Kom da! Ja, kom da! Du skal få ligge her i sofaen. Ja, men kom da! Vil du ikke? Begynner sofaen din å bli litt sliten? Få heller Sofakos fra bare 167 kroner i måneden. Hos Scheidar får du tre års rentefri delbetaling på alle varer. Det vil si nye, lekkere sofaer fra bare 167 kroner i måneden. Null rente, null gebyr og null kroner i etablering. Shop smart hos Scheidar.
Hei dere, velkommen til Biohacking Girls podcast. Vi leder showet, og jeg er Alette. Og jeg er Monika. Vi er gode venner og kollegaer, og vi legger sammen våre erfaringer og kunnskap for å inspirere deg til å bli din egen biohacker og optimalisere livet ditt.
Vi følger med på ny forskning og trender og stiller de spørsmålene vi mener er nødvendige. Ja, vi deler informasjon om biohacking, life coaching og fitness, og vi håper at du vil føle deg inspirert og klar til å ta et tak for å komme i den beste helsemessige form. Velkommen til Biohacking Girls podcast!
Det er en ting jeg synes er supervanskelig med alt vi jobber med, Alette. For uansett hvor vi er i verden, her eller i utlandet, så er det en ting som kan nesten virke ukontrollerbart. Og det er de skjulte, inflammatoriske komponentene man bruker i matindustrien, i matproduksjon, og for å preparere ren mat både i butikker og på restauranter. Og jeg snakker ikke om sukker,
For det har blitt ganske godt vant. Vi skjønner hvor det er sukker, vi vet å finne ut av det, men det er de vegetabilske oljene. Altså bruker sojolje, maisolje, solsikkeolje, palmeolje, rapsolje, alle disse som blir kalt planteoljer.
Jeg forstår at de fleste synes dette høres ganske sunt og bra ut. Ja, konsumet av planteoljer i maten har økt helt enormt de siste 100 årene. Og denne økningen har gått på bekostning av andre typer fett, som for eksempel smør. Disse oljene blir fremmet som gode for hjertet, og som en bedre fettkilde enn det mettede fettet som vi finner i smør, smult og spekk.
Men vi har fått øynene opp for at vi rett og slett er blitt lurt. Det er ikke synd å spise så mye planteoljer som vi nå gjør. For den ligger skjult og lurt inn i alle utenkelige steder, og ikke minst blir radion mellom omega 6 og omega 3 helt feil. For ideelt sett skal den være mellom 4 til 1 og 1 til 1.
Men nå er den hos mange så høy som 20 til 1, fordi disse plantoljene inneholder alt for mye omega-6. Western A. Price Foundation er en non-profit, skattefri charity, grunnlagt i 1999 for å spre forskning og studiene som tallegget Western A. Price gjorde på begynnelsen av 1900-tallet.
Hans forskning viste at mennesker hadde helt perfekt helse i generasjon etter generasjon, kun når de spiste en næringstett diet som bestod av ren mat som inneholdt de vitale, fettløse vitaminene som bare finnes i animalsk fett.
Price holdt på som sagt på begynnelsen av 1900-tallet. Han reiste rundt i ca. 15 år og studerte forskjellige typer mennesker. I dag skal vi finkjemme problemene rundt vårt moderne kosthold med en som har en aktiv rolle i denne Western A. Price Foundation, nemlig Holistic Hilda. HOLISTIC HILDA
Hilda tror ikke på at god helse kommer i en smoothie eller i dyre slankeprogrammer. Hun er heldig overbevist om at vi må se til våre foregjengere for å finne nøklen til hvordan vi bør leve i dag. Hun er en integrativ nutrition health coach, der hun er sertifisert av Institute of Integrative Nutrition.
Hilda er også en fitness professional, sertifisert av American Council of Exercise. Hilda er forfatter. Hun har faktisk skrevet bok om podcasting, så her får vi med oss en pro i dag. Og hun har jo sin egen podcast, Wise Tradition.
Hun er også youtuber og biohacker. Hilda har masse energi takket være hennes ancestral livsstil og passion for solskinn og å leve på seg. La oss høre Hildas historie og hvorfor hun nå gjør hva hun kan for å inspirere andre til å ta grep. HILDA
Hello Hilda, we absolutely adore you and your show and your energy. You have so much inspiration to share and it's really nice to have you visiting us on our show. We are happy to connect with you and we would love to hear why you ended up in this Western Prize Foundation and your lifestyle passion about everything you do. Oh my gosh, thank you so much for having me. I'm really excited. I love
Jeg elsker å kontaktere folk i dette området, og wow, jeg vet ikke engang hvor jeg skal begynne. Jeg tror jeg kan begynne før jeg ble bort, hvilket høres ut som vanskelig, men virkelig begynner min historie der. Så da min mor forventet meg at
Hun ble utsatt for germanske mesels, og doktorerne sa at hennes barn skulle få en seriøs følelsesdekant. Ditt barn kan være blind eller uforståelig å høre eller snakke. Noe seriøst kommer til å skje. De sier at hun stoppet brystet, men hun valgte ikke å.
Jeg er så takknemlig. Jeg ble født med en fødselsdekke, men jeg var i hvert fall levd. Det som skjedde var at doktorene begynte å detekte en hjertemurmer. Jeg hadde en hul i hjertet som var i stedet for en dimmer.
Og så monitorerte de meg da jeg var i voksen, og de sa at vi må gjøre åpne hjertesurgerer. Hvis vi ikke gjør det, så vil du ikke leve veldig lenge. De sa til min mor at min barn ikke vil leve etter 21 år. Og så da jeg var 9 år gammel, så veldig liten, så de faktisk krakket meg åpne, sådde opp hjertet mitt, og puttet meg tilbake igjen. Så hva gjorde dette? Det vokste meg så mye. Det vokste meg at livet er ...
I almost made a vow. I didn't shave my head or anything, but I was like,
Dette er veien jeg vil reise. Da jeg ble eldre, tenkte jeg at jeg ville hjelpe andre å leve deres bedste liv. Det er sånn jeg kom inn i dette området.
