Uttast tilbud og spar! Start dagen med en god kopp kaffe. Nå får du 250 gram Evergood. Før 54,90. Nå kun 34,90. Du får også 40% rabatt og et stort utvalg ferdigheter fra fersk og ferdig. Altid tilbud på noe godt. Hilsen oss i spar!
Hei dere, velkommen til Biohacking Girls podcast. Vi leder showet, og jeg er Alette. Og jeg er Monika. Vi er gode venner og kollegaer, og vi legger sammen våre erfaringer og kunnskap for å inspirere deg til å bli din egen biohacker og optimalisere livet ditt.
Vi følger med på ny forskning og trender og stiller de spørsmålene vi mener er nødvendige. Ja, vi deler informasjon om biohacking, life coaching og fitness, og vi håper at du vil føle deg inspirert og klar til å ta et tak for å komme i den beste helsemessige form. Velkommen til Biohacking Girls podcast.
Dagens gjest har vi med oss på tråden fra Los Angeles, og det er jo ganske kult. Han er en ringrev i biohacking-miljøet. Han har drevet med intervalltrening lenge før vi ble født, og i 1979 begynte han med olympiske løft. På 80-tallet begynte han faktisk å studere MCT. Han er en old school biohacker, og på 90-tallet fordypte han seg i det vi i dag kaller for keto-dieten, og omtrent biohacking.
På samme tiden så gjorde han altså periodiske faste. Og litt senere på 90-tallet kjente han faktisk på konsekvensene av både fasting og keto. For han hadde vært veldig inn i dette og kjente hva det gjorde med han. Og han begynte å utvikle nye strategier som ligner på ancestral diet. Det å spise maten som våre forfedre spiste. Inn i de 20. århundre så begynte han å forstå at alt vi til nå har nevnt, keto og faste og så videre, ikke virket på lang sikt.
så han jobbet med ny forskning. Han har videre fordypet seg og spesialisert seg på alt innen fettreduksjon, tarmhelse, kroppskomposisjon og immunitet. Denne mannen heter Joel Green. Monika, nå må du faktisk fortelle litt, for du driver faktisk og studerer for å utdanne deg til det han kaller immuncentric kondisjon.
coach. Ja, og dette er jo veldig nytt. Jeg har bare holdt på i en måneds tid. Spennende, og det handler om alt fra tarmbakterier til hvordan du kan krympe fettceller og jobbe med kunder som da har gått opp i vekt etter en endt periode hvor man har vært på diet. Det er jo ofte det som skjer at man går opp igjen, nå kanskje litt til. For å forstå alt dette så må man lære seg hvordan immunmekanismene påvirker og kontrollerer kroppsfettet. Ja, dette er kjempeinteressant. Jeg gleder meg til å følge med på
Alt det du lærer, men jeg har i hvert fall akkurat lest boken hans, Immunity Code heter den. Og Joel Green, han er vel det vi kan kalle fremtiden av verdenshelse og ernæring. Og tenker på en helt ny måte når det gjelder omsorg og pleie av egen kropp. Målet hans er at vi skal lære oss å kontrollere immuniteten vår og senke aldringsprosessen ved å bruke nyere forskningsmetoder. Ja, la oss hoppe inn i samtalen med Joel Green.
Hvordan er du? Det er så fint å møte deg her på podcasten, men du må sette sted. Hvor er du? Hvordan er morgenen din? Hvordan ser det ut utenfor, så vi kan få en følelse av den kaliforniske vann?
Takk til dere to for å ha meg på. Jeg har vært nødt til å se på denne mye, og det er fint å være her. Jeg kommer til deg fra San Clemente, Dana Point, Kalifornien, og har hatt den mest utrolig morgenen. Jeg har gått ut, og det var en av de morgenene som var helt fantastisk.
Noe?
Jeg hadde noen eksogene ketoner i morgen, og jeg gjør en liten kaffe med det. Og så gjør jeg noen terastil, som er tilføyet til kaffen med en annen kaffeinmatriks. Så det gjør at kaffen spreder seg ut, og kaffen stiger lenger i blodet. Og det er veldig bra kognitivt. Så hvornår vil du spise? Rundtiden? Nei, normalt er det en fjell. Så jeg gjør alltid immunitetskoden diet.
