Du vet Fredrik og Louisa? Ja. De går aldri på tax-free, de. Hæ? Det er jo mye billigere. Det er bare noe folk tror, sier de. Du trenger ikke dra til utlandet. For nå har Fredrik og Louisa tax-free priser med opp til 50% på mengder av varer. Fredrik og Louisa. Parfumeriet med de gode tilbudene. Hei dere! Velkommen til oss. Vi er Biohacking Girls. Din podcast for optimal helse. Vi er to jenter bak rattet. Dette er Monika.
Dette er Alette. Vi er biohacking-kollegaer og legger sammen våre erfaringer og kunnskap for å inspirere deg til å ta fatt på biohacking for å optimalisere helsen din. Vi følger med og setter forstørrelsesglass på trender og siste forskning og smerter med verdens toppe eksperter innen trening, life coaching, helse og biohacking.
Er du klar for å starte med konkrete hacks, lytte til din egen kropp og ta fatt på din helsemessige reise sammen med oss? Vi ønsker naturlig tilnærming til helsen vår og med snakke til både menn og kvinner. Du kan gjerne gi tilbakemeldinger til oss under podcasten her og slå gjerne til med en god stjerne. Du finner oss også på Instagram og Facebook. Er du klar? Velkommen! Musikk
I dag blir det oss to alene, Monika. Vi trenger en liten fot i bakken nå. Vi er nytt år, og jeg lurer på hvordan det går med deg egentlig? Jeg synes det går kjempefint. Jeg er så optimistisk. Du vet at vi har flyttet Core Balance fra de gamle lokalene til Sorgen Frigate 2. Det har vært travelt å flytte ti megaformere som veier 150 kilo hver og får all logistikk på plass og alle kundene som skal komme. Men det er så gøy. Det er så gøy.
Så deilig energi. Alle palmene med oss. Treningen vår har vi intakt, og vi har fått en del nye instruktører. Så jeg er egentlig veldig, veldig positiv. Synes ikke du det er gøy at man har flyttet? Jeg er så glad for det, og det passet så godt, synes jeg nå, at starten på det nye året ble også en ny start på hele Core Balance. Vi fikk en liten reset, og jeg merker at kundene synes det er gøy, og det er litt skummelt å komme på et nytt sted, samtidig som, wow, her var det fint.
Jeg tror vi alle har veldig behov for dette, å kunne fornye oss, at det bobler litt i oss, at vi får veldig mye inspirasjon av det, og særlig kanskje etter en sånn jul hvor alt har vært litt trått, og man har kanskje spist litt for mye, kanskje ikke fått tren som man ville, sovet masse. Hvordan går det med dine nyttårsforskjetter? Vi er jo ikke langt ute enda, men hvordan går det, Monika?
Jo, men jeg ville bare kommentere litt det du sier med at vi ønsker å forny oss, fordi man klamrer seg jo ofte til det man er vant til. Man er vanedyr, så finner man noe som funker, så blir man værende kanskje litt for lenge i den boblen som
føles trygg og det er jo litt sånn ved å flytte til dette studioet vi har jo ganske lik trening, det er litt sånn ny kledning og litt nye navn men det er jo litt likt og det er trygt og godt samtidig så må vi litt ut av den der komfortzonen og kjenne på en ny range of motion som vi kjenner at det
At vi beveger oss litt ut for å kunne vokse, både som en individer, men også for å få de resultatene man søker. Og det er jo det vi snakker om hvert eneste år, når det kommer ut en nytt år, så skal vi inn i disse forsettene. Men jeg tror i alle fall, for meg da, som har drevet denne businessen i syv år på Core Balance, så var det en kjempe stor inspirasjon å flytte oss videre for å virkelig ha den driven-situasjonen.
Det er jo ganske krevende å drive ting også, så for å få litt inspirasjon tilbake så måtte jeg gi meg selv det tilbake. Og så har jeg jo fått en ny partner også, Line, og vi er jo et skikkelig godt team, så det har hjulpet meg mye også, for jeg har en tendens til å jobbe litt for mye og ta litt for mye arbeid på skuldrene mine og bære for mye ansvar, men nå kan vi dele på det, sånn som vi to gjør på podcasten og bøkene våre, og det må vi holde på med å lette.