Did you decide all this when you were nine years old? That's really young. I'm impressed. Well, I know I decided that I wanted to live a healthy, good life, and I committed my life to God, too, because I thought, God saved me. This could have been so much worse, and I'm so thankful. So I had a sense of
Det var da jeg ble større at jeg tenkte, hvordan kan jeg hjelpe alle å leve helset? Jeg vil hjelpe dem spirituelt, men også fysisk. Så jeg begynte med å lære utdeling. Jeg lærte dem flere dager i uken, og jeg tenkte at det ikke var noe å gjøre. Det er alt om fysikk og fysisk fysikk. Da kom jeg til disse vise tradisjonprinsippene som hjelper meg å forstå at det er mer enn bare
Hvordan du beveger deg. Det er så mange komponenter til velbeving.
Hvilke fitnessklasser har du lært? Jeg er veldig bekymret. Ja, det var litt av alt. Jeg lærte en klasse som var for å forbedre og tonere muskler. Jeg lærte en dansklasse, hvor man begynte å bevære seg og ha lykke. Og så lærte jeg en klasse om styrke og kraft. Det var en veldig intensiv bevegelse. Og en veldig kraftig trening med en resistans. Det var veldig mye funnet, og jeg elsket det. Og jeg tror jeg har hjulpet mange mennesker.
Men det var andre aspekter av kjærligheten som jeg overgikk. Men 9 år gammel, du må ha forstått mye angst, eller vært bekymret for mat og livet. Har dette hjulpet deg med ditt livsstil? Er du over med denne slags stressfaktorer? Eller er det like å lage underliggende i din subkonsjøsning? Det er en god spørsmål. Jeg tror jeg...
Hmm, I have to think. Now I feel like I'm in a therapy session. But honestly, I think...
Jeg kan ikke si hvor mange av de uansettelsene er fortsatt der, men det jeg kan vite er at jeg er sterk og sikker nå fordi jeg er så godt opptatt av å manasere livsførtelser. Dette er hvordan jeg ser det. Jeg tror, ja, det var en vanskelig tid, og jeg var skredd. Kan du forstå at jeg var 9 år gammel? Jeg våk opp, jeg hadde en stor skar på min hest, og ...
Det var skrevet, men samtidig forstod jeg at jeg kunne gjøre alt jeg ville, fordi jeg var bekymret før. Så jeg styrte kroppen min fysisk. Som jeg sa, jobbet jeg mest på bevegelse og kroppskap i denne måten, men da lærte jeg om nutrisjon, som var en annen tool
Jeg fortsetter å tilføye det. Det er derfor jeg går på Holistic Hilda. Jeg vil gjøre det emosjonelle. Jeg vil utforske hva som er underliggende, så jeg kan helse på dypere og dypere nivåer.
Ja, for mange mennesker er bekymret for å vite. Det er derfor noen mennesker ikke liker biohacking, fordi de er bedre av å ikke vite. Ja.
Takk for at du så på.
Det er en av grunnen til at vi er her, å vokse og lære. Hvis vi stopper å lære, så dør vi. Det er det vokse. Hvornår kom du inn i Vestin A. Price-fondasjonen og hans arbeid?
Jeg hadde en venn som var veldig syk. Hun hadde kronisk fatig, når man er utsatt hele tiden. Doktorer hadde ingen svar for henne. Hun var utfordret så mye, så hun tenkte at hun skulle begynne å spille med diet. Hun har prøvd veganismen, makrobiotikken og alle disse ulike dietene. Hun var i noe sted utfordret, men noen av dem var veldig strikt, som du vet. Da hun møtte meg,
Head of the Weston Price Foundation, Sally Fallon Morell, at a health fair. And she said to me, Hilda, this woman was older, but she was glowing with health. In the meantime, my friend was kind of orange because she was eating so many carrots. It wasn't good. And Sally, to her credit, suggested, just read this book. She didn't comment on the fact that my friend was orange and then the usual color. She said, just read this book, Nourishing Traditions.
Så det begynte min venn med å forstå at jo bedre det er med de tradisjonelle, virkelige, samme smakene, og at folk over hele verden har spist ulike dieter,
Men de alle var byggende og frivillige og helse og glad. Så hun begynte å forandre dieten hennes til å være mer på linjer med vise tradisjoner. Hun begynte å forandre hennes helse. Hun begynte å si at det vi spiser betyr noe, for jeg trodde det ikke. Da tenkte jeg at det betyr jo det. Du kan ikke putte olje i en bil og forbeide det å runde. Du må putte gasolin, diesel, kjøtt, hva som vil hjelpe det å runde. Så våre kroer er samme. Vi kan ikke...
eller kanskje bare for en kort tid kan vi rønne på pseudo, som de kaller dem, frankenfoods. Vi må putte inn det beste fredet mulig for å ha den lengste livet og den helst livet. Så Weston A. Price, han begynte ut med fire prinsipper, som Fondasjonen har, jeg mener, er det 11 nå? Ja, men i alle fall, kunne du bare...
explain a little bit about these principles what are they and also his story he was a dentist I love his story, he was a dentist but he was also a researcher and he would explore different ideas for good being well being I'm saying, so this is what he did he was originally from Canada he came down to the United States and he opened up a dental clinic and he saw these children and he was like
Wow!
beautiful teeth, of course he was a dentist, he would notice, their broad faces, their lovely smiles, their good posture, all the things, and he thought, I have two questions. One, do these people really exist? Because he could hardly believe his eyes. And two, if they do, what are they eating? Because he suspected that their diet played a part in their health.
Så han tok 10 år, det var nesten som en turistband, du vet, den vestenprisene rådetur. Han tok 10 år og reiste hele verden hver sommer med hans kone Florence til å utforske
disse isolerte indigene menneskegruppene, mennesker som ikke hadde blitt forvirret av den vestlige dieten, for å se hva de hadde å spise og hvordan de levde. Så han gikk til Switzerland, og han gikk til Kanada, eller Alaska, og han gikk til Sør-Søst-Pasifik-ylene, og Skotland og Afrika, han gikk over hele stedet. Og det han fant var
De spiste veldig annerledes. I Sverige var det en diet full av død, mel og smør. Så gikk han til Sør-Søstasien, og det var mye sefugt og tropiske frø. I Kenya var det selvfølgelig møte, mel fra dyr og blod, kanskje en liten vildfrut og hønne. Det var annerledes her og der. Så han rekordet disse tingene, hva han oppsatte i boken Nutrisjon og Fysisk Degenerasjon, fordi
Han kunne forstå disse helsegruppene med folk fra samme tribalgruppe, samme ras, så det hadde ikke noe å gjøre med genetikken, som hadde forsøkt å forstå deres tradisjonelle matmål. Og de menneskene som hadde begynt å inkorporere mer westerniserte mat, som refinert sukker og flør og dårlige sødeol,
would see a degeneration or a deterioration of their health in their generation and in subsequent generations. So he recorded all of this and he examined the food in the lab. I mean, he really went all out and he put it into this book. And so that is the basis of the Weston A. Price Foundation. They thought, this is good information that we need to rediscover and explore today. And they added, as you alluded, they added more principles because they started to
- for å forklare hvilke andre kommunaliteter disse veldig ulike dietene har. De har 11 prinsipper som er en slags framgang for folk - - til å spise en god diet og leve en god måte. Dette er for alle. Alle kan følge disse prinsippene.