Normalt på fredagene skulle jeg ha en stor god kjøkken. Men jeg har faktisk fått noe matpåsning den siste weekenden. Og mitt kropp har ganske lagt det i gang. Men jeg lytter bare til hva mitt kropp vil nå. For kroppen din vet hva det trenger etter at du har vært syk. Og jeg kommer kanskje ikke til å spise, hvis mitt kropp sier at det vil spise. Så etter at du har vært syk, vil kroppen din ikke spise for en del. Så jeg vil gå så langt som kroppen min vil. Og så lytte til det.
Du vet, i dags oppgave er fettbølge. Vi vil gjerne vite alt om fettbølge. En hot-opgave. Vi har deltatt i introduksjonen at jeg faktisk studerer med deg nå, Joel, så jeg er så overrasket. Men hvordan endte du på å være så interessert i dette oppgavet? Vel, så...
Jeg var en track-and-field-athlet, og når du rører track-and-field i liten sese, blir du veldig, veldig lenge. Jeg mener, virkelig lenge, særlig om du er sprinter. Jeg hadde perioder hvor min kjøttfatt dypte under 3%. Du har bare ikke noe fatt. Når du er ung i din høyre, tror du at det er normalt.
Du tenker, jeg vil bare være slik hele tiden. Da jeg kom inn i 20-tallet, og jeg var på samme tid i 20-tallet, var jeg virkelig inn i å jobbe ut og lese bodybuilding-magasiner og se bodybuildere som var utrolig lene. Det var en interesse jeg hadde i å være lene. Men det som skjedde til meg som stikk en fork i gjenstillingen for meg var i første 90-tallet,
Hvorfor?
27, 28, 29. Og jeg var ca. 225 cm i tidspunktet. Jeg var ganske vel musklet, men jeg var også mixet inn track sprints med gym-søknader. Jeg var ganske lenge, men jeg gikk på det. Jeg gikk ganske lenge, ikke ganske, men ganske lenge som jeg gjorde da jeg var i track and field. Jeg gikk veldig, veldig lenge. Og
Jeg kjente ikke så mye på det på den tiden, og jeg stod bare med det. Men i resultatet av å gjøre det, fulgte jeg et artikkel jeg hadde lurt av en mann som heter Jeff Everson. Har du aldri hørt om ham? Nei. Har du aldri hørt om Corey Everson? Nei. En liten fitnesshistorie. Corey var Miss Olympia for noen år, og hans søn, Jeff, var en skriver for muskler og fitness, og han introdukte metriker til verden.
Han fortalte det ved å si at han spiser én kjøkken i dagen på natt, og at han spiser Metrex hvis han er hungrig. Jeg begynte å vite hva han gjorde. Det var det samme som OMAD og intermittent fastning. Det fungerte veldig bra for meg. Det fungerte i omkring fem år. Da begynte jeg å se veldig masse forandringer. Jeg kunne ikke spise mer. Hjertet min rebellerte. Jeg kunne ikke ha det mer. Jeg kunne ikke ha en liten bit av det.
Jeg begynte også å kjøpe kjøp, å ta fatene tilbake og å spise mer. Det begynte min interesse i det. Jeg er ganske bekymret over disse metrikene. Hva er det i dem? Ingenting spesielt på dagens standard. Men for den dagen var det unikt at du fikk en konsentrert dos av kalorier, rundt 250 kcal.
Og så var blenden av protein en kombinasjon av casein og mjølproteinsisolater og sånne ting. Så du hadde en blend av protein som hadde en veldig mild glysemisk respons og en veldig forståelig utslipp av nitrogen. Og så når du kombinerer det med lå kalorier, det
Det er mye lettere å komme inn i ketosis på den måten. De fleste bruker 85-125 kalorier om dagen. Når du tar noe med 250 kalorier, er du på grunnen.
Ja, så jeg lærte mye.
Takk for at du så på.
If you've been in the woods going hungry, and then you come back to civilization, and there's this buffet with steak and everything, it's going to taste better than it's ever tasted before. And that is a survival characteristic to get you to eat as much as possible, so you can put your fat stores back on and survive.
Og så, hva jeg også fant, var at hvis du har for mye av noe for lenge, så regler kjøkkenet din kjøkken fra en viss opplevelse, og så blir det nødvendigvis en negativ. Og jeg tror at alle har opplevd dette, hvor hvis du har for mye av noe for lenge, så er det bare vanskelig, uansett hvor bra det var å begynne med.
Ja.