Jeg er helt enig, og jeg synes virkelig jeg allerede merker det, Monika, for du har alltid tatt veldig, veldig mye, og jeg synes det må jo være noe du har tenkt på at du har lyst til å jobbe litt med faktisk i det året som kommer, for jeg kjenner det allerede at du er flink til å spørre meg, nå gjør du det, Alette, ferdig, jeg vil ikke gjøre det. Det er veldig, veldig, veldig bra. Og siden du spurte om dette med nyttårsforsetter, så har jeg kjent at
Jeg vet ikke hva det er for noe, men det er jo sånn energier på mennesker, og det som jeg har veldig behov for å fokusere på, det er å eliminere negativitet, drittslenging, hvis jeg kan si det så brutalt, eller folk som snakker ned andre mennesker. Jeg har så lyst til å bli mye flinkere hvis jeg hører noen si noe, til å parkere det der og da. Jeg har ikke lyst til å være vittne til at andre mennesker rakker ned noen som jeg da kanskje kjenner, så
Før har jeg kanskje vært litt høflig og bare hørt litt på, men nå har jeg virkelig lyst til å stå opp for å mene det jeg har lyst til og sette grenser. Den heier jeg skikkelig på, og den tror jeg veldig mange kan kjenne seg igjen i, og det er noe vi egentlig alle bør jobbe med. Velkommen til Biohacking Girls, din podcast for optimal helse. Musikk
Ja, vi skal inn om mange temaer i dag. Alt fra nyttårsforsetter til følelser og grensesetting og endringer og nye rutiner. Jeg er i alle fall godt i gang med mitt treningsår og kjenner at det er gøy å hoppe på den trampolinen ute. Det blir litt kald noen ganger når det er skikkelig bitende kulde. Så gjør det vondt på huden, og særlig som jeg venter kanskje 10-15 minutter før jeg går inn i dusjen, for ellers så svir det på huden. Når det har vært minus 20 grader, så kjenner jeg det
ekstra godt, og jeg hadde en liten rysletur i hagen her denne morgenen og det biter litt men jeg synes det er deilig likevel, jeg får litt sånn kick etterpå
Det er jo det som holder meg oppe, hvertfall når det gjelder kulleterapi, er jo det kikket man faktisk får etterpå mens det holder på. Så synes jeg fremdeles det er grusomt, men kikket etterpå er en innertir. Nå har jeg fått meg en sti rundt huset, så hvis jeg løper så går det veldig fint, for da er jeg ikke så lenge nede i det kallet.
Men jeg merker jo også at for dag til dag så går dette med kulleterapi lettere og lettere. Og særlig også når jeg vet at det er sunt og hva det gjør for mitokondrienet våre, så er det jo ekstra motiverende. Men jeg kjenner at jeg er et sommerbarn. Jeg gjør det beste ut av vinteren, men jeg synes denne måneden har vært ganske tøff. Jeg har slitt litt mer med å våkne og stå på morgenen før jeg er utvilt.
Av og til har jeg vært litt sånn nudig også. Jeg kjenner at det er for merkt rundt meg. Så nå har jeg begynt å sette på den røde lyslampen. Satt den ned i stuen, så alle får glede av det lyset der. Og hørte veldig på det som Fredrik Paulund sa. Så jeg har lagt på meg brillene. Jeg starter rett og slett med det røde lyset. Og jeg vet at alle har ikke råd til å kjøpe en sånn lampe. Men jeg var så takknemlig for at jeg har hatt den i mange år.
og den funker så bra, jeg tror du kan bruke den hele livet, som Fredrik sa, så det er en kjempegod investering, men det hjelper meg litt, jeg merker det på humøret. Ja, og hvis man ikke har råd eller har en rød lyslampe, så går det faktisk an å heller tenne stearinlys enn å sette på de grusomme overlysene som bare gir masse blått lys. Det er mange måter å gjøre det på uten å bruke penger også.
Men har du også det sånn hjemme hos deg at alle synes det er mørkt rundt deg? De skrur på lyset, og jeg bare kan jo ta av til lyset og tenneste det inn i siste stedet.
