Ja, velkommen til Lyreko's ekstraordinære presskonferanse. Denne gangen på podcast. Hos Lyreko finner du alt du trenger for å komme i gang igjen etter ferien. Og trenger du å bli hjemme litt lenger, så har vi også alt til å oppgradere hjemmekontoret. Ingen spørsmål. Nei, nei, bare fortsette. Ja, ja vel. Vi har også mange gode medlemstilbud, hyggelig kundeservice og lynrask levering. Notert. Så bra. Besøk en av våre 21 butikker, og så finner du alle tilbudene på bedrift.lyreko.no. Da er alt i orden. Lyreko.no
Velkommen til Pengesnakk podcast. Jeg heter Lise Vermelig Kristoffersen, og jeg er så glad for å være tilbake igjen og spille inn episoder til deg. Det har jo blitt en alt for lang pause, eller alt for lang, en helt passe pause. Det ble jo litt brå slutt på vårsesongen da jeg ble ordentlig syk.
Også tenkte jeg at i stedet for å si at jeg skal fort meg tilbake til podcasten en gang jeg føler meg bedre, så vil jeg vente til august for å gi meg selv litt press av meg selv og mulighet til å tenke og planlegge litt og bli ordentlig frisk.
Det var jo også koronarestriksjoner i studio, så vanskelig å ha gjester. I hvert fall nå er jeg så gira på podcasten, i stedet for å være lei av den. Og det gjør at jeg er så glad for å være tilbake. Og jeg har masse smarte ting som jeg vil dele med deg utover høsten. Så enten du er ny her, eller har hørt på Pengesnakk podcast lenge, velkommen skal du være. Og sørg for at du abonnerer på podcasten, så du ikke går glipp av en eneste episode. Takk skal du ha.
Så hva har skjedd siden sist? Jeg tok en pause fra podcasting, men jeg har jo vært på bloggen, jeg har vært på sosiale medier, og så har jeg startet en pengesnakk YouTube-kanal. Og det er veldig gøy for meg i hvert fall å ha enda en ny måte å dele innhold med dere på. Så jeg kommer til å fortsette med YouTube hver torsdag, og så er det podcast på mandager. I denne første episoden skal jeg snakke om mål.
Og jeg har jo allerede delt i mine andre kanaler hvordan jeg har nådd investeringsmålet mitt for 2021 allerede etter et halvt år. Målet mitt for sparing i 2021 var 250 000 kroner. Det var det jeg hadde tenkt å investere. Og nå har jeg allerede investert godt over 500 000 kroner. Så ja, jeg nådde det målet.
og det virker som jeg satte målet litt feil, ettersom jeg kunne doble det etter bare et halvår. Men det skal vi komme litt tilbake til. Hva jeg har tjent penger på som har gjort det mulig, det må du nesten inn på YouTube-videoen for å se, så jeg ikke ramser opp samme her som jeg allerede har sagt der. Og også fordi jeg liker at dere ser på videoene jeg lager inne på kanalen min der, må jeg være ærlig å si det.
Fordi jeg synes det er gøy, og jeg har lyst til å lage film i tillegg til podcast. Det ligger vel ti filmer der allerede. Og den som heter 500 000 er altså den du skal se hvis du vil vite akkurat hvor mye jeg tjente første halvår i 2021, og på hvilke ting jeg tjente hvor mye. Så jeg legger en link til YouTube-kanalen min i episodebeskrivelsen, fordi det er jo ikke noe vits at jeg lager filmer hvis ingen ser de. Så gå inn der og se hvis du vil se.
Dagens tema er å sette seg mål. Kanskje er du en av de som er sånn «Jeg orker ikke ha mål. Hva skal jeg med mål?» Nei, det er jo hvis du skal oppnå noe da.
Og jeg er jo den første som kan si at livet kan være utrolig bra uten mål og mening også. Jeg er for eksempel veldig bevisst på å ikke sette meg mål for pengesnakkbedriften min, som gjør at jeg ikke er åpen for de mulighetene som kommer min vei. For hele jobben min ble jo til, ikke fordi jeg hadde en businessplan og drømte om å være grunder, fant ut hva jeg skulle gjøre, og så gjorde jeg det. Det bare skjedde.