Yes, I'm so glad you asked, because some people say, well, when I have dairy, it doesn't agree with me, so I don't want to have any animal products, or whatever it is, the issues that they have. I don't want to have lack of...
I forget what it is in English. I speak Spanish too. Lacteos is the word in Spanish. They don't have anything with lactose in it. And that's fine. We say, use these principles as a framework and pick and choose what works for you. One of my favorite phrases these days to tell people is N equals 1. And what I mean by that is
Studer for deg selv i ditt eget liv med ditt eget helse, hvordan dette fungerer for deg. Og i det minste, begynn med prinsipp nummer en, som er at ingen tradisjonelle menneskegruppe ate refinert og denatured fisk. Alle menneskegruppene som var helte og harde og godt, ate...
Det var det mest tradisjonelle maten som var kustom i deres område i verden. De hadde ikke spist noen fattige mat, eller ting som sa at de var hjertelige, eller organiske, eller paleo. De hadde mat som ikke kom i pakker, det var enkeltegrediente mat som de kødde i deres tradisjonelle mat, og de gjorde så mye.
Så det er ikke prosessfod, men også bønnsbrød og grønner? Hva med grønner og død? Det er så mange prinsipper å utforske. Jeg vil ta bønnsbrød. De så at de fleste tradisjonelle kulturer gikk høyre til høyre. Da de gjorde det, brukte de bønner for brød. Dette er viktig fordi i vårt verden nå er kødder spesielt skadet for klimatforandring. Alle sier at man må spise mindre kødder.
Men det er ikke køkkenet, det er hvordan. Min venn Diana Rogers sier det. Det er ikke køkkenet, det er hvordan. Det er ikke ditt død selv, for det har vært køkkener og bison og alle slags død over hele verden i mange, mange millennier, tusen år, og de har ikke skadet klimasyn, så å si.
Så kanskje det er sånn vi holder dem eller regner dem. Når du holder dem i en konsentrert dødsopperasjon, så er de ikke så sjelde, og så er landet så sjelde, og så er det alt dette utstyr. Det er ikke bra for døden, og da vi spiser den døden som har blitt injektert med hormoner, så det vil stå snabbt, så får vi de hormonerne og antibiotikaene, så det er en løs-løs situasjon. Men
Hvis ditt død er tilgjort å grase på grønt grønt, på pastur, og ditt død lever en god liv, han eller hun er ikke injektet med mange ting, og så spiser vi denne kjøkkenet, så får vi den samme vibrante helten som ditt død hadde. Og som Sally Fallon Morell sier, kjøkkener er i stedet transformere. Dette er transformere. De får...
Takk for at du så på.
Det var ikke én vegan kultur. Alle spiste alle dine dine produkter. Og Dr. Price ble utsatt. For selv om han var med, trodde de at dette var en bedre diet. Nå vil jeg si at hvis du velger å ikke ha dine produkter i din diet, så er det nok bra for en tid. For å spise bare vegene og planter er bra for å detoxere. Det gir din digestivsystem en brekk. Det er en forandring i stedet.
Men det gir ikke deg de bygningsløpene du trenger for en sterk, helskelig kropp. Det som er fint med Wise Traditions diet er at vi holder alt på stedet. Vi har ikke bare fatt og dødsprodukter. Vi liker også vegetarer. De har sin rolle. De har de fytotemikere og de ulike tingene som er så gode for deg. Men...
Det er alt inkludert. Vi må ikke forhåpe noen ting. Men tilbake til bønnsprøve. Forstå. Hvis du bare kjøpte noen bønnsprøve, skinnløse kjøttmørs i storiet, du kjøper bare en del av ditt dyr, og det er ok. Men hvis du kjøpte hele kjøttet, så hadde du skinn, som har noe helte i det, du hadde bønnsprøve for bønnsprøve. Det er så mye du kan gjøre ut av det. Og det respekter dyr, men det er også godt for deg. For når du gjør bønnsprøve,
Takk for at du så på.
the liver for a healthy liver. So we embrace organ meats in a way that a lot of modern society does not.
I know. But yeah, the bone broth, we really love the bone broth as well, and we have actually started making our own now, so we are, yeah, really into it. But I love those eleven principles, because it's easy, and it's for everyone. You don't exclude anything, but we have to talk about the vegetable oils. Because those are not allowed. We really want to know more about this. And why. And why. Haha.
Wow, okay, where do we begin? First of all, I just feel like we've been sold a bill of goods, as they say here in the United States. We've been told to avoid these fats, and we've been almost hoodwinked or tricked about it, because...
Basically, the people who are promoting all these lovely bottles of seed oils on the shelf, all yellow with lovely labeling and the nice look about them, they're trying to make money. They don't care about our health. They care for profit, and they're exploiting
struting or taking from small seeds like the sunflower, the safflower, the rapeseed, the... Canola. Yeah, well, the canola comes from the rapeseed. It's not even really... Canola sounds good. That's actually short for Canadian Oil Corporation or something like that. It's leftover petroleum products at times that they're using...
i grunnen til å gi oss noe helst og godt. Så hva vi må gjøre, jeg vil ikke at noen tar min ord for det,
Vi må se på fremtiden for å se hva som har funnet og hva folk gjorde i de gamle tiderne fordi de var på vei. Noen ganger sier folk at deres liv ble kuttet kort den dag. Hvis det var kuttet kort var det fordi en bær raviserte dem. Eller at de kjøpte av en lim på uansett og de bledet ut. De levde mest helskelig. Vi kan ikke alltid fortelle fra bønner hvor gammel noen var. Men det er det som kan.
