2/27/2023
119. MATTRENDER: Dr. Bill Schindler (English)
Dr. Bill Schindler, matvitenskapsmann og gjest på Biohacking Girls-podcasten, diskuterer forvirringen rundt mat og dietter, spesielt keto og karnivor. Han understreker viktigheten av å lytte til egen kropp, diversifisere kostholdet og eksperimentere med ulike matvarer. Han advarer mot overdreven fokus på spesifikke dietter og fremhever viktigheten av å spise sesongmessig og å ta hensyn til fordøyelsessystemet, mikrobiota og effekten av teknologisk bearbeiding av mat.
I denne episoden diskuterer Biohacking Girls med Dr. Bill Schindler kosthold, biohacking og betydningen av å lytte til kroppen vår.
Debatten om kosthold er polarisert, men vi bør fokusere på balanserte samtaler om både kjøtt og insekter som matressurser.
Oxalater kan bygge seg opp i kroppen over tid og forårsake helsemessige problemer for mange mennesker.
Maria Emmerich diskuterte protein-sparing modifisert faste, forekomsten av lavfett-dietter, og betydningen av å spise sesongbasert mat.
Taleren sammenligner moderne hygieniske praksiser med gamle metoder, og understreker verdien av næringsrike matvarer og fermentering.
Transkript
Uttast tilbud og spar! Start dagen med en god kopp kaffe. Nå får du 250 gram Evergood. Før 54,90. Nå kun 34,90. Du får også 40% rabatt og et stort utvalg ferdigheter fra fersk og ferdig. Altid tilbud på noe godt. Hilsen oss i spar! Hei dere, velkommen til Biohacking Girls podcast. Vi leder showet, og jeg er Alette. Og jeg er Monika. Vi er gode venner og kollegaer, og vi legger sammen våre erfaringer og kunnskap for å inspirere deg til å bli din egen biohacker og optimalisere livet ditt. Vi følger med på ny forskning og trender og stiller de spørsmålene vi mener er nødvendige. Ja, vi deler informasjon om biohacking, life coaching og fitness, og vi håper at du vil føle deg inspirert og klar til å ta et tak for å komme i den beste helsemessige form. Velkommen til Biohacking Girls podcast. I dag har vi vår veldig gode venn, jeg føler at han nesten har blitt familie med oss, Dr. Bill Schindler fra Maryland, USA, på tråden igjen. Han er food scientist og vår go-to når vi lurer på noe når det kommer til dette med mat. Og det er så fint fordi at oss og mange av dere som lytter på podcasten vår hjemlig kan bli litt forvirret, for det er så mange tanker, og særlig i keto-verden, i høyprotein-verden, og med dette med fett, lite fett, mye fett, Hva skal vi spise? Er det lurt å faste? Er det lurt å spise bare kjøtt? Hvordan skal vi velge matvarer? Hvilket epple skal jeg velge når jeg går inn på matbutikken, når det er ti forskjellige? Hva er prosessert og hva er ikke prosessert? Og hvordan påvirker oksylater? Altså, vi har så mange spørsmål. Det har vi, og da går vi til Bill Schindler, som kan svare på alle våre spørsmål. Det vet jeg, og nå sier vi bare hjertelig velkommen til Bill Schindler. Velkommen, Bill Schindler. Så god å se deg igjen. Hvordan er du? Godt. Det er så godt å se dere to. Jeg gleder meg på dere. Ja, vi føler at vi er familie med deg og Kristina. Ja. Så det har vært lenge siden du var i Norge nå, ikke så mange måneder, men har det vært noen nye, spennende ting i livet ditt siden? Ja. Ja, det har det sikkert vært. Så, i hvert fall, faktisk, litt snart, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert fall, i hvert Våre brødkål som vi kører all vår sauerdød på, som er virkelig det største hjertet i dette stedet, var at modellen ble avgjort i 1971, så den er yngre enn meg. Den er på sin siste leg, så vi kommer til å kjøpe en ny kål og noe nytt kjødekød og en ny butterkål og alle disse fantastiske tingene. Vi er veldig overrasket over det. Men i stedet for at Eastern Shore Food Lab er i behov, har vi noen veldig kule ting som skjer. Nummer ett: Direktoren på "The Great Human Race" som jeg var med i, han har blitt en veldig god venn min siden vi filmet. Vi har stått i kontakt og jobbet på noen projekter sammen. Han har nå en produksjonskamp som heter Phila Media, og de har i de siste dagerne filmet en hel del nytt innhold. Jeg er supert overrasket. Du kommer til å elsker dette. Når dere kommer til å besøke, så har dere noe, og kanskje jeg vil prøve å finne en måte å få noe til Norge. Men det har vært en drøm min, og dette kommer til å hende vanskelig, men dere kommer til å forstå. Det har vært en drøm min å skabe en hotdog som ... Jeg har ingen død for å føde mine barn. Det er helt i linje med alt jeg tror i, og Kristina tror i, og det er missionen vår. Det tok år, men vi fikk det til. Vi skapet en hotdog, en komplett høst-til-høst hotdog. Wow. Vi har skrevet det, og her er det. De kom, og jeg vet at det høres ut bra ut. Hvis alle hører dette, så er det som om vi kan få et hotdog slik. Jeg kan ikke få det til Norge, men vi kan lære deg hvordan du kan gjøre det. De kom og filmet hvordan du kan gjøre hotdoger og hamburgere. Samme oppgave i din egen kjøkken. Vi gjorde en masse fermenterte potater. De kommer tilbake. Vi skal gjøre nødvendig butjer på pigene. Vi hadde å gjøre en hel del ulike slags smør fra delikommet smør. å ta med i dine barnes sandwicher. Så jeg er supert overrasket for å kunne dele det. Vi skal ha det ut i et par uker. Å, mye gud, det er så fantastisk. Bill, kan du si dette ordet? Brunost. all the time when she had a special event. I remember it as a kid. I haven't had it in years. It was one of the main things I wanted when I came to see you both. So when we came back here, we made some and it was fantastic. It was awesome. And it's not easy to make, but the first trial we had came out great and I got to share it. And it was also cool because I brought a bunch of the cheese home. Some of the stuff that you gave me and some of the stuff that we purchased. So I had that alongside the one we made. And I'll tell you, Det var sikkert at det her fra Norge var bedre. Men vi lærte, og vi gjorde ikke en dårlig jobb. Og så hadde vi også noen som sendte oss fra Norge en av de vodne moldene. Så neste gang vi gjør det, gjør vi det i en tradisjonsmold. Å, det er virkelig fint. Wow! Dette er god nyte. Hotdogene. Vi ser frem til å få de til Norge og å føre våre barn med. Det vil være fantastisk. Jeg vil gjerne få dem til deg. Og to andre veldig kvitt ting. Jeg vet vi har mye å snakke om, men det er så fint å se dere. Jeg