Skulle vi reise bort en tur, eller? Ja, hvordan? Utenlands, med fly eller båt. Men det er samme hvor, eller? Egentlig. Er tom for hudpleie og sånt, så må på tax-free. Du trenger ikke dra til utlandet. For nå har Fredrik og Louisa tax-free priser med opp til 50% på mengder av varer. Fredrik og Louisa, parfymeriet med de gode tilbudene. Hallo, jeg heter Dr. Campbell McBride, og jeg bruker fisk som medisiner.
Hei dere, velkommen til oss. Vi er Biohacking Girls, din podcast for optimal helse. Vi er to jenter bak rattet, dette er Monica. Og dette er Alette. Vi er biohacking-kollegaer og legger sammen våre erfaringer og kunnskap for å inspirere deg til å ta fatt på biohacking for å optimalisere helsen din.
Vi følger med og setter forstørrelsesglass på trender og siste forskning og snakker med verdens toppe eksperter innen trening, life coaching, helse og biohacking. Er du klar for å starte med konkrete hacks, lytte til din egen kropp og ta fatt på din helsemessige reise sammen med oss? Vi ønsker naturlig tilnærming til helsen vår og vi snakker til både menn og kvinner.
Du kan gjerne gi tilbakemeldinger til oss under podcasten her, og slå gjerne til med en god stjerne. Du finner oss også på Instagram og Facebook. Er du klar? Velkommen! All disease begins in the gut. Dette sa Hippocrates, the father of medicine, og det er altså over 2000 år siden.
Ja, og det er vel i grunnen like aktuelt i dag. Vi har med oss en skikkelig spennende gjest, doktor Natasha Campbell McBride. Hun er hjernen bak og grunnleggeren av GAP-steten. Dette står for Gut and Psychology Syndrome. Doktor Natasha er en kjent lege, dietist og forfatter.
Hennes arbeid har virkelig forandret hvordan vi tenker når det kommer til forbindelsen mellom tarmhelse og helsen vår generelt. Dieten hennes er et globalt konsept som brukes av mange som vil forbedre autoimmunesykdommer, autisme, ADHD og flere.
Og hennes egen reise startet da hun reverserte sin søns autisme med kosthold og livsstilsendringer. Det er lenge siden vi leste boken hennes første gang, eller kanskje vi kan kalle det en bibel, for det er en lang og detaljert og virkelig et medisinsk oppslagsverk vil nå vi si.
Det er en bok vi stadig går tilbake til når det er noe vi lurer på i forbindelse med forskjellige typer sykdommer. Og det er også en bok som det klør i fingrene våre for å gi videre til andre vi ser kun at glede av denne kunnskapen. Og i episoden i dag så skal vi ta et dypt dykk med doktor Natasja når det kommer til prinsippene i GAPS-dieten, altså G-A-P-S.
Dette er innovative tanker når det kommer til gut-brain-forbindelsen, når det kommer til å forbedre forskjellige helsetilstander fra autisme og ADHD til autoimmune sykdommer.
Og dere, doktor Natasja, hun kommer faktisk på Naturmedisinsk fagkongress til høsten. Det er 18. og 19. oktober. Det blir ganske rått. Vi gleder oss til å høre og møte denne damen live. Og ikke bare det, men følg med helt til slutt, for vi deler en eksklusiv rabatt til alle lytterne våre. Hvis du har lyst til å delta på dette eventet på Naturmedisinsk fagkongress, så følg med.
Så skal vi dele litt om Natasjas faglige bakgrunn.
Hun er lege med videreutdanning i neurologi og ernæring. Hun har sin klinikk i Cambridge, hvor hun jobber spesifikt med ernæring for både barn og voksne som har adferd og lærevansker, men også de med fordøyelses- og immunforskillelser. Hun har skrevet flere bøker og er en ettertraktet foredragsholder over hele verden, og nå kommer hun altså også til Norge. Velkommen til Biohacking Girls podcast. Musikk
Velkommen, Dr. Natasha Campbell McBride. Vi har vært nødvendige til denne konversasjonen i lang tid nå. Vi har vært nødvendige til deg. Vi har lest din Bibel av en fin bok flere ganger over årene.