I
My brain will not have it. So the daisy cutter, just explain to the listeners, we have read the book, but what is the daisy cutter? So the daisy cutter is a way of getting into ketosis without fat. It's like a carbohydrate-centric keto meal. And it's very shocking to see this happen. It has its origins back
i midt-80-tallet bodybuilding, hvor du hadde dietitere som Chris Aceto som absolutt ble skredd for Mr. Olympia. Og det er egentlig dette. Det er at du tar bulket, eller roughet, opp veldig, veldig høyt. Du tar fatt til zero, og du tar protein veldig høyt. Ok?
Så du har mye gulv, en stor smelte, veldig låt glysemisk forhold, som bare registreres, men i termen av energiforholdet, som kommer tilbake fra det, er det nominal. Veldig låt energi. Så du kombinerer veldig låte, lille proteiner, som egg white, med ekstremt dense...
vegetable matter like green beans or cauliflower, things like that. The brain gets all this mass in the gut and it's thinking, well this is fantastic but you give it a few minutes and there's no energy yield from it. It takes forever to get any energy out of that. The stomach thinks it's getting energy but it doesn't really get much energy so the body goes into overdrive and it starts releasing fatty acids and burning them like crazy. That's basically the daisy cutter. At the same time, what's going on is you're completely recalibrating the gut biome.
through all that fermenting fiber. Wonderful, and nice to know that there's some kind of coding to do, because let's talk a little bit about the fat loss paradox, and so many people that's on different diets and ending up
Det er det største problemet i fitness-verdenen, og det er helt unnåst. Og det er i alle fall at som industri, fattlossindustrien har aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri
accounted for what happens when fat cells lose fat. Never! Like, if you actually, on a biochemical level, go and create a checklist of what happens when fat cells lose fat, you quickly come up with a very big problem. That problem essentially boils down to
Ok.
Hver gang kroppen er opptatt av at det ikke er noe mat, er det hva kroppen gjør, så er sannheten for at du kan overleve ikke veldig bra, fordi du vil bruke alt ditt fattigstøy, du kan ikke få noe mat, du er død. Men den neste siden av starv, lærer kroppen i en måte. Så den neste siden av starv er ikke så lett. Du ser ikke så mye av dette når du er ung, men når du blir eldre, er det veldig vanlig å høre folk si,
Teksting av Nicolai Winther
As you know, we do keto and sometimes carnivore, but we are not strictly on one diet. We change it a bit. Sometimes we eat two, three, four meals a day, sometimes over. We try not to go into the pattern where we do the same thing all the time, and it seems like that's a good idea. But how would you give any advices? Because it's hard to, everybody wants to.
Ja, det er en god spørsmål.
Ja, det er en veldig god spørsmål. Det viser at dere er på noe her. Det som det gjelder er at variasjon og variet er kompanjoner av menneskeskjønnen siden begynnelsen, pga. nødvendighet. Vi hadde ikke kjøkkenet 10.000 år siden. Man skulle gjerne spise det som var tilgjengelig.
Availability drove necessity. So what you find if you really inventory what people actually do when they're in a hunter-gatherer situation is it doesn't fit a pattern. It's tremendously varied. It fits no discernible pattern other than the only pattern it fits is that the preference is towards game if you could get it, but it's very hard to get. And so in these intermittent periods between game, there are
Teksting av Nicolai Winther
Du ser dem med en autoimmuniske problem eller allergi. Det er fordi alle smaker har noe om dem som er negativt. Det er ikke noe å si hvilken smak det er. Det kan være grønne bener, det kan være mat, det er ikke noe å si. Men det som skjer er at med intermittert utslipp til en givet smak, de nødvendige kvaliteterne av andre smaker forbedrer de negativt smakene. Men når du over-utslipper en enkelt smak, for eksempel kjøkken, så er det vanlig at du får en kjøkkenallergi.
eller øl, hvis du alltid spiser øl, kan du få en ølallergi som du aldri har hatt før. Eller du kan ta noen som ikke har en peanutallergi, og du spiser dem for mye peanuts for ofte, og de får en peanutallergi. Og det er fordi den negativ aspekten av den ene maten begynner å samle og samle, og i slutten kjøper det seg. Så varieting og variabilitet er faktisk veldig, veldig viktige aspekter av diet. Det er en av grunnene til hvor. Ja, så den sesonelle spisen er ganske...