er så overrasket. Jeg vet det. Det er en av tingene jeg har hatt som en parent, er at hvis vi kan gjøre det som barnet er nødt til å spise, men gjøre det i den mest nødvendige formen mulig, så er det en stor steg i riktig direksjon. Så det kan være vanskelig at jeg ikke har lagt på meg en hotdog, og jeg har gjort det i så lang tid. Men hvis jeg kan lage denne hotdogen, og bruke den til å forandre hotdogene de får her, så vil det gjøre en stor effekt på deres diet over årene. Så jeg er supert overrasket over hotdogen. Og jeg kommer ned til Pipeline, og du er den første som hører om dette. Dette er gøy, men vi tok det til neste nivå, og vi har ikke postet om det enda, men vi har laget nå The world's first ever, nose to tail, grass fed, sourdough, nestomalized maize corn dog. Fried in animal fat. And it is, we had it last night for dinner. It is out of control, but that's coming soon. We don't have that one completely. You guys, you are really doing it. That's for sure. We have to go and visit you soon. Men la oss gå inn i dagens tema, Bill. Vi hadde så mange nye og interessante gjerne på podcasten, og selv om på Biohacking Weekend. Og, du vet, noen ganger får vi litt feedback. Folk blir litt forståelige, for vi har så mange forskjellige vokser når det kommer til fysienskhet. Så vi ville bringe deg med oss og diskutere litt hva som er feil, hva som er rett. For det er ikke så lett for folk å... - For å velge og kjøpe. - Det er det. De spør oss fordi vi har ulike kjøpere som har ulike matfilosofier. Vi liker din forholdning og din samfunnssynlighet. Vi vil bare snakke om disse ulike trendene i dag, om det er ok med deg. Absolutt. Det er en plass. Det er faktisk min fred å gjøre det. Vi er keto. Vi spiser mange proteiner, fatt og klart mat. Det er kanskje et sted å begynne. Men det er så mange varier her. Hva er din kjøttfilosofi for begynner? La meg si noen kjøtt ting. Det er vanskelig, og jeg vil... Jeg har mange tanker om dette som jeg skal dele i de neste minutter. Hvis du hadde spurt meg en år siden- Parten av det jeg hadde sagt, hadde vært litt annet. I fem år tidligere hadde det vært litt annet. I en år tid, kan det fortsatt være litt annet. Jeg er sikker på at, om de vil forstå det eller ikke, kanskje de fleste, om ikke alle, som du har hatt på, er i samme båt. Dette er ikke noe jeg eller noen annen har helt knyttet ned. Hvis vi hadde, så hadde vi ikke hatt alle disse ulike sammenhengene. Vi hadde bare lyttet til den ene personen. Hvis du er forståelig, så er du ikke alene. Alle har en liten bit av forvandling, og vi alle går omkring den forvandlingen og anser disse spørsmålene på en litt annen måte. Det andre jeg vil si er at det blir overvåkende. Jeg mener, det blir utrolig overvåkende. Det er så mye informasjon, særlig i biohacking-verdenen. Du kan gå ned disse rødhålene, og alle informasjonene er viktige, men på slutten av dagen er det bare noen som vil lov å løse fem kroner, eller at de bare vil ha skaden sin klar, eller at de har en gødselsskade. Hva skal jeg gjøre? Hvor skal jeg begynne? Det er noen ting vi må huske. Noen er at ingen kan gjøre alle ting som dine kjøpere har på, eller noe jeg skal si, over natten. Særlig hvis du bor med noen annen, Hvis du har barn, har en karriere eller andre hobbyer, så vil det ikke skje at du overnår en ny livsstil, en måte du har levd i 30, 40, 50 år. Hvis du prøver å gjøre det overnår, så ender det sannsynligvis i en slags forfattelse i uker eller måneder, og du kommer tilbake der du begynte. Så hør på alt du kan, bli inspirert av alle som du kan, Start to take steps that are measurable, that are consistent, and then slow and add on to that. So the first thing I would say is it depends on what you're trying to accomplish. Everybody has a different goal for what a change in diet can produce. Some people want to lose a few pounds. Some people want to just be healthier overall. Some people want to gain weight. Some people want to have better digestive health. Some people want all of those things. Brian Sanders sa til meg en gang, faktisk, han sa det ikke til meg, jeg hørte det på en podcast, og jeg trodde det var briljant, og jeg har lagt det igjen og igjen, for det var utrolig mye råd. Han sa, husk bare at dieten som har helst deg, kan ikke være den beste langtidlige løsningen for deg. Vi har alle ulike ting vi trenger, og når vi finner noe som hjelper oss til å oppnå det målet, det er fantastisk, og jeg håper vi får til det målet. Men når du får til det målet, eller mot det målet, kan du forstå at det er noe annet nå som har blitt utkjent, eller noen annen mål som vil kjøpe noen slags forandring i dieten. Og det er ok. I alle fall er det forståelig at det er sånn. Nørsing oss rett og slett er utrolig komplisert. Det beste du kan gjøre er å bli i tune med ditt kropp, i touch med ditt mat, å ta bort linker fra ditt matkjeng, og å høre på alle de ulike innholdene du har. Å spise, og så se hvordan du føler en uke senere, seks uker senere, en dag senere, uker senere, og så begynne å gjøre disse forandringene. Så det første jeg vil si er å ta små, inkrementelle steg som du kan implementere, og de kan laste en livetid. Figure ut hva det er du prøver å oppnå. Figur ut hvilke dieter vi snakker om i de neste minutterne. Hva er den beste måten til å oppnå det målet? Og da forstå at det er ok å forandre. Det er noen mennesker, som Anthony Chafee for eksempel, som har funnet en karnivor. Det har vært utrolig for ham, for hva han trenger. Han har vært på det i år. Det er mennesker som... Robert Sykes, en god venn min. Jeg tror ikke han har spist en karb i 6 år. Han er utrolig dedikert. Ketogårdskjeltene for ham er perfekt, og det har vært så for år. Jeg ser også mange som kommer til vår kjøkken. "Jeg har vært på keto i tre år." Jeg føler meg bra, dette er fantastisk. Jeg vil begynne å inkludere et par andre ting i min diet. Hva bør det være? Hvordan kan jeg begynne å inkorporere noe sauerdødbrød eller noe annet? Og for dem fungerer det perfekt. Men det er ok å skifte. En annen lille, kjent lille ting jeg vil bringe opp, som jeg synes er viktig, er at jeg var og spør Martin Kendall om nutriensdensity. Det er hans wheelhouse. Hva betyr nutriensdensity? Og jeg sa, hva betyr nutriensdensity til deg? Han sier: "Hva betyr det til deg?" Jeg