Hva vi ønsker å gjøre, er å se tilbake. Hvordan var de forberedt? Hvilke oljer brukte de? De brukte faktisk fattet fra ditt død først. Fattet fra en pigge er lard, og fattet fra en kjøkken er tallow. Kanskje de brukte kokonautol, men de fikk ikke mange småseider og prøvde å ta noe ut av det, fordi det ville ha tatt for lang tid. Kan du forstå? Så det er
Det er en veldig, kan jeg si, vild prosess at supermarkedsolene, de vannolene de har på skjelvene, går gjennom til å lage dette olet. Og som en faktisk, vil jeg fortelle deg at det ikke er palatabelt i det normale...
I used to do everything they said. I would eat low fat. I thought, oh, I'm not going to include animal fats. That would be the last thing I'd want to do. So I would have a breakfast of some cereal with some low fat milk and a couple of berries. And then I would be teaching my exercise class.
Takk for at du så på!
It's because I didn't have enough of the right fats in my diet to sustain me. So I started changing my breakfast to eggs and bacon or full fat yogurt and berries. I changed it, and now I can soar till 2 o'clock in the afternoon, if not later, because my body has exactly what it needs for nourishment. I also have improved cognitive function, my skin is more smooth and healthy,
Dette fattet er virkelig
satiating to every cell in your body, I would dare say. And again, people don't have to believe me. They should just try it, because we've been told to avoid it, because that makes more money, not only for the people selling the oils, but for the sick care system. At least in the United States, they only make money if we're sick and in a hospital bed, or taking the perpetual drugs they put us on. So yeah, I'm not going in that direction. And I will tell you one quick more story. So,
I saw a doctor not too long ago, just because now and then I want to get a checkup. I mean, I'm totally fine. As a matter of fact, the doctor kept looking at her little sheet of paper, and then she would look up at me, and she would look down, and she would look up at me, and I was like, what? She couldn't believe my age. She was like, you... She didn't say it, but I could tell. She was just like, you're how old? No, like it couldn't be, because I look so young. It's not because...
Jeg bruker de rette kremene. Det er fordi jeg er helst fra innen ut. Fordi bønnsbrødret og fattene nørser meg. Jeg plomper meg selv. Hun var skjønt. Men da sa hun til meg, «Gjennomgå dette.» Hun sa, «Din kolesterol er litt høy. Du må forandre dine diet.» Hun handlet meg et sted papir som sa at jeg skulle spise alle disse låge, fatte ting. Og jeg vet ikke om jeg fortalte henne etterpå, men jeg krumplet opp det papiret og dro det i høyestbenen, fordi jeg tenkte at
She couldn't put two and two together, but I can. I'm healthy, probably the healthiest person she's seen in months, and she's telling me to change my diet. You know why? Because the doctors don't study nutrition in medical school. They maybe spend, you know, maybe 12 hours over years of study on nutrition, so they don't make that connection. And it's unfortunate. But we...
kan utforske mulighetene og prøve ting ut. Så da jeg skjønte til reell butter, en år, jeg var sånn, dette er min år av butter. Det var som den kinesiske kalenderen, år av dragonen, år av fisk. Jeg var sånn, dette er min år av butter. Jeg er endring. Min familie var så takknemlig, og så var jeg.
Så, forståeligvis, dette er den vanlige messen mange av våre klienter får fra deres sjekere fordi de ikke har studert nutrisjon. Men jeg spør bare fordi vi som samfunn er fattanskjente. Vi forstår vårt støtte hele tiden. Vi vil ha dietprodukter. Hva er din tanke på det med fatt? Å tilføye fatt, å spise fatt fra de proteiner vi spiser og ikke å forstå støtte?
Ja, det er en god spørsmål. Jeg tror vi er fatfobiske, men i alle fall i USA har de sagt at fat gjør deg fat. Og fordi det rymmer, tenkte folk at det var sant. Men da vi begynte å forbedre vår forhåndsvisning av dødsprodukser og fat, i alle fall i USA, gikk obesiteten opp.
Så igjen, du må bare oppføre og gjøre. Det jeg har funnet ut er at jo mer fett jeg har, jo mer satt jeg er. Jeg har ikke vunnet kreft. Det er faktisk de oljene og alle de prosessfodene som gjør oss fattige. Noen kan tenke at de bare ikke har kraft. Monika kan si at hun bare snakker i natt. Det er ikke et spørsmål om kraft.
They make those processed packaged foods hyper palatable. In other words, they make it, they design it in a lab with the flavoring so that you can't stop, and it has those oils. So you're doing your body so much damage, but your body thinks, oh,
"Dette smaker som kjød, så kanskje kjøddet kommer." "Klare å gå, klare å gå, fordi kroppen er nødvendig for det." Og du går og det får aldri det det vil. Så da vil du spise noe annet. Men jeg har funnet at det vil sikre deg dypt, og det løper ut de andre matene.
I like something sweet. I think God has made us in such a way that we want berries and fruits. We want that. But I'm telling you, I don't crave it. I don't really crave it because it's crowded out by the food that deeply nourishes me. This is such a satisfying way to live, and it's not something modern. I'm not trying to sell you something. I don't have anything to sell. I haven't written my book yet. This is nothing like that. It is something that has stood the test of time, and
Jeg tror det er viktig å se til at vi spiser mat som våre forfatter skulle oppføre som mat. Det vil være sattesfint også på den måten, fordi det knytter oss til en lang linje av folk som har vunnet denne jorden før oss med vissdom som vi bare begynner å ta inn.
Vi fikk en e-mail fra en kvinne som er supermodell. Hun råder for en supermodellagensi. Hun kan fortelle at mange av de unge modellene har celluliteter. Vi hørte også på en annen podcast at barn i 9, 10 og 11 år - - kommer med celluliteter. Det er sannsynligvis fordi det er vegetarbeider. Dette er også en veldig... Ja, en preopposering for oss.
Jeg forstår, og igjen vil jeg si at jeg tror ikke vi kan overrepsere dette fra utsiden. Jeg har en venn som har eczema, som er annerledes enn cellulit, men du ser noe påpå på skjermen din, og du tenker, «Å, jeg burde ha en krem for det», og det er exakt det doktorene vil gi deg.