smart å gjøre da. Ja, og det gjør noe skjedd hvis du tenker på det. Hvis du studerer ikke bare diurnal variasjon, men ulike variasjoner, månedlige og sesionale, så er det faktisk ganske mye flukk sesionalt. Du gjør mer av certain hormoner i vinteren, du vil sleepe mer i vinteren, og det er et veldig godt argument for sesional variasjon, og du ser det med hundregrønner som migrerer, og dier som migrerer, og deres diet changer. Men
Men det er jo også en del av det andre, som er fatt. Her i Norge har vi en stor trend med kolde eksposisjon. Kan dette hjelpe oss? Ja, det er det. Jeg vil ta litt kjøtt med det. Det gode med kolde eksposisjon er at det har mange benyttelser. Det hjelper å sensitere insulin, så insulin fungerer bedre. Det hjelper med energiproduksjon, fordi for å varme kroppen opp, begynner du å ta inn mer oksygen. Du er sånn ...
You start breathing, and that's so you can combust more energy within your cells, and so you get more fat uncoupling. So that's all good. The cautions with it is that cold exposure affects the gut, and so what you'll find is that you can actually shift populations of bacteria in the gut through repeated cold exposure, one of those being Acromantia muciniphila. And so it's important to understand
å forstå at det skjer, og forstå hvordan man kan kjempebalanse det. Det er det jeg vil gi. Så det betyr at for mye kolde utsikt vil løpe nivåene av akromantia? Ja, det kan skje. Akromantia er en antikaloribakterie. Det vil forstå surfaceområdet av gutten. Det du finner etter kvalifikasjonen,
Cold exposure is the surface area the gut expands, and that's to get you to take in more calories. So it's very common after cold exposure to feel hungry, and you just want to eat more. Okay, well, that's survival. You need to make more energy because you've stressed the body's systems. And the same thing never works the same at all points in time. So there's research on cold exposure, and you sort of see one set of things happen in the early going, like a few weeks worth, but then in the long term, like
mer enn det, begynner du å se andre ting skje. Så alt det å si, det er ekstremt brukt og verdig, og jeg liker å mixe inn variet med det, som utfordringer med det, som jeg har koldt utsikt, eller jeg gjør det for et period, og da vil jeg ikke gjøre det for litt, og mixe det inn med koldt utsikt, og så igjen bare variet og variabilitet er ting som bør være en del av ekvasjonen. Ja, så den kolde utsikten, som hver dag, hele vinteren, er bare...
All year from this hour to. It's just stupid. Yeah, because we're always like, this is good, but then, oh, even more must be better. But that's not true. Yeah, if I could impress one thing upon any audience, it's that the same thing never works the same at all points in time. Like, we know this is true. Like, if...
Så, la oss si at du har vært i en periode, du har forlatt noe sted, du har en
som har gjort noen forandringer på dine fettceller, og du vil holde det sånn. Er det noen vekker for å ... Du nevnte berberin, det er mange supplementer, fisetin, eller kunne du bare ta oss gjennom en protokoll som du rekommenderer? Ja, første ting er at du må kontere det som kalles energi-gap. Så energi-gap er et fenomen som det er ganske mye forskningslitteratur om, og det er i stedet for post-fattloss, for hver kilogram fatt du lurer, er dine kaloriske behov av 15 kalorier. Så i andre ord,
Ja.
the immune-centric fat loss course, but to make it real simple here, the first is more protein. That definitely helps. The next is the way you're sequencing meals throughout the day matters a ton. So it's very important to have some breakfasts that are gigantic, gigantic in that post-fat loss period, because what that's going to do, science papers have shown that
at postfattloss, den nødvendige giant-søndagen der det er en massiv antall protein, massiv antall karbohydrater, adekvate antall fatt, hva det gjør, er at du spiller ned drivet til å spille, de hormonale overskyttelsene, og du begynner å normalisere leptin og ghrelin litt. Det er veldig viktig. Den neste gang
Hormonet er ateponektin. Det har aldri blitt snakket om. Ateponektin er en fatthormon som er sekret, og har en stor effekt på insulin-sensitivitet og muskelrenewal. Ateponektin er en stor del med muskler. Du må stimulere ateponektin i postfatloss-fasen.
Så det er noen av de fysikke tingene. Gutten, etter fattloss, er veldig ofte dysbiotisk, fordi det er veldig vanlig å finne at under fattloss-fasen er det to ting som driver ekvasjonen. Det ene er at det er veldig vanlig å finne at en lå-karb-diet er det som fjeller det. Det du finner at det skjer er substratet, eller fysikken, som fører kvaliteten.