sier: "Det betyr mat som har mye nutranter i den, og den er veldig dens." Han sier: "Hva betyr det? Hvilke nutranter bør den ha?" Jeg begynte å si et par ting, og han sa: "Nei, nei, nei. Nutrientdensitet. God, nutrientdensert mat betyr noe annet for alle individuelt, fordi de trenger noe annet i dieten deres, fordi de har litt. Så det er nutrientdensert for deg nå. Det nutrientdenserte matet du trenger å spise nå, kan være annet enn det er i 6 måneder, når du får kroppen i fløde med de nutrienter du trenger. Så igjen, det er komplikert, det er flott, men i kito-verdenen er det viktig Jeg elsker det. Det jeg elsker å gjøre, hvis det er ok med deg, er at vi kan gå gjennom noen av de større dieteritrendene og snakke om noen av de veldig gode tingene, og noen av tingene som jeg tror er potensielle problemer med det, og hvordan det fitter i den tidligere. Hvis vi snakker om keto-verdenen, så elsker jeg keto-verdenen. I alle fall, hvis ditt mål er å løse kreft mens du er satiat og kjærlig, så er det kanskje den beste måten å gjøre det. Det er noen spørsmål som vi bør tenke på i keto-verdenen. Hvis vi har muligheten til å forvandle oss, og ikke tenke på mat, så er det dårlig. Det er mennesker i keto-verdenen som tenker på mat hele tiden, og er alltid uansett av ting, og det er fantastisk. Det er andre fordi av denne simpelheten, som er en gøy ting. En av de fantastiske tingene med keto-dietet er at det er sette regler. "Git dette, ikke det." "Git løft karbid." Det er veldig enkelt. Men når folk gjør det uten å tenke på maten de tar i kroppen deres, og deres eneste måte er å gitt maten som er løft i karbid og å slutte hendene deres av med kvaliteten av maten, kan en hel del falske, dårlige ting komme inn i vår diet. En av tingene som skrur meg om folk som følger keto-dietten uten å tenke på aktivt om alle de spiser de spiser, er at du kan få en hel del nonsens i dine spiser for å prøve å forandre spiserene du spiser resten av livet, men du elsker de komfortsfisene og får bare disse låte-karbon-versjonene av det, og så plutselig, selv om du kanskje lurer på kjøtt, slår du kroppen med kjemikalier. Det andre vi må, jeg er sikker på at vi må tenke på og være kjent med i keto-verdenen, er at Det er fortsatt en mulighet til å spise lavkarb, men det betyr også at det finnes planter og plantepart som er veldig toksiske. ting som okselater for eksempel. Så du kan, når du prøver å forplasse bakte bygd med masse amounter av mandelblad, eller hvis du er veldig, veldig strikt keto, og du ikke vil drikke noe melk fordi det har laktose i det, og det er en liten bit av sukker der, og du skal ha mandelblad eller noe i stedet, så har du muligheten til å fløde ditt kropp med okselater. I generelt, jeg elsker, jeg absolutt elsker the low carb world, period. But my concern is the opportunity to eat fake food and to eat høye toksinkontaininger på keto-dieteten. Men hvis vi går tilbake litt til karnivore eller keto, for vi er perfekte eksempler, Alette og meg. Vi lærer de samme tingene, men vi har ulike forhold. Så jeg har for eksempel mer karps. Jeg kan spise grønne bananer, noen øl, jeg kan ha en bit hønne. Alette, hun stager bort fra det, men vi er bare intuitivt lytter til våre kropp, fordi som Joel Green lærer oss, He thinks if we go too strict on one diet, then we probably lose some fibers, some good bipheteobacterias. We can become insulin resistant and even leptin resistant. And we can see that many people, they go on keto, and then they feel amazing, they lose their weight, and then they start gaining weight again. I 100% agree with that. And let me just say something about the carnivore world real quick, and then let's talk about both. So one thing that I love about... about the carnivore world is if you have an issue with toxins, especially plant toxins, the carnivore, you know, going carnivore is a very easy way with very strict, easy to follow, meaning mentally easy to follow guidelines that automatically removes karbene og plantekstene fra din diet. For noen mennesker er tenken på å spise bare dyrprodukser litt overraskende, for noen er det velkommen, men hvis du forsøker å løse kreft, Hjelpe kroppen og få ut planttoxiner. Karnivor er en utrolig annerledes anledning. I samme tid kan du se på noen som Paul Saladino, hvor hvis du spør ham fem år siden, hva du spiser og hva du ikke spiser på en karnivordiet, så ville hans ansvar være veldig annet enn det er nå. Nå har han introdusert frø. Han har introdusert høne. I alle fall, jeg tror at han spiser høne nesten hver dag, på noen måter. Nå, høne er... Jeg mener stort sett at det kommer fra et døgn, så det er en karnivor. Men det som er viktig å forstå her er at i min egen reise med min sjø, Jeg var nødt til å høre mange ulike mennesker, og hver gang jeg hørte noe nytt, så fulgte jeg den trenden. Og min kreft og min sjelv skulle gå slik hele tiden. Det var ikke før jeg begynte å ta kontroll av det selv, og faktisk tenke på det, prøve å få en annerledes forståelse av hva dette egentlig betyr, jeg ser på det fra en anerkjennelig forhold, og mest viktigst, høre på min egen kropp, at at jeg begynte å oppnå den helten jeg hadde vært søkende for hele livet. Nå, for eksempel, spiser min kone og jeg en veldig lå karbidiet. Men det er foder vi elsker. Det er ting som gjør oss føle gøy. Vi har veldig, veldig strikte regler. For eksempel, om vi spiser noen høyre, har de gått gjennom søvndødeprosessen. Vi spiser ikke mange av dem, men når vi spiser, er det bare søvndød. Vi trenger ikke noen industrielle nutt og vann. Vi bruker ingen sikkerhetssukker. Så hvis vi bruker en sikkerhetssukker, så er det en helt urefinert sikkerhetssukker som høne eller maplesirup eller bare dehydrert kjødjuice som muscovado, for eksempel. If we eat seeds or nuts or legumes, they are always soaked. Now, I like this approach because it allows us to not only continue to maintain incredibly good health, but there are foods that we really do enjoy and derive pleasure from. We don't eat them all the time, but when we do eat them, we're eating the healthiest versions possible. So for example, we talked about hot dog earlier, but listen, I love, love croissants. Love them. Jeg spiser dem ikke ofte, men når jeg gjør det, så har vi her en utrolig kvalitet butter, dødet er 100% søvndød, det