Men noen ganger i doktorskommisjoner, og jeg har familiemedlemmer som er doktorer, så jeg er ikke prøvd å være dårlig, men det blir litt som å skjønne på nummer. Du har denne kondisjonen, du trenger denne pillen. Å, denne pillen ikke fungeret, la meg gi deg en annen pill. Og Gud bryr seg, de gjør det beste de kan for å hjelpe deg, men det er ofte en ekstern løsning.
Så annerledes enn å prøve å fixere celluliten med en krim eller noe, så vil jeg si at forandring fra innsiden ut, du har rett. Jeg tror det har å gjøre med hva vi putter inn i våre kropp, i stedet for hva vi putter på. Også hvis du vil putte noe på, så kan du putte noe som en tallow, for vi er dyr, etter alt. Og jeg liker det.
Jeg elsker mine vegetariske og vegane venner. Jeg tror de prøver å gjøre det rett for deres kropp og jorden. Jeg applauderer
the sentiment behind that, but we were designed, we function best on animal products, and that's what Dr. Price found as well. Again, he was disappointed when he found that they were eating animal products, but he saw that they were functioning so well, and I think if you just test it out, you'll see how good it is. As you all know, probably, there have been some models and some influencers on YouTube who have
As I said earlier, Dr. Price would take samples of the food and ship them back to his lab in Ohio for analysis. And he found in the 1930s
at de dietene av de tradisjonelle menneskene som spiser disse hele virkelige fiskene var fire ganger så nutrisjent dense i de fatt-soluble vitaminer og mineraler, og ti ganger så nutrisjent dense i de fatt-soluble. Det var vann-soluble, og nå er det fatt-soluble. Men det jeg prøver å si er at de inkluderte mange fisk som de nørsingte dypt. Nå vil vi ofte ha en stor buffet, og vi vil ha mer, i stedet for
less, but that's more nutrient dense. That's why in the pricey restaurants you'll get a small serving, but it's better for you, you know? So that's the idea. So animal products that provide fat-soluble vitamins like A, D, E, and K are found in eggs, in fish eggs, in organ meats. Yeah, you want the cheeses and such, these things that are very nutrient dense. And again, you can crowd out the poorer nutrients
eller nutrimentelektriske foder.
Og fermenterte fisk også. Å ja, takk for å si det. Det er en av prinsippene som Vestenpreis-Foundasjonen utførte og fant ut over hele planeten. Folk spiser fermenterte fisk. I min region hvor min mor er fra var det cortido. Så en kabasj, tomatmisk. Men det er å ta vegetarer og gi dem noen tid og noen
acidity and warmth and allowing them to do their magic, as people say. And so it was a way of preserving the food, but it also makes the food more, the nutrients more bioavailable, so you get more out of it. And they're full of active enzymes, so when you eat, for example, as they do in Germany, you know, a sauerkraut or a bratwurst with a
Ja, sammen. Mekken og fermenten. Det gjør det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det lettere å gjøre det
developed, or what do you call it, an omega-3 oil, because we are very into that, and I know that's one of the principles. So, what's the best way, in your opinion, to get your omega-3s met? Oh, that's a great question. I think that is one of the principles I used to always scratch my head over. I was like, I don't understand. Some of them are simple, yes, like eat fermented foods,
properly prepare your grains, which we can talk about next if you want. No denatured or refined foods, but the omega-3 and the omega-6 essential fatty acids balance, I was like, how can I do that? I don't even know what that means. And what I learned is
It's really having the proper balance of food from the land and food from the sea, basically. So if you eat a wise traditions diet with a lot of whole real foods, and you make sure to include cod liver or omega-3s,
fra sjøen, fiskene og DHA-ene, så har du den rette balansen. Det er noen vann og nødder som offer disse tingene, men jeg spender ikke mye tid i å bry meg om det, for jeg tror faktisk at
As you said earlier, Aleta, I think it's that we overstress about things, or maybe you were talking about me as a child, but even today we can be like, oh no, I don't want to be fat, or I'm afraid of that food. This influencer said, don't eat this, and the other one says, yes, eat it. How do you know? I feel like it's better not to worry, and just to eat as best you can. And yes, supplement. If you find some good supplements that are helpful, I do like
Ja.
For vi har overlevet for året uten å evene vite om vitaminer. For Weston A. Price, han visste ikke allene vitaminer når han gikk rundt. Og nå er vi så opptatt av numrene og alt. Men det er selvfølgelig fordi av vår dyrke diet. Vi føler oss dårlige. Og det er derfor vi begynner med supplementer i stedet for det virkelige mat. Så du tar ikke noen supplementer, Hilda? Nei.
I sometimes do. I'm not right now, because again, I'm listening to my body. I sometimes take the ancestral supplements I like, because they're made from
The animals themselves in New Zealand, and they encapsulate them, and it makes it easy to get organ meats if my diet doesn't have enough of that. And sometimes I'll take cod liver oil, and sometimes I'll even drink seawater. I don't know if you've heard of that, but I interviewed a fellow on the Wise Traditions podcast, and he said that the sea contains like
Det bringer meg til en annen punkt. Noen mennesker er forfælt til å spise ut fordi de tror at det ikke kan forbedre seg med maten deres. Jeg vil si at det ikke kan. Du har et godt ressurs og du inkluderer vitamin L for kjærlighet i maten din. Du gir denne kjærligheten til ditt familie. Det er fantastisk. Ingenting kan forbedre det.
Men det er fortsatt muligheter til å gå ut nå og da, og da jeg gjør det, prøver jeg å gjøre de beste valgene jeg kan i restauranten. Jeg forstår ikke at de bruker de rette oljer, eller er alltid organisert, men jeg prøver igjen ikke å bry meg om det, og bare bry over maten, glede det, og ha lyst til min kompani, og ikke bry meg om det for mye.
Så vi vil sier deg en bortbladet Omega 3, men er du aldri bekymret for merker i fiskene? Er det ikke et spørsmål? Jeg begynner å pausere fordi jeg ikke er bekymret for merker i fiskene, for jeg tror at bedriftene utgjør risikoene. Og det er det, dere. Livet er risikos, ikke sant? Vi kan leve i hjemmene med helmet på og håpe for det beste, men det vil ikke være livet, det vil bare ikke være døden.
