5/21/2024
Anders Nordstad | Norsk Selvforsyning, Matprisene, Bondens Inntekt vs NorgesGruppen, Rema 1000, Coop
Anders Nordstad diskuterte norsk selvforsyning, matpriser, bondens inntekt samt kvalitet og etikk rundt kjøttprodukter.
5/21/2024
Anders Nordstad diskuterte norsk selvforsyning, matpriser, bondens inntekt samt kvalitet og etikk rundt kjøttprodukter.
5/7/2024
Wolfgang Wee Uncut
Wolfgang Wee Uncut #495: Jørgen Tengs-Pedersen står bak kjøttleverandøren TT Meat. 0:00 Biffkultur 2:17 Vi spiser bare kjøttdeig! 8:00 Kjøttstykker 12:30 Tilbereding 13:14 Perfekt grilltemp...
Se mer
10/17/2023
Leger om livet
I ukens episode har jeg ernæringsbiolog Marit Kolby som gjest! Vi snakker blant annet om de nye nordiske kostholdsrådene, om fett, om råvarer, ernæring, økologisk mat og matpåstander.For Marit Kolbys nye bok: https://www.friskforlag.no/produkt/kokeboka-hva-skal-vi-spise/?gad=1&gclid=CjwKCAjwvrOpBhBdEiwAR58-3Pzu-PqAWEvABXChWbIUvqH8jl-p8zZ3594OpGBzaq7Vs2SESoBnrxoCmKwQAvD_BwETakk til ukens sponsor som gjør det mulig for meg å drive podcast: https://nextory.no/livetØnsker deg en nydelig uke!AnnetteFølg meg gjerne på:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/legeromlivetDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Se mer
11/18/2021
Leger om livet
Denne uken er den internasjonale antibiotika-uken, og da dette er et så viktig tema sender jeg derfor to episoder om temaet!I dag skal vi snakke om jorda vår, bærekraft, matproduksjon og antibiotikaresistens. Og med meg til å snakke om dette har jeg kunnskapsrike og meget kompetente Ola Hedstein Ola. Hedstein har master i husdyrvitenskap fra NMBU, Norges Miljø- og biovitenskapelige universitet og har 35 års erfaring fra den norske matbransjen. Han har jobbet som spesialrådgiver for Landbruks og matdepartementet, som direktør for Stiftelsen Norsk Mat og administrerende direktør for organisasjonen Norsk Landbrukssamvirke. Og siden høsten 2020 har han startet opp en helt ny påvirkningsbedrift for bærekraftig matproduksjon kalt Rethink Food sammen med medgründer Siv Heimdal. Vi går inn på følgende i dagens episode:Hvorfor vi skal tenke nytt om matHvorfor det er mye håp for fremtidenHva vi kan gjøre for å få et godt og bærekraftig samfunnHvorfor vi skal satse på god norsk matproduksjonRegenerativt landbrukHvorfor dyrene er så viktigHvorfor dyrene og plantene må være friske for at vi mennesker skal holde seg friskeHvorfor vi må jobbe sammen, ikke mot hverandreHvordan jorda i verden blir brukt oppAntibiotikaresistensHvorfor fremtiden blir bra!Linker:https://www.fhi.no/sv/antibiotikaresistens/om-antibiotikaresistens/https://antibiotic.ecdc.europa.eu/nbhttps://www.fhi.no/nyheter/2021/Antibiotikauken2021/Link til Rethink Food og Ola Hedstein:https://rethinkfood.no/derfor-etablerer-vi-rethink-food/Om du har noen tilbakemeldinger eller spørsmål, skriv gjerne under episoden på instagram.com/dr.annettedragland eller facebook.com/legeromlivet. Ha en kjempe fin uke! Alt godt,Annette Disclaimer: Innholdet i podcasten og på nettsiden er ikke ment å utgjøre eller erstatte profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Se mer
5/7/2023
Wolfgang Wee Uncut
Wolfgang Wee Uncut #378: Anders Nordstad Se hele episoden her: https://youtu.be/xca6YgxBRrs 0:00 Er maten dyr i Norge? 2:15 Dyr energi, dyr mat 6:00 Overfladisk konkurranse mellom de tre...
Se mer
7/4/2023
Wolfgang Wee Uncut
Wolfgang Wee Uncut #393: Marit Kolby er matviter og ernæringsbiolog, og høyskolelektor ved Oslo Nye Høyskole, og aktuell med boken "Hva og når skal vi spise". Nyhet! Podcastserien "12000...
Se mer
11/20/2023
Wolfgang Wee Uncut
Wolfgang Wee Uncut #438: Marit Kolby er ernæringsbiolog, forfatter, og høyskolelektor ved Oslo Nye Høyskole, og aktuell med en ny kokebok. 0:00 Debatten 8:40 Elendig regi på Debatten ...
Se mer
2/14/2022
Biohacking Girls
Marthe Bogstad ble bonde som 25 år gammel, de siste årene har vi hørt henne i heftige debatter i media. Hun driver Randby Gård og har 50 melkekuer og 200 dyr på gården, kuene melkes med en melkerobot, dette høres teknisk ut men viser seg å følge kuens døgnrytme på en mer naturlig måte. Vi besøker henne i fjøset og har en engasjerende samtale om bærekraftig gårdsbruk, dyrehold, regelverk, økologisk, myter og sannheter, og hva du kan gjøre for norsk landbruk og som forbruker når du skal handle og hvordan du skal velge best. Hun slår et slag for bærekraftig, kortreist og ren mat. Og hva betyr det at varene du kjøper er økologiske? Vi får smake elite melk rett fra kua som er så bra at selv folk med laktoseintoleranse kan tåle..., et skikkelig biohack for oss. Uansett hvilke mat du spiser om du er veganer, omnivore, carnovore eller veganer så skal du ha mat fra en bonde. Marthe har glade og fornøyde kuer og vier sitt liv til gårdsdrift og inviterer til barnebursdager og lek og hopp i høyet. Her kan du finne Marthe om du vil følge henne: @marthebogstad
Se mer
10/6/2024
Snakk med Silje
I denne episoden hadde jeg besøk av forfatter, skribent og musiker Kent Andersen. Hans erfaring både fra politikken og reklamebransjen bidrar til en interessant prat om det politiske systemet,...
Se mer