Det er et evig mas. Man blir sett rart på inntil de andre personene du bor med. Kanskje også oppdager hvor deilig det er å ha det litt mer dunkelt. Man blir rett og slett sliten av det sterke lyset når man vender seg til å ha det litt mørkere. Ja, så mer serien lys i mørket og sette grenser for litt vanskelige relasjoner hvis du har det, eller i alle fall ikke.
Ikke fyre opp om ting som er negativt rundt deg, heller prøve å sette grenser på det, og si at «Nei, den vil ikke jeg bli med på. Dere kan holde på dere, men jeg bare ignorerer, la det gå vekk». Og en annen ting er å fortsette å meditere, og «Jeg har lyst til å gå mer i kirken, for det gir meg så mye», og så få litt kontakt innover.
og kjenne på den spiritualiteten som er en stor del av mitt liv, og det har jeg allerede kommet godt i gang med, for jeg bruker en meditasjonsteknikk nå, som jeg synes er så deilig. Når du kjenner at det kribler litt, nesten som om du blir litt rørt når du holder på med det du holder på med, da er du på en riktig reise. Så om man ikke er der, så kan man kanskje prøve å bli rørt ved andre ting, som å lytte til musikk, eller se noen filmer, eller se mennesker rundt seg som man er glad i.
Ja, det er musikk i mine ører. Nå har jeg meditert i mange, mange år, så det er en daglig ting som jeg er veldig avhengig av, og jeg gjør ikke noe særlig ut av det. Jeg bare gjør det, og så enten er det dårlig eller ikke dårlig. Jeg legger ikke noe i det, annet enn at jeg setter meg ned og prøver hver eneste dag. Og det går som regel veldig greit nå.
Og bortsett fra det, så er jeg veldig klar for dette nye året. Jeg tror det blir kjempespennende. Og vi startet jo med et brak med å få denne invitasjonen fra debatten. Ja, det gjorde vi også. For jeg hadde tenkt å spørre deg, hva er du takknemlig for før vi kom inn i dette med press og sånn? Hva er du takknemlig for akkurat nå, Alette? For jeg kjenner bare selv at jeg har god helse.
Jeg synes det er så mange syke mennesker rundt meg. Jeg kommer i middager og møter folk som hoster harke, og så banker jeg bordet, så føler jeg meg bare så energisk. Bortsett fra det mørke, som jeg sier, og at jeg blir litt trøtt av det, så kjenner jeg meg frisk, og det er jeg så ekstremt takknemlig for at kroppen min virker.
Ja, det kan jeg skrive under på. Det er jo en følelse som gjør at alt går veldig mye lettere å slippe å streve med sykdom og søvnløse netter. Det er jo faktisk noe å være veldig, veldig takknemlig for. Og så er jeg faktisk også veldig, veldig takknemlig for at dette communityet som vi nå driver og skaper, det ser ut som det vokser. Det er flere og flere som er interessert. Biohacking, det kommer ikke til å dø.
Og da skal jeg svare deg på det du spurte om, og det var nemlig debatten. Jeg synes det er med sånn skrekk blandet fryd. Du vet jeg har en TV-bakgrunn, og jeg trenger ikke møte mer om det, men det er jo veldig takknemmelig å bli spurt om å få lov til å dele vår kunnskap på et TV-program i en debatt.
samtidig så kjenner jeg også at vi er jo seriøse i det vi holder på med, vi leser forskning og vi det er ikke et tema vi ikke tar opp uten å gå grunnig igjennom materialet først vi leser veldig mye faglitteratur
Og risikoen ved å stå på en debatt og bli hengt ut av folk som har en universitetstitel innenfor medisin, som skal mene og synes at det kunne komme seg uheldig ut for oss som biohackere, for folk kan lettere gjøre den greien der veldig fort, at vi er så på sidelinjen av det som forskningen tilsier. Men så er jo sannheten at vi hviler oss like mye på forskning,
og man kan velge å sette på de brillene vi ønsker. Så jeg er glad nå i ettertid at vi sa nei til å delta på debatten og være med deg.
Jo, jeg tror ikke du ville hatt med meg der. Du har jo tross alt en bakgrunn og kan dette her. For meg er jo alt det vi driver med veldig nytt, og jeg er ingen debattant. Jeg tror ikke jeg hadde gjort meg det med det, i hvert fall ikke foreløpig kanskje senere. Men jeg synes det var kjempegøy med det D2-oppslaget. Der fikk vi snakket ut, og vi fikk forklart, og det var en superfin artikkel, og så mye god respons i ettertid av den.
