Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift? Da er du sikkert lei av å høre meg snakke om hvor enkelt det er å sende faktura med fiken. Så vi gir oss her, fordi vi liker enkelt. Fiken. Superenkelt regnskap. Prøv gratis på fiken.no
Velkommen til høstens store eventyr, Vokteren. Følg 14 kjente deltakere på deres dramatiske ferd opp til Stetin. Det blir bål, svette og tårer. Og Vokteren, ja, han ser alt.
Hvor langt er du villig til å gå for å vinne? Utålig mye penger. Vokteren. Se nå på TV2 Play. Vi skal til kjærlighetens by Verona. Bli med på en kjærlighetsreise. Hei og velkommen til ukens podcast. Jeg heter Kjell Gabriel Henriks. Håper at alt står til liv og at det er god stemning hvor enn du er.
Jeg har tatt frem en vin som jeg i og for seg ikke har smakt på før nå. Eller det er det jeg har smakt på i år før nå. Jeg har til og med vært på vingården, så jeg har smakt den der nede. Men jeg synes den er litt kul, så jeg tenkte at denne her kunne vi smake på litt sammen. Eller i hvert fall dere kunne være med meg på smakingen. Vi er hos en veldig, veldig kul dame som heter Magdalena. Eller Maddalena heter hun faktisk.
Det er bare at det er veldig naturlig å si Magdalena, men det er Magdalena. Hun holder til rett utenfor Verona i Veneto, og jobber som stort sett, kanskje kjent for sine Amarone, Ripassos og så videre. Og de lager den veldig bra. Hun er biodynamisk, og alt skal være ned på jorda. Hun har et esel som tusler rundt i åkeren sin, og
og gnafse på ting og tang, og sørge for at ting er på stell, og ender, så driver jeg og tusler rundt og gjør fra seg litt her og der, så gjøtsler og står på, så det skal være veldig i tidens tegn. Og dette her er, Passpartout heter den. Vi er hos produsenten som heter Musella, og det er en produsent som jeg synes har vært kjempekul veldig, veldig lenge. Jeg synes at ofte kan ventoviner være litt sånn sulstige og
og søtladenhet, spesielt når det kommer opp til Amarone. Men når de kommer fra Mosella, så synes jeg stort sett alle vinene er veldig høy kvalitet på. De har god høyt kvalitet. De virkelig leverer og har akkurat det de skal ha. De har laget på en litt...
freshere måte. Og her, hun er jo en litt snoddig dame. Veldig koselig, charmerende bli, men har jo helt klart veldig spesielle meninger og tanker om hvordan vinene er løst til å lage, og det er kjempebra. Og her prøver hun på en måte, Passport 2 er jo på en måte
Jeg er litt usikker på hva hun mener med det. Paspartout kan jo være flere ting. Det kan være følgesveien til Filias Fogg i jorda rundt på 80 dager. Ellers er det et innramming til et bilde, et paspartout. Jeg tror kanskje vi går mot det siste, at vi dropper det første. Men jeg har ikke noen forklaring på hvorfor hun kaller det. Det kan godt ha vært at hun sa det når jeg var på besøk henne for tre år siden. Men sånn husker jeg ikke lenger.
Dette er en av de mer enklere vinene hennes. Hun tar da og lager den samme fetteren sin, en Rico, og har lyst til å lage en vin der du på en måte nesten skal smake naturen. Men!
må ikke forveksles til naturvin. For hun vil lage ordentlig vin på ordentlig måte, men hun vil at naturen skal på en måte gi deg smaken. Og derfor tar hun da og høster drunne, og så lager hun da vin på ståltank, mens vinen også lagers videre på en sementtank. Ved å velge det, så vil hun at vi skal kjenne fruktsmaken i vinen.
Hadde hun lagt det på en tre tønne, så hadde hun fått litt rundere viner og fått den eikesmaken eller vaniljesmaken som kommer. Så som sagt, jeg har smakt den før, så da er det spent. Og da er det, dette er jo laget på alle disse klassiske druene som de lager viner på i VNH2. Det er Rondinella, det er Corvina, det er Corvignone, også faktisk 5% Barbera.
Og når man lukter på den, så kjenner man med en gang litt pepper. Man kjenner pepper, man kjenner kryddertoner. Og det, altså dette blir jo egentlig, det hun har laget her er en valpolisjela. Vanlig valpolisjela. Det kan hun kalle den, i og med at hun har gårdenskinn der hun har den. Men hun gjør ikke det, hun velger å kalle den noe annet, for at hun har lyst til å lage den litt råere og fresher i stiden. Og jeg tror hvis du hadde fått denne i munnen, eller på nesa, så tror jeg ikke du, åh, dette er en valpolisjela, tror jeg ikke du hadde tatt med deg.
har helt klart enda mer kryddertoner enda mer tydelighet enn mye valpolisjell her som man får og da når du får den i munnen så kjenner du bærfrukten er syrlig kraftig men med kryddertoner på toppen dette her med en gang så tenker jeg dette her
er pizza. Pizza-vin med en gang, for den har den deilige frukten. For her vil Maddalena og Enrico, fetteren hennes, at vi skal smake fruktende vin. Da prøver de å få frem så mye frukt som mulig, og det synes jeg de har virkelig fått frem i denne lille, morsomme vinen her. Det er en... Nå har de drager på, sånn. Nå ser den en rød etikett med pass på to på. Og en...
Får litt sånn viltig greie. Og dette her er vin som jeg mener denne her skal drikkes nå. Kan også brukes til sommermat, grillings. Ja, rett og slett litt grillings. Kan funke helt fint med, for den har så mye fin frukt og fin syre. Ja, synes vi er der. Dette var gøy.
Maddalena vet hva hun driver på med og her har du sagt dette er den rimeligste vinneren som koster 159 kroner og hun har da vinner opp til 500 kroner kanskje den dyreste amoranen koster uten at det har sånne ting i hodet
Hun lager veldig mye kraftige, tydelige vinner altså. Så lek litt med Musella-vinner. Hvis du er veldig glad i Veneto-vinner, så prøv Musella. Du vil kanskje oppfatte de litt syrlige og friske, men det skal det være. Og du vil oppfatte at du kjenner, akkurat nå så kjenner jeg at jeg nesten skulle ha bitt litt i en litt moden kirsebær-slash-morell-vinner.
Det er en litt sånn fruktkjøtt-smak i munnen, som er en sånn syrlig friske etter smaken. Og det er deilig.
Da koser jeg meg! Og jeg håper du koser deg også. Takk for at du lytter. Har du lyst til å være med meg til Toskana til høsten? 9-13. september er tiden vi har satt da. Så send meg en mail på kjell.svinkjeller.no Så skal vi se om vi kan få gitt deg litt mer informasjon. Takk for at du lytter. Ta ord på deg selv, og så håper jeg vi sees en dag. Jeg kan gjerne holde vinkurs for deg og vennene dine også, så det er bare å ta kontakt om det skal være noe.
Takk for nå. Ha det bra. Og så ses vi. Hei!