5/1/2025
200-åringen som klatret ut av flasken og inn i historien
Podcasten "Kjells vinkjeller" intervjuer Paul Edgar fra Joseph Perrier, et 200 år gammelt champagnehus i Châlons-en-Champagne. De diskuterer champagnens historie, produksjon, og hvordan den har endret seg over tid, samt smaker på en Blanc de Blancs. Sponsoren er Folio, en banktjeneste for bedrifter.
Transcript
Mentioned in the episode
Joseph Perrier
Et 200 år gammelt champagnehus, familieeid i 6. generasjon, lokalisert i Châlons-en-Champagne.
Champagne
En type boblende vin, diskutert i sammenheng med Joseph Perrier og dens historie og produksjon.
Paul Edgar
Representant fra Joseph Perrier, intervjuobjekt i podcasten.
Châlons-en-Champagne
Sted i Frankrike hvor Joseph Perrier er lokalisert.
Blanc de Blancs
En type champagne smakt under podcasten, laget av 100% Chardonnay.
Kumière
En vingård nær Epernay, viktig for Joseph Perrier.
Epernay
En by i Champagne-regionen i Frankrike
Reims
En by i Champagne-regionen i Frankrike.
Vallée de la Marne
Et område i Champagne-regionen hvor Joseph Perrier har vingårder.
Côte des Blancs
Et område i Champagne-regionen kjent for Chardonnay.
Montagne de Reims
Et område i Champagne-regionen.
Vitry
Et område i Champagne-regionen kjent for Chardonnay.
Natalie LaPlege
Nåværende cellar master for Joseph Perrier.
Dronning Victoria
Joseph Perrier ble levert til Dronning Victoria i 1889.
Brut
En type champagne med lavt sukkerinnhold.
Demi-sec
En type champagne med høyere sukkerinnhold enn Brut.
Kiwi
En dagligvarekjede nevnt i en reklame i starten av podcasten.
Renuance
Et kosttilskudd nevnt i en reklame i starten av podcasten.
Folio
Sponsoren av podcasten, en banktjeneste for bedrifter.
Participants
Host
Kjell-Gabriel
Host
Tom Amrati Løvås
Guest
Paul Edgar
Sponsors
Folio
Points
Champagne har alltid vært knyttet til positive øyeblikk i livet.
Dette understreker champagnens rolle i feiringer og spesielle anledninger.
Champagne er ikke bare for spesielle anledninger, men også for å nyte i hverdagen.
Dette utfordrer den tradisjonelle oppfatningen av champagne som en luksusvare.
Josef Perrier ligger i Châlons-en-Champagne, et område som er mindre kjent enn Reims og Epernay.
Dette fremhever champagnens unike beliggenhet og bidrar til å skille den fra andre produsenter.
Josef Perrier har en Demi-sec champagne, en søtere stil som er mindre vanlig i dag.
Dette viser champagnens forankring i historien og dens forsøk på å bevare tradisjoner.
Claims
Josef Perrier Blåe Blå er en frisk og elegant champagne med en unik syrlighet.
Dette er basert på smakingen av champagnen under podcasten.
Josef Perrier eksporterer 70% av sin produksjon.
Dette viser champagnens internasjonale rekkevidde.
Josef Perrier har 24 hektar med vingårder i Valle de la Marne.
Dette beskriver champagnens produksjonsskala og terroir.