Så jeg skal ikke si til deg at du må ha mål for at bra ting skal skje. Livet kan være bra uten, økonomien kan til og med være bra uten, arbeidslivet kan være bra uten. Men har du en drøm? Er du villig til å strekke deg, endre på små vaner for å få til eller for å bli noe mer enn det du er eller det som skjer i dag?
bli rikere enn du er i dag, for eksempel. Dette er jo en pengepodcast, så selv om det jeg snakker om i dag kan brukes på mange områder av livet, så kommer nok eksemplene mine mest til å være økonomiske mål. Mitt viktigste mål for i år 2021, det var ikke økonomisk og ikke business, men det var å kose meg i permisjon med yngste sønnen min. Fordi
Da jeg gikk og tenkte på om jeg skulle si opp jobben, det var jo bare et par uker fra jeg kom på det for første gang at kanskje jeg må si opp jobben for å satse på pengesnakk, til jeg faktisk gjorde det. Men de ukene tenkte jeg ikke på så særlig mye annet, og jeg pratet med omtrent alle jeg møtte. Hva skal jeg gjøre? Hva ville du gjort? Og veldig mange sa sånn, ja, men du skal ikke få et barn til da, så kan du bygge opp firma i permisjon.
Og da var jeg bare sånn, nei, hvis jeg skal ha permisjon, så vil jeg da være sammen med barnet mitt, ikke tenke, nå må du sove, mamma skal jobbe. Så jeg var veldig bevisst på at jeg vil ikke bruke permisjon til å jobbe mest mulig. Men så er jeg også så glad i jobben min, og jeg er så glad i dere og lage innhold, og jeg vet at jeg kan bli...
Jeg var veldig giret på det, og spesielt hvis jeg hadde satt meg mål om hvor mye jeg skulle gjort av ditt og datt, så kunne det gått utover den permisjonen jeg drømte om å ha med Adam. Så derfor var målet mitt viktigste, eller eneste målet i tillegg til det investeringsmålet, og også grunnen til at jeg satt det investeringsmålet så lavt, var at jeg skal kose meg i permisjonen.
Å ha som mål å kose seg i permisjon, det er vel det enhver proff målsetter, vil jeg si, er et dårlig mål på alle måter.
Og jeg er for så vidt enig, fordi en veldig viktig ting med mål er jo at de skal være målbare. Helst med både tall og tid. Men her var jo poenget for meg å ikke ha mål som jeg måtte jobbe så mye for, for da gikk de jo utover det målet som jeg egentlig hadde som mål. Så ja...
Det aller viktigste med målet ditt, det tenker jeg, er at det må være et mål du har skikkelig lyst til å nå. Så det tromfer på en måte alt annet, om det er målbart, eller om det er tidsfesta, om det er ambisjøst, alle disse tingene vi skal snakke om. Målet ditt må være et mål du har skikkelig lyst til å nå. For hvis du lager deg et mål som du ikke liker, så blir det utrolig vanskelig å gidde å jobbe for det, rett og slett.
Nå er vi over halvveis i 2021, og vanligvis snakker vi om mål i starten av året. Du satt deg kanskje noen mål da, og kanskje sitter du nå og tenker sånn, «Søren, hva var minne-mål igjen?» Da anbefaler jeg deg å, du kan godt finne dem frem, men samtidig drit i dem. Hvis du ikke husker dem, så var de ikke særlig viktige for deg. Nå er det jo 150 dager igjen av året. Du har god tid til å nå mange mål,
Det er lett å tenke sånn, årsmål mitt, nå er vi halvveis i året. Nei, jeg driter i det. Jeg får sette nymål i januar. Men høsten er jo så lang, og vinteren. Du kan nå oppnå utrolig masse hvis du nå setter en nymål, eller formulerer om de målene du hadde, eller kanskje endrer litt på dem. Eller start på nytt med noen helt nye. Greia med mål er jo at de skal motivere deg til å legge inn ekstra innsats.