Det er jeg enig med deg i. Og så er det mange som har unnlett å kommentere det, for det så jo litt crazy ut når jeg står der på den trampolinen med blockers og ut i hagen og hopper akkurat når snøen hadde begynt å falle. Så noen har unngått å kommentere det og oversette det fullstendig, og noen har vært veldig rause. Men det jeg fikk vite av journalisten her på mandag, det var at
Den saken var blant de ti mest leste sakene i D2 i hele 2023, så det betyr i alle fall, slik vi tolker det, at
biohacking begynner å bli mer element, og at det er flere som har lyst til å gå inn i den reisen der, fordi at man ser at man finner enkle strategier som er kosteffektive, og som du kan gjøre selv, som ikke er for ekstreme. Og da må jeg jo le litt, for det ser ekstremt ut å stå hopp i shorts og BH i kulla. Ja, men det er likevel ikke så ekstreme som å operere inn chips under huden og forlenge penisen, for eksempel. Ja, det er mange, mange grader av det.
Men apropos nye trender, så har vi vært superheldige nå og skal få teste noe helt nytt på markedet. Denne Sibio glukose- og ketonmåleren, som ser ut som en glukosemåler,
som vi setter på armen akkurat som en glukosemåler. Ja, den heter jo Sibio, og vi ble kontaktet av dette firmaet, så dette er på en måte litt reklame, for vi fikk rabatt på å kjøpe denne måleren, sendt fra USA, med 12 alle sammen, dere lyttere. Det er bare utrolig kjipt akkurat nå i 2024, at det er så ekstremt mye 12. De har økt prisene. Men i alle fall Sibio skal optimere ketoreisen den, for det er en sensor som viser kontinuerlige og precise målinger,
Og for oss som holder kurs i keto, vi har hatt jo et ketokurs nå hos Torkel Færø på pulskuren.no, så er det veldig viktig for oss å skjønne mye mer om ketonene og fleksibiliteten rundt metabolismen.
Ja, helt klart. Og jeg er jo nå i gang med dette her, og det er veldig, veldig, veldig gøy. Nå har ikke jeg testet, jeg har akkurat satt den på, så jeg har ikke testet ut forskjellige typer kosthold og sånne ting, men ketone kommer, og blodsukkeret er jevnt, og jeg tror dette, dette
Disse to målene sammen, det synes jeg er en utrolig kul sammenligning. Det er på en måte en sånn keto-detektiv som følger oss 24-7. Så vi skal lage litt stories og kanskje komme tilbake med mer informasjon på den scenen og hvordan den virker. For da må vi først bare undersøke om den holder mål. Det må vi, absolutt.
Vi må også snakke litt om dette med fastetrender, for det har også vært veldig oppe disse ukene etter nyttår. Vi hadde Inge Lindstedt, som er fastekspert på podcasten, og har fått masse spørsmål. I fjor gjorde vi denne 72-timersfasten med Mindy. Jeg har ikke hatt noen sånne forsetter når det kommer til faste eller kosthold i år, men jeg har jo et spisevindu det jeg har hatt de siste årene.
Men kanskje det eneste forskjellen jeg gjør nå er at jeg passer på at jeg spiser all maten min mens det er lyst ute. Så det blir jo at det er et ganske kort spisevindu nå på vinteren. Og jeg avslutter jo da spisevinduet mitt ganske så tidlig i forhold til det folk er vant til. Det er rundt sånn tre-fire. Jeg kjenner nå at det er så utrolig hyggelig å sitte oss to. Det er helt fantastisk. Vi har ofte med gjester, og det er jo veldig brikende.
