Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift? Ikke det? Nei, men da holder vi det enkelt og gir oss her fordi vi liker enkelt. Fiken superenkelt regnskap.
Se nå på TV2 Play
Vi drar til fjellen, fest hele kvelden, sang Mark Olio, og vi drar til Italien. Hei og hjertelig velkommen til en fantastisk, flott og deilig og avslappet og ikke minst informativ episode av Drink Feed med legendariske tomme Amretti Løvås og ikke minst undertegnet Kjell Gabel Henriks.
I dag, Tom, så har jeg tatt frem en din, bare fordi at det er kult og fint der. Ja, men du trenger ikke noen flere grunner til det. Nå har du lagt inn den åpningen, så at vi skal klare å levere på alle de punktene der, det skal jo bli morsomt å se om vi måtte. Ja, det tror jeg ikke er noen problem i hvert fall. Fordi at i sommer så skulle jeg fly til Italien. Det skulle du. Og så avsluttet SAS-streiken dagen før vi skulle fly, men flyet vårt ble da
Kanselert, selv om SAS fortsatt enda ikke har fortalt at det ble kanslert, selv om de oppfordret alle til å dra på flyplassen hvis de ikke hørte noe annet. SAS skjelter det. Vi skal ikke gå inn på det. Det gjorde at vi måtte kjøre bil til Italia. Vi skudde i Gardasjøen. Og når vi kjørte da, kom vi gjennom Brennerpasset, gjennom Østerrike og Durer nedover, så er det helt... Vi kom inn i et område med veldig, veldig, veldig bratte fjellsider.
Det er svære fjell, og det bare stuper ned i disse fjellsidene. Og oppover disse fjellsidene, på de minste knåtteplassene, så er det vinåkere. Ja, men dette er mennesker som vet hva som er bra her i verden. Så de duker jo sin vin. Ja, og det er ordentlig dype daler og høye fjell. Og vi ble helt fascinert. Og så plutselig så jeg at vi kom...
til avkjørselen Epann, og da tenkte jeg, yes, det er jo St. Mikael Epann, denne rødvinen som jeg smakte tidligere, den er jo herfra. Ja, så plutselig var du tilbake der som du aldri hadde vært, men skulle gjerne besøkt. Ja. Det er vel litt nord for Bolsano. Og så kjørte vi denne år, og både fruene og jeg syntes dette var helt fantastisk. Og på vei oppover, så ble det litt sånn trafikkvark. Og da måtte vi da...
fant ut at vi stoppet for å spise. Så vi stoppet for å spise i Bolsa nå. Da var jeg inne på en lokalbutikk, og da fikk jeg tak i denne her i en halvflaske, som vi da drakk på hotellet når vi kom frem til München. Og jeg tenkte, dette her, altså, her er det så mye... Altså, det er så vakkert her. Det er så vilt. Det er så vild natur at det går an å lage... Ikke på hotellrommet i München, men i... Nei, der var det hverken vakkert eller vild natur. Øh...
Vi reiste jo tross alt med barn. Selvfølgelig. Så nå trekker jeg den opp her. Behagelig lyd på køkkenet, er det? Ja, og vi er, nå skal jeg helle opp til deg, Tom. Fordi vi er jo da i såpass langt nord, nå var det jo grisevarmt ved Gardasjøen i sommer. Og det var veldig morsomt, for da vi kjørte gjennom Østerrike,
Så regnet det på 21 grader, og så kommer det da, kanskje noen har kjørt trendepasse før, det er det laveste passe over Alpene. Og så kommer du da ut av toka, og regner i en strikk, og så bare stuper du nedover Italia. Og så ser du da at i bilen så stod det 21 når vi var på toppen, og stod det 36 når vi var på toppen. Og da hadde vi kjørt i.
Ja, nei, men for de som har kjørt den veien som du beskriver nå, så er det ofte, de gangene jeg har kjørt den veien, sånn at du kommer ut av en tunnel. Og så er det bare sol og sommer og sommerfugler og glamusikk i den andre enden. Det er litt sånn narn, ja.
