FIKEN Superenkelt regnskap
Se nå på TV2 Play
I dag så reiser vi liks godt til Barololand! Følg med! Hei og velkommen til Kjell's Vindkjeller. I dag så tenkte jeg at vi skulle ta en liten tur til Barolo.
Det er ikke så ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske
Så det er et lite område med fryktelig mye vingårer der alle lager i og for seg det samme, nemlig Nebbiolo. Og det er drue, som betyr egentlig toke på italiensk. Barolo betyr fangnesvin, og i dag har jeg funnet en liten produsent, for her er det produsenter i alle hjørner. Og vi er i nærheten av landsbyen Serralonga.
Det er ikke noen byer her i og for seg, det er bare på hver en topp en liten landsby, og den heter et eller annet. Og her er det Serra Lunga her, og Serra Lamorra og litt så forskjellige. Og der ligger da La Bricoliva, som jeg nå tenkte jeg skulle åpne. Og det som jeg synes er så fint med Barolo, er at det er utmerket til gave.
For det er litt fin vin. Den er kostet 616, 17, 18, 20 kroner. Så den er jo litt dyrere enn det vanlige folk bruker på en vanlig vin. Men jeg tenkte at her
Jeg synes ikke smaken er sånn, for jeg har ikke smakt den før. Her tenkte jeg at det kan være kult med en liten julegave-tips nå i førerhjulssida til den personen som er ekstra glad i vin. For eksempel meg. Så... Vi har da Barolo Bricolina og...
Man skulle liksom tro at man hører om disse åskammene. Altså det er Barolo-området ligger på sånn 350 meter overhavet, så det er liksom ikke kjempestort. Og familien her har drevet gården siden 1922, så det begynner å bli en stund. De hadde en...
En vinmaker som da har lagd en bine. Den ble lagd i 2017. Men da døde han i en tragisk arbeidslykke. Han lagde vinen, og så måtte resten av familien stille opp og fullføre produktet. Da han jobbet i vingården, gikk han bort, og så måtte de andre overta. Da er det spennende. Har de greie? Vi må være...
Vi må være kritiske og se om vi har fått det til. Her er det. Dette er typisk litt sånn der... Jeg vet ikke om det er organisk. Det står kanskje på flasken. Men det er det ikke sånn. Organisk, biodynamisk og sånn. Men de er veldig opptatt av at ting skal være beherekraftige og naturlige og slike ting. Det er de veldig, veldig...
opptatt denne her, har da først kjærlighetstand, og så har den ligget da i 25 dager med skal, slik at den blir rødvin, og så har den ligget 26 måneder på 25 hektoliters tønner, ganske store, og så har den ligget da 5 måneder på sement, og etter det, 14 måneder på flaske før den kom til salg. Så her har de, det er ikke slupp det de holder på med, de har gjennomtent
Hva de har lyst til å lage Og her dufter det jo deilig Litt moden, det er litt ung altså Men 2017 var et veldig bra Barolo Så er du glad i Barolo så er 2017 greia Åh Åh Fin Deilig Moden frukt Mørkebær Moreller Skismen, også ganske fin syrlighet fortsatt
Denne her er veldig ung. Denne her vil jeg ikke prøve å... Hvis du skal inn bort til julegave, så heng på en liten stor rundt. Kan drikkes fra 5 til 25 år. Det er et ganske langt spenn. Det er en grunn til at jeg sier det på den måten. Jeg har fått at folk, vanlig nordmenn, er ikke så veldig vant til å drikke moden min. Så er det en som bare er glad i kulebarolår, så kan du ligge i 3-4-5 år, for da får den moden av seg litt. Er det en som er glad i skikkelig modne barolår, så kan du ligge i 25 år.
Deilig duft med litt kruter og veldig frisk, syrlig pettusmak. Litt tørr og litt bit som du kjenner i tennene. Litt som sitter fast i leppa, og det er bra. Det vil du ha. Får du noe her til litt kjøtteretter, litt tyngre kjøtteretter og biffer og litt sånn forskjellig. Da sitter den som et skudd altså. Da vil jeg druppe den nå.
Den er frisk, men i denne her et par år så blir den bare enda bedre. Så årets julegavetips, det er jo ikke så ofte jeg skal lage julegavetips fremover. 611,20, litt snodig rundsum er det ikke. Denne er ikke inne på den eneste porten, den må bestilles. Men det er ikke så vanskelig.
og er en nydelig julegave eller da rett og slett noe du kan kose deg med når du føler at du har fortjent det og det håper jeg du gjør ganske ofte jeg tar litt mer sluk til det før jeg avslutter deilig frisk åh den kom så nær
Den kan drikkes nå altså Men jeg vil kanskje gi den litt tid Grasso Tiziano Bricolina Barolo 2017 heter dyret 611,20 denne snodige summen 100% Nebbiolo fra en bitteliten familiedrevet går Rett ved siden av landsbyen Serralonga På baksiden av Faletto For dere som er kjent Rett ved siden av Ornato Så har du fått alt jeg vet om det Med det
Takk for oppmerksomheten denne gangen. Ønsker dere en riktig så fin dag. Takk for at dere abonnerer. Jeg lurer på om jeg skal lage flere julegavetips frem til jul. Jeg tror det kanskje vi skal klinke til å lage en liten julekalender. Vi får se. Jeg heter Kjell Gaglund-Henriks. Abonner gjerne på alle podcaster som jeg har. Trykk på abonnettkappen så får du melding når jeg lager noe nytt. Og da skal jeg prøve å bli flinkere til å gjøre masse av fremover.
Så takk for meg, og ønsker deg en riktig fantastisk dag videre. Ha det bra, og riktig god jul når den tiden kommer. Det var litt tidlig, skjønte jeg. Det var litt tidlig. Trekker du tilbake?