Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift? Da har nok... Vent, sa du nei? Du vet at fiken også gjør det enkelt å starte din egen bedrift. Fiken. Superenkelt regnskap. Ja, og hjelp til å starte egen bedrift da. Velkommen til høstens store eventyr. Vokteren. Følg 14 kjente deltakere på deres dramatiske ferd opp til Stetinn.
Det blir bål, svette og tårer. Og vokteren. Ja, han ser alt. Hvor langt er du villig til å gå for å vinne? Utrolig mye penger. Vokteren. Se nå på TV2 Play.
Sånn, da skal alt være klart for å rulle ut det nye tikketystemet deres. Og alle de ansatte har tilgang? Har du ansatte? Det blir 50 000 ekstra. Altså, det er jo de som må logge inn når de har problemer med PC-en sin. Har de hver sin PC? 10 000 ekstra. 10 000? Per PC. Men hvis du legger til en pluss diamant superbruker, så får du de første til halvpris, de neste til kvartpris og 7% rabatt dersom du har færre enn 13 saker i måneden. Er ikke det veldig... Hvis du har plantet på kontoret...
100 000 ekstra. Nei, prøv Pure Service i stedet du. Ticketsystemet uten skjultekostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst. Vi er jo perlevenner, vi som lager podcast. Kan vinen være perle? Ja.
Hei, hjertelig velkommen til nok en episode av Kjeld Svinnkjeller og Tom Amrath i Løveås. Tom, nå er vi ute på Alfarvei, for nå skal vi inn i kategorien Perlevin. Ja, så Perle-ende vin da. Ja. Det betyr jo at den er ikke superboblete, men den har en liten sånn viss over seg. En liten sånn, italienere kaller det frisanto. Du hører nesten bordet at det er ikke superboblete, men det er litt...
Men ikke bare er det en perlende vind. Den er knallrosa. Vi er på full fart når vi spiller dette inn mot vår og sommersesongen. Det er rosa på alle gattjørner. Solen skinner, fuglene synger, og vi
må prøve litt å se. Ja, og man kunne selvfølgelig godt få vanligere å se, det hadde jo vært artig nok det, men her er jo jeg, her må jeg jobbe, Tom, for at her er det masse tev som er festet rundt, for her holdes korket nede med et sånt trådsystem, som det var ikke veldig vanskelig å få oppse her. Og så må jeg faktisk bruke vinavtrekker i tillegg, det så jeg ikke
Mens Kjell-Gaard vil slåss med denne flaska, så er dette veldig populært å ha med på piknikker og sett på bordet, for det tar seg godt ut med en sånn type løsning. Det kan være bra lyd da. Det høres ut som en ordentlig shampis. Du sparte ikke på å trøkke det? Lyd er jeg glad i, Tom. Lyd er viktig.
Men vi er da Sekko Rosé, og dette har jeg ikke smakt før, Tom, så dette her er jeg litt spent på. Ja, akkurat denne vinden har ikke jeg smakt heller. Jeg har smakt artsforender opp igjennom året, men ut fra flasken og fargen og alt, så forventer jeg meg nå en ganske
Ikke alt for tørre opplevelse, kanskje litt på den søte siden, med mye rips og solbær og glade frukter. Bringebær kanskje, forventer jeg. Nå får vi se hvordan det slår til. Jeg vil si at det er en kategori, men disse perlene ser litt søt friske ut. Det er jo en kategori som du og jeg drikker veldig sjelden vin fra.
Ja, det er det jo. Her er det egentlig ikke oss. Det er ikke husvalget som vi ville tatt ut, sannsynligvis. Nei, men det er jo vi som vinanmeldere. Vår jobb er jo rett og slett å gi folk vininformasjon, uansett om vi er stor fan av stilen eller ikke. Nå har du kastet deg over dette her som en glupsk ulv. Ja.
Den er forholdsvis nøytral på nesa. Ja, den har noe bringebær. Det er noe bær baki der, og så satte jeg lurt på om den skal være sånn, men det tror jeg den skal. Den trenger bare å få litt luft under vingene, så vil det komme mer og mer bær. Og bærene på nesa, de matcher med den som er i glasset. På tunga er det...
En først jøssord er vinden, og så kommer det mer og mer, og så er det plutselig blitt en fruktighet her. Ja, for syra kommer. Syra kommer nemlig. Den kommer. For her er det, dette her vil jeg kalle, i måten det er, den er litt sånn brusete, en brus vel verdt.
Ikke alt for brusete brus, ja. Nei, og når du får den i munnen, så kjenner du syret, da er det ofte rips som kommer inn som ledende frukt, og kanskje litt jordbær. Men det er så subtilt, den blir liksom båret frem av denne syret og disse små boble som kommer. Her presenterer vi...
Ringbær. Den er veldig forsiktig og tilbakeholdende. Det er ikke en som kommer inn med brask og bra og må flytte tunge. Nei, her legger det seg til rette. Men jeg trodde når jeg så på flaska som har litt rosa og litt gul og så står det foranvinning med den vanlige utsmykkingen, så tenkte jeg
her blir det søtt. Men det er det ikke. Ikke i det hele tatt. Det gleder meg. Jeg tenkte, her kommer Sukkertøy, og her kommer de yngre fruentimerne som liker søte varianter, og som skal kose seg på det. Dette er faktisk noe som vil funke til veldig mange forretter. Matmessig sett vil den faktisk gå godt til mye mat.