Så jeg velger å leve, og jeg tror at kroppen min kan detoxere rett og slett, hvis jeg mest spiser de rette fysene. Nei, jeg prøver også å spise fisk som er mindre i mercury. En venn av meg hadde en akronym for disse fiskene. Det er SMASH. Det er sammen, makker, anchovies ...
another one with S, and herring. Yeah, the small fish. Ah, small fish, there you go, right? So that's good. But I'm sure the water I drink has impurities, although I do get spring water, but still, you know what I mean? We just can't live perfectly, so let's live imperfectly and enjoy the ride.
Hva med salt? Det er også en av dine prinsipper. Hvordan får du salt? Hvilke ressurser bruker du? Ja, ja. Er ikke det vanskelig? Det er en av de tingene de sa før. Vær av salt. Folk har for mye salt. Det var bare den feil slikten.
Så kanskje det er noe å tenke på med fatene. De sa å forhåndtelig vare på fat, men de styrte oss i den helt annerledes direksjonen. Så hva jeg gjør for salt er at du vil ha salt som er
got the trace minerals in it still that is basically original salt not refined because what they do just like when they do with bread too, they refine the flour and they take out some of the good stuff the stuff that you very much need and then they put other stuff in and say now it's good for you I don't know, it's crazy it's a crazy upside down world sometimes so I look for
salt med utsatt mineraler. Jeg får Redmond Real Salt som en brand jeg liker. Jeg vet at de miner det fra en sted i Utah, så det er en enkel selskap. Og jeg vet at de har gjort analysen av saltet, så jeg har ikke behov for det. Og jeg bryr meg egentlig med denne lille saltskikken hvor jeg går med salt, fordi det gjør at maten kommer til å komme til å leve, og vi må ikke være bekymret for salt. I virkeligheten er salt veldig bra for hjertefunktsfunksjon.
Jeg møtte en mann, hei hun har det her! Så siden vi kan se deg nå, så er vi bare å dele litt salt. For vi hadde Daryl på vår podcast et par uker siden. Så greit, så greit. Og så igjen, det kommer til å være imitation salt der ute. Hvor jeg begynner, er det pink
himalajansk salt, bare fordi det er pink jeg tror ikke nødvendigvis på alt jeg leser på labellet men redmond real salt er det virkelig det er det virkelig det er veldig godt det er en annen prinsipp og det har å gjøre med barnet spesier mellom hver barn kan du forklare litt?
Ja, så dette er en kjærlig, kjærlig ting. I vårt dag og tid, tilbake til hvor jeg bor, tenker folk, ok, jeg skal ta bort børsreguleringen, og jeg skal ha barn. Det er bare derfor de er forberedt for børsreguleringen. Jeg mener, for foreldre og barn, er det så ufornemmelig, fordi
Everything we do today can impact our children tomorrow, and even the ones in utero. So what Dr. Price found when he traveled the world was that people were being intentional about the foods they were eating before they even got pregnant, both the man and the woman. So they would get married in the spring when they knew the cattle were grazing on the pasture, and they were going to have the best butter, for example, the best fats, right? So
Det er noe vi har ikke lagt på oss. I dag og i året, får folk ikke bort bortkontrollen, men de kan starte å poppe prenatale vitaminer. Synthetiske vitaminer er ikke ganske samme, eller så tilgjengelige i kroppen som det virkelige, fra de foder vi nørser oss. Men det andre du viste, Monica, var at
Det var en spasing av barnet, en naturlig spasing av barnet. Dette er noe jeg ikke kjente om da jeg hadde mine fire barn i fem år. Nei. Jeg kjente ikke om det. Men nå vet jeg det. Nå vet jeg bedre, gjør bedre. Nå er det litt senere for meg. Men i alle fall, det som man må gjøre er...
Du vil ha den største, mest robuste kroppen til å holde barnet, og til å gi det bedre, mens det er inni deg. Så forberedning for utenlandelse betyr å spise godkjent mat og detoksere, hvis du kan. Og da, mens barnet er i utero, spiser du bedre mat, og nørser deg best du kan. Men da, ja, mens du lakterer, mens du brevstøter,
I think Sally Fallon Rell told me in some cultures where the men would have many wives, the woman would just wear a necklace around her neck to indicate I'm off limits for a time. I kind of wish I had one of those sometimes, but anyway...
Don't tell my husband. But anyway, off limits. But so they did that so that they could naturally space those babies. And then the mother has time to recoup her energy and her strength and her stores, if you will, so that they have an optimal, she would have an optimal place for the baby to grow again. So that's the optimal, again, we live in a world where we have different things happen and stuff like this. But I can say this.
Det er mange ting som interfererer med vår hormonfunksjon som vi må være bekymret for. Særlig hvis vi vil bli syk. Jeg vil forhåndtet... Nå, fødselskontroll er en hormondisrupter. Fordi pillen, hvis du har den, forandrer hormonene ditt. Ved å gi deg en tilføyelse av estrogen, tror jeg. Så det kan virkelig ta ting ut av skjermen. Selv om du er ut av det, må du forhåndtere deg. Så du må forstå spass for det.
for det hvis du skal få av med pillen. Men det andre er at plast kan være estrogenisk og en sunnskrin, så det er mye stoff der ute. Jeg anbefaler folk ikke å fremme seg om det, men ta inkrementale steg til å gjøre forandringer. Så det første er å ta utsikt på hvordan ditt kropp er nå, og om du er på fødselskontroll, hvilken, og om det kan ha noen sider som du vil forhåpe.
Siden du har brukt opp dine barn, er vi også litt bekymret over kjøpemulighetene. Jeg tror de er i skolen, og de møter mange ting. De tilbyr kjøpemuligheter og frisker. Hvordan forstår du det? Vi trenger inspirasjon for å finne løsninger for våre barn. Ja, jeg er glad du spør det. Det er et virkelig problem, særlig når vi er så forsiktige hjemme.
Min tenkning på dette er at når du offer det beste, så er resten i forhold til. Når det gjelder jobb i FI, når det gjelder at agenter prøver å finne kjøttbillene, prøver å stoppe rådere, de studerer ikke kjøttbillene, de studerer virkelige biller.
Så når de ser kjøretøyet, så sier de: "Jeg vet hva det virkelige ser ut til." Det har vært min strategi med mine barn, å gi dem så god mat som resten smaker så dårlig. Og det gjør det! Jeg kan aldri forger en gang da mine barn gikk ut og spiste hamburgere. Hamburgere er veldig store i USA. De kan bli stort i populærhet der du er.
