8/26/2021
Bli med oss som vinsmakere
Kjell-Gabriel og Tom smaker tre viner fra septemberslippet. De smaker en musserende Garganega fra Veneto, en Viognier fra Nord-Rhône, og en Pinot Noir fra Burgund. De diskuterer vinens egenskaper, og om hvordan de passer til mat og hva de koster. Kjell-Gabriel er imponert over Pinot Noir-en, og mener den er en perfekt vin for en feiring.
Transkript
Nevnt i episoden
Garganega
En type drue som brukes i musserende vin fra Veneto, Italia.
Veneto
En vinregion i Italia, kjent for sine musserende viner.
Metodo Classico
En metode for å lage musserende vin i Italia, som ligner på Champagne-metoden.
Viognier
En hvitvinsdrue som ofte brukes som tilsetningsdrue, men som sjelden drikkes alene.
Nord-Rhône
En vinregion i Frankrike, kjent for sine hvite viner.
Pinot Noir
En rødvinsdrue som er mest kjent for sine viner fra Burgund.
Burgund
En vinregion i Frankrike, kjent for sine Pinot Noir- og Chardonnay-viner.
Clos de la Comaraine
En vinprodusent i Burgund, kjent for sine Pinot Noir-viner.
Albert Griveau
En vingård i Burgund som har produsert vin siden 1856.
Dagens Næringsliv
En norsk økonomisk avis, der Merete Bø er vinkritiker.
Merete Bø
En vinkritiker for Dagens Næringsliv.
Temtek
Et merke som produserer vinskap.
Elfkjøp
En butikkjede som selger vinskap fra Temtek.
Drinkfeed
En podcast og et nettsted om vin.
Kjells vinkjeller
En podcast om vin, vert av Kjell-Gabriel Henriksen.
Tamellini
En type vin.
Frans Abiljar
En type vin.
Bag-in-box
En type vinemballasje.
Balm
En by i Burgund, Frankrike.
Borsolet
En vinprodusent.
Et sosialt nettverk.
Deltakere
Host
Kjell-Gabriel Henriksen
Guest
Tom Amorati Løvås
Sponsorer
Temtek
Elfkjøp