Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift? Da er du sikkert lei av å høre meg snakke om hvor enkelt det er å sende faktura med fiken. Så vi gir oss her, fordi vi liker enkelt. Fiken. Superenkelt regnskap. Prøv gratis på fiken.no Vi drar til Østerrike og møter en ung type. En snodig ung type. Musikk
Hei og hjertelig velkommen til ny episode. Kjell Svinn Kjellner, Tom og Natalie Øyvås og Drinkfeed er på plass. Tom, nå har jeg rota det til. Nå var jeg nesten enig, men du har jo ikke det. Du har bare tatt med en vin som vi prøver å finne litt ut av her. Det er jo alltid gøy når vi ikke får servert alt på et fat.
Til dere som hører nå at det er litt sånn summing og ordning bak, vi sitter ute i en nydelig skyfri himmel, dekket av småfly. Det er det vi hører da, det er tydeligvis et eller annet sånn småflynes dag eller noe sånt over Oslo her, de kommer i lav høyde etterfølgt av de grønne Norwegian-maskinene, men vi skal snakke om vin. Vi skal det.
Vi er i Åstreisj, og der er det en kar på 28 som heter Alexander Egermann, som har klinka til å lage litt forskjellige vinner. Han lager jo Weissburgunder og Zweigelt og alle disse druene vi stort sett er vant til å ha. Ja, fra Østrykket. Men
Cabernet Sauvignon så jeg liksom ikke helt for meg skulle være det første, og da tenkte jeg dette her er moro, vi må se om det fungerer er det i det hele tatt mulig? Ja, altså, det finner vi ut om det skal vi finne ut sammen om et lite øyeblikk det sitter vi og sier, ok, Cabernet Sauvignon er helt nydelig, det kommer jo fra, altså vi får nydelige cabber fra hele verden alt fra Kalifornia og helt over til New Zealand, så lager du jo helt nydelig, men det er bare ikke det
Østerrike og Burgenland som den er fra, er mest kjent for da. Vi pleier jo gjerne å Det synes jeg du var mild. Vi pleier jo gjerne å fremheve disse druene som i gåsøyene som er lagt sånn tegn i lufta hører de hjemme der, eller de har det liksom varmerket derfra. Og så er det noen jøk som lager kabarnet som vi har nå. Og det der med at jeg sa jøk, det er litt ikke helt feil, fordi jeg klarer ikke å plassere han, den er helt
Det er en del sånne ting som, inne på hjemmesiden hans, så beskriver han jo filosofien sin, som handler om at det er mye morsommere å jobbe i ferien enn å drive og ha ferie. Han liker å sulle rundt i vinåkeren og velge druene sine, og han synes det er gøy med hester og alt som er morsomt. Og at man må leve mens man lever. Helt sånn der, hva heter det for noe, Melodi Grand Prix-tale han har lagt ut der da.
Ja, kanskje han er hårdt med grafikk. Men det står ingenting om noe hus eller vingårder eller kjeller eller noe som helst. Det står bare at han går rundt og plukker dyr og lager vin.
og selger litt rundt omkring i Europa. Alt dette her er litt uvanlig for meg. Men det kan hende jeg er konservativ. Å, du er så konservativ. Alt var bedre før. Men er du 28 år og driver og lager vin, så må du jo være en sånn der ...
For du kan ikke komme og ha med deg og gjort det der i alle år og så videre, for det har han ikke. Han kan ikke ta den der, jeg hører noe her gutten min, det kan han ikke ta.
Så han må heller si det, jeg bare elsker å jobbe hele tiden og gå rundt i åkeren og plukke og lukte og tenke og filosofere og så videre. Han kan ikke bruke erfaring her, selv om han sikkert kan det, han har masse erfaring. Ja, det kan godt hende. Jeg typer han er egentlig kjempeflink, men nå skal vi begynne med å helle opp i glassen, fordi the proof is in the pudding, eller i dette tilfellet i glass etterhvert. Ja, for jeg tenkte jo at da jeg så dette her, så tenkte jeg at dette her er så
Rart at han driver og Lager da Cab i Østerrike Ja hadde det vært I Niderøstereis Der er det ganske flatt og ganske varmt Men vi er i Burgenland Det er litt mer åskammer her Det blir som fjell og dade Her sliter de av og til med å få Rosévind til å Overleve liksom Alle dager så går du fra cab Ja
Det overrasker meg litt. Det er en ganske mørk købb. Ja, den er veldig mørk. La oss si det på den mørke enden av skålen. Vanvittig mye mørk frukt. Mørkebær, særlig bær. Jeg tenker sånn bjørnebær og sånne ting. Ja, veldig. Og alle disse...