Men vi får liksom aldri snakket helt ut sammen. Og det har vi hatt hele dagen, fordi vi holder på å skrive, vi har revidert Keto Recipes with Love. Den boken er jo utsolgt i alle bokhandlere, så nå har vi lagt en liten revisjon på den, så vi har sittet hele dagen og blitt ferdig med det. Vi har med oss
Amanda Designer som har hjulpet oss og har vært ute og grillet en andre kort og spist lunsj med deilig Redmond havsalt på og det bringer meg inn på den fasten du snakket om det var mitt første måltid i dag og så skal jeg spise et måltid til før jeg legger meg, og jeg synes
ja, den fleksibiliteten rundt det å styre metabolismen dit du vil, det passer så bra, for jeg var på middag her forleden og var hjemme klokken 12 og spiste helt til halv 11, og så plutselig kan jeg gjøre det en dag, og det er litt deilig å vise at kroppen, eller lære at kroppen tåler begge deler. Kjenner ikke du også at med årene så blir den kroppen bare mer og mer villig til å lytte? Ja, og jeg tenker jo bare mer og mer jeg holder på med dette, jo mer og mer tåler den kroppen min. Jeg kan egentlig være oppe en hel natt uten at det har noen konsekvenser, og du kan
Du kjenner at du er sterk. Du bouncer tilbake mye fortere, bortsett fra hvis jeg drikker alkohol. Det tåler jeg fremdeles ikke.
Men du nå skravler med felt her, og det er jo det som er så koselig. Men vi har hatt en veldig fantastisk interessant venn og gjest på podcasten. Han var jo vår første gjest ever i Biohacking Girls podcast, da vi startet opp i episode 3, tror jeg det. Jeg husker ikke helt, men i alle fall vi satt der med mobiltelefonen som høytaler inntil Mac-en. Det var veldig dårlig lyd. Dr. Bill Schindler er jo ukens gjest, og vi vet at mange ...
Når vi har gjester på engelsk, liker vi at vi snakker litt igjennom de episodene på norsk. Så det var det som var formålet, men vi fant ut at vi hadde mye på hjertet. Men Dr. Bill Schindler i ukens episode snakker om vegetabilske oljer, som har vært et hot tema for oss hele høsten, og helt siden vi startet podcasten. Jeg håper dere har hørt mandagens episode, fordi det jeg liker så godt med Bill, han forklarer ting veldig enkelt.
Han bruker den «common sense», hvis jeg kan kalle det det, for å få oss til å forstå. Han snakker om dette med evolusjonen, og det at kroppene våre faktisk ikke er tilpasset det moderne livet vi lever i. Disse vegetabilske oljene er jo da ultraprosesserte, og vi har kun hatt dem i de siste cirka 100 årene. Ikke bare det, men vi får en dose av
inni de hvis vi ikke er oppmerksomme, for de finnes omtrent i all mat. Og Bill snakker da veldig mye om hvorfor vi ikke bør få de i oss, og dette er jo dette med omega-6 og den balansen mellom omega-3 og 6 som blir helt i ubalanse. Men ikke bare det, han snakker så mye om hvilke fettskilder vi bør bruke, at vi må spørre oss selv hvorfor er vi så opphengt i å bruke raps,
solsikke, oliven. Hvorfor vil vi så fryktelig gjerne bruke disse oljene når det er så mange andre fettkilder som vi har glemt som vi kan bruke i stemme for? Det er viktig å tenke på hvordan man prosesserer oljen. Hvis det er et komplisert og mer krevende prosess, så tar det lengre tid, og det betyr at utfallet og kvaliteten på ingrediensene eller råvaren blir dårligere. For eksempel med
Olivenolje, hvis du tar det første presset, så går det ganske fort å prosessere den mindre omfattende runde. Det samme gjelder kokos, som da er en nøtt. Det går veldig fort å presse fettet ut fra kokos. Bill deler med oss hvordan han bruker de ulike oljene, og hvorfor han for eksempel vil ha extra virgin olivenolje i stedet for den neste generasjonen, som er de vanlige olivenoljene, som dessverre ofte blir utvandret med andre ting.