Det er ikke der, fordi man ikke tar inn frukter og fibrer som føder bifidobakterier og akromansier. Så hva som skjer er at man faktisk lurer på populasjoner av dem under fattlossfasen. De er de bakteriene man må være lenge. Så man må replete de bakteriene etter fattloss. Det neste er en kategori av ting som relaterer til eksoskeleten, den ekstracellulare matriksen som holder fattet i sted, og immunsystemet. Det er alle disse forandringene i ekstracellulare matriksen etter fattloss. Hvis du ser på en fattceller,
and just look at one under a microscope, what you'll see is that the nucleus is up to the side, and so what's happening is you're shrinking the cell, you're deforming the cell, so you're pushing the nucleus around, and you're pushing the contents of the cell around. That's an injury. And so the response of that is that the cell has to create stress proteins to fix all this stuff that gets out of place, and it has to
reconnect, literally physically reconnect the fat cell to the extracellular matrix, so it's got to pull the cell back into place. Well, generally speaking, that's an inflammatory response. And so what you see post-fat loss, you see two things going on. One, you see an improvement in inflammatory markers, kind of generally speaking, but in the microcellular environment, what you see is the presence of things that promote an extended inflammatory response. And so you have to
counter that, and that's where things like cold and mechanical massage come in play, and you know, it's just really about creating a checklist of what happens when fat cells lose fat, and then countering everything that goes wrong. That's really what it is. So all the supplements that you're talking about, let's say fisetin, you've been talking about this for years, could you explain how this would work? And the other one, forskolen? Forskolen? Forskolen? For fat
For postfatloss, det er berberin som er i bildet. Det er en stresshormon som kalles FGF21. Det betyr fibroblast growth factor 21. Det var ganske en starvhormon, fordi vi så det når folk løste fatt. Vi tenkte at dette må være en fattlosshormon. Men de gjorde mer forskning og fant en gøy ting. Man ser det når folk kjøper. Man ser det samme hormon.
Det som jeg endelig kom til å forstå, er at feisting er stressfullt i kroppen, og så er fastning. De er både stressfulle. Og FGF21 er en slags kompensatorhormon. Så det du ser med fattloss, er at FGF21 er involvert i ulike faser i spillet. Og i postfattlossperioden, vil vi ideelt prøve å stimulere det litt. Så, Joe, fortell oss om fattfatt.
Paradox.
Det er 100% sant. Som en industri, som dietindustrien, har de aldri faktisk hatt noe med hva som skjer når fattceller løser fatt. De har aldri hatt noe med det. Og langt fort, når fattceller løser fatt, konvergerer flere mekanismer til å forbedre fatt.
i fattcellen. Det er en utviklingskvalitet. Det gjør noe å tenke på det i forhold til utvikling. Men det er ikke bare den høyeste forståelsen av at fattceller vil forbedre fatt, men det du ser mye etter fattloss er kronisk kveldscykling.
Så du ser folk komme inn i å kjøpe kjøp over og over og over. Og det er fordi fysiologisk respons når du forhinder en fattcell er at du skaper en forhold til cellen. Immunsystemet må kjøpe inn og forhindre det. Og flere systemer arbeider sammen for å gjøre det vanskeligere og vanskeligere å forhindre cellen for at fattcellen forlater fatt. Så det er det lange og det korte av det.
Så dette er det du lærer? Så det er tøyler og veier til å lære hvordan man gjør dette? Ja, jeg har bygget et program for å kjønne det. Det heter Immuncentric Fat Loss. Hvis du leser forskningspapere, så er det en ny fenomen som blir diskutert, som kalles den veit-redukserte staten.
Det er
Teksting av Nicolai Winther
is that during this particular period, the weight reduced state, we introduce a combination of things to your body fat. We want to introduce mechanical massage, we want to introduce at the same time cold, things like berberine, and what we're doing with that particular set of protocols is we are looking to counter the immune response that the body has to
Fattceller dropper fatt. Så vi ser faktisk til å drive anti-inflammatoriske makrofasjer inn i kroppssatt, og vi ser til å basert lage den ekstracellulare matriksen som holder fattet i sted. Og det er alle slags studier på dette. Du kan lese om endermologi og hvordan det gjør disse tingene, men
Det er i det periodet av 4-12 måneder at det er steg som du må ta for å gi deg en bedre sannhet av at du ikke regjerer ditt kjøtt. Og det er det det gjelder. Interessant. Hvorfor ikke du forteller oss hva mikrofager er og hvordan de fungerer? Ja, så en mikrofage er en immuncell, som du er uansett fra i går. Ja.
fra kurset jeg gjorde i går med Joel. De er frontlinjers for immunitet. De er som navseals. De går først, og de er autorisert til å forsøke og utfordre, og de er autorisert til å rapportere tilbake.