Så hvis du allerede har gitt opp eller ikke er motivert til å nå målet, så skrot dem. Men la oss heller se på hva vi nå kan få til i løpet av de nesten 150 dager når denne kommer ut, som er igjen av dette året. Hva kan du få til? Når det gjelder sparing, så er det vanlig å tenke måned for måned, fordi det er sånn de fleste av oss får penger inn. Det er en gang i måneden fra en arbeidsgiver inn,
Da er det fem lønninger igjen av dette året. Det er jo de fem lønningene vi kan spare fra, investere fra, betale hjelp fra. Det er de vi snakker om. Hva kan du få til med de fem lønningene du skal få før nyttår? Hva sparer du til? Har du noe sånt mål om hva du sparer til, eller hva du vil oppnå? Hvis du for eksempel ønsker å starte 2022 uten kreditkort i gjeld, så handler det om
Både å bruke de fem lønningene til å nedbetale gjeld du har, men også om å få dem til å rekke til alt du vil gjøre i løpet av høsten. Inkludert jula, selv om det kommer helt til på slutten, så er det for mange en veldig dyr uke, eller måned. Kanskje har du som mål å tjene mer penger? Og her kunne jo jeg satt meg et mål. For det med sparing for min del, det har jo nesten utelukkende å gjøre med hvor mye jeg tjener. Ikke helt, men nesten.
Og så er det sånn i min business at det jeg tjener, det er ikke 100% opp til meg. Og det kan jo være frustrerende, hvertfall hvis man er glad i å telle og regne og prøve å ha noen forutsigbarhet, men samtidig ikke. For nå har jeg nok penger til, jeg kan si nei til alt jeg synes er tull, og jeg kan jobbe med det jeg synes er viktig.
Så selv om det da kan gi lite penger i en måned, og veldig mye i en annen måned, altså det er helt uregelmessig, men det er nok. Og jeg tenker sånn, hvis du skal sette deg mål om å tjene mer, eller la meg bruke meg som eksempel da, hvis jeg vil tjene mer enn jeg gjorde i første halvdelen av året, så har jeg jo tusenvis av muligheter. Kanskje annerledes for deg hvis du har bunnet opp åtte timer om dagen hos en arbeidsgiver, men det finnes fortsatt utrolig mange måter å tjene penger på.
Kanskje har du som mål å investere, eller kanskje hvis dette er første episode du hører, eller du har falt litt av og er på vei inn igjen, er det å få oversikt over økonomien. Og det kan være sånn, nå må jeg få oversikt, men hvor skal jeg begynne? Det er så uoversiktlig, det er så mye. Da tar du og deler det opp på den tiden du har frem til jul. Kanskje oktober skal være måneden du setter deg inn i dette med pensjonen,
Kan se over forsikringene dine denne uka her. Mobilabonnement, lån og strøm bruker resten av august på det. September kan du bruke på å føre forbruksliste kanskje, og så se om du skal begynne å investere i november. Og så sørger du for resten av det du trenger å ha på plass for å føle og ha full kontroll på pengene innen 2022-påløpet.
Du rekker mye på et halvt år hvis du lager en plan for når du skal gjøre hva. For tips nummer to fra meg blir å ikke bare sette seg et mål, men en plan for å nå det målet. Så uansett hva du setter som mål, sett deg mål du kan gjøre noe med, og aller helst et mål du kan måle.
Som jo mitt mål om å kose meg i permisjon ikke er. Det er ikke målbart. Men som jeg sa, jeg satt jo det målet for å ikke gjøre meg selv så gila på å nå andre mål. For skulle jeg jobbet mer aktivt for å få flere samarbeidspartnere, skulle jeg laget en strategi for å få flere til å høre på podcasten, flere følgere på Instagram, spare mer. Altså alle de tingene ville gått utover mitt egentlige mål, som er å kose meg i mom og pæl.
Men pengesnakk er jo også min baby på en måte. Så jeg har ikke nektet meg selv å tenke på jobb, nettopp fordi det jo er litt sånn at pengesnakk er meg, jeg er pengesnakk, så det blir umulig å ikke tenke på det. Men jeg har ikke satt meg så mange mål. Men nå, 150 dager igjen av året, når jeg har svilt inn av dette,
Jeg kan jo ikke velge hvor mange foredrag jeg skal bli bukket til, eller hvor mange andre forespørsler som kommer min vei, så jeg setter meg heller målt på de tingene jeg skal gjøre, og nå er det ting jeg vil gjøre for å få businessen min til å vokse videre. Jeg føler nå litt at jeg brukte fem år på å bygge opp brandet mitt, hvis jeg skal kalle det det. Ja, brand. Det er jo bare meg som sparer og som vil dele smarte ting om penger og andre økonomitanker,
Og så tenker jeg at nå i det siste halvåret har jeg vært litt i høstefasen. Altså jeg har tjent mye penger på ting som jeg har lagt grunnlaget for tidligere. Mine mål skal jeg komme tilbake til etter jeg har snakket litt om det som ligger på pengesnakk.no-blog nå. Der ligger det en artikkel om hvordan du setter opp mål. Og det handler blant annet om få mål. Helst bare ett. Man kan ha et stort mål, og så under...