er ingen kjødsegere i det heller, og å spise det croissantet spiser ikke blodsugeren min, og det har ingen negativ effekt på min hendelse på noen meningsfull måte, og jeg elsker det veldig, så det er den mentale funksjonen med å spise det. Så igjen, punktet er at jeg tror det er mye utrolig informasjon vi bør få fra andre, og vi bør få det. Men gjør det ikke på utbytte av å ikke høre på eget kropp og se hvordan du føler med disse ulike forholdene. Men hvis du blir insulinresistent, hva vil du sige til å bryte patternet? Fordi kroppen blir løs, hvis du bare spiser det samme. Hvis du er på karneval. De fleste mennesker kan ikke være på karneval i mange, mange år. Det er mange interessante ting om karnivore og keto som gjør mye mening. For meg er det en helt 100% orthoreksisk, strikt... følge begge for år etter år etter år etter år, poserer noen potensielle bevegelser. Nå, jeg tror det poserer noen potensielle bevegelser biologisk. Jeg tror det poserer noen potensielle... Jeg vet for sikkert at det poserer potensielle bevegelser mentalt og kulturelt også. Jeg mener, det er ting vi bare gjør for god eller for dårlig i den moderne verdenen som vi må huske er en del av våre liv. Så det andre som er interessant om... keto og carnivore, som er 100% strikt i 10-20 år, i forhold til hva min oppgave, og mange andre menneskes oppgave, er at Vi ser inn i forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til forholdet til Vi har de samme nutrimentskjøpene som vi har hatt de siste 300 000 år. Vi har den samme digestivtrakken som vi har hatt de siste 300 000 år. Men vi lever i denne moderne, krasse, moderne verdenen som vi aldri har opplevd før. Så vi må prøve å finne en måte å ta det beste av det siste, det beste av det nære, og bringe det sammen i en måte som gir oss mulighet til å forstå utrolig nødvendige, sjelvfølgende liv. Når du ser på det siste... Vi var ikke karnivore 100% av tiden. for hele livet. Vi var ikke i keto 100% av tiden for hele livet. Det eneste som er sann og standard for passet er at vi bare tenker på diversitet. Vi snakker om mye tid. Folk gjør ulike ting i ulike deler av verden med ulike ressurser. Men det er noen sammenheng vi ser. Kjøpere er front og senter de mest nødvendige og sikre fiskene som våre foreldre bruker. Men de brukte også plantene. Vi vet for sikkert at de brukte plantene. I fatt, de brukte plantene før de brukte dyr. Vi vet dette. De brukte også insekter. De hadde en mye mindre karbidiet enn vi har i dag. Men det var karbidier i deres diet. Og Så hvis jeg ser på tiden for inspirasjon og informasjon, og jeg ser ikke folk som lever en helt kardiovorkedog liv, deres hele livsspanen, så tenker det meg at det er litt mer til den mest utrolig nødvendige dieten for en menneske enn bare å spise kjøtt eller bare å spise noe annet. Men det er en balanse. Det er prøvd å finne ut det. Og det er derfor jeg begynte med å si at hvis du prøver å løse kreft, eller om du prøver å oppnå noe, kjøp det som fungerer best, gjør det, og så lytter du til kroppen din. Når du har oppnådd det målet, eller hvis du er nærmere, ser du resultatene, lytter. For kanskje din karbonavtak er litt mindre enn det burde være. Kanskje du trenger noen annen slags... - med innbygging av mat eller supplementer i din diet - - for å få deg til å leve den mest kjede livet. Og alltid husk, og dette er så viktig, - - jeg bringer igjen det med Brian Sanders-trykket. Så mange av våre dieter er så utrolig kjede, så dårlig i den moderne verdenen nå, - - at hvis vi gjør noen forandringer, - - hvis vi går vegan, vegetarisk, keto, carnivor, paleo, western, prist, hva som helst, - Det er en forbedring over de dietene vi hadde. Og vi kan veldig enkelt bli forvalt av ideen at, fordi du kommer til å se resultater. Hver forandring du gjør er bedre enn det du gjør for de fleste mennesker. Bedre enn det de gjør nå, så de kommer til å se resultater. Og veldig snabbt kan vi bli forvalt av mindsetet at, ok, det er den ideelle dieten. Og du vet hva? Det kan være. Men det er sikkert bare bedre enn det du gjør. Og det er noe annet ute der du skal, det kan til og med være bedre enn det du gjør. Ja, for det er en vanlig denominator med alle de helse- og matgurusene ute, det er å spise helt mat, det er alt de sammenfører, og det er en god ting, for da er vi 90% bedre enn vi var. Men du nevnte insekter, og den nye krasen nå om at vi begynner å spise insekter for protein, kan du bare... Hva er din forhold til det? Jeg kommer fra en antropologisk verden, og vi gjør, jeg tror, en veldig god jobb av å se på alle de ulike faktorene som går inn i beslutninger i forhånden, eller i kommuner og ulike steder. Men så mye av verden nå, og jeg tror det er fordi av The way we look at social media and our attention spans are only for five or seven seconds or whatever it is. We get so sucked into these black and white arguments that, you know, I just saw another post the other day with somebody sitting there surrounded by like 40 pounds of bull testicles and talking about how we should eat nothing but raw bull testicles. It's ridiculous and silly. And the argument around the insect thing has gotten worse. just as silly, and it's been, just like everything else, it's been politicized and polarized right now in the dietary community. Unfortunately, most people in the carnivore world see it as an attack on eating meat, and most people in the anti-meat - ser på det som en løsning for å ikke måtte døde kjøkken eller stål. De er både vanskelige. For realiteten er i midten. Vi har spist insekter for millioner av år før vore foreldrene - - noen gang har tatt en stykke kjøkken. Da ble vi med i maten i dieten, og så gikk vi fortsatt til å spise insekter. Insekter er en utrolig god mat. De er ikke så gode som dødsprodukser, på noen måter. Men i min mening, hvis det skal være en konversasjon, hvordan skal vi stå opp med dødsfagene i den mest etiske og sannsynlige måten? Hvordan skal vi slått de dine dyr, hvordan vi slått de dine dyr, hvordan vi kører og distribuerer de delene av de dine dyr i den mest nødvendige, helsefull, etiske, håndtede måten mulig, og hvordan vi inkluderer den andre utrolig fiskresursen i vår diet. Insekter. Det burde være denne konversasjonen. Og hvis vi kan gjøre det, å, min gud, de steg vi skal ta til å