Hva de finner. Og fordi de er autorisert til å rapportere tilbake hva de finner, hvis de finner noe brukt, som en funksjon, kan de kalle eller rekruttere mye annen immunfaktor inn i ekvasjonen. Og så er de involvert i ting som pågående av inflammation, resolusjonen av inflammation, og hvordan
Det er et veldig stort problem.
Hva om hormonerne, ghrelin og leptin? Hvordan spiller de med her? Jeg har faktisk hørt i dag for første gang at kvinner har større ghrelin-produksjon enn menn. Er det sant? Det er generaliteter om både sexer, men det er også spesifikk som er unik for kvinner og unik for kvinners sykdom.
At certain times of the month you have more ghrelin expression than you do others, and definitely during different periods you do. It definitely can be true under a lot of circumstances. The main thing to say about ghrelin and leptin is ghrelin is the hormone that is sort of quick and immediate. It's after a meal, and it's telling you, okay, we're good. We don't need any more food. And then leptin...
Leptin er en langtidshormon. Leptin kontrollerer all kjøp over langtid. Tilgjengelighetene til hver av disse skjer på ulike tider i tid. Det vi kan si er at det er skjevninger i de to hormonene. De skjevningene er utviklet for å få deg til å spise mer. Det er viktig å forstå hva som skjer når fattceller løper. Det er viktig å forstå for ghrelin og leptin både under og etter fatlossprosessen.
Og så under fatlossprosessen er det veldig viktig å ha noe jeg kaller checkpoints. Vi ser til å skabe overskytt i en positiv direksjon. Vi ser til å skabe massive overskytt av frelen og leptin, slik at de ikke overskytter og gjør at du spiser mer. Ja, exakt. Men om du er obes eller veldig fett, har du...
en større produksjon av disse hormonerne, eller blir det større når du blir mindre liten? Det er en interessant spørsmål. Det vi tenker at vi ser er at det er veldig sammenlignet med insulinresistens, hvor insulinresistens, du gjør mer insulin, men det fungerer ikke. Så du finner det samme, du gjør mer leptin, men det fungerer ikke. Leptin bør stoppe å spise over tid. Så det du vil se er at med obeske mennesker som har leptinresistens, leptin bare ikke fungerer, så de spiser mer over tid. Og så ser du også det på postmiddag, som
Så hvis en person har vært gjennom keto eller hva det er, karnivor,
and the plateaus there, if you plateau, what would you suggest to do? I mean, you have this fat loss program people could sign up online, but what would be the process? Because it seems like everybody is reaching a level that nothing happens anymore. Well, the first thing you have to understand is that that's normal. The most important thing to understand is that
Teksting av Nicolai Winther
Teksting av Nicolai Winther
Teksting av Nicolai Winther
crazy. Okay? And then what you're going to see is somewhere around month eight, nothing works. Like it just nothing moves the needle. And very often that will last three, four months. But then what you'll see is all of a sudden then typically within about two weeks this breakthrough happens and bam! Like all this weight comes off like within just a few weeks. Okay? That's normal. And so you have to kind of prepare yourself for that. The other piece of it is during that time when nothing's working, we throw everything at the problem. Okay?
everything at the problem. And very often nothing works, and then all of a sudden something works, and it just works amazingly well that last few weeks. So that's what you have to expect, is that's normal. So you don't really know what's going to work, so you try everything. Is that kind of it? Well, I
I have an expectation now like I kinda I've seen it enough times where I kinda know what's gonna work what's not gonna work that being said everybody's different I had a coaching client who was 68 and he started at 230 pounds and then over about a year we got him down to
about 190 pounds and he stayed stuck there for like four months and so during that time we were trying shifts in diet variations in diet and then finally kind of at the end of that I created a shift in his diet where we were only working on the fat loss part three days of the week the rest was maintenance but it was a really rough three days and then we combined that with some other things and all of a sudden he just took off 20 pounds like that
at 68. That's kind of a typical example of how things go. So I would say we don't have the body completely figured out. No one does. And there's never a 100% solution. So yeah, you always have to try different things. But what's most important is where are you in...