Når du legger opp en plan for å nå det målet, der kan du ha mange punkter. Og så må målet ha mening. I sommer så jeg på følgertallet mitt i sosiale medier, og så tenkte jeg sånn, målet mitt bør være å ha 50 000 følgere på Instagram innen jul. Og så tenkte jeg litt sånn, hvorfor skal det være målet? Gir det noen mening? Hva skal det føre til? Eller hvorfor er det viktig for meg?
Men på samme måte som jeg har et mål for hvor mange jeg vil skal innom pengesnakk.no hver måned, og det har jo fått meg til å lage mer innhold. Altså for at flere skal innom bloggen, så må jeg blogge mer. Og det får meg til å huske på å dele med dere det jeg har blogget om også, i nyhetsbrev, sosiale medier, fordi det er dumt å skrive masse greier, og så er det nesten ingen som leser det.
Da fant jeg ut at det målet med Instagram-følgere, det ga meg faktisk mening allikevel, fordi det motiverer meg til å legge ut mer innhold som flere kan ha nytte av. Så derfor holder jeg på det målet, men ikke som et hovedmål eller meningen med livet mitt, men et av tingene som hjelper mot det store målet mitt. Så hva har vi snakket om nå? 1. Er å lage et eller få mål. 2. Lag et mål du har skikkelig lyst til å nå.
Det er du som skal gjøre jobben, og det er du som skal være fornøyd når målet er oppnådd. Så derfor er det veldig viktig at du er interessert i å nå målet ditt. Så har jeg et punkt om at målet ditt bør være positivt.
altså prøv om det er noe du kan legge til livet ditt, i stedet for å trekke fra. Altså klarer du å formulere målet og planen på en positiv måte, så har det veldig mye å si, for du skal jo tilbake til dette målet og den planen veldig mange ganger, og det føles jo bedre å gjøre positive endringer, enn å nekte seg selv masse greier. Så kan du...
For eksempel hvis målet ditt er å spise sunnere, i stedet for å si ikke spise smågodt, så kan du si spise fem om dagen. Altså grønnsaker, frukt. Prøv å legge til positive ting, i stedet for å trekke fra, altså snakke negativt til deg selv. Jeg tror hvertfall det har mye å si. Vi er jo forskjellige med hva som motiverer oss også, så du vet jo sikkert selv også. Kanskje du vil ha godteristopp fordi du liker å telle dager og se hvor lenge det holder,
Men som jeg skal komme litt tilbake til, hva gjør du når planen sprekker? Da må du ha en plan for det også. Men først, ha et konkret mål. La det gjerne inneholde tall. Ikke sant mange av dere som jeg snakker med, dere vil bruke mindre, spare mer. Men prøv å definere litt sånn, mer enn hva? Eller mindre enn hva? Hvor mye har du som mål å spare? Er det et måntlig mål, eller har du et totalmål på et halvår eller år?
En veldig anerkjent metode i målsetning er å bruke de bokstavene smart. Det kan du tenke på når du setter opp ditt neste mål. Smart-essen står for spesifikt. Målet skal si noe om akkurat det du ønsker å oppnå. Ikke si sånn, jeg vil bli bedre på. Det blir for vakt, for det er også vanskelig å oppnå.
Det som er punkt nummer to er da, M-minismart, målbart. Du må kunne si om målet er oppnådd eller ikke. Kanskje også, ja, oppnådde det halveis eller 80 prosent. Så jo mer tall det er i målet ditt, jo enklere er det faktisk at det blir både spesifikt og målbart. Og så A-en, det står for attainable, altså oppnåelig på norsk. Målet du setter opp, det må være mulig for deg å nå med de ressursene du har tilgjengelig.
For det er jo litt forskjellen på en mål og en drøm. Og så er den relevant. Målet, det skal jo bety noe for deg. Ikke sett et mål som noen andre har, eller som jeg har. Det må jo være et mål som er relevant for deg, og det du ønsker å gjøre. Og så er det jo den siste bokstaven, T. Tidsbestemt. Når skal du nå måle ditt? Er det innen året jeg er omme, eller er det innen to måneder? Er det innen neste sommer? Når
Vi skal være i mål, det gir jo mange føringer på hvordan vi kan jobbe mot det målet. Og så er det også viktig å ha en tidsfrist for å gi oss litt press. I tillegg til at de målene, eller det målet du setter opp, følger retningslinjene i den der smart, så tenker jeg også, gjør målet ditt litt ambisjøst også. Det gjør jo at det blir kulere å nå det, og at du presser deg litt mer enn om målet ditt var ganske enkelt.
