En fransk raring

Kjell-Gabriel presenterer en Cabernet Franc-vin fra Loire-dalen, en drue som ikke er så vanlig i Norge. Han anbefaler en vin fra Levin Deazel Levin Giraud et herbe Saint-Nicolas-Burgiel 2019, som er en familiedrevet vingård som har produsert vin i over 100 år. Vinen er økologisk og har kryddertoner, paprika og fruktighet. Han mener den er perfekt til å kose seg med og koster 218 kroner.

Transkript

Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift? Da har nok... Vent, sa du nei? Du vet at fiken også gjør det enkelt å starte din egen bedrift. Fiken. Superenkelt regnskap. Ja, og hjelp til å starte egen bedrift da. Velkommen til høstens store eventyr. Vokteren. Følg 14 kjente deltakere på deres dramatiske ferd opp til Stetinn. Det blir bål, svette og tårer. Og vokteren. Ja, han ser alt. Hvor langt er du villig til å gå for å vinne? Utrolig mye penger. Vokteren. Se nå på TV2 Play. Ja, finnes det noen bedre følelser enn å løse en sak i tikketsystemet ditt? Å legge seg i nyvasket sengetøy. Ok, men bortsett fra det? Første varme vårsola etter en lang, mørk vinter. Greit, men den beste følelsen på jobb? Når du kalles inn til et møte og tror du er i trøbbel, men du er ikke i trøbbel, du blir forfremmet, og sjefen klapper deg på skulderen og sier «Jeg er stolt av deg, gutten min! Du har alltid vært som en sønn for meg!» Greit. Greit. Så finnes det bedre følelser enn å løse en tikkett? Men skal du løse tickets, er det lite som slår Pure Service. Saksystemet uten skjulte kostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst. I dag skal vi snakke om en drue som ikke er så vanlig her i Norge, føler jeg. Følg med. Norsk tekst Hei, og hjertelig velkommen til Kjells Vinkjeller. Håper at stemningen er i taket hvor enn du befinner deg. Jeg tenkte jeg skulle dra en tur til Frankrike, og jeg skulle dra en tur til Loardalen. Og jeg skal snakke om noe som egentlig vi i Norge ikke har så mye peiling på, eller forhold til, og så videre, og så videre. Fordi at vi er vant til veldig mange forskjellige druer. I Frankrike så lager de også litt blend av forskjellige druer. Men druen Cabernet Franc sånn alene, det er vi ikke så vant med. Det Det er ofte en blend på et eller annet, men Cabernet Franc helt alene, det er også litt spennende. Og derfor har jeg funnet frem en Loire vin. Og det som også er litt spennende er at i dette området så lager de kanskje mest hvitviner, sansær og alle disse forskjellige. Og så har de da plutselig en produsent som driver og leker seg litt med 100% Cabernet Franc. Og Cabernet Franc er en ganske kul drue, for jeg synes at det som jeg kjenner når jeg lukter på Cabernet Franc, så kjenner jeg at det er litt sånn paprika og kryddertoner, noen tobakke og noen tomater, litt sånn fruktighet. Og så har det en sånn fin krydderskjær som gjør at vinene blir utrolig Deilig Kanskje litt varm i stilen Men har en nydelig Litt krydder i stil Som gjør at den passer veldig fint Til selvfølgelig masse kjøttretter Og slik Og ikke minst svin Men også er det en sånn Drikke alene vin At rett og slett en sånn kose seg vin Og jeg synes at alltid når folk drar og snakker om vin, så ja, passer til det, passer til det, passer til det. Men de fleste, når de sitter og drikker vin, så har de ofte potetgull, eller gjør noe egentlig, altså, de tar et glass vin, ofte er jo da det en bag-in-box, de liksom, ja, vi går og tar et glass fra bag-in-boxen, som står på kjøkkenbøkken, og det er helt greit. Men Her har jeg, jeg tror jeg har funnet en vin som er helt kanon til å bare sitte og kose seg med. Hvis du ikke har noe svinekjøtt liggende da. Og svin er ganske lett kjøtt, så det trenger ikke så mye. Jeg har funnet en produsent som skal prøve meg på fransk denne. Jeg er jo ikke sånn dritgod på fransk. Levin Deazel Levin Giraud et herbe Saint-Nicolas-Burgiel 2019. Takk for den franskmannen. Men Levin Deazel er en familiedrevet... Greia er at de har holdt på i fire generasjoner, så det er litt gøy. Og så har de nå begynt med økologisk. Det er veldig mange som skal over til økologisk, og det synes jeg er kjempebra. At naturen skal greie seg selv, og det er den som skal få frem de forskjellige egenskapene i vinen og så videre. Ja. her har de lagt den i 6 måneder på ståltak som gjør at dette er ganske friskt de vil ha frem fruktsmaken i vinen og det merker du med en gang, her er det fruktighet det er kryddertoner også er disse paprikakrydderne, altså du merker det med en gang, så å, når du kjenner paprika altså er det bare å kabe den i frank, eller kunne også kanskje vært litt mer lå men ofte kaber den i frank når du kjenner kjenner disse paprikatonene Og det synes jeg er kjempegodt Så her har jeg rett og slett funnet En Deilig Kul sak, og så koster den bare 155 kroner Men jeg skal se om jeg har 218 kroner 218 kroner Og det synes jeg den er verdt Og jeg vet at det er mange som Kvir seg litt og går over 200 kroner Når de skal bestille vin Men prøv dette her For her er det denne deilige frukten og disse kryddertonene Og så kan du ta et stort glass, et skikkelig, skikkelig stort glass med en stor bukett, en stor, fyldig, rundt, svært glass. Få den oppi der, rulle den rundt i glasset, sette deg i godstolen, ha tent på peisen, duft inn, og så kjenner du disse kryddetonene, så tar du en god slurk, og der, akkurat der, der sitter den. Der sitter han. Og vi er i Loardal nå, en av de viktigste og flotteste områdene i Frankrike når de skal produsere vin. Og dette har de holdt på med i over 100 år. Så dette her vet de jo. De vet akkurat hvordan de skal holde på med dette her. Og så er det veldig gøy når det er jenter i familien som har tatt over og har utdannet seg innenfor vin og skal ta over familiegården. Det er litt sånn... Det er litt morsomt for at i Norge så så er det jo selvfølgelig du har jo odelsfolk, kanskje du er odelsgutt eller odelsjente og dere overtar jo gården i Frankrike så gjør de akkurat det samme der også og selvfølgelig er det jo folk som produserer ting som vi har i vanlig i bondelivet, for å si det sånn. Men de har da vin, og så må de da ofte ta en ønologi-utdannelse, altså en vins-utdannelse. Selv om dette her er jo aldri fått inn med blodet. De har gått og trampet i den vinkjelleren helt siden de var små. Men de liker å ha papirer på det, og ha papirene i orden, og da sier jeg bare ja takk. Så prøv deg litt på på fransk Loireville på Loireville på Cabernet Franc. Dette her, jeg tviler på at den er inne på noen pol, for dette er en som veldig, altså, Nordmenn vil jo aldri gå inn på boldy, ja, hva skal jeg hjelpe med? Jeg vil gjerne ha Cabernet Franc, 100% Cabernet Franc fra Loire-Dal, og så sier de, ja, det skjer ikke. Men prøv det, for det er gøy, og jeg tror du kommer til å bli fornøyd. Og det er det viktigste for meg, at du får en fin, flott vinopplevelse. Jeg har alt på å si, hvis du ikke gjør det, så kan du komme og gi meg huden full, det må du gjerne gjøre uansett. Men jeg er helt sikker på at hvis du prøver dette her, så får du en fantastisk kul vindopplevelse til 218 kroner. Jeg synes det er verdt hver krone. Og så tror jeg du får også bli mer kjent med duren Kabarnet Frakk. Og det er ikke en dum drue. Det er en gammel drue som har vært i Frankrike i århundrer, kanskje årtusener til og med. Det er en gammel fransk syd drue. Det hører man jo i navn. Så prøv dette her. Jeg tror du kommer til å bli glad. Og da blir jeg glad. Og da sier vi takk for i dag. Og ønsker deg en riktig fin dag utenfor deg. Prøv nye viner. Utforsk bestillingsutvalget på Vinmonopolet. Det er der de gode viner ligger. Og så får du ha en riktig så fin dag, og abonner gjerne på kanaler og alt sånne ting som man gjør i sosiale medier jeg prøver å bli god på sosiale medier for jeg er mye på sosiale medier så da håper jeg at jeg skal prøve å bli en influencer da, så vi ser hvordan det går jeg jobber ikke så hardt med akkurat den delen uansett, Kjell Gabbro Henrik setter jeg og takk for meg, ha det bra Sånn, da skal alt være klart for å rulle ut det nye tiketsystemet deres. Og alle de ansatte har tilgang? Har du ansatte? Det blir 50 000 ekstra. Altså, det er jo de som må logge inn når de har problemer med PC-en sin. Har de hver sin PC? 10 000 ekstra. 10 000 per PC? Men hvis du legger til en pluss diamant superbruker, så får du de første til halvpris, de neste til kvartpris og 7% rabatt dersom du har færre enn 13 saker i måneden. Er ikke det veldig... Hvis du har plantet på kontoret? 100 000 ekstra. Nei, prøv Pure Service i stedet du. Ticketsystemet uten skjultekostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst. Du, vi må aske klær. Er strømmen billig nå? Sjekk appen. Jeg lurer på hvor mye strøm vi bruker på en dag, ja. Sjekk appen da vel. Hvilken app? Fortum-appen. Fortum-appen gir deg oversikt og trygghet. Kanskje det er derfor vi er Nordens mest valgte.