Den ser sommer ut. Den ser sommer ut. Det er sommer for litt randviderekomende. Jeg vil servere den litt ekstra kald, og da kan jeg ha den som aperitif. Det er nok det de har tenkt i fornøyning, og dette er aperitifen sin. Her må jeg si at her kommer folk til å drikke fort, for dette her går rett ned.
Dette er sånn, oi, det var fint, rett ned. For det er så milde bobler, ikke sant? Så det er bare, oi, jeg går unna. Nå ser jeg på tilverket vårt at vi har snakket i snart seks minutter, og det betyr at den flasken har vært åpnet i tre og et halvt, og allerede nå så har det skjedd ting i det glasset mitt. Så fort skjer det. Mer og mer frukt kommer frem. I munnen så har den fått selskap av ikke bare disse subtile røde bærene, men nå kommer også urtbitterhet som
Jeg virkelig ikke hadde forventet deg den vinen der. Det er jo 100% pinn om år. 100% pinn om år? Når du vet det også, så får du ikke den der... Du hadde ikke tatt at dette var pinn om år. Nei, og vi er jo i Deidelsheim. Vi snakker om kanskje en av de viktigste vinbyene i Tyskland. Eller vinnlandsbyene i Tyskland. Det ligger jo midt i...
vinruten. Det gjør det, og jeg har faktisk, hvis du som hører på dette her har lyst til å bli med, så i pinsen skal jeg ha vinreise der vi skal besøke denne vingården her, blant annet. Det er bare å ta kontakt på kjelsvinkjeller.no skal du få informasjon om den. Det kommer til å bli helt magisk. Men dette her synes jeg var, jeg ble veldig positivt overrasket utenfor det at jeg synes at flasken ikke tiltalte meg. Åja, jeg synes den så ren og pen og rosavt, ja.
Ja, ergo flasken tiltalte meg ikke. Jeg tok ikke den, for den var for rosa for deg. Men jeg går mer etter hva som den kan levere inni. Først tenkte jeg, jøss, er det meningen? Og så nå er jeg sikker på at det er meningen. Dette var egentlig en vin som vokser og vokser på meg. Det var egentlig en kul vin. Ja, og så koster den 170 kroner. Enda kulere. Ja, og så er den på veldig mange pol.
Det er også kult nok. Vi er på fire lysstolett, seks rødt og børt.
I og med at vi ofte lager podcaster der vi snakker om det, så begynner folk å skjønne hva det er vi har belært. Og hvis du ikke skjønte hva jeg sa nå, så bare klikker du tilbake et par episode, så får du beskjed om hvordan det er. Ja, den var litt frekk. Men det går. Ja, men det er ikke det at vi snakker i koder, det er bare hvordan vi i Monopolet har valgt å dele opp ting. Vi kan ikke forklare det hver gang på. Nei, men noen ganger må vi få lov å hjelpe folk. Uansett, dette var kult.
Dette var kult. Jeg vil drukke det i parken eller på båttur eller et eller annet sted ute i Guds natur med sola skjender. Ja, det vil jeg aller helst gjøre også. Jeg må bare si at i en tid den trenger hjelp så det første og andre slukken kan virke litt nøytrale og så får du så bare vokse på det.
drikke til festlige sammenhenger, ikke begravelser. Dette er ikke noe begravelsesvin. Nei. Med mindre avdøde varipartymennesker, for da er det en begravelsesvin. Ja, det er sant. Kanskje jeg skal ha den ... Nei, vi skal ikke snakke om det nå. Skal du lage vinkart til begravelsen din? Selvfølgelig.
Ja, til farets. I kirken så blir det altevin og alle må på dette er kjelsblod og så videre. Vi tar det litt senere. Det gjør vi. Takk for at du lytter. Dette var morsomt. Få en vinninger å se. Sekk og trokken, 106,90 inne på en drøftsapol. Den kan du helt klart prøve deg på. Jeg tror du kommer til å bli positivt overrasket. Ja.
Det er ikke verdens største vin, men den kommer til å bli positivt å råske. Nei, men den er god, og den vokser, og den er kjempebra. Vi runder av der, og sier tusen takk igjen, nok en gang, og takk for at du hører på, og alt det der sånn. Ta med meg Rati Løvås fra Drinkfeed. Kjell Gabel Henriks fra Kjells vinkjeller.
Ja, finnes det noen bedre følelser enn å løse en sak i tikketsystemet ditt? Å legge seg i nyvasket sengetøy. Ok, men bortsett fra det? Første varme vårsola etter en lang, mørk vinter. Greit, men den beste følelsen på jobb? Når du kalles inn til et møte og tror du er i trøbbel, men du er ikke i trøbbel, du blir forfremmet, og sjefen klapper deg på skulderen og sier «Jeg er stolt av deg, gutten min! Du har alltid vært som en sønn for meg!» Greit. Greit. Så finnes det bedre følelser enn å løse en tikkett?
Men skal du løse tickets, er det lite som slår Pure Service. Saksystemet uten skjulte kostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst. Med Svea på laget er det enklere og raskere å lykkes. Få bedre likviditet, friskmelde økonomien eller samle dine lån. Svea. Vi heier på mennesker og bedrifter i endring og skaper finansielt handlingsrom.
Du, jeg trenger en strømavtale. Bare noe enkelt. Fortum. Så har jeg jo lyst til å følge med på forbruket mitt. Fortum. Noe som er trygt og enkelt, liksom. Fortum. Ok, hvem er strømleverandøren dina? Fortum. Enkelt, trygt og oversiktlig. Det er ikke rart at Fortum er den mest valgte i Norden.