Vi er begynnende å se på at du kan dele dine erfaringer med vårt samfunn her i Norge. Takk for at du har invitert meg. Jeg er glad i å være her. La oss begynne med litt om din bakgrunn og inspirasjon. Din personlige historie som ledde deg til å forandre GAPS-diet. Jeg er en mediske doktor, neurologer, ved utdeling. Min første barn ble diagnosert med autismus på 3 år.
Det gjorde meg til en veldig dyp lærerkurve. Jeg måtte hjelpe barnet. Så resultatet av det var utviklingen av GAPS-nutrisjonprotokollet. Barnet min har fullt opp. Han leder en normal liv. Han er i 30-tallet nå. Det var et langt tid siden. Siden da, i 2004, har jeg skrevet mitt første GAPS-bøk, "The Yellow Book: Gut and Psychology Syndrome".
som fokuserer på funksjonen av hjernen, som fokuserer på lærevansker i barn, autism, ADHD, dysleksie, dyspraxie, skizofreni, opposisjonsbefaling, og andre utfordringer i utviklingen av barn, og psykiatriske forhold i barn og unge. I 2020 har jeg skrevet den andre delen av GAPs nutrisjonsprotokoll, og det er den blå boken som du ser på skjermen.
som kalles gutt- og fysiologisk syndrom. Både gutt- og psykologisk syndrom og gutt- og fysiologisk syndrom er sammenlignet med GAPS i engelsk. GAPS, nutisjonal protokoll. Protokollet er samme i begge bøkene.
Det er egentlig utført for å normalisere den menneskelige mikrobiomen, den mikrobialt kommunikasjonen som bor i personens digestivsystem og alle andre i den menneskelige kroppen. Og gjennom det, for å helse personen fra noen kroniske illesomheter, mentalt eller fysisk. Vi må gå tilbake til din søn og se. Han var tre år gammel. Hvordan finnte du ut at han hadde autism? Og hvornår begynte du å...
doing strategies to help him and when did he recover? How many years did it take? He was very severely autistic so I'm sure that people in Norway have seen autistic children because autism is our modern epidemic. When my son was ill literally a few years before then the whole of humanity was diagnosing one child in 10,000. That disorder was very very rare at that point.
Nå, i Amerika, i noen steder, diagnoserer vi en barn i 15 år. I noen områder er det mer. Så det er en virkelig moderne epidemik. I alle land i verden er autism nå kjent av lønnspillere, ikke bare av profesjonale. 30 år siden har profesjonale aldri sett en autist. Det var så vanlig. I dag er det veldig vanlig. Det er en typisk moderne epidemik.
Min søn var veldig seriøs. Han kunne ikke snakke, han forstod ikke språk, han kjente ikke hvordan man må behandles, han hadde ingen skjedd av bevegelse, han hadde seriøse spørsmål om å spise, så det var et fullt bukett. Og gjennom å forandre dieten sin, gjennom å lære ham oppførbart, gjennom å bruke forholdsbehandling, som jeg beskrev i den jævla boken, gjennom alle disse forhandlingene, har han oppstått helt.
Det var en stor del av forløpene i de første to årene, men de siste få årsperiodene var litt mer. Da det skjedde, jobbet jeg med mange andre barn, kommunikerte med mange andre familier med autistiske barn som også begynte å bruke det samme protokollet. Da min søn ble diagnosert, hadde vi ingen internett. Jeg er sikker på at moderne mennesker ikke kan forstå dette. Vi hadde ingen internett.
Vi hadde bare telefonen, bokene og lokale bibliotek. Det var alt vi hadde. Så hele familien med autistiske barn på den tiden, vi var alle hjelper hverandre. Vi var alle snakket, vi var alle sammenlignet noen informasjon vi kunne finne. Så snart jeg fant min oppgave, begynte jeg å dele den med andre familier. Det er sånn min klinikk har oppstått. Det er sånn jeg begynte å jobbe med autistiske barn først.