Du klarer mer enn du tror. Det har jeg sett sønnen min ha lært i barnehagen, og det gjelder deg også. Du klarer mer enn du tror. Så selv om jeg er enig i at målet du setter deg skal være mulig å nå, så må det samtidig ikke være noe som bare skjer av seg selv. Da er det jo egentlig ikke nødvendig å definere det som mål, for da kommer det til å skje uansett.
Vi har jo mål nettopp for å kunne jobbe mot noe større som vi ønsker oss, så derfor må det være et strekkmål, synes jeg. Det må være mulig å oppnå, men ikke alt for enkelt. Så mitt mål for 2021, som jeg har satt opp nå, tjener to millioner innen utgangen av året. Og her er jeg allerede halveis, altså her snakker vi omsetning, altså før 2021.
Utgifter i firmaet mitt er trukket fra og før skatt, så det er jo ikke penger jeg sitter med i hånda etter året hvis jeg oppnår det. Men jeg er jo allerede halveis. Jeg har fått penger inn, over en million kroner, men vår halvåret var jo spesielt, så jeg vet ikke hvordan jeg skal klare å oppnå dette i løpet av året. Men hvorfor er jeg interessert i å ha et sånt pengemål på inntjening eller omsetning?
Det å ville bli rik, det har jeg planer om å snakke med dere om i en episode snart. Men for min del da, hvis jeg tjener to millioner, så fører det til at både jeg kan investere mer i min personlige økonomi, men at jeg også kan gjøre mer i firmaet mitt. Altså det kan hente inn mer hjelp. Så nå har jeg jo noen som filmer og redigerer YouTube-filmene mine,
Jeg har medlemskaper på forskjellige sider, ting som hjelper meg med å få mer pengesnakk ut til dere. Få flere til å forstå at de kan bli gode på sin egen økonomi, også hvis de ikke har vært gode i matte. Penger og forvaltning av penger, det er ikke bare for rik folk, men det er for oss alle. For vi kan få så mye mer ut av livene våre om pengene.
Vi velger å se på penger som et verktøy, og vi bruker de verktøyene for å få til det vi ønsker oss. Det er liksom det jeg vil ha ut av målet. Samtidig som jeg blir rik selv på veien. Så to grunner, og det ene underbygger det andre, fordi jeg kan ikke sitte og snakke med dere om «Ta kontroll, bli rik, kjør på», samtidig som jeg sitter og ikke gjør noe for å tjene penger selv. Og hvordan skal jeg få det til?
Det er jo, som jeg sa, den delen av målsetning som mange glemmer. Men så er det jo nesten viktigere enn selve målet, fordi du må ha en plan. Hvordan skal du ellers oppnå målet ditt? Så min plan, som jeg også sa, jeg får ikke bestemt helt inntektene mine, hvor de skal komme fra, hvilke tilbud jeg får, hvem som bruker meg til å holde foredrag. Min plan er å fortsette å dele masse i alle kanaler,
Det målet om 50 000 følgere på Instagram, da må jeg jo dele masse der inne. Delta i Facebook-gruppa vår mer, med å enten dele noe selv, eller svare, delta i diskusjonene, mer enn jeg har gjort det siste året. Altså for å få enda mer kontakt med flere av dere. Det er jo viktig for meg å snakke med dere om penger, fordi det er jo det pengesnakk handler om, å snakke mer om penger sammen.
Så jeg skal ha 20 episoder med podcast i høst, fortsette med YouTube-videoer hver torsdag, blogge minst 30 ganger, sende ut 20 nyhetsbrev. Alt det handler jo om å fortsette å bygge pengesnakk, og dermed gjøre det til noe å tjene mer penger på. Så er det litt sånn at innsatsen min og inntekten, det henger jo ikke sammen. I beste fall henger det sammen, men det er forsøvd.