Nevnt i episoden

Cabernet Franc 

En drue som ikke er så vanlig i Norge. Kjell-Gabriel anbefaler en vin fra Loire-dalen laget med denne druen.

Loire-dalen 

Et område i Frankrike som er kjent for sine hvite viner, men også lager rødviner som Cabernet Franc.

Levin Deazel Levin Giraud et herbe Saint-Nicolas-Burgiel 2019 

En vin fra Loire-dalen laget med 100% Cabernet Franc. Anbefalt av Kjell-Gabriel.

Levin Deazel 

En familiedrevet vingård som har produsert vin i over 100 år.

Økologisk vin 

Vinen er økologisk og har kryddertoner, paprika og fruktighet. Kjell-Gabriel mener den er perfekt til å kose seg med.

Kryddertoner 

En smaksprofil i vinen som Kjell-Gabriel beskriver som positivt.

Paprika 

En smaksprofil i vinen som Kjell-Gabriel beskriver som positivt.

Fruktighet 

En smaksprofil i vinen som Kjell-Gabriel beskriver som positivt.

Vinmonopolet 

Et sted hvor man kan kjøpe vin, inkludert bestillingsutvalg.

Sosiale medier 

Kjell-Gabriel nevner at han prøver å bli god på sosiale medier.

Influencer 

Kjell-Gabriel nevner at han prøver å bli en influencer.

Pure Service 

Et ticketsystem med skjulte kostnader og egen rådgiver inkludert i prisen.

Fortum-appen 

En app som gir oversikt over strømforbruk.

Deltakere

Host

Kjell-Gabriel

Sponsorer

Pure Service

Fortum

Lignende

Laster