Nå er det siste sjanse for å få opp til 60% hos Scheidar. Frem til og med mandag får du hele 60% rabatt på tusenvis av møbler og interiørvarer. Hos Scheidar får du også tre års rentefri delbetaling på alle varer. Null rente, null gebyr og null kroner i etablering. Scheidar. 60 år med gode tilbud.
Hei dere, velkommen til oss. Vi er Biohacking Girls, din podcast for optimal helse. Vi er to jenter bak rattet, dette er Monica.
Dette er Alette. Vi er biohacking-kollegaer og legger sammen våre erfaringer og kunnskap for å inspirere deg til å ta fatt på biohacking for å optimalisere helsen din. Vi følger med og setter forstørrelsesglass på trender og siste forskning og snakker med verdens toppe eksperter innen trening, life coaching, helse og biohacking.
Er du klar for å starte med konkrete hacks, lytte til din egen kropp og ta fatt på din helsemessige reise sammen med oss? Vi ønsker naturlig tilnærming til helsen vår og vi snakker til både menn og kvinner. Du kan gjerne gi tilbakemeldinger til oss under podcasten her og slå gjerne til med en god stjerne. Du finner oss også på Instagram og Facebook. Er du klar? Velkommen!
Velkommen til en ny uke med oss på podcasten. Og hva om vi nå sier at du skal få møte en av verdens største autoriteter innenfor naturlig kosttilskudd og trening? Og ikke bare det, dette er faktisk et varemerke du kjenner godt til. Vi
Vi tar av oss hatten. Vi er mer enn begeistret for å møte så mange store og viktige personligheter innenfor helse. Så heldige vi er. Både de vi møter i Norge, men også der ute i verden. Disse kan tilby oss enda mer kunnskap innen dette spennende tema. Han har vunnet bodybuilding-konkurranser hele tre ganger, og ikke bare det, men han har gjort det som veganer, noe som er ganske utrolig.
Grunnen til at han klarte dette var kunnskap om enzymer. Hvordan fikk han dette sterke vinneren, synes jeg? Det var en hendelse som var 15 år som åpnet denne veien, men også hans spirituelle søken. Hans søster døde av kreft i en alder av 23 år, og denne reisen var han med på. Han så hvor syk hun ble.
Han var veldig opptatt av å lære seg så mye som mulig om sykdom. Dette ledet han til å fordype seg i bøker og studere fysikk, finans og psykologi. Han vandret i spirituelle kretser.
Han bodde i ashram, han har meditert, han har skrevet bøker, han har vært medforfatter på en haug med bøker, og han har selvsagt opptredd på kongresser over hele verden. Vi har møtt han in person, og grunnen for at vi ønsket å ha han med oss i dag er fordi hans produkter er så populære her hjemme.
Han er den ene halvdelen og skaperen bak BioOptimizer, som da er et kosttilskuddsbrand som vi tror på, som vi bruker og som har sett fungere. Vi snakker om selveste Wade Lightheart, mannen og skaperen bak BioOptimizer. Han har jo lavet magnesium breakthrough, og det er et produkt dere veldig mange kjenner. Det
Det er ikke det vi kommer til å snakke noe særlig om i dag, fordi han har veldig mange andre spennende produkter som vi skal fordype oss i. Ja, han er faktisk en av to eiere i dette store selskapet Biotinizer. Wade som er veganer, og Matt Gallant som er den andre, han er i keto og i karnivore paleoverden. Så dette er veldig spennende at det er to eiere som fronter to veier innenfor helse med samme produkter.
Vi får dype oss gjennom mange temaer i denne samtalen, blant annet hvordan det blir vanskelig å bryte ned proteiner med spise, om vi mangler noen av enzymene, hvordan enzymer kan fikse IBS og SIBO, hvordan man på kort tid kan fikse en matforgiftning, og hvordan man noen ganger kan hjelpe kroppen med tilskudd.
For en energi han har. Det ble et nydelig møte, Letta. Husker du det? Mye klemmer og skravling og spørsmål om alt mulig. Han var veldig viril og utrolig hyggelig, som jeg synes...
Alle vi møter i denne verden er egentlig, men han her var toppete. Ikke sant? Så i dag handler det om enzymer som styrer metabolismen. Det handler om hjerne og muskler, ufordøyte proteiner, probiotika, tarmproblemer og enzymterapi. Velkommen til Biohacking Girls podcast.
Hei, Wade. Så flott å se deg igjen. Det var en plass å være i din presens på London Health Optimization Summit. Jeg er så glad vi har møtt. Hvordan er det? Ja, det er en plass. Det er ikke ofte jeg får til å henge ut med noen blonde jener med min egen blondhet. Det var en trifaktor av blondhet. Jeg følte at jeg var i min tribe. Jeg er ofte den ulike mannen. Jeg følte meg totalt hjemme med min
Skandinaviske søster. Ja, det er fint. Du kan også ha skandinaviske høyre. Har du faktisk noen europeiske høyre? Det ser ut som at jeg har mye dansk genetikk, men jeg vet ikke, jeg fikk ikke høyre. Jeg fikk bare hår i høyre, og jeg tenkte at jeg hadde den råe enden av forholdet. Hva kan vi gjøre?
Det har vært en plass å lese dine bøker og lese ting du har lest i andre bøker, og lese til deg på ulike podkaster og snakke med deg selv. Men hvis du bare skulle anvende til vårt publikum din egen historie bak ditt reise, det ville vært greit. Hvorfor begynte det sånn, og endte der du er i dag? Jeg spør meg selv det hele tiden, og jeg må pinke meg selv, fordi jeg hadde aspirasjonale drømmer.
som en ung barn, at alt kom til å skje, men det var en lang, vundrende vei. Jeg startet ut, jeg vokste i røde Kanada på den nordkøsten, mye som Skandinavia i temperatur og klima, og levde en vanlig liv, spilte hockey og gjorde alle de ting som barn gjør. Da jeg var 15, ble min søster diagnosert med cancer. Hun var fire år min senior, og jeg så henne gå gjennom mediskemodellen de neste fire årene før hun døde på 22 år.
Da jeg begynte på universitetet på 18 år, studerte jeg fysiologi på Universitetet i Brunswick.
En gang gav hun meg et kjøp av bodybuilding. Jeg så en bilder av Troy Zucuado i Kalifornien. Han var Mr. Kalifornien. Han hadde en kjærlig kjærlighet. Jeg ville ha det. Det var et godt plan. Kalifornien var en million nederst.
Jeg lærte om Arnold Schwarzenegger, den største star i verden. Han hadde muskler, var kjent, hadde penger, var Mr. Universe-tjenesten, Olympiachampen. Jeg tenkte at dette planen var fantastisk. Han sa at hardt arbeid, selvdisciplin og positiv tatt er kjøret til lykke. Jeg var i. Alle arbeidet hardt, men ingen visste hva det var med selvdisciplin og positiv tatt. Det var unike ideer som jeg måtte lære og forbedre over tid.
Tragedien med søsterens død har påvirket meg i noen måter. Jeg kan huske at jeg kom fra hospitalet med henne. Det var et kjemioterapi-treatment. Vi måtte stoppe fem til seks ganger, så hun kunne vommit opp. I min 15-årige selvbrain tenkte jeg:
Hvorfor ser behandlingen seg til å være verre enn sykdommen? Hvis du vil være helst, vil du ikke gjøre ting som gjør deg helst? For det de gjør, ser ikke ut til å gjøre deg helst. Det er en veldig lån resolution.
Men jeg tror det er veldig viktig, at hvis du vil være helst, så bør du gjøre helse. Litt vet jeg, da jeg var involvert i eksersis, fysiologi og nutrisjon og biologi på universitetet, at det ikke løp som om professorene der kjente hva det var, og det var en stor forståelse.
Så etter universitetet, tok jeg det på meg selv å gå på en misjon innsiden av denne industrien, for å se hva som betyr helse. Jeg gjorde et par kritiske forandringer. Jeg så på helse på en måte som de fleste gjør. Hvordan ser du på utsiden? Det er en element av helse, men ikke hele bildet. Jeg vil gi deg en tilfelle. Lance Armstrong.
Kanskje den største sykkelseren i Israel. Super-atlet på utdannelsesutvikling. Har kanter. Får kanter. Brainkanter, testikulærkanter og sånt. Om du ser på de største bodybuilderne i verden i profesjonell bodybuilding. De fleste av deres livsforventelser er mindre enn generell populasjon. Hvis du ser på noen profesjonelle atlete.
De fleste av dem har kompromisset liv etter slutten av karrieren. De fleste av dem har karrier på grunn av skade. De kan ikke performere på så høyt nivå. Hvis du ser på starrene som er på kover av magasiner og Instagram og alle de større filmene, mange av dem tar en lagerliste av farmaceutiskere for å holde en sikker kjøtt. De kan være involvert i mange sykdommer for å
som har komplikasjoner på gjerne, for å maximere deres present attraktivitet i denne tidspunktet. Jeg gjør ikke en kondemning av noen av disse tingene, men de er alle basert på eksternal representasjoner
av performance. Lans Armstrong gjorde det han gjorde, så han kunne vinne Tour de France. Mr. Olympia gjør hva de kan for å vinne bodybuilding-kompetanse. Den aktøren som er involvert i en gruppe korttermegninger som ser ut en viss måte, gjør det for å gi utseendet, den radiserte utseendet, som vi forstår genetisk, men ikke forstår livsstilvis.