Teksting av Nicolai Winther
You'll regain all the weight within five years. So really nice to know about the berberine. That's interesting. And also another takeaway that we have, let's make breakfast great again. It's a huge thing because this intermittent fasting has been going on for so long now and people are not
Det er ikke noe man spiser i morgen. Kan du fortelle litt om din egen rutin, din workout-rutin og din spising-plan? Ja, så workout-vis, hva jeg har funnet som virkelig fungerer for meg, er to ting. Det er veldig viktig å gjøre noe hver dag. Det er det mest viktige. Men alt jeg har gjort, må fungere under virkelige tilfeller. Det må fungere. Så det er alle slags råd om hva man skal gjøre. Ja.
Det er ganske lett for meg å gi ham dårlige anledninger. Jeg er bekymret, jeg er en liten. Det er bra. Min opplevelse var at før jeg gjorde det jeg gjør nå, var jeg i arbeidslivet i dekader.
også inn i fitness. Og jo langt jeg gikk i karrieren, så fant jeg at de fleste av rådene ikke var tilgjengelige, fordi de ble givet til meg av folk som ikke jobbet fulltidig. Så det må jobbe i virkeligheten. Og det jeg har funnet som jobber i virkeligheten, er bare veldig korte, intervallmøte i dagen, med ingen varme opp. Ingenting. Bare å arbeide på en komputer, komme opp, og da gjøre noe for 15-60 sekunder. Og da...
å sprøyte det gjennom dagen. Det er mer effektivt for meg enn noe annet fordi jeg ikke har lange brekk. Særlig når du er i døgn, hva du finner er at hvis du tar en uke ut, er det som om du har døgnet 100 år i en uke. Så du må holde deg i fin tunn. Det er som en Formula 1-bil. Du må holde deg i fin tunn. Og målet du holder deg i fin tunn er lille innhold hver dag. Så for meg er sprinting det som
Det fungerer best for meg, fordi når du blir eldre, dropper energiet deg litt, og sprinting forstår det. Instant. Du går ned og gjør tre-fire sprinter, og du føler deg fantastisk. Det er en viktig del for meg. -Jeg må spørre. Står du opp fra deskene og sprinter?
Det tar noen 90 dager, 90 fullt dager, for å komme til stedet hvor man kan gå rundt 60% for de fleste mennesker. Det tar tre måneder bare for å komme til 60%.
Hvis du går til min Instagram, og i min bio er det en ting som heter Young Body Challenge. Jeg har en program der du kan over 90 dager jobbe opp til sprinting. Veldig. Hva om deadlifts? Er du fortsatt på de? Jeg har backet av litt, fordi jeg har en skulderinjøring som nager meg, og deadlifts aggreverer det litt. Men vanligvis er de en del av sprinting.
part of the recipe, yeah, sprints and deadlifts. And then usually like the main workout I have is on a Saturday where I'll go to the gym and, you know, do like your classical, you know, beach muscle kind of workout, you know. And you look so strong, I mean, so fit, and you work out little, and you don't spend a lot of time on meal prepping, and this is your philosophy too. Our lifestyle is supposed to be good for us, not to
- Ja, mange mennesker syns at det er skumt eller falsk eller noe sånt om hva de gjør. Og sannheten er at det er det virkelige virkelige forholdet. For det jeg har funnet er at denne hele fokuset på utslipp og hvordan man ser ut, det er den viktigste ting. Sannheten om det er at du har en industri hvor det er alt folk gjør. Så de kommer til å se greit ut. De kommer til å se ut fantastisk. Fordi det er alt de gjør. Men over tid, det som er viktig er
at du ikke bruker kroppen opp. Jeg har kjent folk som så utrolig bra for 10-15 år, og de ser utrolig bra nå fordi de har brukt kroppen opp. Så over tid har jeg funnet at mindre er bedre. Litt er mer over tid. Hvis du tenker på dette, i dag, hvis du tar kjærlighet for deg selv, er det en veldig god mulighet at du har 50 år etter 50. Jeg mener,
Det? Kul.
en måte å gjøre det til å gjøre det som ikke krever tid. For meg kom det ut av å finne måter å bli helsefri med å spise på gangen, uten at man skal ha et oppdrag, og ikke ha tid til å gå til gymnasiet. Det er den virkelige løsningen. Den virkelige løsningen, den kjæreste, er denne fantasien om at det tar 20 minutter her for dette, og 30 minutter for det, og så skal du gå og utdage for 40 minutter, og så skal du komme tilbake i morgenen og gjøre...