De var som: "Mamma, det smaket som hundefod!" da de gikk ut for å ha en hamburger fordi det ikke var som de jeg hadde gitt dem. Jeg elsker å ta de smakene de elsker og jeg oppgraderer dem. Så en helst mulig spisning på hjem for oss kan være bacon, lettis og tomatessandviser, som er noe folk har ute på gulvet her.
Takk for at du så på.
First of all, you're crowding out the bad stuff. But second of all, that they enjoy it so much that they're not going to even want that other stuff. But the other thing is let natural consequences happen. So if we go to a party, I don't tell my kids, don't have the cake, don't have this or that, because that's going to go downhill fast. They decide if they want it. Some places are just a free range thing. See what happens. And then they'll be like, oh, my stomach hurts. And then you're like,
You don't even need to say anything. You might ask, well, I wonder if it has to do with that cake and pizza that you had. And then they'll start to make the association, because what you want to do is empower them, so when they get older, they're going to make the best choices, and they're off on their own. I wouldn't make things off limits. In your home, you provide the best, and then at school, you hope for the best, and then also hope that they learn lessons along the way.
Du vet Hilda, vi har en samarbeid med Dr. Bill Schindler. Ja, du kjenner ham også. Han var på podcasten vår noen ganger, og han sa på en av dem at hvis du bare forandrer en ting for barnene som de spiser mye, som brød for eksempel, for en bedre valg, som søvn, så gjør du mye jobb bare for å forandre en enkelt ting.
Jeg elsker det. Ja, og det er noe vi alle kan gjøre. Og vi må være gode rollmodeller for våre barn. Men tilbake til fondasjonen. Hva er din rolle i Vesternøy-Prize-Fondasjonen? Og fortell oss litt om podcastet ditt.
Åh, jeg begynte som en leder, fordi det er en ledersupportet non-profit. Det er bare 40 dollar i år, og jeg trodde at det de gjorde var bra, og jeg ville støtte det. Men da de spørte for medarbeidere, de trengte bare to, for å gå til Kenya. En messias-krigsarer kontaktet dem og sa, «Bli med noen over, vi er alle syke.»
He said, I have diabetes, my wife has asthma. He had somehow gotten a hold of brochures and information from the foundation, and he saw that it was true, with his own eyes and his own village. He saw that they were drinking sodas, and chai tea, and things that weren't naturally a part of their diet. And in his own family, he saw how his younger daughter, when they started to change their diet, got the crowded teeth and the problems that his older children did not have.
Så Dixon kontaktet foundationen og sa, send noen over. Og jeg var en av de første som la handen. Lykke til meg. Så jeg fikk gå til en liten masai-village i Kenya og fortalte dem, ikke spis vår vei, spis din vei. Det var så fantastisk.
Og jeg møtte en mann som var så gammel. Han var en tribal eldre. Han var så gammel at han ikke visste hvor gammel han var. Jeg tror han var over 100 år gammel, når vi prøvde å kalkulere det ut. Og jeg satt ned med ham, og jeg ville spørre ham noen spørsmål. Jeg var ikke en podcaster enda, men jeg tappte min telefon, og jeg stod og stod og spurte hans spørsmål gjennom en transleter.
Hva var det som skjedde da du var barn? Hva hadde du å spise? Hva var din høyteknisk? Han sa til meg... Han heter Ole Sanku. Han sa...
Da jeg var barn, ble vi aldri syk. Vi ble ikke virkelig syk. Hvis det var en skjerm fra regn, - - drømte vi mel fra kjøkkenet, og han vokste ut utsiden. Han sa: "Nå er det en smerte. Alle trenger skjerm." Men vi hadde ikke skjerm. Vi spiste alt vi kunne. Vi hadde kjøtt, gøtt, mel, mat og blod.
Kanskje noen vildhånd og fryser, men det er alt. Han sa: "Nå sier de at det er koldt, at foreldrene dine trenger skuffer." Men vi hadde ikke skuffer. Det var en fantastisk samtale. Jeg tenkte: "Å, herregud. Vi må få høre flere ord. Folk som fortidig lever på denne tradisjonelle måten i dag."
Så da jeg kom tilbake fra reisen, spørte jeg Sally om jeg kunne starte en show. Og hun sa ja, og vi har også mange helseeksperter, folk som har historier, som har rødt bort migraner. Vi har farger, folk vi kan feature på dette programmet. Så jeg startet The Wise Traditions Podcast i...
Takk for at du så på.
Vi har utgjort, ja, Dixon har vært på showet, jeg har møtt en aboriginalsk kvinne, jeg gikk til Peru og intervjuet noen mennesker, så det har vært en miks av mennesker som fortsatt lever antistralt i dag, men også noen eksperter, folk som har funnet behandlinger som er alternativt høyt, måter til å forbedre høyt. Jeg har lovet det, og jeg har privilegiet av å sitte i fronten av siden i dette slags
Alternative Health Ancestral Living 101-klass, you know, every week, and it's just been marvelous. So as you know, you get to meet the most wonderful people. I met Dr. Bill Schindler, I've interviewed him, and even people who talk a little bit, and we haven't discussed this much today, but about mindset and emotions and their role in well-being. It's just been...
Ja, tradisjon i spanish.
Det er ikke de samme menneskene, for de snakker bare engelsk. Jeg har annet å fortelle om. Jeg har intervjuert en annen tidligere, og jeg skal ta denne ut, om kjøtt for eksempel, og hvor bra det er for deg, selv om det har en dårlig reputasjon. Jeg har intervjuert en annen om dyrt, og hvor viktig det er å bli dyrt, og å få i grunnen, og hvordan det er så bra for vårt mikrobiom. Det har vært fascinerende. Så ja, jeg er takknemlig for å kunne gjøre det til så mye jeg kan. Denne er bare ut i sesoner.
Hva er det som er på ditt pakket liste nå, tema-vis? Er det noe du utforsker? Vi har alle så post-Covid nå, og vi har vært på vei til å forklare alle disse nære detaljerne om samfunnet. Er det noe vi skal forberede? Vi er på vei til å forberede. Noe å dele?
Ja, og Monika, ditt spørsmål beveger meg, fordi jeg tror en løsning jeg har lært fra podcasten, men bare de siste årene vi har hatt, er at vi er alle mer kraftige enn vi har forstått. Vi er mer kapable, styrke og kjære enn vi har vært fortalt eller ledt til å tro. Og jeg bruker disse ordene nærmest, fordi jeg ikke forstår alt, og jeg føler at jeg bare er på den ...