Det er et veneer som er utgjort, og noe av det er basert på sannhet. Ja, kanskje de har mer muskler, det er en god ting. Kanskje de har god kardiovaskuler. Så det er fitness. Men mange av de menneskene, for å få fitness, eller det eksternal resultatet, det performansbaserte resultatet, skadet faktisk deres hjerte for å gjøre det. Og så hva jeg glemmer, og det tok meg til 2003 å finne dette ut. I 2003 gikk jeg til Mr. Universe-kontestet, som representerte mitt land.
Jeg gjorde det på en plantbasert diet, som er veldig vanskelig, fordi jeg gjorde et eksperiment etter en easternfilosofisk studie, og ingen sa at jeg kunne gjøre det. Jeg sa at jeg skulle ta en kjøtt, og se om jeg kunne gjøre det. Jeg var ikke tatt med dyr, og jeg var ikke tatt med mat eller noe sånt. Fordi jeg sa at folk sier at det ikke er mulig, men jeg vil teste om det som folk sier ...
er faktisk sant. Jeg ville finne fundamentale prinsipper utenfor det regulære, du vet, dieteriske, tribalistiske, gjør og ikke. Og jeg gikk til Mr. Universe-kontestet. Jeg vant ikke. Jeg har genetisk godt nok til å komme der. Jeg har ikke genetisk godt nok til å vinne. Det er en veldig elit gruppe på World Championships. Takk for det.
After the contest, though, I gained 42 pounds of fat and water in 11 weeks. I went from Mr. Universe to Mr. Marshmallow. And I'm devastated. I'm like, how is this possible? I have Spartan discipline. I'm following the tenets of all the great athletes. I'm doing everything I'm supposed to do. I get done this contest. I blow up like a house. And I knew there was something I was missing. And so that was a great opportunity. So anybody that's listening, if you have some sort of
Horrific challenge Maybe you have a genetic condition Maybe you have a metabolic condition Maybe you have a cognitive condition Maybe you have some challenge in your life What I would say is That is an invitation By divinity To let To put a little obstacle in your way That you've got to figure out And when you figure it out You'll probably be able to share that with the world And make something different And this is what happened to me
Så jeg ville finne ut hva som var helte. Jeg trodde at hvis jeg var muskel og rødt, og fikk en dexascan og sånt, jeg var helte. Og da jeg fikk denne totale krasj til realiteten, var jeg ikke helte, jeg var fett. Og da var jeg ikke engang fett. Og jeg snakket med en doktor som hette Dr. Michael O'Brien. Dr. Michael O'Brien var den mann som du skulle...
As a senior citizen, if you were to cast somebody in the Cocoon movie, where these people were like centurions and breakdancing and stuff like that, he's this guy for real. He's this radiant, vibrant... He was in his late 70s or 80s, I don't even know, he wouldn't tell us his age, but he was not young. And his skin was clear, his eyes would look through you, he gave a whole lecture, hadn't eaten all day. When he shook your hand, he was like a grip of steel. I'm like...
Hvem er denne mennesken? Han var bare å ta ut ting som var vildt. Dette er i 2004. Han snakket om enzymer, probiotiske, kjødene, antioxidansaspekter av diet og nutrisjon. Jeg tenkte at Matt, min businesspartner, han og jeg var både personlige trenere i Vancouver på den tiden. Vi hadde ulike dietarifeilosofier for å oppnå resultatene.
Vi har ofte en forholdsforskjell, vi ser denne mannen, Dr. O'Brien, og vi er sånn: "Hvis vi ikke gjør dette programmet, er vi ufattelige med vår misjon å hjelpe folk til å bli helse, finne seg og større." Så vi gjorde dette programmet, vi tok alle disse enzymerne. Ingen snakket om enzymer og probiotis i 2004. Dette var som spesialtak eller noe sånt.
Og vet du hva? Vi gjorde det. Jeg transformerte meg. Jeg gikk på en helt råfoddiet. I seks måneder. De rekommenderer ikke bare å gjøre dette i 90 dager. Jeg gjorde det i seks måneder. Jeg følte meg så bra og så vibrant. Jeg fikk kroppen tilbake. Jeg fikk kroppen tilbake. Jeg fikk kroppen tilbake. Jeg har aldri følt meg bedre. Jeg følte meg bra.
Matt gikk gjennom det. Han gikk tilbake til sin vanlige dietarisk diet. Jeg spurte den råfoddietten for omkring to år. Jeg ville se hvor langt jeg kunne gå innen dieten. Vi begynte etter en kompani som var originalt kalt Freaky Big Naturally. Og den kompani
Vi ville hjelpe naturlige atleter å forhåpe seg fra å bruke hormon- og steroider og fornøyingshormoner og alle de andre mediske tingene som er prevale i kosmetisk drivende eller performancebasert sport. Så det var det vi gjorde. Vi begynte med denne kompanien. Vi skapet et produkt som heter Masszymes, fordi det jeg utdannet på rawfooddietten
At en viss stund var det veldig vanskelig for meg å holde på med muskelmassen. Alle som var i kontra til denne området, sa: "Du kan ikke gjøre dette slik diet fordi du ikke får nok aminoasider fra plantene." "Du kan ikke få nok protein fra plantene." Det jeg lærte fra enzymer og probiotikker var at det ikke var protein du trengte, men aminoasider.
Så, om du spiser en matdiat, en plantbasert diet, en keto-diat, en paleo-diat, hvis det er dine makros-dieter, og du kjøper protein, jeg skal komme inn på det hele, på hvorfor det er viktig. Det er en veldig lå-resolusjon-syn på hvordan du behøver å holde din metaboliske helse. For hvis du spiser 200 gram protein, eller 100 gram protein, eller 50 gram, eller 500 gram, eller noe annet, du spiser dette. Men vi vet ikke...
Hvor mange aminoasider krosser egentlig intestinalt å bruke som byggeblokker, eller som neurotransmitter-prekursorer. Og din sted av digestjon er enig i å bestemme hvor godt du konverterer hva som helst protein-surs du spiser, til de essensielle aminoasider. Og det er det samme for karbohydrater, det er det samme for fatt, det er det samme for fibrer. Alle har en genetisk
predisposisjon for noen dieter, og alle har en viss sted av mikrobiom i kroppen deres. Og disse faktorene vil influere på konversjonsraten. Så, enzymer, enzymatiske nivåer som du har i dine foder, eller som du tar ekstremt med dine foder. Nummer to: Hydrochloriske acidnivåer som begynner å diminusere over tid, eller kan bli forvandlet av ting som H. pylori overgått.
3. Mikrobiomene er 10% gode, 10% dårlige, 80% opportunistiske. Det er endringer hele tiden, basert på din diet, din livsstil, dine miljøkondisjoner og stressnivåer. Disse faktorene vil bestemme, kombinasjonen av disse tre elementene i særlig, vil bestemme hvor bra du kan forbedre hvilken diet du bruker,
- til å bygge opp energi som kroppen trenger. Da jeg fikk forstått det, sa jeg: "OK, vi får se om jeg kan gå tilbake til World Championships på en råfotballdiet." Og jeg gjorde det. Jeg hadde tidligere tatt 250 gram per dag av protein. Standard for en kjøpende på min sted.
Da jeg kom tilbake for det andre tatt, fikk jeg 85 gram og var i bedre forhold og stod større enn da jeg var 250, fordi jeg hadde optimert min digestjon, optimert min konversjon. Og etter kvartalen, så gikk jeg til en annen nasjonal kamp, gikk til en verdenskamp, gikk igjen og spilte bedre enn jeg gjorde i Natura Olympia. Jeg hadde ikke hatt den blåen opp etterpå. Jeg hadde vært able til å oppnå helse og høy performanse
Så jeg var i stedet til å svare på spørsmålet jeg hadde da jeg var 15 år gammel, 30 år senere. Eller 20 år senere. Det tok meg 20 år å finne ut det. Og jeg vil dele med alle i dag hvordan du kan forstå dette i 20 minutter. Perfekt. Men tilbake til ditt supplementeringssenter. Du begynte det i 2004? Ja.
Ja, så i 2004 startet vi en utbildningsfirma. Matt og jeg startet online. Her er hvordan det begynner. Det er så vanskelig. Så jeg kom tilbake fra Mr. Universe-kontestet, og alle i industrien var helt skjønt fordi jeg hadde gjort noe som ingen hadde gjort. Jeg hadde vært til World Championships på en vegetarisk diet. Folk var sånn, det er ikke mulig. Du må spise kjøtt for å ha muskler. Det er ikke mulig. Nei.