Så vi skal runde dette opp med denne online-kursen, denne fatløse-kursen som du har. For det er sikkert mange som vil klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å klare å kl
Teksting av Nicolai Winther
I tasted so many of these meals, like the breakfast. I never had so much breakfast in my life with so many bananas and honey. I know, you're telling me every day what you have for breakfast. I love it. So it's been really amazing. I'm sure many people would like to sign up for that program, and it's not very expensive. But we'll make show notes and write down your address on Instagram, realjoelgreen.
Dette var veldig interessant, Alessa. Ja, det var veldig interessant. Vi kan snakke lenger. Hvis dere vil gjøre det igjen, la oss gjøre det. Hvis dere vil gjøre en biohacking-event i Norge, så vil jeg gerne komme ut der og være en komplett geek. Det blir funnet. Ja, vi har deg på for 2023.
Ja, det er fantastisk. Ha det bra i LA. Ha en god dag. Vi sender deg noen fotoer fra fallet her, så du kan se kontrastene. Jeg vil se det. Takk for at du hadde meg. Dere er greie sammen. Jeg ser ingenting enn lykke til for deg. Takk så mye. Vær så god.
Nå er vi ferdig med intervjuet vårt med Joel Green. Er det han du er på tråden med hver uke? Så er jeg litt med å sølle, og ikke gjerne han. Han er fitt og sterk og smart og forklarer tingene veldig godt, synes jeg. Samtidig ser jeg jo faktisk at jeg må repetere og forstå alt dette innholdet.
inni cellene, hvor han har et fint bilde på at når du oppnår fettlåset, så kan du sammenligne med et hus som blir flyttet eller faller ned på siden. Hvis du trekker dette huset som har falt ned i en storm med bare en tøv i ett hjørne,
så vil du ikke klare å løfte det uten å måtte reparere tak og vegger og sånn inn i det huset. På samme måte jobber fettcellene når de får en skade, sånn at når du skal rette opp det huset igjen, så må du gjøre reparasjoner andre steder enn akkurat i det hjørnet der fettet er for sånt fra fettcellene dine.
Veldig kult, og jeg synes han snakker veldig forståelig, for jeg var litt skeptisk etter å ha lest boken, for jeg synes den var vanskelig å forstå, men fy søren for en kar og så flink til å forklare, og dette her som vi må bare skjønne er det der med å gå på diet etter diet. Det funker ikke, det er jo det vi snakker om hele tiden. Vi
må endre livsstilen vår, og det er han så tydelig og klar på, og det liker jeg veldig godt. Ja, så han er jo pro-keto på mange plan, men sånn i tre måneders faser, i seks måneders faser, til et spesielt formål, at man endrer sånn som vi to hele tiden endrer på antall måltider, så det var egentlig litt godt å sjekke inn mens så pro-type som han. Ja, helt klart. Det var en aha- opplevelse akkurat det der med
at det er ingenting som fungerer over tid. Vi må hele tiden endre oss, og vi er jo alltid i endring, så det sier seg jo selv. Men det online-kurset, det er superinteressant, og det jeg synes var absolutt gøyest her nå, vi har jo bare så vidt luft til stemmen at han vil komme til
Biohacking Weekend 2023. Håper dere der hjemme likte podcasten, og kanskje du må høre den igjen. Det må i alle fall vi. Ja, det må vi. Så inntil vi høres igjen, så happy biohacking!
Vi minner om at dere må snakke med egen lege eller kostholdsveileder om dieter og andre spørsmål relatert til medisiner og supplementer. Informasjon med dele kan ikke bli brukt til å diagnostisere, behandle, forbygge eller kurere noen sykdommer eller tilstander. Utgass tilbud og spar! Start dagen med en god kopp kaffe. Nå får du 250 gram Evergood. Før 54,90. Nå kun 34,90. Du får også 40% rabatt på et stort utvalg ferdigheter fra fersk og ferdig. Altid tilbud på noe godt.
Hilsen oss i spar.