Da begynte jeg å jobbe med hyperaktive barn, barn med høyvisdom, dysleksiske barn, dyspraxiske barn, barn med andre abnormaler i mentalt og fysisk utvikling. Og da jeg utførte at disse barnene også er fysisk ufattelige, de har allergier, de har digestivproblemer, de har astma, eczema, noen har diabetes type 1, noen har epilepsi, noen har...
juvenile arthritis, and all sorts of other physical problems. I've realized that all of those diseases, the whole bouquet of symptoms in the child stem from the same place, from the digestive system of the child. Human body is a microbial community. That is a fact now, fully confirmed by the modern scientific research. In those days, when I started talking about it at the beginning of 2000s,
Det var en uansettelig ide, og de fleste av sjekkebefolkningen kunne ikke se på det. Nå er dette en absolutt faktisk. Absolutt utprovet av forskning.
at det menneskelige kroppet er en mikrobisk samfunn. Det er ingenting mikrobsfri i kroppen din. Du har mikrober i blodet din, i hjertet din, i lungene dine, i musklerne dine, i bønnerne dine, i hjertet din, i hvittet din, i abdominale kapitlet din. Her er det mikrober i alle steder. Det er flere mikrober i kroppen din enn det er i menneskelige celler. I alle fall er det mikrobisk samfunn i kroppen din. Hjertet, midten,
av denne mikrobialen er i digestivsystemet. For hvis du spør en mikrobiolog hva som er den mest kraftige influens på menneskets helse, på helsen av en mikrobial-kommunitet og menneskets hjelp, så sier de at det er mat. Du tar en mikrobial-kommunitet i en petri-slipp eller i naturen og forandrer deres mat-supplyde.
Alt vil endre på en slags måte, i uke. Sikre spesieser av mikrober vil forsvinde, andre mikrober kommer ut av ingen sted, og hele mikrobialt område vil endre. Fod har den mest kraftige effekten på alle mikrobialt områder i naturen. Fordi ditt kropp er en mikrobialt område, er fod den mest kraftige influens på ditt sjø. Det er ingenting mer kraftig som kan komme nærmere effekten på ditt sjø.
Så grunnen til dette er: Hvorfor har kroppen i stedet for mikrofagene i hele mikrobialt område i det digestive systemet? Fordi det er der du legger dine spøk. Det er der spøkene går. Det er derfor alle ordentlige skjermene i dine mikrobialt område, dine regjeringer, dine generale, dine krefter, dine offisere, er alle i det digestive systemet. Fordi det er der spøkene går.
Og det gir oss en stor kraft, for ved å forandre maten, ved å forandre dieten, kan vi forandre hele mikrobialt. Så litt tilbake til ditt søn igjen, og autism. Hvorfor tror du han utviklet autism i første sted da, da han var så ung? Fordi barnet oppfatter sin mikrobialt samfunn, sin mikrobiom. Denne hele mikrobialt samfunn i ditt bod er kalt mikrobiom, menneskes mikrobiom.
barnet oppfatter mikrobiomet fra foreldrene, fra mor og far. Mors startet å populere barnet under utdannelse, da barnet utviklet i utenlandske barnet under 9 måneder utdannelse. Maternale mikrobiom, mikrobiomet på placentasjonen og hans hund populerer barnet. Barnet svaller likvider i hundet og det populerer digestivsystemet.
Faderen har sin egen mikrobial samfunn, som er i digestivsystemet. Denne mikrobial samfunn populerer faras høyre, og han deler denne flora med mamma på en regel. Det er sånn at fara bidrar til hans mikrobiom til mammas mikrobiom, og så passer mamma den til barnet. Så mamma begynner å passe mikrobiomet inn i pregnen, men bulk av mikrobial samfunn kommer til barnet under utføring.
når barnet går gjennom barnes fødselskanal. Mothers hud er veldig populert av mikrobialt samfunn, og kommer fra to steder: sin egen digestivsystem og den av faderen. Han deler mikrobiomet med maten på regelbasert basis gjennom kontakt. Så det er sånn at begge foreldre bidrar til mikrobialt samfunn for barnet. Vi lever i en verden hvor det gjennom generasjoner blir mikrobiomet mer og mer dårlig.
fordi vi har skrevet miljøet. Fordi miljøet har skrevet mennesket. Før 2. verdenskriget var hele planet organisk. Tenk på det. Det var bare mat. Det var ingen annen mat. Det var ingen organisk mat. Ingen annen mat. Det var bare mat. Fordi hele planet var organisk.
Det var ingen vaksinasjoner, ingen antibiotika, ingen pesticider, ingen andre kjempemaskiner å snakke om. Det var noen, men ikke mange på denne tidspunktet. Som resultat, de som var født på den tiden før 2. verdenskriget, fikk en utspoilt, frisk, menneskelig mikrobiom fra foreldrene deres. De som var født før 2. verdenskriget, til slutt av 2. verdenskriget, fikk en frisk, frisk, utspoilt mikrobiom fra foreldrene deres.