nå våre etiske og sannsynlige og nødvendige mål for oss som spesie og oss som planet, så blir vi så mye nærmere til disse målene. Men det er dårlig at konversasjonen har gått til at vi skal forandre alle dine stek med krikker, og det er en rikestående konversasjon også. Det er bare så rikestående som å prøve å gjøre fake meat i en lab. Det er det, men la oss gå tilbake til hva du snakker om å lytte til kroppen din, for jeg tror at det er veldig, veldig vanskelig. Intuitivt spisning, vi har fokusert på intuitivt spisning i mange år, men fortsatt lytte til kroppen din. Hvordan lytter du til kroppen din? Så, som vi snakket om et par minutter siden, eller før vi begynte, jeg ble bare 50 to uker siden, og Jeg kan ærlig si at det ikke har vært til de siste få årene at jeg har vært i stedet til å lytte til kroppen min. Og jeg er sikker på at jeg har misset noen ting. Jeg vet for sikkert at jeg har misset noen ting. Men jeg hadde kanskje nevnt dette til deg før. En av de tingene som jeg synes var en briljant... for som prøvde å forstå og forskjelle nordiske matveier, men generelt alle slags utrolig mye rundt om i verden. De hadde en stor utviklingsfokus. De gjorde garrer av insekter og sånne fantastiske ting. Men de gjorde også disse publiske eventene som var utrolig enkle, men kraftfulle. Dette er sammenlignet, derfor bringer jeg det opp. put out a table right on the street and they go to the grocery store and buy every apple the grocery store had every different type of apple the grocery store had or all the ones that grew in denmark or whatever and they cut them all up put them on a plate and people passing by they say try these out you know what apple what apple do you buy and they're like i don't know ladies whatever apple why is that is that because it's the best apple well how many other apples have you tried og de er sånn, kanskje én? Hvor mange mennesker går til kjøretøy og velger en appelskjøp eller noe annet, en stykke mel eller noe annet, uten å ha prøvd alle de ulike slags oppgaver, for å vite at det er den beste for deg. Og igjen, det er kraftig. Prøv dette, prøv disse ulike appelskjøpene, og du kommer til å forstå at det er ting der ute som du ikke vet om. En av tingene som jeg synes er viktig for oss å gjøre, er å ta oss ut av våre egen hender, ta oss ut av måten vi har vært i for alltid, for de fleste mennesker, for nesten alle, noe om hvordan de har spist hele livet deres har vært ut. Så husk at du skal utrolig utvikle hvilken modell du har brukt til å spise, på en måte dine foreldre har lært deg, på en måte deres foreldre har lært dem, og prøv nye ting. For du vet ikke, hvis du har blitt brukt opp, som meg, i 70-tallet og 80-tallet, eller det var en krig på dødsfett, du vet ikke hva virkelig butter smaker som, eller føles som, eller lard, eller tallow, eller schmaltz, så blir du aldri til å kunne høre på kroppen din fordi du ikke vet hva mulighetene er. Kjøp ulike deler av ditt død, kjøp noen organmedel, selv om du kjøper ulike vegeterier, og se hvordan du føler. Prøv å prøve disse ulike matene, og se hvordan kroppen din føler seg etter at du har kjøpt dem. Så det er det første. Det andre er en veldig viktig steg i forståelse av kroppen din, participating in some form of fasting at some level. I mean, resetting your body and understanding, you know, if you're just continuously stuffing your body and stuffing your body and stuffing your body, you don't know if the thing you ate, the last meal you ate or three meals earlier, I mean, if you're literally eating three, four, five times a day, is the one that's making you feel a certain way. Det er mye lettere for meg, da jeg begynte med intermittent fastning og egentlig spiste én eller to, en kjøkken eller en kjøkken og en liten kjøkken i dagen, at jeg begynte å forstå hvordan den kjøkken skadet kroppen min. Det er greit. Først og fremst, vi bør ha en formelsmarker hver dag, så vi kan teste alle disse fene. Men skal vi gå gjennom litt? Du har sagt oksylater. Ja. Vi skal ha Sally Norton, din venn, på podcasten. Vi har lyttet til hennes bok. Det er en god bok, men vi var litt overvåldet. Det er mye der. Hvordan kan vi knytte ned? Ikke alle vet om deres egne allergier, eller om de er intolerante til ditt historie. Hva vil det være som ... - eller en begynnelsesguide. - Det bringer en annen bra punkt. I utbytte til... Jeg skal ta opp det. diversifying the foods that you're eating to really understand how these different foods can and do affect your own body. The other thing that everybody needs to keep in mind, I believe, which is where my focus is, is the role that technology plays in those foods. So it would be... Det er ikke en god idé å gå til kjøkkenet og si at du ønsker å se hvordan kroppen din gjør med melk. Gå til kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøkkenet og kjøk Hvis noe ikke er tilgjengelig med deg, se på hvordan det er laget. Læs pakket, forstå hvordan det er laget, og se om det er en annen valg. Fordi den kategorien, den labellen vi gir til denne maten, kan bety så mange ulike ting. Det er samme som å kjøpe en slik slik panne, eller wonderbrød, eller noe annet brød på kjøkkenet, og si at jeg ikke gjør det bra med brød, og aldri prøve en tradisjonelig you know real rustic sourdough bread and seeing how that makes your body feel so that that that's important as well the um as far as oxides are concerned that's the one thing i was thinking about when i was saying to see how your body feels because For de fleste mennesker, så viser ikke denne typen av plantetoksin nødvendige effekter etter at man spiser den. Det er noe som vil bygge opp i kroppen over uker, måneder, år, og i noen fall, noen ganger, i dekader. Det er noen fortalende signer. Nå at jeg I have had a huge oxalate issue and have been in the midst of working on recovering from that issue for the past several years. I do now recognize when I eat a high oxalate food a couple of telltale signals in my own, in my throat to let me know they were there. I remember them being there in the past, but I wasn't paying attention to them. I feel something in the back of my throat when I eat a high oxalate food. Yeah, and itching and almost... For noen mennesker er det ikke en histaminreaksjon, men det er en reminisens av når noen mennesker får