Han sier: "Jeg sier kurser og sånt online. Vi kan sige en kurs online." Jeg ser på ham og tenker: "Hva snakker du om? Ingen gjør penger online. Dette er galhånd. Han sier: "Jeg har mange ting. Matt er en god markedsfører. Jeg gjør Google-advisninger."
Google Ads. Jeg tenkte, jeg har ikke engang en komputer. Før Mr. Universe hadde jeg spist litt tid i en ashram. Jeg forsøkte å bli en munk. Folk som kjøpte i ashramene bestemte seg for at jeg ikke var kvalifikt eller tilgjengelig til å være en munk. Så de sa at de sendte meg tilbake til verden. Jeg bestemte meg for å gjøre Mr. Universe og alt slags ting. Så...
Jeg sa at han ikke trodde jeg hadde en computer. Jeg hadde givet opp alt det. Jeg hadde bare meditert og hjulpet folk. Han sa: "La oss gjøre dette." Jeg sa: "Fint." Jeg kjøpte en laptop fra en venn min og jobbet på en internettcafe. Vi skrev boken sammen og rekordet audios. Vi la den på internett. Det ble en av de største kjøpingsutviklings-
Sites in the world at that time. I was writing for bodybuilding.com and I did all this sort of stuff and we had this cult-like following. And then people wanted to know how do we optimize...
- for performance space. Da vi kom inn i enzym-verdenen, oppførte vi at de fleste enzymformuleringer - - ikke hadde nok protease, og ikke hadde de tre grunntyperne: Protease 3.0, 4.5, 6.0. Det betyr bare pH-reglene de jobber i. Vi valgte å starte vår egen egen kompani.
Make the best supplements ever made, no matter what. I had ran a nutrition store. I was aware of the good, the bad, and the ugly in the nutrition space. I had been intimately involved in every single aspect of the nutrition industry, from inside manufacturing, representation, warehousing, stores, owned my own, the whole nine yards. And I determined that I wanted to be one of the good guys in the company, because there are good guy companies out there.
og gode kjøpene der ute som gjør disse utrolig gode produktene. Og nærmest alle av forholdene til forholdene hadde det samme. Noe gikk feil i livet deres. Det var et problem. Alt ble skrudd opp. De fant den ene ting. De hadde å få en god selskap. De begynte det for seg selv. De hjelpte en gang med venner og bygget en kompani ut av det. Og det er exakt det vi gjorde. Så vi begynte med Mass Signs, som vi feiret 20 år av at produktene var i eksistens denne år, hvilket var veldig uansett for en supplement.
Vi har oppdaget den, jeg tror vi er på den fjerde versjonen nå. Når vi får ny forskning kan vi fortsette å forbedre den. Det er 17 av de mest potente enzymene i verden, inkludert fem ulike proteaser. Det er et helt proteolytisk produkt, som gir deg mulighet til å optimere konversjonen av hvilken protein-surs du spiser.
- til aminoasider som kroppen kan bruke. Det separerer det fra alle andre produkter. Da vi ble mer innbyggt med Healthspan og Longevity,- - og vi ble bygget om 10 år siden, og kaller oss bioptimizere,-
Nå er vi i tredje året i røret, og vi har tatt inn Ink 5000 som en av de mest vanskelige forbrukere i USA. Vi er veldig stolt av det, fordi det er alle gjennom de som bruker dine produkter, får tilbudene, og deler dem med sine venner og familie. Vi har vært her i et lang tid, og vi begynner bare nå.
Nå er det siste sjanse for å få opp til 60% hos Scheidar. Frem til og med mandag får du hele 60% rabatt på tusenvis av møbler og interiørvarer. Hos Scheidar får du også tre års rentefri delbetaling på alle varer. Null rente, null gebyr og null kroner i etablering. Scheidar. 60 år med gode tilbud.
Takk, kjære bønder, for all den gode maten. Hilsen oss i spare.
Det er så interessant, Wade, at du var able til å ampere proteiner uten noe mat. Vi må vite hvilke ressurser du hadde. Og også partnerskapet med Matt Gallant, og han er i paleoketologisk verden, med dere to ulike skoler, drifteng denne store kompani.
Skal du fortelle mer om dette? Ja, vi startet. Matt var en online-markedere. Jeg kom tilbake fra universitetet og sa at det var veldig sjovt at jeg var en vegetarisk kjøpende som ikke brukte dyr. Jeg kan selge dette på en kurs online. Jeg sa: "Er du gal? Ingen gjør penger online."
Han gjorde ader i 2004. Jeg sa at jeg ikke har noen computer. Jeg trodde ikke han hadde noe å gjøre online. Jeg brukte en computer. Jeg jobbet på et internetcafé og startet å skrive. Vi rekordet noen videoer i veldig kort ordre. Vi eksploderte på scenen og snakket om sjelvføringsversjoner av bodybuilding. Hjelping folk å forhåpe droger og fitness-kompatibere og sånt.
Så fra det, over de neste fire årene, jeg tror vi coachet noe rundt 15 000 mennesker og fikk alle disse kjøpene, men vi oppfattet at det var en problem, som er bra til ditt spørsmål. Og det er ikke om hvor mye protein du spiser, det er om hvor mye protein du forandrer til aminoasider.
Det er bestemt av de digestivte elementene jeg har beskrevet. De fleste mennesker får ikke nok protease eller proteolytiske enzymer. De kan ha predisposisjoner for ulike typer av diet eller være uansett i ulike typer av enzymer eller bakteriakulturer. Det betyr at de har en proklivitet til å bli tilbake til ulike typer av diet.
I andre ord, det er ingen eneste diet som er tilgjengelig for alle. Det er en diet som er rett for deg nå, og du kan forandre den hvis du vil forandre mikrobiomet din. Så, i alle fall, det var det første. Vi begynte vår første produkt, Mastzymes, som var 17 ulike enzymer, fem ulike typer proteiser, tre, særlig 3.0, 4.0, 5.0 og 6.0. De ulike proteisene
versions of protease allow a complete breakdown of all the amino acids as the pH changes in the digestive system.
Det ble en kult-like følgelse. Vi var bestemte for å få den beste produkken, de beste menneskene, vi hadde ingen behov for prisen, vi ville bare ha utfordringen. Bodybuildere og fitness-kompatibere er litt krasse. De er noen av de mest disiplinert og hyperfokuserte menneskene i verden. De følger ekstremt rigid diet som munker, og de elsker det.
Vi har lært mye fra bodybuildere og fitness-kompatere i to viktige områder. Hvordan å holde muskelmassen, som er kontra-evolutionære dynamis, og hvordan å optimere metabolisme for bodd-fat-reduksjon. I andre ord, ingen gjør det bedre enn bodybuildere og fitness-kompatere. De finnte dette ut 50 år siden.
Men populasjonen stiger med metabolisk sykdom og obesitet, som er en avgjørelse til alle sykdommer, og det skrur sikkert ut i helse og kvaliteten i livet. Så vi, i slutten, da byggebyggingskommunen gikk i slutt for oss, jeg hadde gjort alt i denne sparten, men vi var alltid passionerte som personlige trenere i å forandre menneskets helse, ta ordentlige mennesker,
og å vende dem til fysiske, vitale mennesker som har forandret deres kjærlighet, deres selvsyn, deres relasjoner. Det har gjort dem tilgjengelige til å gjøre flere ting i livet med sine barn og barnes. Vi gikk i kjærlighet med den ideen, så vi sa: "La oss forandre oss." Nå har vi holdt på med dette høyperformerende verket, la oss forandre oss til den generelle markedet og forandre deres problemer. Så vi ble oppskattet som bioptimizere.
Vi valgte en hel del digestivskepte produkter, som var vår første forrige i den utviklende markedet. Og så utviklet vi enzymformuleringer for de ulike typerene av diet, fordi Matt var keto-dekker, og jeg var vegetarisk. Han hadde gjort full karnivor, og jeg hadde gjort full råfond. Vi var på de største endene av spektrumet, og vi begynte både i midten av gulvet.
-når vi var nødvendige. Vi følte at vi hadde en god hendelse for variansene. Vi hadde ulike uttrykk. Det var kito-vegetarisk argument og paleo... Jeg og jeg hadde kjøtt om dette 20 år siden. Det som er kjempebra med Matt og jeg er at han eller jeg kan ta en uttrykk. "Han har en uttrykk der."
Jeg lærte mye av det, og han lærte mye av meg. Vi begynte å lage en setning av universelle prinsipper som var tilgjengelige til den største grunn av menneskelige muligheter vi kunne. Og så laget vi en setning av aksjestegn som en person kan ta, som jeg kan si er "dieterisk agnostisk". Det var ikke om den dietstrategien du bruker, men om det er den rette dieten for deg.