Ja, du går gjennom et sånt kleskap. Ja, så plutselig kommer du ut, og her var det flott og fint. Det er jo ganske vart der, men det er også nordlige deler av Italia, og Piano Noir er kanskje ikke det man først tenkte at de ville lage, men som ikke er liksom, ok, hva er det de produserer i Vento, som er rett sør, og der er det jo
Ripasso, Amarone Valpolicella Bardolino, og så alle disse druene her og der har du helt helt andre type druer det er fordi du har kommet ut av kleskapet så da kommer du liksom ned på sletta, men her oppe i fjellåsene så er det Pinot Noir som regjerer og
Hva synes du? Nå skal noen av dere få lov å lukte på den, for dette her, grunnen til at jeg synes det er ekstra kul, er selvfølgelig at det var så pent. Det er så vakkert. Det første jeg lukter her er en
mineralitet. Det er masse rød frukt oppi her. Det er dype toner. Den virker ikke lett på nesen, men det er dype toner. Så er det mineralitet som vanligvis lukter nesten litt svart krutt. Det kommer nok fra fatet som er brukt her. Her er det noen som virkelig har lekt med fatbruket sitt. Frukten er der, og det er mettet med krydder.
Helt nesten en sånn neseeksplosjon med skikkelig snuta ned i her. Så er det litt lakris, litt fjøs. Hint er litt fjøs, men også litt lakris. Det er stald, nærmere. Og så har du denne liten lakris-tonen som ligger her. Og er det noe som er digg? Det vet jo alle. Det er da kirsebær lakris. For dette er Pinot Noir, og Pinot Noir er jo kirsebærdruen over alle kirsebærdruer. Første du får på munnen er...
Først er det taniner, så kommer syre, og så kommer det frukt. Og der kommer det bær. Bærfrukt. Og når du da, eller jeg nå da, lukter tilbake, så kjenner jeg den røde frukten i starten. Jeg har gått over til kirsebær, fordi det er det det smaker nemlig. Og dermed så får du en vekselig virkning mellom lukt og smak her. Veldig gøy alt. Så føler jeg nesten vi har litt sånn
Det er litt sånn lett rød frukter også, litt sånn ... Pingerbær, hva er det? Rips? Ja, markjordbær, og sånn litt sånn lette, lyse frukten også. Denne trenger nok litt mer luft enn vi har gitt den nå. Jeg vil vel dekantere den en liten time før vi serverer den til, jeg håper, vanlige mennesker, ordentlige folk.
Vi drikker jo da av selvluftende vinglass fra Eich, bare som det er sagt. Så det skal gå litt fortere her. Ja, for å ha lagt inn det noe sånt. Men som vin så er dette her en kompleks affære. Den har mange lag. Og jeg er helt sikker på at vi kunne blitt sittende her i et par-tre timer. Vi har luktet, smattet, snust og holdt på. Men til synes jeg... Og stilen her, den er ganske klassisk.
Det er en klassisk måte å vise frem hva man var på. Jeg tror ikke det er noen særlig fat her. Jeg tror det er ren frukt drevet. Jeg kjenner ikke noen særlig fat. Det var helt i starten så fikk jeg en sånn feeling, men nå er den borte så går det på den at det bare er en luftvariant. Jeg kjøpte da to halvflasker i Bolsano når jeg var der og stoppet til å spise løsj. Jeg drakk en i München og en andre i Leipzig.
