk oppvasken, de tappte. Men det er ofte der det er gøyest, altså. Oppvaskgjengen, de har det ofte så gøy. Det er en egen stemning, liksom, rundt det. Ja, men Tone, jeg synes det er et glimrende tips. Det kan jo være en jobb å ha inviteret til lag, men jeg
jeg føler det å beholde litt gleden i det tørre å delegere ikke være redd for at det ikke er perfekt nok vi skal bare kose oss alle skal kose seg og det er jo det aller viktigste så oppsummert folkens i denne kunsten og dekket bord så kan jo du Tone slå fast at duken er viktig slik at lærere bygger høyden folkens
Prioriter tøyservietter. Det trenger ikke å være det dyreste som finnes. Om du har arvet, så er du heldig. Men arvet gamle linservietter, det er jo litt stas. Å, det er deilig. Men her finnes det mange varianter, og det løfter hele opplevelsen. Ikke for høye blomster, i hvert fall ikke midt på bordet. Nei, plasser de på siden. Folk må se hverandre. Samtalen må flytte.
Og så sa du dette med at glassene, altså det er lov å mikse. Ikke bruke samme, ikke ett. Altså ha noen gamle glass, nye glass, litt bland og miks det du har. Og når du har gjort bordet, så kan det være et triks, som Tone nevnte, se på det. Er det noe som blir litt too much? Det skal være plass til å sitte der også. Du skal ikke føle at du har satt deg ned i et utstillingsvindu og er i veien fordi du spiser en bit vann.
mat. Det blir feil. Men bortsett fra det, så høres dette ut som tilløp til et nydelig bord og en herlig fest. Ja. Følg oss på interiørådet på Instagram også. Ikke glem det. Der kommer Tone også til å legge ut noen superbilder av det bordet vi har snakket om. Ja. Yes. Og bli med neste uke også, for vi er her hver onsdag. Ha det.