Er det den rette dieten for deg nå? Og er dette en diet du kan forstå over tid? Og for de fleste mennesker vil de svare nei på en av disse spørsmålene. Og det er ok. Du kan engasjere deg i en dietstrategi for en kortterm resultat, overkomme en sykdom,
å optimere blodsukkeret, metabolisme, forbedre hjerteskap, redusere inflammation, men det kan ikke være håndteringsfullt over hele livetiden. Så du må ha en adaptiv diet inni mellom, for å kanskje starte, når du går gjennom restriksjoner, å starte å introdusere ting. Du kan endre supplementstakene dine rundt, som mikrobiomet, etc. Og så, ultimativt, går du til den siste delen, som er livsstil. Hvordan lever du en god liv,
Hvordan kan du ha en liten varianse uten å føle deg død? La oss si at du går ut med dine venner på fredag. Du har en glass vann og en pisse pizza, men du er ikke overrasket av fysiske symptomer eller selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart selvklart
Vi vil forhåpe alle disse aspektene. Vi skrev en bok, "The Ultimate Nutrition Bible". Jeg har en kurs som kommer ut, som skal begynne å lære for anvendelser. Den skal komme ut først i år. Den skal sertifisere folk slik at de kan bruke de tenener vi har til å hjelpe, jeg tror det er hundre til tusen folk nå,
for å optimere deres helse. Det er der vi er i dag med Bioptimize. Vi har en stor suite produkter. De fleste kjenner oss for Magnesium Breakthrough, en utrolig produkt. Vi har sykdomsprodukter, digestivprodukter, blod- og sukkerreguleringprodukter, og alle de. Vi har ikke bare sagt dette, vi har også labbevisninger for å prøve det.
Vi har premiumproduktene i alle kategorier, og vi har visset det. Vi er en av de eneste supplement-sjelvene som har et fullt opplagt universitetslære. Vi har en samarbeid med Birch International University i Bosnia. Vi har under 20 Ph.D. og masterstudenter som gjør rundt klokken eksperimenter som bestemmer hva som skjer i digestivsystemet. Skal disse ingrediensene krasse over barrieren?
Hvilke elementer gjør mikrobiomen din? Gjør den antioksidanser? Gjør den andre elementer? Hva skjer? Og så blir det faktisk tilgjort til cellene i kroppen din. Så vi har spesialiserte mikroskoter, vi bruker infogest-systemet, vi gjør bakteri-petri-disk, og vi går en steg langere enn andre supplement-senter. Fordi de fleste supplement-senter har
Det de gjør er å få et lab-assay på rådene sine. De kommer med formulasjonen og sier at de trenger A, B, C for formulasjonen. De bestiller det fra rådene fra alle over hele verden. Det sier at 80% av aktivt ingredienser, 50%, 20%, noe annet.
Men det de ikke vet er om det er aktiv ingredienser. Det blir sånn at når du får de råene, er det ikke intuitivt. Du kan ha et produkt som er 100% av elementet du ser for, og har ingen biologisk aktivitet. Og en annen som er 20% og har 100% biologisk aktivitet. Og det vil gi deg en bedre resultat.
Det kan være kofaktorer inni det. De består av produkt basert på sikkerhet og kanskje puret, men ikke på effektivitet. Det kommer alt ned til effektivitet. Hver eneste av våre produkter er kjøret til denne modellen. For eksempel har du en ingrediens som blod- og sukker-utbrutninger som har 13 elementer som hjelper med regulering av blod- og sukker.
Berberin er den kjede indikatoren. Det er mye ulike berberiner. Det er mye av alle disse andre elementene. Vi har muligheten til å velge den premium-ingredienten i alle disse, fordi vi tester i laber, som forhåper resultatene av produktene eksponensielt. Det er det som separerer oss. Vi anbefaler en farmaseutikalskjel til nutrisjonsprodukter. Vi har labere for å gjøre det. Jeg kan fortelle deg at...
Over halvdelen av resultatene vi får er uansett. Vi går til labbet og tenker: "Wow, vi hadde ikke forventet det." Matt er god i å lede opp. Han elsker forskning. Han er virkelig inn i det. En av grunnene til at vi har en så høy kjøpingsbasis og et så loyalt følgende er fordi våre produkter faktisk fungerer. Og hvis en av våre produkter ikke er rett for noen, for hvilken viss grunn, så gi dem deres penger tilbake. "Gå og redeployere det til en annen selskap."
Så det svarer spørsmålet om det gode, det dårlige og det dårlige i supplementindustrien. Jeg tror at mange mennesker har gode intensjoner. Jeg tror at det er en liten margin av mennesker som er dødlige, manipulere. De går på trender. De har ikke elementer. I alle fall, jeg vet noen som liker det, og jeg har kuttet dem ut av livet, fordi vi alle må betale kost. Fordi hvis du tar et produkt som er
for noen grunn som burde fungere for deg, og ikke fungerer, er et mark mot hele industrien. Vi kjemper alltid for å holde kjøkkenet, fly-by-natt, hvite-label-familier som er bygget på margin, ikke på effekt. Vi har innvertet denne modellen. Det var en lettere utvikling. Matt og jeg har ikke betalt oss selv i 12 år. Vi betalte oss selv med supplementer. Vi var så passionerte om dette. Men...
As our reputation built and as the company grew in influence and power, now we're one of the more exciting and helpful brands in the world today.
Hva er egentlig kollagen? Jo, det er et protein vi har mye av i kroppen, og det hjelper oss med å holde oss sterke og smidige, og det er en av de viktigste byggeklossene i alt bindevev hos mennesker, dyr, fisk og fugl. I huden finner vi kollagenet i det midterste laget dermis, der kollagenfiberne gjør huden fast og glatt. Vi tar tilskudd fordi kroppens produksjon av kollagen går nedover når vi blir eldre.
Vi tar egentlig mindre og mindre kosttilskudd, særlig om sommeren når vi får mye næring av å være utendørs.
Men kollagenpulveret, The Solution, har vært med oss i hele sommer, ja helt siden vi startet å ta det tidlig i vår. Ja, for vi søker naturlige tiltak til god helse, og dette pulveret støtter hudhelsen vår, og vi har sett resultater på fine linjer, elastitet og cellulitter. Kollagen er i vinden som aldri før på helsekongresser, og ved hele verden snakkes det nå mye om det nyeste innen forskning på kollagen.
Det føles som mat, og pulveret er 100% naturlig. Det er bare å blande i favorittdrikken din, og da er det virke fra innsiden og ut. Drømmer du om strålende hud med ungdommelig glød, kan du gå inn på osloskinlab.no og bestille. Biohacking 60 gir deg 60% på første kjøp, og 30 på de neste.
Her har vi gutt-reset-guiden som du og Matt gjorde, og vi kan få alle dine produkter i Norge. Men folk blir forståelige om hva de skal bruke, når, og hvilken kondisjon. Vil du ha en snill guide? Jeg gir en enkel formatt. Det er tre elementer som skal bestemme 90% av guttskyldene. Enzymer, hydroklorisk acid og probiotikker.
Nå er det en liste av alle disse typerne ut der, hva som er rett for deg. Så det er noen lille, nødvendige test som du kan gjøre preemptivt for å bestemme om noe er rett for deg eller ikke. Først av alt, hvis du spiser en meld, hvis du føler deg bløtt og kjøtt etter en meld, det er 6 i din hud, etc. Den sorten ting.
Det jeg sørger for at du gjør er å ta en kappe eller noen spisespuner av rålemonsjuice, friske lemoner, og ta det etter din spis. Hvis du ser en tilgjengelighet som du føler forbedrer dine problemer, er du uansett i enzymer. 99% av populasjonen er uansett i enzymer. Nummer to. En annen liten test du kan gjøre er at du kan ta en halv teskefuld bagepåsodak
La det i 4 tsk vann. Styr det. På en økt stemme, drikk det. Hvis du burper i fem minutter, har du nok hydroklorisk acid. Hvis du ikke har nok, har du nok. Hvis du ikke har nok, har du ikke nok hydroklorisk acid. Når det kommer til en god mikrobiom, bør du ha et hudmulighet for hver spis du konsumerer.
Hvis du spiser én kjøkken i dagen, må du ha minst én. Hvis du spiser tre kjøkkener i dagen, eller fem kjøkkener i dagen, eller noe annet. Det er noen varianter på fibrer-diet. For eksempel, folk som velger en mer karnivor-diet. Det kan være veldig drygt i mikrobiomet, og kan skade konstipasjons-udfordringer. Og folk som meg, som er veldig høy på plant-basert siden, får ofte litt av stemmestensjon.
Og grunnen til det er at hvis du spiser mye fiber, så har fiberen en mye lengre transittid. Men du vil sannsynligvis gå til bassen mye mer enn generelt. Så de er de som er på spektrumet. Og de fleste folk kommer til å følge mellom disse elementene. Så fra en bakteriakultur, får du...
Kjøper du alle fluene som går i vei? Får du en god kjøp av mat? Har du problemer med depresjon og sånne ting? Ofte er det fordi det ikke er nok bakterier for serotonin. Har du dårlig hud og kjøpt øyne i morgenen? Hvis du har disse elementene, må du få mikrobiometet forstå.