I Leipzig? Du skal liksom være i... Å, jeg må si det at den smakte best i Leipzig. For da hadde vi bedre glass. Du vet, det er hotellglass. Det blir fortsatt sånn, jeg pakker plastikk som tannglass. Ja, det var ikke det da, men vi fikk noen eneste person. Men det var det. Og da synes jeg det er så hyggelig å kunne dra den også frem i Norge, i og med at den finnes i Norge.
så synes jeg det er fint. Jeg tror ikke du får den på halvflaske, det tror jeg nok ikke det, jeg tror du bare får den på helflaske i Norge. Dette her er jo, vi er jo i Alta-Vadice, Trentino-Alta-Vadice, og det er selvfølgelig ikke det som renner ut av i poolhyllene. Det er bare ett pool som har sett seg verdig til å ha litt...
sant Mikkel Epphann inne, og det mangler pole. Ja, men på mangler du så vet vi hva vi driver med. Det er jo det pole jeg somner til. Det var derfor jeg tok det fra. Det er jeg flinke til å ta inn litt sånne andre ting der, og det kan du også gjøre på ditt lokale pole, så kan du si «Vet du hva? Nå trenger vi litt endring på varelageret. Kan ikke du ta inn noe litt mer morsomt nå?»
For eksempel, så kan vi nevne noen av de du hører her på våre podcaster. Ja, altså det er jo, vi vet at det er mange poleansatte som hører på podcastene. De som er ekstra flinke til å følge med på hva som skjer. Det synes jeg... Du kan liksom dele poleansatte inn i to. De som synes det er fantastisk å jobbe på pole, og de som bare jobber på pole. Ja, men de fleste er flinke da. Ja, men det er veldig mange som synes det er fantastisk å jobbe på pole, og de er de du skal få tak i. Eh, ehm...
Det er også port til Geir Skau, Magdrup-port altså. Ja, det er ikke alltid det er noe... Nei, det er jo Geir Skau, det er så det sånger til samme port. Ja, vi har aldri crashet der. Nei. Vi er, det er også litt gøy, vi er da i syd-Tirol, i den delen av Italia som de egentlig ikke vil snakke italiensk. Så alle skiltene er både på tysk og italiensk, det er jo veldig morsomt. Og så stoppet vi en sånn bom...
bompengestasjon, og så spurte jeg om hva snakker du? Snakker du tysk eller litt av det? Så bare, her snakker vi tysk. Og da hadde vi fortsatt en halvtime igjen til grensa, og da smilte det så bare, her snakker vi tysk, så ble det blokka litt. Det er en merkelig område av verden, egentlig. Ja, og de snakker liksom ikke det at jeg er veldig god tysk, men de snakker litt rart tysk også. Det er fjelltysk. Så
Så, hva sier du? Dette her er vin til 255 kroner? Ja, det synes jeg den burde koste. Den leverer som sagt på så mange nivåer og etasjer, så dette er noe du kan ha stor glede av, og sitte og sniffe og snaffe og sniffe litt gjennom for eksempel en middag eller bare på en kveld, faktisk. Jeg anbefaler folk å kunne dra dit bare for å se dette ville
fantastiske områdene. Vi var i Bolsane, så så vi opp på dolmittene. Jeg får en sånn bilde i hodet mitt at du løper nedover en åside i flagggrønne guanter og at Hilsa er live på full guffe. Det kan sikkert... Uansett om jeg vasker øynene mine nå, så blir ikke det bildet borte. Nei, det kommer til å være der til evig tid. Og det er et fantastisk vakkert bilde når jeg tenker over det. Det er jo...
Jeg tror ikke jeg vil ha noe på meg i det hele tatt. Jeg bare løper naken rundt på hengene der oppe. Nei, nå skal vi stoppe. Uansett.
Jeg ber om unnskyldning på vegne av alle som har fantasi nå. San Mikel, Apino, Sydtirol, Pinot Noir, eller Pinot Nero som det heter, 2021, 255 kroner, kan helt klart ligge i 3, 4, 5, 6 år uten nevneverdige problemer. Ja, det blir det. Jeg heter Kjell Gabriel Henriks, tusen takk for at vi får lov å lage podcast for deg. Er det noe dere vil ha tak i oss for, så er både Tom og jeg tilgjengelige for vinkurs, vinforedrag, videreiser,
Vi er i en vin-vin-vin-vin-situasjon. Da sier jeg takk for meg fra Drinkfeed, og så høres vi snart igjen. Det vil jeg.