noe i bakhånden av hendene der det er en liten histaminreaksjon. Det er ikke etter, men det er en liten smelt og en liten unngåelig følelse. Jeg vet ikke om det er bare meg eller mennesker i generelt. Noen mennesker snakker om hvordan de når de spiser spinat, som er en utrolig høy-oxalat-fod, hvordan de føler grittigheten i tøyene når de spiser spinat. Og det er faktisk oxalat i... som er som lille sandpartikler i spenningen, som de faktisk kan føle med tøyene. Men realiteten er at for de fleste mennesker, osselater er vokset i foder som vi har vært fortalt er disse superfoder, utrolig nutriske foder, som de spiser og spiser og spiser masse kvantiteter av dem, og da bygger de seg opp i deres kropp over tid, og så års senere begynner de å se effektene av det. Så den nye versjonen av oxalater, og jeg tror vi har snakket om det før, og Sally vil gjøre en mye bedre jobb enn jeg, men de er under en mikroskop, ser ut som lille, små skarper av glass, eller ser ut som mikroskopiske kneder, hvilken form de kommer i. Og når du ingester dem, De er dårlige til tissene i kroppen, og kroppen krever dem, skjønner dem, og støtter dem i ulike steder for å holde dem borte fra å skade. Men når de bygger opp over mye tid, kan de, selv om de er stående i disse områdene, begynne å skade alle slags problemer. Så ting fra kidneystone til pseudogout til kornealproblemer til... utfordringer, alle slags ting. Jeg mener, listene går på og på. Og når du ser på listene av alle ting som kan hende som et resultat av oxalatoxikitet, det er virkelig utrolig. Og for noen mennesker, og jeg vil evene suggerere, se på denne liste. For hvis du går, hvis du er i forhold til noe på denne liste, Det er en mulighet at det ikke kommer fra oxalater, men hvis du har fornøyd med det, og du har gått til doktoren, og doktoren har avsluttet det og sa at du er gal, eller at du ikke bør bry deg om det, eller at det er ingenting jeg kan gjøre, eller at du bare går og tar denne pillen, og du har ikke sett noen fornøyelse av det, så er det en mulighet at det kan komme fra oxalater. Så hvis du ser noe på denne liste, og du er like, ja, jeg har det, og da ser du på din diet, se på en liste av høye oxalaterfodere, Spinat, svitsjard, rødbær, mandler, nødder generelt, sesameblad. Det er en hel del sjokk. Det er en hel liste av disse tingene. Hvis du har noe i din diet som er på denne liste, og du spiser mye av det, så er det veldig lett å starte å ta bort noen av disse tingene fra din diet, og se om du ser en forskjell. Ok, vi må gå med sjokk. Skal vi? Skal vi? Skal vi? Dosen er i hvor mye vi spiser, selvfølgelig. Men vi hadde plass til å ha Maria Emmerich, din venn, en så inspirerende, nære person på podcasten. Hun snakket om protein-sparing modifisert fast. Veldig lågt fett og høyt protein. Da begynte folk å spørre oss igjen. Å, herregud, skal vi ikke spise fett mer? Hva skjer her? Kan vi snakke litt om det også? Hvem er det for en lågfettdiet? Jeg, se her. Det er en veldig god spørsmål. La meg gå tilbake til den sjokoladen. Dette er ikke for å skade folk fra sjokolade. Grunnen til at jeg bringer det opp er fordi hvis du drikker en glass kjokolade hver dag og drikker en spinnskake i morgenen og en spinnsalat med mandler i morgenen og drikker en mandlade i avtiden, og så drikker du en halv bar sjokolade i natten, you could start to see some issues. If you don't already have oxalate issues and you're eating a little square of chocolate every night, that's not the kind of thing I'm talking about here. Or if you enjoy a hot cocoa on Christmas Eve, that's not the kind of thing that I'm talking about here. What I'm talking about is high consumption of oxalates on a daily basis that build up over days and weeks and months and years that can cause all of these issues. And as far as the fat is concerned, listen, my... Min spesialitet er å se på dietene fra tidligere, og indisjons- og tradisjonale dieter som fortsatt eksisterer. Jeg er ikke godt verset på de nødvendige av en høyprotein og låg fattig diet, men jeg kan fortelle deg, og dette er ikke en direkte svar, men jeg kan fortelle deg at det jeg har sett over hele verden, og det jeg ser i arkeologisk rekord, sier at A low fat diet is not something that's very common. It is a high protein, high fat diet. The fats are always coming from animal sources. But she would suggest like only two days per week to do that protein sparing modified fast with low fat. So it's not all the time, but still she is in favor of lowering the fat. But also she was talking about obese people, not regular weight people. Men det er der vi blir forståelige. Vi vil gjøre alt. Jeg vet ikke mye om denne oppgaven, så jeg kan ikke snakke om den. Det er fint. La oss også snakke om en annen venn. Vi har så mange biohackere sammen her. Dr. Mindy Pels snakker om fastning. Og til en viss grad elsker vi også intermitterende fastning, men det kan bli for ekstremt. Vi kan forbedre nivåene, vi kan forandre hormonerne, vi kan forandre gode guttsbakterier. Det er mange problemer også. Du har snakket litt om din egen historie med intermitterende fastning, men hvor kan negativiteter eller konsekvenser... Først og fremst, har du hatt den på? Åh, fantastisk! Ja. Og hun kommer til vår biohacking- weekend i september. Hun er så god. Dere er som pees i en podd. Det er greit. Men det er takk til deg, Bill. Vi er veldig takknemlige for alle dine venner som sender dem over til oss. Jeg er så glad for at du har delt med din publikum i Norge. Minis hadde en stor influens på min oppgave til mat og fastning. Det er veldig interessant hva vi har sett. Kristina og jeg har vært veldig solide intermittent-fastere i et par år. I alle fall var vi veldig strikt med det. Og vi så utrolig gode resultater. Utrolig gode resultater i bare hver del av livet vårt. I forhold til bare generelle sjekkelige resultater, og muligheten til å virkelig... Jeg føler at det er fordi av intermittent fasting som jeg nevnte tidligere, at jeg virkelig var i stedet for å komme i syn med kroppen min og se hvor mye forskjellige foder virket for meg. Det andre som var... Wow! Wow! It was awesome. And the energy and the way that I thought about going to the gym or going for a run, it wasn't I had to eat food. I get up in the morning and I can go run 10 miles without