De fleste har et utvandret mikrobiom, bare fordi av alle kjemikaliene og sånt. Så det vi har gjort er at vi har samlet våre første tre grunnmål for forhold til bevegelse. Masszymes, det er enzymer for massen, 17 ulike enzymer, det overfører hver diet fra råfod til karnivore. Best enzymprodukt ut der, og vi vet for en fakt
Det er 600% mer effektivt enn den andre beste produkten på markedet, og 24% mer effektivt enn den ledende branden på storekjeller. Det har blitt prøvd i vår lab. Vi vil demonstrere det i nærmeste fremtid i noen av våre markeringer. Hydrochlorisk acid, en kapsel, kanskje to, hver gang du er i døgnet, og det kommer til å komme ned til testet jeg bare fortalte om, testet med bakingssoda. Og så...
Jeg skulle ta tre masszyme, en hydroklorisk asset og to probiotikker med P3Om. P3Om er en unik probiotikk som ble utviklet av Michael Bryan, denne mennesken vi møtte. Han endte opp med å få oss patentet for denne produkten. Han tok L-plantarum, som er en robust bakteriakultur, for å begynne med. Han puttet den i en toksisk suppe.
Det var en veldig dårlig område. Vi gikk i en sign-wave som gav 2% av dem til å overleve. Det er som en navseals-trenning. Bakterien muterer, og den har alle disse karakteristikkerene, over og utenfor hvilken bakteri, kultur eller probiotikk. De er så potente at vi har puttet USA-patentet på vårt website. Vi kan ikke diskutere dette på podcast. Det vil få en slutt.
Men når du går på denne podcasten og ser på denne webseiten, og ser på denne USA-patenten om hva den egentlig gjør, så vil du forstå at du vil ha denne probiotika i livet ditt for alltid. Så du kan enten gjøre enzymer, hydrokloriske acider, jeg gjør 3-2-1, tre masszymer, to probiotikker, en hydrokloriske acider, det fungerer for de fleste mennesker bare før middag, og så vil noen lærere gjøre P3M før bedden,
Det er fint. Hvis du ikke trenger hydroklorisk acid, ta ikke den. - Du gjør dette før midten? Tre ansigter? - Ja. To probiotikker og en hydroklorisk acid. Om budgeten er en forhold, som for de fleste er det, så kan du ikke bruke hydroklorisk acid hvis du gjør testet. Du kan bare droppe hydroklorisk acid hvis du har gode hydroklorisk acid-nivåer.
Ta bare de tre massene, og du kan gjøre fire p-m før bedre. Og grunnen til at det er en transient utslipp av probiotiske, hva det betyr, det vil faktisk gå gjennom blodet og lage opp undigesterte proteiner. For en av tingene det gjør, er at det digester undigesterte proteiner. Hvis du vet noe om gutthjelp, undigesterte proteiner i intestinene ditt er det som fører de dårlige bakteriene, leder til bakterieovergående,
prolifererer med en masse neurotoksiner, indalskatal, som forstyrrer kognitiv funksjon. Brainfog er et fint eksempel. Jeg snakket om de krustige øynene, det dårlige brystet. Disse tingene sier at du har en bakteriekultur som går i bygd inni din digestivtrukk. Og hvis du har det på vei, så er det veldig vanskelig for deg å være tilgjengelig på noen enkelt dietstrategi. Du rør deg ut av guttene,
Det som blir tilgjengelig er at du har en større del av dietiske valg, en større del av sjelvmessige valg som ikke gjør deg følelsebad. Det er derfor det har så stor effekt. Disse enzymer fungerer, selv om du er karnivor eller vegan, du kan ha hvilke strategier for ... -Korrekt. -Ja, ok. Jeg vil addere en kaveaut.
For å la deg få en løgn, for det kommer noen superelitistere her, og jeg vil snakke med dem også. Det er at det er noen elementer som du kan optimere. Vi har skrevet et vegzine-produkt for folk på en plantbasert diet. Vi har tilføyet en rang av fiber-digestingsenzymer, fordi fiber-konting i plantbaserte mennesker er mye høyere, og de har litt mer tråd med
utstyrt aminoasider, ikke fordi man har problemer med plantene, men ofte er det med plantbaserte konsumere at de ikke konsumererer nok plantprotein for å få tilgjengelig aminoasider. Det er ikke at de har konversjonsproblemer, så vegzine hjelper der. Vi har også
K-PEX er en enzym for ketogener. Jeg kunne ikke gjøre den ketogeneriske dieten. Det ville ikke funnet for meg, fordi da jeg fikk fatene til en viss grad, så fikk jeg olje i stuen, fordi jeg ikke gjerner fatene så godt. Matt gikk til en ketogenerisk diet fordi han ikke gjerner...
Karbohydrater, han ønsker sukker, men han gikk ikke til å glemme dem så godt. Så han gikk til sukker. Så han gikk til keto for å klippe ut sukkerhjelper. Han gjorde det veldig bra på det. Han metaboliserte fatterne bra. Vi har argumentert om dette i år. Her er Wade, planten, som holder seg av mange fatter. Han er keto-karen som holder seg av alle karbohydrater. For å vinne denne argumenten, har han bygget Capex.
Så det har fire ulike typer lipase, pluss de tre proteisene og massasinene, og en masse bilestimulanser og alt. Så jeg kan ta det og forhåndtere min fattinntekt og ikke ha problemer. Og det er noen spesifikke tilgjengeligheter for essensielle fattige acider, som for meg også er en utfordring for vegetarere. Så jeg bruker litt K-PEX nå, jeg bruker Vegzimes når han spiser...
Big salads, because he's a ketogenic guy, but he likes to have a big salad here and there, because he likes how he feels on it. He adds the vegzymes. Masszymes is a staple, but these are variants. And then of course we have a gluten enzyme called Gluten Guardian for people who have problems with gluten. So we've built enzymes particular for different diet strategies, and for different preferences and specific situations of compromisation. But masszymes will cover most of them.
Hvor mange måneder bruker du denne pakken? Bruker du den hele tiden? Jeg har også hørt at du fixerer dine fiskforstyrringer og andre menneskers fiskforstyrringer, fordi du alltid kjøper P3 i bakken.
Minimum av 90 dager. Og under disse 90 dager vil jeg suggerere at hvis du vil få akselerert resultat, ta fem masszymer tog på en økende stemme. Og grunnen til det er at det vil begynne å løpe ut noen utbytte innen systemet. En veldig interessant aspekt er at du aldri finner en enzym i en stål.
Dr. Edward Howell diskuterte dette i boken "Food Enzymes for Health and Longevity". Han var en av de utviklere av enzymer. Det ser ut til at enzymer som ikke brukes i digestivprosessen- -faktisk blir utviklet og forbedret til andre enzymatiske prosesser. Jeg hadde evidens av dette da jeg var i Holistisk klinikk i Vancouver. Jeg brukte folk som hadde... La oss si at de hadde høye skildringer. Jeg lød dem opp med lipase,-
som er en enzim som forstyrrer fatt, og jeg så at skjermen deres skulle gå bort. Så hadde jeg folk som var diabetiske, og vi prøvde å kontrollere deres blodsukker, hvorfor vi skulle få deres dieter i en certain måte, og så begynte jeg å gi dem amylase i enzimenene, som Massheims har alle disse, og vi så at de trengte mindre insulin, fordi deres blodsukker ble mer stabil. Og så var det folk som var vanskelig til...
mental utfordringer, særlig i depresjon og uansettelse og sånne ting, med låt mood-type-relaterte tilfeller, blåser, da vi tilføyde proteolytiske enzymer, så var de nærmere til å kunne føle seg bedre fremdeles, og jeg tror at det var fordi de ikke kunne produsere serotonin, som 95% er i guttene, og vi har faktisk utviklet et probiotikk senere, kalt Cognibiotics,
Jeg hadde mange mennesker i min sferie som hadde utfordringer med det. Det er en serie av bakteriekulturer som faktisk forbedrer... De er faktisk vant til å bygge neurotransmitter som serotonin som gjør deg følelsegod. For 95% av dem bygger gutten. Jeg har noen folk som svarer på det, som har vært på SSRI for år. De får den med retning av en natropatisk doktor som bruker magnesium, kognitiv biotek og vårt digestive helsetak. Det er veldig spennende.
Jeg sier ikke at det er en behandling eller en løsning, men under regjeringen av en kvalifisert doktor er det mulig å gjøre disse ting i enkelte tilfeller. Jeg tror at mange mennesker har denne problemen på grunn av mikrobiom. Så om vi går tilbake til 90 dager. Det jeg har funnet, er at
Det er at de fleste mennesker, når de kommer på programmet, føler seg så gode, og de føler mer energi og vitalitet. De bruker ikke ut deres metaboliske enzymer for å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å få til å for til å for til å for til å for til å for til å for til å for til å for til å for til å for til å for til å for til å for til å for til å for til å for til å for til å for til å for til å for til å for til å for til å for til å
Nå er det siste sjanse for å få opp til 60% hos Scheidar. Frem til og med mandag får du hele 60% rabatt på tusenvis av møbler og interiørvarer. Hos Scheidar får du også tre års rentefri delbetaling på alle varer. Null rente, null gebyr og null kroner i etablering. Scheidar. 60 år med gode tilbud.
