3/27/2025

Generasjon 13 tar over - Eléonore Latour arver Maison Louis Latour

I denne episoden av Kjells vinkjeller snakker programlederne med Eléonore Latour, den kommende sjefen for Maison Louis Latour i Burgund, Frankrike. De diskuterer familiebedriften, vinproduksjon, klimaendringer og utfordringene med å ta over en slik virksomhet. Eléonore deler sin erfaring og syn på fremtiden for Maison Louis Latour.

05:48

I denne episoden discusses vinproduksjonens utfordringer i Burgundy og hvordan klimaendringer påvirker høstmetodene.

10:20

Vinprisene stiger på grunn av lavere produksjon, mens fremtiden for Burgundy avhenger av tilpasning til klimaendringer og nye markeder.

Transkript

Nemnt i episoden

Maison Louis Latour 

En velkjent vingård i Burgund, Frankrike, med en historie på over 12 generasjoner. Beskrevet som en fantastisk vingård med mye vin.

Eléonore Latour 

Den kommende sjefen for Maison Louis Latour, og gjest i podcasten. Diskuterer arv, vinproduksjon og fremtidsutsikter.

Burgund 

Region i Frankrike kjent for sin vinproduksjon. Beliggenhet for Maison Louis Latour.

Frankrike 

Landet hvor Maison Louis Latour ligger. Nevnt i forbindelse med vingården.

Pinot Noir 

En druetype som dyrkes i Burgund, nevnt som en av de viktigste druene Maison Louis Latour bruker.

Chardonnay 

En druetype som dyrkes i Burgund, nevnt som en av de viktigste druene Maison Louis Latour bruker.

Klimaendringer 

Et tema som diskuteres i forhold til utfordringer i vinproduksjonen. Påvirker høsting og modning av druene.

Norge 

Markedet som diskuteres i forhold til salget av Maison Louis Latours viner, spesielt i forhold til det norske monopolmarkedet.

Pol 

Norsk statsmonopol på salg av alkohol. Nevnt i forbindelse med prisen på vinen.

Deltakarar

Host

Kjells vinkjeller

Host

Tom Amirati

Guest

Eléonore Latour

Sponsorar

Fiken

Kive

Finn.no

Folio

Renuance

Poeng

Burgund er en kjøpt region, hvilket betyr at vi får til å oppføre mange ting.

Dette refererer til den høye prestisjen og strenge kvalitetskontrollen i Burgund.

Vinene har aldri vært så gode som nå på grunn av klimaendringene.

En kontroversiell påstand som knytter positive effekter til klimaendringer.

I Burgund er vi også veldig tatt på tradisjonen.

Dette viser en balanse mellom tradisjon og innovasjon i vinproduksjonen.

"Maison Latour er evolusjon, ikke revolusjon."

Et godt sammendrag av Maison Latours tilnærming til vinproduksjon.

Påstandar

Prisene i Burgundy har blitt større og større de siste årene.

Dette skyldes delvis dårlige avlinger på grunn av klimaendringer.

Det er lettere å få modne druer nå enn før.

Dette er en positiv konsekvens av klimaendringene, men også en utfordring på grunn av raskere modning.

Monopolmarkedet i Norge viser veien vi bør gå.

Dette refererer til den strenge kvalitetskontrollen og miljøfokus i det norske markedet.

Lignende

Lastar