Og mikrobiometet ditt er din konstitusjon. Det er den viktigste delen av deg. Det er derfor de menneskene fortalte seg i 80- og 90-tallet i ganske god helse. Selvfølgelig ble de forplastet med høyreplaseringer, bygning, med modernisering av modern norsk smerte. Det hjelper også disse menneskene. Men deres konstitusjon, den kjørende, sjelvførte konstitusjonen de oppførte fra deres foreldre,
Det er det som gjør at de lever så lenge. Det var også ingen vaksinering. De gikk gjennom alle barnes infeksjoner. Det er viktig for barnet å gå gjennom. Barnet er født med et immunsystem som trenger fordeling.
Og gjennom disse infeksjonene, presenterer denne barnet i verden med ulike infeksjoner og ulike fakta og informasjoner om dette verden. Som et resultat får barnets immunsystem en rettig utdannelse. Barn som har gått gjennom infeksjoner og aldri ble vaksinert, er de viktigste barnene i verden, og de har aldri hatt allergier, autoimmunillis eller kanser.
fordi deres immunsystemer var rett utviklet. De vet hvordan man skal handle med dette miljøet. Generasjoner av mennesker som følte etter 2. verdenskriget, har ikke en så god konstitusjon. Antibiotika ble utviklet, de ble utviklet under 2. verdenskriget, og så kom de på markedet i masse i 50- og 60-tallet. Så generasjoner av mennesker som ble utviklet og født i 50- og 60-tallet og videre,
grew up with antibiotics. Every year, at least once a year, every child is subjected to a course of antibiotics for a cold, or a flu, or a runny nose, or something rather, some kind of common infection. Vaccinations were introduced, which do not allow the child to develop normal constitution and to adjust properly to the environment. Antibiotics wipe out the beneficial bacteria in the digestive system and everywhere else in the body too.
Any microbial community in the world only exists if there is balance, if there is harmony between all the microbial species in that community. In every microbial community there should be everything present. All these viruses and bacteria and protozoa and archaea and bigger creatures, they all should be there, they all play their role, and only when there is balance and harmony between them
Bare da kan mikrobialtid stå, leve for et langt tid, og det kan være tilgjengelig og bra for oss. Det gir oss god helse og vitalitet, hvis det er balansert og harmonisk. Hver gang du tar en antibiotikk, dør du en del av denne mikrobialtid. Så balansen er gammel. Harmonien er gammel.
Som resultat blir mikrobialt sammenheng, det blir ufunksjonelt. Sikre spesier av mikrober prolifererer der. For eksempel prolifererer funger, viruser, andre ting prolifererer. En helsing, livsgivende mikrobialt sammenheng blir din største venn i verden. Fyre folk tar ikke bare antibiotika fra doktorer,
Men de spiser antibiotika for middag, middag og middag, og i mellom. Fordi de fleste av de kjempemater som brukes på vårt mat, og de fleste av kjempemater som matindustrien bruker til å prosessere vårt mat, er antibiotika i sin natur. Den mest vanlig brukt antibiotika heter glyfosat, som brukes av kjempematen. Det ble innført i 1990-tallet.
Det er et bredt spektrum antibiotikk, ekstremt dødelig. Vi har nå mye forskning som viser at det skaper alle smerter under sunnen, praktisk alle kroniske smerter. Glyfosid er brukt på alle kroppene vi grøper i den vestlige verdenen, flere ganger under grønnsasen. Det er brukt først og fremst, fordi det er brukt for å dyrke opp kroppen. Det er lettere å dyrke en kroppe som har blitt desikert, dyrket opp.
Så den brukes på hvide, varmepål, øl, soya, sukkerbøt, sukkerkane, rødseed. Pratisk alle kroppene er desikert med glyfosat før man harvester. Så grinen de bruker for å lage brød, for å lage fløy, og alt de bruker for å lage fløy, er full av glyfosat. Det er store mønster av glyfosat i hver bite av brød, kjøkken, bunter, sandviser,
Kaker, biskutter, køkkener, pasta. Alt du spiser er laget av fløte. Sjøvann er full av glyfosat. Vestmøtter er full av glyfosat. Og disse er de tre tingene som alle prosessfodser er laget av.