Og det har gjort flere tester som jeg har vært innom og studert, og sett at når man gjør en olivenoljetest, så er det veldig dårlige resultater. For de som kaller seg for extra virgin er ofte ikke det, og så er det ofte mikset med andre billige oljer. Og det gjelder jo avokadoolje også, og dette deler Dr. Bill Kindler med oss. Det gjør han, og han deler også hvorfor de ikke da
steker eller laver varm mat i oljeridder helt tatt, for de er lite stabile, og da bruker de jo fett fra dyr. Han deler jo noen oppskrifter, Monika. Og du, som er en sånn dame som rett og slett går i gang og bare laver alt dette her, du er jo helt rå, så har jeg fått smake, og det er jo noe annet enn det du kjøper i pose, disse chipsene. Ja, det er det, og med
Hvis du går tilbake og tenker litt på hvem er Dr. Bill Schindler, han er en matforsker. Han har skrevet boken Eat Like a Human. Og det sier jo alt at vi skal spise slik vi var skapt, hvordan evolusjonen, hvordan vi mennesker for veldig lang tid tilbake levde. Og kroppene våre er jo ikke ulike biologisk, de er jo ikke ulike nå som det var for veldig lang tid tilbake. Det er bare at verden har endret seg så mye som gjør at vi blir syke og stresset fordi det er ikke naturlig lenger. Så
Spis hele dyret, bruk de ingrediensene som er naturlige for oss. Spis dyre fett, han bruker dyre fett. Det har han gjort alltid når han steker mat. Jeg har brukt en del talg og smør, eller i hvert fall gida i mitt tilfelle. Og så har jeg samlet på dette baconfettet. Vi fikk gode oppskrifter på hvordan vi skulle bruke fett fra mat vi har laget. Det er også rimelig å gjøre.
Veldig mye rimeligere. Jeg har jo en burk med kalkunfett som jeg snakket om i episoden med bil.
Den er ikke brukt opp, og nå er vi langt ute i januar, og den holder seg sikkert i månedsvis i kjøleskapet. Kjempefin og stekig. Den smakte overraskende godt av dette, og det er jeg så glad for at du introduserte meg til den med lagte mat her forleden. Fordi det er jo akkurat det, fett kan være litt vanskelig for noen. Noen liker ikke kokos, og noen liker ikke smør eller olivenolje. Det er derfor man i kjøkkens sammenheng ofte ønsker nøytral olje, men jeg synes den smakte lite.
Du er helt rett, og du som er litt sensitiv på at det ikke skal være for mye dyresmak, så er faktisk kalkun. Jeg kan anbefale, når neste gang du laver kalkun, ta også sil av fettet. Det er nesten som en nøytral olje. Så hvordan oppvarer du denne oljen nå da?
Den stivner jo, og så står den i en glassboks i kjøleskapet, og så tar jeg bare en kniv, tar av det jeg trenger, putter i stekepannen eller i illfaste formen, og så legger jeg det jeg skal steke oppi når den er smeltet. Så det er veldig, veldig enkelt, og så setter jeg den inn i kjøleskapet igjen. Fantastisk, og den fikk du i julegave av din veninne Bente, og du fikk til jul av meg, Marrowfat, sånn er vi mer der altså.
organisk gressforet fra biff bone broth som du har brukt. Den er skikkelig god. Den kan jeg spise med skje. Ja, men det er akkurat der vi er forskjellige. For den smaker litt for mye ribbe for meg. Den smaker litt for mye dyr, så den må jeg blande litt med gi. Men du spiser den ikke? Jeg er helt imponert. Jeg liker det. Jeg er jo vokst opp med sånne ting. Jeg har spist maribjøen siden jeg var en neve stor, så jeg tror nok vi er litt forskjellige der.
Men kan ikke du fortelle noe til løftene våre om hvordan vi spiste vår entrecote forleden? Hva spiste jeg, og hva spiste du? Jeg var på frokost hos Monika her, og da gikk vi ut og grillet et entrecote. Jeg ville ha den så rå som mulig, og Monika, er du sikker? Skal jeg ta den av nå? Ja, ta den av nå. Er du helt sikker? Bare ta den av. Så setter vi oss ned, og vi tar på deilig salt, og vi sender på litt forskjellig.
Og så begynner Monika, vil du ha fettet mitt også? Jeg bare, ja takk! Så hun tok av sitt fett, og jeg fikk ekstra fett på min antrekåte. Det var helt nydelig, jeg kommer på frokost til deg igjen.
