#JP119: Regenerativ bioøkonomi med Ingrid Dynna fra NoMy

Ingrid Dynna, medgründer og CEO i NoMy, snakker om selskapets bruk av soppmycel for å transformere matavfall til alternative proteiner. Soppmycelet er en naturlig organisme som bryter ned avfall og kan brukes i fermenteringsprosesser for å lage ingredienser av høy kvalitet. NoMy fokuserer på å levere alternative proteiner til akvakulturindustrien og ser et stort potensiale for å skalere opp produksjonen. Selskapet samarbeider med matvareprodusenter for å få tilgang til reststrømmer og jobber med å utvikle en bærekraftig forretningsmodell.

00:00

Podkasten utforsker innovative tilnærminger til regenerativ økonomi og biologisk resirkulering for en bærekraftig fremtid.

07:41

Vi bruker soppmycelium for å transformere restråstoffer til høyverdige proteiner til mat- og fôrindustrien.

13:10

Diskusjonen fokuserer på bærekraftig produksjon av mat ved hjelp av bioreaktorer og optimal bruk av restråstoffer.

22:19

Nye ingredienser i bransjer med små marginer krever investeringer og samarbeid for å oppnå konkurransedyktige priser og skalerbarhet.

30:00

Taler om sin bakgrunn, erfaringer fra Google, og hvordan disse former hans arbeid innen teknologi, helse og klima.

Transkript

Mentioned in the episode

NoMy 

Et selskap som bruker soppmycel for å transformere matavfall til alternative proteiner

Soppmycel 

En naturlig organisme som bryter ned avfall og kan brukes i fermenteringsprosesser for å lage ingredienser av høy kvalitet

Aquakultur 

Industrien som NoMy fokuserer på å levere alternative proteiner til

Bioøkonomi 

Et viktig tema som NoMy og OECD er opptatt av

OECD 

En internasjonal organisasjon som spår at bioøkonomien kommer til å være verdens største økonomi innen 40 år

Cradle to Cradle 

En bok som omhandler bærekraftig design og produksjon

McDonoghue 

En av forfatterne av Cradle to Cradle

Google 

Et stort teknologiselskap som Ingrid Dynna jobbet for i 15 år

YouTube 

En videodelingsplattform som Ingrid Dynna jobbet med å lansere kommersielt i Norden

Hansø skolen 

En skole hvor Ingrid Dynna tok en European Business Master

Inverta Pro 

Et selskap som bruker larver for å omdanne matavfall

TRK Group 

En investor i NoMy

Firda 

En investor i NoMy

Farvatten 

En investor i NoMy

TDV 

En investor i NoMy

Bærekraftseventyr med Jørgensen & Pedersen 

Podcasten hvor intervjuet fant sted

Soppstuen 

Lokasjonen hvor NoMy har sin pilotfase

Adamstuen 

Området i Oslo hvor NoMy har sin pilotfase

Vau Green Metal 

Et selskap som bruker rester og stoff fra skogindustrien

Alexander 

En person som jobber i Inverta Pro

Cecilie 

En person som jobber i Vau Green Metal

Sveinung 

En av podcastens verter

Lars Jakob 

En av podcastens verter

David 

Ingrid Dynnas medgründer og en soppforsker

Line 

En del av et team i en humanitær stiftelse

Brita 

En del av et team i en humanitær stiftelse

NOH 

En organisasjon som jobber med bærekraft

Bionova 

En organisasjon som jobber med bioøkonomi

Soya 

En ingrediens som NoMy ser på som et alternativ til

Fiskemelk 

En ingrediens som NoMy ser på som et alternativ til

Participants

Guest

Ingrid Dynna

Host

Sveinung

Host

Lars Jakob

Lignende

Lastar