Mørke, tunge bærene Ja, bjørnebær, skogsbær Nesten litt blomme Og så er det jo noe sånn Floralt bakt her Jeg pleier alltid å si blå fjol Oi, blå fjol Disse fjolene lukter veldig markant Og det er en sånn Viff av det oppi her
Da ble vi sittende begge to år. Det som var litt gøy her, at det er så modent. Det er så modent, og så tenkte jeg, det skal jo ikke gå. All geografi skriker jo imot dette her. Her må den jo virkelig ha fått en åker som er så lun og så varm. Og sydvendt og vestvendt. Ja, den skal ha alt...
For dette her synes jeg var på nese, i hvert fall. Skal du begynne, Tom? Du som er fremme av stormene og bare kaster deg ut i deg uten å blunke, så bare kjører du på. Tanniner. Det første som kommer inn i munnen er tanniner. De
vasker gjennom alt, og du legger sånn belegg rundt, du får sånn kjempesnerp på leppene, og det er nesten stikkende tanniner her. Det går over mot bitterhet, er du enig? Det er en slags fruktbitterhet, for det er frukt her, den er ikke...
Kokesjokolade, altså mørk kokesjokolade. Ja, og den er det også kaniner i, nemlig. Og det er den der...
Noen ville si at det var sur, men det er ikke sur. Det er syrinne, men det er ikke sur, det er tannin. Det forklarer jo fargen. For disse har ligget på skalter og virkelig trukket omtrent som en tepose. Her må man dra ut alt du kan. De skalene når de var ferdige var helt blanke, det er jeg sikker på. Her har du også paprika, kanskje noe tomat, litt i den typiske cab-verden. Ja, litt.
Etter en sånn grønnsakdipp baki deg. Men jeg tenker, hvordan har han klart å få den konsentrasjonen her nå? Nesen er jo, det er ikke noe mismatch mellom det det lukter og det det smaker, det er bare så mye av det. Veldig mye av det. Ja, og jeg synes at dette her var, jeg synes at dette var kult, ja.
Kult, ja. Dette var for oss annerledes. Kanskje noen der ute sitter og hører på, herregud, dette drikker jeg jo daglig, og det er litt så rart. Cab-folk, ja. Kjører sikkert cab-boy, ikke sant? Vi kjører sånn sab uten takk. Fortsatt.
Det er en spesiell folkegruppe Som kjører seg av butten tak Men vi må ikke gå inn på det Jeg har en kompis som er her Det er noen snodige folk Men Men
Dette her synes jeg var skikkelig kult. Og dette her er jo blodig biff-verden, selvfølgelig. Blodig biff, eller vilt. Det er så mye taniner og rart her, så her kan du egentlig gønne på med hva du vil. Absolutt. Stort hjortedyr. Fritt voksen i skogen. Kjør på. Skitt å spise. Ikke sånn...
innholds... Er de holdt oppsett? Nei, ikke noen sånn tamme greier. Ikke for å fjase det til, men denne vinen går til det mørke. De mørke tingene. Utover når det blir høst og vinter og sånn, så er dette gryte... Dette er høstvin. Ja, ja, ja. Dette er høstvin med stor H. Koster 2,50.
89-70 Ja Under 300 kroner Ja Og det er nye Benchmarken nå Det kommer til å si masse I alle episoder kommer det til å si Hvor billige ting er Som egentlig er dyrt Ja Som var dyrt for et år siden Det som er nynormalen Ja Etter alle pristigninger og sånt Og så tenker jeg at Ja
til den prisen, så får du veldig mye både lukt og smak. Og så får jeg nesten forlovet å si at ok, du den er 28 år og har lagd noe som passer folk som er at skiljeldre enn det. Altså han har ikke lagd noe for sin omgangskrets han fyren her. Nei, det er ikke noe sånn naturvin på Sant Laurent han har dratt i sabben her. Du trenger ikke ha på deg rute til flanelskjort og sixpence bakfram og sånn for å synes dette er godt. Alexander Egerman, Cabernet Sauvignon Reserve
289,70, synes det var Jeg synes han har vært flink Han har vært flink Aldri møtt gutten, men jeg synes han er flink Og takk for at han utfordret oss På akkurat den her Tom, takk for at du er her I like måte Og så høres vi igjen senere der ute Og følg oss Gjerne på alle kanaler du finner oss på Lykke til