putting a thing into my body and feel amazing. It was... Det var fri. I samme tid, omkring en år siden, begynte jeg å stoppe å se resultatene. Jeg så ikke resultatene skje så mye som jeg hadde før. Så jeg stoppet intermittent fasting, og jeg begynte å spise godkjøring igjen. En høyprotein, høyfat godkjøring. Og så... Det var en tid da kroppen min var på en slags tid. Det var en tid da kroppen min var på en slags tid. "Måske er dette ikke det rette for nå." Jeg begynte å spise litt mer regelmessig i dagen, og så gikk jeg tilbake til intermittent fasting igjen. Jeg tror det er en av de situasjoner hvor du ikke bare kan lese en bok og si at dette er blodprinsen for resten av livet. Det kan være det perfekte til å gjøre for en tid. Og så, igjen, gi deg selv den friheten til å si at du er den personen som er i behov av ditt hjelp. Du er den personen som gjør beslutninger om ditt hjelp. Det har vært så bortgående for oss nå, fordi vi er forståelig til å gå for andre mennesker for dietarisk anbefaling, vi er forståelig til å gå til doktorer for medisinsk anbefaling, og vi er forståelig til ikke å tenke på disse tingene for oss selv. Men dette er hvor du virkelig trenger å kunne gjøre det. Og også som Vanessa Spina, hun har blitt innført til breakfast igjen. Men jeg tror at du snakker om å spise, spise, spise, spise. Også tenk på rytmen av uken. Ikke gjør alt på samme steg. Noen dager kan vi gjøre intermitent fasting, noen dager kan vi innføre breakfast. Tror du ikke det er en god måte å lytte til? Jeg vet ikke om vi har snakket om denne meningen før, men jeg vil bringe den opp veldig snabbt, fordi... - og hans modell har mange gode utsikter. En venn min i Irland, som du bør ha med deg, - - jeg skal gi deg opp. Kian Foley er hans navn. Han skrev en bok som heter "Don't Eat for Winter". Og dette er veldig snart sin historie. Jeg tror han var i ... Jeg kan kanskje ha noe av dette feil, men han var i midt 30-tallet. Han bor i Irland, i søvn av ... I søvn av Irland. Han var overveldet, midtår, og han var overveldet. Han stod på kjøkkenet i midten av vinteren og spiste en appelskål. og han så ut av vinduene og det var en apeltri i hjartet hans. Det var middags-desember eller noe sånt. Han ser ut, og når han spiser denne apelen, ser han på truen og tenker: "Den truen har ikke noen apeler på den." "Det har ikke noen leker på den." "Jeg sitter her og spiser denne apelen." Han begynte å tenke på det og tenkte: Hvis du ser på alle de fiskene som dyr spiser i middag, i fjell og i middag, så er disse veldig kjølfartige fisk. Dette er fisk som er påverket med kjøl. Så ting som fryser eller skade eller noe annet. Og han sa at det gjør noe for disse dyr å påverke kjølet før de går inn i fjellet til å hevde eller overfjellet eller gjøre noe annet. Og så i fjellet og i middag De små karbohydratfodene som ikke er tilgjengelige, og det er mer av en lenge tid, og så løper dine død. Dette er det eneste han har forandret i sin diet. Han sa, jeg skal bare spise sesongelig. Jeg skal spise hypersesongelig. Jeg skal spise hva som er grunnen i min område. Ikke ting som er grunnen i grunnhusene eller huphusene, men noe som naturligvis er grunnen i min område fordi av klimaet. Når det er tilgjengelig, skal jeg spise det. Det er det eneste han har endret i dieten sin. Siden da vant han en amateur, Arnold Classic Amateur Bodybuilding Championship. Han er en internasjonal kettlebell-kampingskap. Han er epitomenet av den menneskelige figuren. Det er veldig interessant. Det andre som er interessant er at hans kjøtt flukterer gjennom året. Fordi han spiser sesongelig, spiser han også disse større karbohydratefodene sammen med de andre dine dyrene i liten sommer og i fjell. Så hans kreft, selv om hans kreft, går opp i vinteren, og så går det ned igjen i sommeren. Og vi har denne mentaliteten at vi må være på hvilken prosent kreft 365 dager i året. Og det kan ikke være så naturlig heller. Godt punkt. Ja, absolutt. Når det er koldt, må vi ha mer kreft på våre kropp. Det er så klart. Men vi må forstå hvorfor vi spiser. Hvilke fiskene støtter våre vitaminer, energiproduksjonen, glukosen? Endothelium. Ja, disse tingene også. Gut microbiota. Det er et veldig godt punkt. Så igjen, hvis du ser tilbake til fremdeles, Det er flere ting som er annerledes enn det vi har smakt i forrige år. Vi ble forstått til å spise hyperlokalt og hypereisomt. Det var veldig lite fjellstørrelse-teknologi en lang tid siden. Da vi fikk fjellstørrelse-teknologi var det ofte i form av fermentasjon. It wasn't in the form of canning and killing everything off and keeping something in a place where no other bad pathogens could get in. It was using beneficial bacteria and microbes to create an environment to fight off any bad pathogens. That environment also creates incredible beneficial bacteria and microbes for our own bodies. A great example would be fermented sauerkraut compared to canned sauerkraut. You couldn't get anything that resembled canned sauerkraut in the past, but you'd get a whole lot of foods that resembled fermented sauerkraut into your body. So we were eating all sorts of beneficial bacteria and other microbes because of the way we processed our food. We were also ingesting all kinds of beneficial things like... bakterier, gulv, og selvsagt mikronutrienter fordi vi ikke levde i dette sterile miljøet. Død i maten vår var vanlig. Død på håndene våre var vanlig. La meg gi deg et eksempel på hvordan vi oppfører ting i dag i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i forhold til i for En utrolig kjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjødekjød Han sa at han ville gjøre det sammen med ham. Han sa at de skulle gjøre det sammen, og at når de hadde alt lagt ut, som ingen annen vil være der for, så hadde de alt lagt ut. Jeg minnes at vi gikk og brytte på dette kaffet. Denne mannen sa til meg, at dette er noen som har vokst hele livet i Kenya. Du kan ikke kjøpe i Kenya nå, men han har vokst i Kenya. Han er litt eldre. Vi gjør dette, og han sier, du vet... Out in the bush, after we'd kill an animal and we'd gut it, we'd open up its stomach and use the stomach contents to clean our hands. And I'm like, wait, excuse me? He's like, yeah, you know, and we clean our hands with it. He's like, the pH of that is so low. I