og det er jo sånn vi er skapt, vi er forskjellige så det er jo også grunnen til at vi velger forskjellige matvarer, men når det er sagt, så velger begge oss to, og vi håper at mange av dere lytter og gjør det nå, prøver å ikke velge disse vegetabilskålgene i så stor grad det går an å finne andre produkter og lage hjemmelaget eller bruke leftovers fra det du steker i til å få mer fett på tallerkenen din når du skal steke
Vi snakket også med Bill om dette fantastiske kortet vi har laget, hvor vi gir sensitivitet til vegetabilske oljer, som dere kan printe ut og bruke selv. Det gjorde vi sammen med Simon Løset, og han var jo helt i hundre. Dette synes jeg var skikkelig kult. Vi har selvfølgelig sendt han kort, så
Så får vi se hva han får ut av det. Og han må ikke inn på lavene og lignende der borte. Men han fortalte jo også at i USA så har de jo apper som kan lastes ned, som folk går inn og skriver om restauranter. Her er det helt safe å spise ingen vegetabilske oljer. Så hvis noen der ute vet noe om dette i Norge, så sier vi ja takk, og vi vil veldig gjerne vite om det.
Ja, vi trenger å jobbe sammen for å opplyse og lære mer om hvor vi kan gå, og hvordan vi kan kommunisere med omverden, ikke minst. Og det gjelder jo også på skolen, og barnet våre som skal ha skolekjøkken og lage mat på skolen, hvilke fettskiller de bruker der, og det er ikke alltid like bra, det kan jeg bare love deg når jeg sitter her på sidelinjen.
og observere hva de bruker. Jeg synes det er så vanskelig, for det er en balanse mellom å overstyre det som er overprøvet, det som skjer på skolen til mitt barn, og samtidig lære han å sette litt grenser. Heldigvis så hører han litt på mammaen sin enda da. Heldigvis. Og om de ikke hører, så ser de, og det tror jeg vi skal bare være veldig takknemlige for. Jeg tror ikke vi skal prøve å lære dem alt for mye, men leve sånn som vi kan.
Vi som har litt større barn ser jo at det går hjem, men i deres tempo. Og det merker på de voksne barna, for det har jo jeg også større barn, så de er jo helt med. Det er veldig inspirerende å se at de har fått med seg noe hjemmefra, så vi kan slappe av litt på det. Men dere, vi har altså en så spennende vår foran oss. Vi har line-up med utrolig mange flotte, viktige stemmer på podcasten. Og
Ja, vi har Biohacking Weekend som kommer 20. april, og det programmet er spekkfullt av innhold, hvor vi avslutter med et utrolig kult rave party, alkoholfritt rave party, og anti-aging Leslie Kenny skal servere
spør med din mocktails. Så det blir en vår for vekst og for utvikling og for community. Og vi vet jo at veldig mange skriver til oss at de er litt redde for å komme på denne helgen alene. Og hva kan vi si da? Å, det trenger dere ikke å være. Det er så mange av dere der ute som kommer alene. Og på hver eneste helg så får vi jo så mange meldinger i ettertid om alle de koselige menneskene de har møtt.
Folk har jo fått nye venner, og det er jo det vi trenger, de som tenker likt og kan bygge dette sammen med oss. Så vær så snill, kom, ikke tenk at du er alene, det er du ikke, du er sammen med oss. Ja, for vi er jo der hele tiden, vi går rundt på gulvet, vi klemmer, vi hilser, vi snakker, vi engasjerer oss, vi er sammen på lunsjen, vi er sammen på alt som er jo der, 100%.
som jeg pleier som regel å skrive på Instagram til dere som er litt redde til å du, kom igjen, vi skal gjøre en gruppehug vi skal klemme dere det skal vi, så hvis du endelig ikke har sett programmet så må du gå inn og sjekke og se om det ikke er noe der som passer for deg også
Herlig, men da takk for å følge og håper dere har en helt fantastisk uke. Vi begynner heldigvis å gå litt lysere tider i møte. Og jeg kjenner at vi sparer på soloppganger, vi sparer på solnedganger, vi bevarer det hjertet, vi bruker det i biologien vår. Og vi tar til oss så mye lys vi kan, så mye frisk luft vi kan. Og jeg håper dere der hjemme også gjør det. Ja, dette lyset som nå bare blir sterkere og sterkere for hver dag som går, Monika, det er helt betalelig.
Hack it, track it!
Nå får du 400 gram frossen kjøttdeig fra Folkets. Før 59,90. Nå kun 30 kroner. Det er billig det. I tillegg får du et stort utvalgt pålegg fra Gilde og Prior. Før 32,90. Nå bare 20 kroner. Altid tilbudt på noe godt. Hilsen oss i spar.