I have begun to incorporate thanks to Dr. Bruce Lipton and Pete Evans from Australia and Luke Story and others I've interviewed on the podcast I've begun to incorporate some affirmations every day to remind myself of who I am and I've always had faith in God but even more than that like
Jeg vil ikke si mer enn det, men en slags grunnlag av identitet. Hvis du tror i Gud eller ikke, å si at du er optimistisk og glad. Det er noe jeg sier hver dag. Jeg sier også at jeg gjør...
I don't want to give it all away, but I say things like I make a tremendous impact on the world and the world is transformed by love and light. I say things like this and the more I say it, the more it becomes true. So I almost, would I dare say, we are kind of co-creators of our reality. If I say it's a horrible day and I'm mad at this person, well it's a horrible day and I'm mad at that person. But I don't think that
Helps the energy of the people around me or myself. So I'd rather say, it's a good day, and I'm going to be curious about why I'm irritated by that person. I might still be irritated by them. But I just find this health and
The mindset and the spiritual components of our well-being are critical to our health. And I also think it's important to remember that we are stronger and more resilient than we know. Because by the way, all of what has happened, I liken it to
Børsfagene. Da jeg gav børs var det dårlig, men det fikk noe nytt og fint. Så denne tideren refinerer oss og forstyrrer oss i de mennesker vi må være. Vi er her for en grunn. Ingenting skjer i denne livet av uansett. Jeg tror ikke. Så...
Du og jeg, og Alita, vi har denne konversasjonen nå for en grunn. Og det er på grunn av, og det er ikke av skade. Det er ingen forståelse. Og jeg tror vi bare må åpne opp til realiteten at vi er større og fintere, og at fintere ting kommer, så vi kan forhåpe og være en del av de fintere tingene som kommer.
Du har en så fin vokse å dele med oss og alle. Jeg er begynt. Takk for det. Vi må ha deg tilbake, Hilda, og snakke mer om spirituellitet. Og nye temaer. Ikke kun det, men alt rundt. Jeg vil gjerne. Vi har ikke prøvd å snakke om å forberede seg av seg. Det er også noen ting vi kan snakke om. Ja.
Men du vet hva, denne delen, jeg er så glad vi ender på denne delen, for jeg tror det er veldig, veldig foundationelt. For jeg kunne ha en perfekt diet og tenke at jeg er helst, men om mine emosjoner og min spirit ikke er i det rette stedet, så er jeg miservant, ikke sant? Så nei, det er ikke om å ha den perfekte dieten. Det er om å
Det er en ny måte å leve. Og hvis du tenker positivt om deg selv, er du mer sann til å nødvendiggjøre deg selv. Hvorfor spiser du den donat hver dag, eller den iskrem hver natt? Du kan ha den hvis du vil, men er det noen måte å unødvendig høre deg selv, fordi du ikke tror på sannheten om deg selv? Det er mye å utforske der.
And these are stress issues which infect the health, overall health. Yeah. Okay, so we can find you. The listeners who wants to find you, you are on holistichilda.com. That's your page. Yes, and I'm also on Instagram a lot because I just like to have fun there, Holistichilda. I just saw your beautiful bath.
Oh, it's amazing. I love that. Yeah, on Instagram, same name. Yes, and also I've got a YouTube channel where I put things up. I might put up soon some videos from my time in Ecuador last summer, because I love to feature, again, beautiful ancestral stories
lifestyle ways that are good for us like getting in the cold and communing with nature and things like that. Is that your home country, Ecuador? No, Mexico and Cuba are kind of my ancestors home and that is my home. Oh, I have so many stories I can tell you. But the one
Det eneste jeg ville si er at det er en podcast om de vise tradisjonene. Jeg er der hver uke og intervjuerer utrolig eksperter. Det er litt som den vise tradisjonens diet. Hvis du hører en og tenker at du ikke liker denne, så hør ikke på den. Få en du liker og som kan hjelpe deg. Det er en podcast som heter A Wise Diet. Det er med denne founderen av Weston Price Foundation, Sally Fallon Morell. Hun har noen tips på hvordan man forstår denne vise tradisjonens måte å leve.
God sted å begynne. Det er for alle. Alle kan bli en medlem av Western A Price Foundation. Ja, over hele verden. Veldig. Takk så mye, Hilda. Det var kjære å snakke med deg. Ja, fint. Takk så mye. Jeg har lyst til det. Takk til deg også. Se deg snart. Hei. Hei.
Jeg er litt rørt. Hun er så kjent, og gløder, og varme. Hun hadde så mange kule ting. Ell for love på kjøkkenet. Ikke loser, men love. Love som er med på et bilde av. Jeg elsker det. Og så, it's not a cow, it's the how. Det var så mange fine tanker og refleksjoner, men mest av alt synes jeg at
Du vet, denne dubten i alt hun går inn i, kvaliteten, hun tenker ikke så mye på vekt og slanking og utseende og helse, fordi at det blir en naturlig konsekvens av måten hun spiser på. Og det var så deilig det der å innleve
For jeg kjenner jo at jeg går jo ofte med den følelsen, åh gud, har jeg nok D-vitamin? Har jeg ikke litt rar hud nå? Vi stresser på sånne teite ting, og det virker som hun har kommet seg over. Det er noe vi snakker mer med henne om. Ja, det må vi. Og så tenker jeg jo at vi som holder på med keto da, en fri og fin måte å ha keto på, det er jo veldig western A-price.
Det er det. Takk til dere som lytter på oss. Vi er så takknemlige for at dere har med oss på denne spennende reisen vår. Send oss gjerne en melding eller skriv under hva du synes om podcasten og ta kontakt med Hilda. Følg med på hennes podcast. Happy biohacking!
Vi minner om at dere må snakke med egen lege eller kostholdsveileder om dieter og andre spørsmål relatert til medisiner og supplementer. Informasjon med dele kan ikke bli brukt til å diagnostisere, behandle, forebygge eller kurere noen sykdommer eller tilstander. Kom da! Ja, kom da! Du skal få ligge her i sofaen. Ja, men kom da!
Hvis du har noen spørsmål, så kan du kontakte oss på www.sjærdag.no.