Norsk Vinhistorie fra 1800-tallet

Tom og Kjell-Gabriel snakker om en rødvin fra Bordeaux, P.A. Larsen Claret 2022, og historien om vinimporten i Norge fra 1800-tallet. De diskuterer hvordan britene i fortiden elsket Claret-viner, og hvordan dette påvirket Bordeauxs popularitet. De roser Pontus Dahlstrøm og Tulløv Heggjem for å ha gjenopplivet P.A. Larsens vinhistorie med en ny serie viner. Vinen blir beskrevet som en god, kompleks og voksen vin med en god balanse mellom frukt, krydder og tanniner.

00:30

Tom og Ratheløva diskuterer historien om vinhandel i Oslo og relanseringen av P.A. Larsens vinbutikk.

07:22

Diskusjonen handler om en spennende vinopplevelse med komplekse smaker og karakteristikker fra Bordeaux, vurdert som lett, men ikke enkel.

Transkript

Nevnt i episoden

P.A. Larsen Claret 

En rødvin fra Bordeaux, gjenopplivet av Pontus Dahlstrøm og Tulløv Heggjem

Bordeaux 

Et vindistrikt i Frankrike som var populært blant britene i fortiden

Claret 

En type rødvin fra Bordeaux, populær blant britene i fortiden

Pontus Dahlstrøm 

En av to personer som har gjenopplivet P.A. Larsens vinhistorie

Tulløv Heggjem 

En av to personer som har gjenopplivet P.A. Larsens vinhistorie

Rådhusgata 4 

En gate i Oslo hvor P.A. Larsen hadde sin vinbutikk

Kristiania 

Tidligere navn på Oslo

Kongrenorsk vinmonopol 

Et norsk vinmonopol som ble etablert lenge etter 1847

Melo 

En type druesort i vin

Cabernet Sauvignon 

En type druesort i vin

Mark Thomas 

Et merke av vinglass som Kjell-Gabriel tester

Tante Agat 

En fiktiv person som representerer barndommens røvvinlukt

Røvvin 

En slangbetegnelse for rødvin

Kolonialen 

En restaurant drevet av Pontus Dahlstrøm

Karl Mumbi 

En mulig klarinettspiller, men ikke verdens mest kjente

Barberi Sørensen 

En mulig klarinettspiller, men ikke verdens mest kjente

Deltakere

Host

Tom

Host

Kjell-Gabriel

Lignende

Laster