Takk, kjære bønder, for all den gode maten. Hilsen oss i spare.
Og hvilke kapsuler var det for å få kjøkkenet? Ja, omkring 10, imens du føler symptomer, og omkring 10 igjen i en time etter. Og hvis det er noe persisten, gjør 10 igjen i en time eller to etter. De fleste mennesker korrekserer det i den første. Normalt vil du føle råd i 30 minutter. Og så tar du resten og knyter det helt ut, og så gjør du en insurans. Jeg har reddet et par kjøkkener i Meksiko.
single-handedly with that stack. I'd be walking around literally to the people with their spouse lying by their head by the toilet. I'm like, I'll just take a handful of these. I didn't even count. I was just like, just take a handful. I'd be handing them out. So I always, when I go to events like that,
Men i tropisene hvor det er flere incidens av matbøsning, tar jeg alltid en del ekstra bort, fordi jeg vet at jeg kommer til å være den mest populære mennesken på en stund i reisen. Dette er så vanskelig, for Steinar fra Superstate snakker alltid om P3-ohm som er den nye magnesiumen. For alle i Norge, til minst våre lyttere, bruker denne. Den er nummer én her i Norge.
Men vi får se om markedet forandrer seg litt. Vi vet at Superstate har stakket opp alle produktene nå, så det er mulig for oss å få dem. Her er det en ting om P3M som er viktig når du tar mer og mer av det. Hva skjer når du tar en virus?
viruset tilverker seg til cellene dine via en proteinlink. Nå vet alle om dette gjennom mRNA-teknologi og virale og sånt. Det som er interessant med P3M, fordi det er en proteolytisk probiotikk, de fleste probiotikkene arbeider på sukker. Det er deres primære konsumt av fisk, som karbohydrater, fiber, sukker, disse typer ting er hva de lever på. Men P3OM er
faktisk bryter ned protein. Og det som er interessant er at alle virusser har en liten proteinkoding. Og når P3M går inn, begynner det å spise den kodingen, og da kan viruset ikke linke inn til dine celler. Jeg har vært med P3M nå i 20 år. Verre? Ja. Og i de 20 årene har jeg hatt to brise sykdommer. En var med COVID-19.
Det var det som fikk meg til å få kovid.
Det var så uanskilt for meg. Når det skjer, føler jeg faktisk min immunsystem reagere. Jeg kan egentlig føle det oppregulert. Jeg har en følelse. "Kan du få den følelsen at noe kommer på?" Ikke bare får jeg det, men jeg føler også en immunsystem respons inni kroppen. Jeg tenker at jeg skal ta mer P-M for å støtte situasjonen.
Det som var interessant da jeg gjorde covid-19-situasjonen, var at jeg kunne føle at min immunsystem fortsatt var på vei til å revre opp, men det kunne ikke finne ut hva dette situasjonen var. I det tidspunktet, og dette var langt før noen kjente det, så tenkte jeg at dette ikke var en normal virus. Dette kommer ikke fra den normale fjellet av replikasjon. Nå er det virkelig at det er skjedd.
at det var sannsynligvis sant. Dette var et lab-forhåndtet virus, som Erik og Heather Weinstein, som er biologer som er kvalifisert til å gjøre det, sier. Jeg skal fortelle dem, hvis dere vil gå deres Dark Horse podcast, det er greit. Så, jeg tror ikke at P3M kan finne ut novel funksjonsvirusser, men det er sikkert bra mot alt annet. Ja, dette er en løsning i enzymer. Men
disse enzymene. Løser vi dem når vi blir eldre? Trenger vi mer når vi blir eldre? Hva med produksjonen? Står vi av vår egen produksjon når vi tar dem orale? Det er gode spørsmål. Du må gå tilbake til en av industrienes pionerer. Først, de mest berømte studiene ble gjort av Pottingers Katz.
Han gjorde mange eksperimenter, og så kom dr. Howe, og du kan lese om dette i boken "Food Enzymes for Health and Longevity", og også i "Enzyme Nutrition". "Food Enzymes for Health and Longevity" er mye mer dente og mer medisinsk basert, og den andre er mer utsiktlig, enklere å lese om "Enzyme Nutrition". Men det Howe gjorde var at han tok død, katter, ratter, ulike dyrspeiser, og han delte dem opp i tre kategorier.
de som har spist en råfoddiet som har de enzymene i stedet. Se, alle køkken, alle pasturiseringer, alle steriliseringer, alle disse tingene som gjør at vi kan stå og bruke fodd igjen, som er nødvendige, gjør at alle enzymene blir dyrt, fordi enzymene vil brekke det ned og råte fodden. Det er derfor de irradiere alt som går i kjøkkenet for å forvandle enzymene, eller det vil råte på skjelene mer snabbt. Fordi enzymene vil brekke det ned, og hver eneste fodsurs har sine egne enzymer, og når denne organismen
er dødt, eller plukket, eller dødt, eller hva det er, om det er en dyr eller en plantbasert, de enzymerne begynner å bli aktivert, og det er det som skaper oksidisasjonen. Det amplifiserer og spiller opp kjemikalskapsene i kroppen. Nå, alle spesier på planeten konsumerer deres fisk i en råstånd. Tiger, zebraer i en råstånd,
Bære spiser blødbær og salmon i en råstak. Horser spiser grønn i en råstak. De får enzymer og bakterier som er native til denne produktet. Det er en del av deres digestivitet. Det som skjer i den moderne verden er at vi har brukt alle disse fiskene og sånt.
uten enzymer. Hva er det nummer ett problem i USA som leder verden i obesitet og smerte? Det spiser mer penger på sjekkehjelp enn noen andre land i verden, og mange av dem sammen, og populasjonen fortsetter å bli dårligere, og det er alt relatert til metabolisk smerte. Tucker Carlson gjorde en god intervju på Ozempic med en doktor, og forklarte problemene med metabolisk smerte. Vel,
Jeg skal legge alle disse sammen i dette unike bålet, så hør med meg. Det er sånn at de dyr som Howell testet, han fedde en gruppe kjøpt mat, en annen mat, og en annen med supplementarinser, eksogene.
De som spiste kjøpte mat, døde først. De som spiste råmat, levde ganske bra, og de som hadde supplementer, levde lenger. Over generasjoner, i tredje generasjon av en enzymatisk utsatt diet, demonstrerte spesien innenførelse med å prokjere, masse genetiske mutasjoner og sosialt-løsninger som ikke var nativ til spesien.
I 1950-tallet, med forhold til konvensjonell farging, kjemikalier, fertiliseringer, alle disse tingene, som også skapte bort mange av de essensielle probiotisene og enzymerene inni maten vi bruker, sa han at i tre generasjoner hadde vi en populasjonssituasjon, en sosiologisk situasjon, og en eksplosjon av genetisk basert smerter.
Han kunne ikke ha forventet den store sammenhengen av kjemikalsamlinger som har blitt tilføyet til vårt fisk globalt. Globalt. Så hvor enn fisk kommer fra, er vi opptatt av det. Når det kommer over krossborder, vil de blaste det med ulike ting for å forvente ... Hva testes de på når man flyr i en airport? Er vi på en farm? Var du på disse tingene? Hvorfor? Fordi de er bekymret for kontaminasjon i alle land. Gått hva?
Vi er i det stedet nå. Se på fødselskapene. Det er i civiliserte samfunn som bryr seg om konvensjonale mat som har blitt brukt til å distribuere store masser av populasjon. Jeg kjenner ikke regjeringen. Jeg sier ikke at det var feil. Det er konsekvenser. Det er ingen løsninger i livet. Det er forhold. Man finner ikke enzymer i stålmessig.
Vi har allerede anekdote 11 som jeg har deltatt, at hvis du tar disse enzymene, noen av de symptomer som folk får, som er metabolisk eller kjemikalt, som er vanligvis adjunkt fordi du har en genetisk predisposisjon for det, og så ampliferer din livsstil manifestasjonen av denne kondisjonen. Jeg tror at enzymer og probiotikker, som naturlig er i vår diet,
Hvis vi spiser en naturlig oppstående diet, kan vi supplementere dem som er nødvendig til den diet som best sier for oss og vår egen genetisk og individualisering, og ta dem. Jeg tror vi vil leve lenger, vi vil leve større, og vi vil ha en liv med vibrante helter. Til den punktet, en år og en halv tid siden, nesten to år siden, jeg besluttet at jeg skulle komme tilbake til kompetisjonen på 50 år gammel,
Jeg vant Ironman Internasjonal, gikk til World Championships, var i samme forhold som jeg var da jeg var 35 år gammel, som var min siste kvartal. Jeg vant barn som var 26, 27, 28 år.
Jeg følte meg god hele tiden. Så jeg begynte en marathon og gikk på en marathon. Jeg har aldri gjort en marathon før. Jeg har gjort tre måneders trening. Ingen bodybuilder går på marathoner. Jeg er ikke så god som en bodybuilder. Jeg kan komme til World Champs, men jeg kan ikke vinne den. Jeg kan enda forandre sport for en totaler. Jeg har en som har en som er halvårig.