mean, these are herbivores, they're eating plants, the pH is so low, it's like the cleanest environment in that animal, we clean our hands with it. Det ble meg i hendene, for jeg har hele livet vunnet. Hvis vi hadde funksjonert hendene, ville vi ikke ha noe å gjøre. Men her er han åpner hendene med det. Hvis du tenker på forskjellen mellom hvordan vi oppfører ting i dag, sterile, håndsanitiser og antibiotika, og alle de utgangspunktene til disse fantastiske mikrobene i forholdet, så er det natt og dag. Vi har snakket om det tidligere, men det vi ser i arkeologisk rekord er at dødsfondene var det primære ressurset for nutrir. De var utrolig bioavgjørende, utrolig nutrir-dense. Og det er ikke bare fisk. Det er fisk, fatt, blod, organer, alt det. Mørker, ting som er laget av bønder, knektivtissue, alt det. Hvis vi snakker om planter, så var plantene nesten alltid prosessert. for å få dem sikre og utvikle nutrien. En av de primære måtene for å utvikle nutrien fra planter og å få dem sikre, utenfor toksiner, er gjennom fermentasjon. Jeg har ikke sett en diet i verden som ikke har fermentasjon i sin kjærlighet. For å svare på spørsmålet, og hvorfor jeg spiser på den måten jeg spiser, fokuserer jeg på dødsfugler. Og når jeg spiser, inkluderende vestibler i min diet, gjør jeg det på en veldig sann måte for å sikre at de er så sikre å nødvendige som de kan være. -Bil, du er fantastisk, og du gjør så mye skjønnsomt. Det er så fint å høre deg snakke, og det er så lett å forstå. Vi må ikke gjøre dette komplikert alls. Takk for å ha med oss, Eviel. Du må si hei til familien dine. Jeg kan ikke vente på at dere kommer over. Jeg vil kjøpe for dere. Det høres ut som om det er fantastisk. Vi kommer. Vær sikre. Jeg sitter her sammen med deg, Alette, og jeg er overveldet igjen. Det er bare noen mennesker som ... En ting er at de har kunnskap og kan lære oss mye. Men jeg synes jeg blir så beveget og rørt i tillegg fordi at lidenskapen i det han forteller er så stor og så ekte at det er ikke bare å lira av sin masse kunnskap fordi at han er en forsker. Det er faktisk det kommer så fra hjertet og det er så egen erfaring. Han har vært kjempesyk selv med oksylatforgiftning og desto bedre talsperson for å få disse tankene på rett selv at man skal klare å velge riktig mat. Jeg er helt enig. Han er en nydelig historieforteller. Og så er han så åpen og ærlig og vet så godt hva han snakker om. Og sier også fra når det er noe han ikke kan, da sier han det kan ikke jeg svare på. Og det synes jeg virker så bra, i stedet for å da prøve å finne på noe for å ha et svar. Dette var inspirerende. Vi fikk svar på veldig mye av det vi lurte på. Vi håper at dere også får litt oppklaring av dette her. Og så ser man jo da at alt er ikke alltid, det er både sesongrelatert og man må inn og justere underveis og kjenne etter, lytte til kroppen vår, smake seg til hva som funker, og som alltid når vi har disse engelske gjestene våre så gjør vi en liten recap som vi kan forklare og oppsummere litt på norsk, en litt kortere versjon. Og for å finne bilder Ja, så er det jo bare å gå til eatlikehuman på nettsiden. Der finner du han på alle mulige insta og alt. Ja, og så leker vi igjen som vanlig hjemmeside i link under her. Håper dere fikk en fin opplevelse med Dr. Bill Schindler og på igjenhør. Happy biohacking! Vi minner om at dere må snakke med egen lege eller kostholdsveileder om dieter og andre spørsmål relatert til medisiner og supplementer. Informasjon med dele kan ikke bli brukt til å diagnostisere, behandle, forebygge eller kurere noen sykdommer eller tilstander. Start dagen med en god kopp kaffe. Nå får du 250 gram Evergood. Før 54,90. Nå kun 34,90. Du får også 40% rabatt på et stort utvalg ferdigheter fra fersk og ferdig. Altid tilbud på noe godt. Hilsen oss i spar.
Nevnt i episoden
Maryland
Dr. Bill Schindler er fra Maryland, USA, og er en matvitenskapsmann
Biohacking Girls
Navnet på podcasten
Biohacking Weekend
En begivenhet som ble nevnt i podcasten
keto-verden
En diett som blir diskutert i podcasten
høyprotein-verden
En diett som blir diskutert i podcasten
keto-dietet
En diett som blir diskutert i podcasten
low carb world
En diett som blir diskutert i podcasten
karnivor
En diett som blir diskutert i podcasten
Anthony Chafee
En person som nevnes i podcasten, og som har funnet karnivor-dietten nyttig
Robert Sykes
En person som nevnes i podcasten, og som har fulgt keto-dietten i mange år
Martin Kendall
En person som nevnes i podcasten, og som snakker om næringstetthet
Joel Green
En person som nevnes i podcasten, og som snakker om restriksjoner i dietten
Paul Saladino
En person som nevnes i podcasten, og som har endret sin oppfatning av hva som er tillatt i en karnivor-diett
Vanessa Spina
En person som nevnes i podcasten, og som har introdusert frokost igjen
Kian Foley
En person som nevnes i podcasten, og som har skrevet en bok om sesongbasert kosthold
Don't Eat for Winter
Boken til Kian Foley
Arnold Classic Amateur Bodybuilding Championship
En konkurranse som Kian Foley vant
Eastern Shore Food Lab
En organisasjon som Bill Schindler er involvert i
The Great Human Race
En dokumentar som Bill Schindler var med i
Phila Media
Et produksjonsselskap som filmer for Eastern Shore Food Lab
Brunost
En type norsk ost som Bill Schindler liker
Sally Norton
En person som nevnes i podcasten, og som har skrevet en bok om oksalater
Maria Emmerich
En person som nevnes i podcasten, og som snakker om protein-sparing modifisert fast
Dr. Mindy Pels
En person som nevnes i podcasten, og som snakker om fastning
Evergood
En type kaffe som blir annonsert
Spar
En butikkjede som sponser podcasten
eatlikehuman
Brukernavnet til Bill Schindler på sosiale medier
En plattform for sosiale medier
Kenya
Et land i Afrika, nevnt i forbindelse med en historie om å rense hender
fermentert surkål
Et eksempel på fermentert mat
knektivtissue
En type vev i kroppen
fermentasjon
En prosess som brukes for å gjøre mat mer trygg og næringsrik
insekter
En matkilde som blir diskutert
antibiotika
Et medikament som brukes mot bakterielle infeksjoner
håndsanitiser
Et produkt som brukes for å rense hender
blod
En bestanddel i dyrefôr
organer
Deler av et dyr som kan spises
mørker
En type kjøttprodukt
Deltakere
Host
Alette
Host
Monika
Guest
Dr. Bill Schindler
Sponsorer
Spar