Så hva skal jeg gjøre for å tjene penger? Sånn konkret, kanskje sette opp prisen på foredragene mine igjen. Den satte jeg jo litt ned når korona kom, og det ble færre forespørsler. Så vi får se litt hva som skjer der, om jeg skal sette opp prisen enda, eller holde det der jeg er nå. Fortsette med samarbeid som ganger de som følger meg. Altså, ikke si ja til noe, bare fordi det er penger involvert, men si ja til ting som
er fordelaktig for dere som hører på, eller ser på, eller følger meg i sosiale medier. Så kommer det jo også en ny Almanak, pengesnakk året rundt 2022. Den har vi allerede sendt i trykken og bestemt hvor mange som skal lages, så da er jo målet mitt naturlig nok at det skal bli utsolgt. Så vurderer jeg også å bli med på et veldig kult initiativ som...
Dere kommer til å høre veldig mye mer fra meg om det skjer da. Ja, det kan jeg ikke si noe om enda, men som vanlig aner jeg ikke hva jeg skal tjene de neste månedene. Men det er litt mer forutsigbart nå enn for et par år siden. Og mye av det er ting jeg ikke får gjort noe med, så jeg bare satser og jobber med å lage innhold til mine kanaler, podcaster som skal gjøre deg smartere med dine penger, og så får det som skjer, skje.
Den siste tingen når det gjelder målsetning, det er en plan for hva du skal gjøre når du begynner å tvile på målet. Eller når du begynner å henge etter. Hva gjør du når målet begynner å se ut som det ikke er in reach allikevel? Er det da bare å legge seg ned? Eller...
Klarer du da å ta et skritt tilbake og se hvorfor dette egentlig var målet mitt? Hva er det jeg har lyst til å oppnå? Har jeg muligheten til å oppnå det ved å gjøre en annen type innsats? Eller kan jeg nå jobbe fortere eller smartere? Er det andre måter å nå det større målet på? Eller handler det rett og slett om å gjøre mer? For hva gjør du når du begynner å tvile da? Hvis du for eksempel har spart mindre enn planlagt?
Du burde i hvert fall legge en plan for hva du skal gjøre da. Skal du si sånn at «Jeg skulle spare 2000 kroner i måneden, og nå har det bare blitt 1600 den måneden, 1000 den måneden, da trenger jeg vel ikke å spare 2000 fremover?»
Det er lett å tenke det, fordi man blir så inne i sin egen, åh, klarte ikke det, da klarer jeg sikkert ikke det. Og så må man ha en plan for å finne tilbake den der. Hvorfor er dette viktig for meg? Hva skal jeg med de 2000 kroner jeg sparer i måneden? Har jeg en tanke om at det gjør livet mitt bedre? Eller har jeg det bedre med å bruke opp alt? Å klare å...
Være smart i de vanskelige øyeblikkene, det blir lettere hvis du har skrevet ned noen ord til deg selv, eller lagt en skikkelig slagplan for å likevel enten oppnå målet, eller å komme så langt som mulig på det målet. Det er jo veldig få ting som skjer akkurat 31. desember hvis du hadde mål om året, så man må fortsette litt lenger ut i neste år da.
Så for å oppsummere det viktigste i dag, sett deg et mål som du har skikkelig lyst til å nå. Lag en plan for å nå det, og lag en plan for hva du skal gjøre når det går skjeis. Jeg ønsker deg lykke til. Det er deilig å være tilbake med podcast igjen, etter en så lang pause som det ble. Hjelp meg gjerne med å spre ordet om at Pengestang podcast er tilbake med nye ukentlige episoder.
Fortell det til en venn, familiemedlem eller en kollega du er glad i. Del denne episoden, eller en annen episode, din favorittepisode kanskje, på sosiale medier, så reposter jeg det. Legg igjen fem stjerner og en kommentar om hva du liker ved podden i iTunes, hvis det er der du hører på meg. Det hjelper nemlig appen med å forstå at denne podcasten bør jeg foreslå for flere som kan ha nytte av pengesnakk.
Vi høres igjen neste mandag. Ha det bra!
Ja, velkommen til Lyrekos ekstraordinære presskonferanse, denne gangen på podcast. Nå kan du handle alt du trenger til skolestart på ett sted. Lyreko har tusenvis av produkter fra kjente, trygge, merkebare. Spørsmål? Har du noen eksempler på produkter? Ja, det kan være sekk og penal, matboks, drikkeflaske, bokpinn, tegnesaker. Veldig bra. Ikke sant? Du kan besøke en av våre 21 butikker, og så finner du de nærmeste butikk og alle tilbudene for Lyreko Nå. Ja, det er alt, sier den. Lyreko.