Og fordi av det, gir det meg en array av valg. Og jeg skriver med dere, ikke for å brægge eller å putte dette opp, men hva jeg skriver med folk, og jeg er så passionert om å skrive dette informasjonen med folk. Jeg ble lyst. Jeg skadet en dårlig potthold på vei til Mr. Universe.
I met a remarkable individual, Dr. Michael O'Brien. I took a chance on what he taught Matt and I. We both did. It worked for both of us, despite our different diets. We decided this was so important. We were going to build a company. We weren't even going to pay ourselves for 12 years because we were so passionate about it.
And that spawned by optimizers, which is one of the fastest growing brands because we didn't compromise quality. We went all in on the formulations. We gave people their money back if it didn't work. We wrapped it around an education program that allowed people to know exactly how to use this and
Det begynte et verksomt bevegelse, og jeg tror at disse prinsippene ikke bare er for våre klienter, vennene og kollegaer, men det er også en invitasjon for andre nutrisjonskampanjer der ute til å gjøre det samme, slik at vi kan skabe en ny paradigme for helse og vitalitet og langsiktighet og helse-spann som vil gjøre den nære modellen obsolutt.
Biohacking handler om å optimalisere helsen, og dette gjelder i aller høyeste grad hudhelsen. Nå på høsten trenger huden litt ekstra. Jeg som fortsatt bor i Norge kjenner at huden min blir tørrere, lettere rød og har fått seg noen pigmentflekker i løpet av sommeren.
Jeg kjenner selv i Spania at huden er i endring på høsten, og huden har sin helt egen sirkardianske rytme som følger årstidene. Vi er så glade for å ha den svenske naturlige hudpleieserien Skinome med som samarbeidspartnere på podden igjen. De produserer fersk og forskningsbasert hudpleie, akkurat som en biohacker digger. Nå har de kommet med to nye spennende produkter som er glimrende for denne årstiden. Fuktkremen Derma Illusion, den rosentrømme,
Hun er et rød, irritert og sensitivt hud, og passer perfekt med det nye serumet Acerlic Concentrate, som inneholder 10% acetylensyre, som hjelper med å balansere bakteriene i huden, som kan være årsak til rosacea og hyperpigmentering.
Vi må også fremheve probiotic concentrate som vi har brukt en stund nå. Med sine over 100 millioner levende lactic acid bakterier gir den huden en deilig og myk overflate og styrker alle de gode hudbakteriene vi har.
Dette er grunnen til vår gode hudhelse. Denne er vi blitt avhengig av. Ja, og det er så herlig at det føles som mat for huden. Gå inn på skinom.com og bruk rabattkoden biohackinggirls20 om du er keen på å teste. Still?
Dette er en business, og kanskje noen av lærere ikke kan forstå supplementasjon. Er det noen annen måte rundt? Og vil vi gjøre dette for resten av livet? Vi har Big Pharma, og vi har denne verden av naturlig supplementasjon. De sier både idéer og tenker, så vi må sitte tilbake som konsumere, og ta ansvar for økonomi og alt. Hva vil du si om dette?
En av de mest effektive tingene, hvis du studerer langt levende, sjelvførte populasjoner i verden, er at alle har noen form av fermentert mat som de spiser. Så hvis du ikke kan forstå supplementer, gå inn i matfermentasjon, om det er å lage sauerkraut eller dine egen typer yoghurt og sånne ting, relativt til din kultur, din diet og din miljø.
Det er veldig viktig for deg. Tredje, utvikle sterke sosiale bønder. Tredje, spis mindre. Disse tre elementene vil bære en vanlig person uten mange ressurser, langt. Jeg har skrevet en opptaket program på optimisere. Det heter "84 Dager Veldig Sikkerhetssystem". Veldig er et akronym.
Det står for: Øvning, vann, utdeling, solvvann, optimisere, mentale troer og attitude, utdeling, test og coaching. Jeg går folk gjennom en 84-dager program hvor du vil identifisere hva du må gjøre.
De optimisere som er enzymer, probiotikker, essensielle aminoasider, essensielle fattige acider og ører, utenfor mineraler og vitaminer, de elementene vi ikke får til, før man får god beværelse, lære å bevære seg rett, hydrasjon rett og daglig utdannelse.
Du må få det forstått før din diet. Jeg har sett mennesker som er helse på en varie av forskjellige dieter. Jeg har ikke sett mennesker som er helse som ikke har gode utsiktsbegivninger, gode hydrasjonbegivninger og gode beværingbegivninger. Og de er alle tre.
Det er det. De er kjøpt. Så noen vil ikke fortelle deg om dem. Det er derfor jeg gi det til deg for fri på min kurs online. For du må forstå disse fundamentale tingene før du kommer inn i supplementasjon, før du kommer inn i overt dietarisk start. Bare få fundamentene ned først.
Det er derfor vi gir hele programmet til. Du kan se logikken og grunnen til å konstruere det for ditt eget liv. Jeg har en 15-minutte rutin for alle som kan begynne i morgenen, som kan starte sin dag og "turbocharge" livet. -Jeg vil ha linken på den. -Det er et bra punkt, Wade. Supplementer er supplementer. De kan ikke være din livsstil.
Ok, så BioOptimizer. Det har blitt en stor samfunn nå. Har du noe spennende å fortelle oss? Noe nytt som kommer i pipeline? Å, mann. Har vi aldri. Vi har dette problemet med BioOptimizer. For de som ikke vet min businesspartner Matt. Matt er en idemaskin. Og så...
Vi ser på de nære forskningene, får en idé, sender den til oss. Vi har to utviklingsprojekter. Vi har labet i Bosnia, som produserer ting. Vi har Masters of Molecules, MOM, som er redd av Mark, en annen super polymath-genius. Vi skaper alt du kan forstå. Vi har roboter som bygger supplementer, som er en av elementene vi er i.
Vi har en muskuløk som heter "Mushroom Breakthrough" som jeg synes er absolutt utrolig. Det er den beste smaken. Vi har vært i stedet å ta muskuløkene, 100 til 1 og 50 til 1, så at morgenkåpen din, som er et eller annet sjokklete eller saltet karamellmisk, som smaker bra, ikke har noe sukker,
Det er som hot choklad eller noe sånt. Det er 1,2 pounder. Det er det samme som 1,2 pounder av muslimer i alle aspekter. Så den kognitive tilgjengeligheten du får, den hjertetidige nootropisk faktoren i det, er fantastisk. Det er min favoritt nootropisk. Det er det. Det settler din hjerte, gjør deg følelse god, og du har din kapasitet for å lære. Vi har det gjennomgående.
Det er en element jeg vil snakke om. Jeg vil snakke om det i en stor del om denne hele konversasjonen om hydrasjonen som skjer i verden nå. Og nesten alle har gjort det feil. De største bransjene i verden har gjort det feil. Det er ikke sammen med forskning.
Vi har forskningen bak oss, så vi skal gjøre noe om det veldig snart. Det kommer snart. Jeg prøver å holde meg tilbake fra denne. Jeg vil ikke spille benene, men jeg er overrasket over det. Vi har i utviklingspipelen nå over 20 ulike produkter til å løse. Problemet er...
Det er også sånn at våre team kan ikke bringe disse produktene ut til markedet ganske snabbt og putte all markedsforskningen og forskningen. Fordi når du selger en premium-produkt som vi gjør, det bygger en følgende, og det begynner med det jeg kaller de døde harde, de menneskene vi ser på biohacking-komponentene og helseferdene og alt sånt. De er kjøpende og sensitiv.
og de er mye mer interessert i eksperimentasjon. Og hva som skjer er at de prøver en produkt og er så nødvendig. Blodsjøkret-brekning, som skal bli rebranlet Burberry-brekning. Det det gjør for blodsjøkret er absolutt utrolig. Det er utrolig. Og nesten ingen vet det. Men det kommer til å bli litt av et følgende. Du har de tidligere adopterene, og så har du den andre fasen. For hvilken grunn, det er sånn bioptimizeren fungerer.
Vi har et godt sleep-produkt. Det samme med folk som gjør utrolig resultat i sove. Vi løser nå sleep-kappene. Vi hadde en powder. Noen mennesker vil ikke ha powder. Så vi har sleep-kappene. Matt har en sleeping-issue. Han har alltid hatt tråd med å sove og å holde seg i sove og å sove i dyp. Dette vil krasse soven din. Om du stakker det med magnesium, er det også fantastisk. Du kan kanskje oppleve 30 minutter til en ekstra uke av dyp sove.
Wow.
Amazing, and one more thing about that little product for the celiac, what is the name of that again? The guardian. Oh, gluten guardian. Yeah, so one thing about the gluten guardian, I heard you scoop it in without water, it tastes like vanilla, and it's kind of a... No, no, no, we...
Det er faktisk mikrobiom-brekning. -Åh, ok, vi må gjøre det igjen. -Det produktet er faktisk... -Spring meg om mikrobiom-brekning. -Mikrobiom-brekning er et utrolig produkt. Det løper egentlig utslippende gutt. Vi har to smaker, vanilje og sjokk.
Det har tre ulike probiotiske elementer. Det har en annen element som heter Ig Max Y. Det har vært viset for å løpe død. Det er en ekstrakt ut av øl. Men det er ikke hypoallergenisk, så du må ikke bry deg om øl eller noe sånt.
Du tar den som en skupp i morgenen. Først av alt bruker jeg vaniljen hver dag fordi den smaker som frost. Jeg liker frost. Jeg får ikke nok til å spise frost. Så jeg har den hver morgen. Den smaker fantastisk. Den melter i munnen som frost. Den går inn og løser leke gutt.
Så, de fleste mennesker, tilgjengelig til Harvard, har noen form av leke gutt, og hva skjer når du har leke gutt? Undigestede proteiner går inn i blodstrømmen, og du har en autoimmunrespons, og dette gjør deg draggig og tøy, og alle disse tingene. Og så kan du eliminere det med mikrobiom-brekning. Det er fantastisk, og det smaker bra.
Du kan ta det uten cellulose eller hvis du ikke har IBS. Ja, og du vil det. Og det er en god tid å teste det. Du kan gå ut og ha en av de spise spisene, etc.
Og du fikk en liten bølge i morgenen, eller du gjorde noe annet, og du fikk den bølgen. Sensation. Ta en skupp eller to av det i morgenen, og vent 30 minutter. Det er galt. Det er galt. Og du er sånn, åh, jeg kunne virkelig føle forskjellen. Så under ekstremt, Matt og jeg tror alltid, ta ting til en ekstremt, test det i ekstremt, og så fungerer det i generelt. Hvor fantastisk. Vi er så lykkelig å ha en skjønning for to uker nå fra Superstate på alle produktene.
20% off for our listeners so we really amp up inspiring people to test out all these nice products from you, Wade and Matt. Yeah, thank you so much. It's so great to connect with you guys in London and hopefully we'll see you at one of the new events and for all our listeners I would encourage you to go check out
vår site, byoptimizers.se. Prøv 84 Dager, som jeg rekommenderer, som slutter ut all informasjonen.
Våre kjøpere og støtte er flott. De vil svare på alle spørsmål dere har. Jeg har faktisk svart over 14 000 spørsmål personlig, og det går inn i en algoritme som vårt sted bruker. Vi har virkelige mennesker på telefonene. Virkelige mennesker. Så det er ikke bots, det er ikke AI-mennesker, det er virkelige mennesker, om det er tekst, om det er telefon, om det er e-mail. Vi har virkelige mennesker. De er opptatt av å løse dine problemer, ta reda av ting, all den slags ting.
fordi vi er et menneskesamfunn, og vi har vært i det i lang tid. Vi er veldig overraskede av at dere har hatt oss på i dag. Takk for det. Og selvfølgelig, hvis du vil bli gal, kan du få vår ultimate nutrisjonsbibel.
Dette er et tekstbøk. Du må ikke lese hele tinget. Det skriver med deg hvordan du kan være sikker på hver eneste diet, hvordan det søter på ditt livsstil, hvordan det fitter dine emosjonelle, psykologiske og spirituelle troendelsessystemer inni det. Det er en veldig allomfølgelig konseptuell idé til å unifere de dietiske prinsippene under en set ting og til å få deg til å forandre for ditt eget.
personlige valgmål, og vi vil gi sertifikasjon i denne kursen i det nye året, slik at vi kan lære verden at dette er en misjon min, å forhindre det dietarike tribalisme av alle som sier at deres tribe er bedre enn deres tribe. Vi må unifere som et fjell, hvis vi vil overføre og skabe den nye paradigmen av helse, i stedet for å fortsette å dø som vikter av det farmaceutiske industrielle komplekset.
Dette var
Mye informasjon. Wade pratet på, og det var veldig interessant. Jeg synes det var flinkt å forklare, selv om det er vanskelige ord på engelsk. Han snakker rolig, og det var mye å sette seg inn i her.
Det er jo litt som vi snakket om før, når vi har noen gjester som det går nesten ikke an å avbryte heller, og vi har så mye med det, så bare høre på podcast nå, vite at vi sitter med så mange spørsmål, mens det ikke er så lett å komme til. Men likevel sier de jo ofte det vi tenkte på likevel da. Og dette jeg synes var interessant, er hvordan man skal klare å bryte ned proteinene, for nå er det en veldig trend på å spise mye protein her, opp til 30 gram på hvert eneste måltid.
at de faktisk ble brutt ned av minossyrer og ble brutt ned i termene våre. Det er jo her han er så utrolig lidenskapelig oppsatt av enzymenes arbeid for å få dette til.
Det er jo det hele BioOptimizer startet med, var jo dette med tarmhelsen og enzymen. Han forteller jo den historien om hvordan han etter den siste bodybuilding-konkurransen hans bare este ut og følte seg skikkelig dårlig, og da helt tilfeldig ble introdusert for en lege som
som introduserte han for denne enzymterapien. Veldig kul historie, egentlig. Når han da startet med det, og møtte Matt og de sammen,
Startet BioOptimizer var det dette med tarmhelse, opptak av proteiner og nedbrytning av maten, og alle disse tingene som de var lidenskapelig opptatt av på den tiden. Grunnen til at dette selskapet blir troverdig er fordi de har så sterke, individuelle og forskjellige stemmer innenfor den helsefilosofien de står for begge to. Han sier at de krangler som fyller fyker, at de bare ...
ikke klarer helt å bli enig, men at det ofte resulterer i et nytt produkt, noe som trengs i markedet først og fremst, ikke bare for sitt eget individuelle behov. Hadde de to vært helt like, så hadde nok ikke produktet vært så populært, tenker jeg.
Det tror jeg også. Helt på slutten når vi snakker om det at han har så lyst til å bli ferdig med disse diet-dogmene og denne polariseringen, og at de er så to forskjellige mennesker som kan jobbe så godt sammen, det viser bare at det er mulig. Og den reisen synes jeg vi alle skal tenke litt på og bli med på. For det har ikke så veldig mye å si hva man putter i munnen sin. Man kan lære veldig mye av hverandre.
Ja, og nå forstår jeg også hvorfor Superstate og Steinar alltid snakker om denne 90-dagers utprøvingen av den tarmprotokollen som de kjører. Jeg har aldri gjort det. Jeg har brukt mesenzymes og litt probiotika innimellom. Jeg har aldri tatt den protokollen, men nå virker det litt fristende sånn som han snakker om det for enda mer enzymer i kroppen og i tarmene våre. Hydrochloric acid-testen, den er ganske kul. Du tar en halv tesje med baking soda i et glass vann og drikker.
Hvis du da raper etter fem minutter, så er du all good. Da trenger du ikke å ta tilskudd av hydrochloric acid.
Og det er litt viktig, fordi at det er mye produkter på markedet, og man har ikke lyst til å bare tømme lommeboken vår for alle nye trender og alt man holder på med, så finn i alle fall ut om du trenger det før du skal gå i gang. Og det kan hende at du ikke har problemer med termene dine i det hele tatt, at du går nok på to, men han sier jo i andre podcaster at alt det du tar inn skal også komme ut. Hvis du spiser et kilo med mat eller to eller tre, så skal like mye mengder komme ut.
Så hvis du holder på for mye av dette, så er det ikke bra for helsen vår. Han har jo en veldig kul test når det gjelder enzymer også, om vi trenger det. For han mener at 90-99% av oss ikke har nok enzymer i tarmene. Og det han sa da var at om morgenen, når du står opp og føler deg litt uggen, så hvis du tar og skviser sitronsaft og drikker det,
Hvis du da føler deg bedre, så betyr det at du ikke har nok enzymer. Så enkle tester. Hvis du da helt til slutt har lyst til å bli en helt eller en heltinne på fest, hvis du skal i brølle på sånne ting, så ta med deg en boks med Microbiome Breakthrough.
Den har sjokolade eller vaniljesmak, og da kan du ta en skup på to av dette, og så redder du enhver form for matforgiftning ifølge han. Vi får nå se om det virker, men i alle fall en ting er sikkert at vi venter på noen spennende nyheter derifra. Han klarte nesten ikke å holde seg, men han gjorde det da, men det handler om hydration og litt nye ting som kommer på markedet.
Så jeg håper du koser deg med denne podcasten, og at du går inn og sjekker ut hjemmesiden til Wade Lightheart, og kanskje til og med har lyst til å melde deg på kursene han har, eller til og med kjenne ut produktene. Vi har i alle fall fått et supert tilbud fra Superstate, så nå i to uker har vi denne fantastiske rabattkoden.
Bio 20 på alle BioOptimizers produkter hos Supersteig i to uker. Da ønsker vi dere en fantastisk uke og happy biohacking!
Nå er det siste sjanse for å få opp til 60 prosent hos Scheidar. Frem til og med mandag får du hele 60 prosent rabatt på tusenvis av møbler og interiørvarer. Hos Scheidar får du også tre års rentefri delbetaling på alle varer. Null rente, null gebyr og null kroner i etablering. Scheidar. 60 år med gode tilbud.