Soya er full av glyfosin. Og dette er bare en kjemikal, det er mange andre kjemikalier som vår vannkultur bruker. Så med hver generasjon
I begynnelsen av 2. verdenskriget bruker folk større antibiotika i form av kjøkkenmateriale, større vaksinasjoner som understyrker den norske fysiologi og konstitusjonen for barnet eller for barnet, og større farmaseutikalskilder og mange andre miljøsvurderinger som mennesker er tilgjengelig til i dag.
gjennom generasjoner, blir mikrobiomete og folk mer og mer dømt. Så barn som ble født i 60-tallet, deres foreldre ble født før 2. verdenskrig, så deres foreldre brukte kanskje en eller to antibiotika før de hadde dette barnet, så de passerte praktisk god mikrobiom, men litt dømt, til deres barn.
Da de barnet vokste opp i et område hvor de hadde antibiotika hver år, for koldt, for alle koffer og snø, pluss vaksinasjoner, pluss fisk som var løst med økologiske kjemikaler, så da denne generasjonen barn vokste opp og var klar til å ha sine egne barn, var mikrobiomet deres mye mer dårlig enn det var av deres foreldres mikrobiom. Og det er det de passer til sine barn.
Så deres barn begynner å starte livet deres fra å oppnå en veldig dårlig konstitusjon, i forhold til det de fikk fra deres foreldre 20-30 år siden. Og med hver generasjon blir situasjonen større og større og større. Dette er en absolutt avalanj som kommer på mennesket. Dette er epidemien av gap. Gap er et globalt fenomen. Det er noe som praktisk alle mennesker på vårt planet er nå forvirret av, fordi av vår teknokratiske samfunn.
Pratisk alle har en dårlig mikrobiom, og det er basisen, den virkelige diagnosen av alle kroniske smerter. Det er basisen og grunnen til vår epidemisk autisme, epidemisk diabetes type 1, epidemisk allergier, kvoteimmuneillusjoner, cancer, hjerteskade, obesitet, diabetes, mentale illesjoner, alle illesjoner i verden.
For jeg kommer tilbake til dette. Det menneskelige kroppet er en mikrobial samfunn. Hvis du har dømt den mikrobial samfunnet, og at dine foreldre gir deg en dømt mikrobial samfunn fra starten av livet ditt, så kan du ikke være sann. Så det er slik at barn blir autistiske. Og det er slik at min barn ble autistisk, og alle andre barn ble autistiske. Dette er grunnen til autisme.
Dette er grunnen til hyperaktivitet, inntektssikkerhet, dysleksie, dyspraxie, skizofreni, bipolarisering, anoreksie, epilepsi, allmåte immunillusjoner, arthritis, digestivproblemer, allergier, kronisk cystitis, multiple sclerosis, neurologiske illesjoner, hormonlige illesjoner, alle kroniske dødslag. Og det er det GAPS beskriver i mine to bøker, den hvide boken og den blå boken.
igjen, den hjelpe fokuserer på hjertet, den blå fokuserer på resten av kroppen. Så de går sammen disse to bokene, de forstår ikke hverandre. De er sammen fordi en kjøper hjertet, den andre kjøper resten av kroppen. Og GAPS-nutrisjonprotokollet beskrevet i disse boksene, helser den nye basisen av menneskes kropp, av menneskes anatomi og fysiologi, den nye basisen av menneskes helse.
Dette er det foundationet du bygger på for å få helse og for å bygge på for å få sannhet. GAPS-nutrisjonprotokollet. Veldig bra forklart, Dr. Natasha.
Jeg har en spørsmål. I dag er alle disse smerterne over. Er GAPS-diettene nok? Hvordan kan man behandle alle disse menneskene i dag? Er GAPS-diettene nok, eller trenger vi andre intervjuer i dag?
Og også om du kan forklare hva letterne GAPS betyr. Så alle våre lyttere kan forstå gutt og fysiologi. GAPS er en abbreviasjon for gutt og psykologi eller fysiologisk syndrom.
G-A-P-S Det er på engelsk, for det er veldig langt å prononere gutten psykologisk syndrom eller gutten fysiologisk syndrom. Så det er mine pasienter som har brukt ordet og startet å kalle det GAPS. GAPS-protokoll og GAPS-diet. Så det er det. Før du bygger et hus, og din sjø er bygget som et hus, må du først bygge en foundation. En sterk, solid foundation.
GAPS Nutrition Protocol bygger denne foundationen. Veldig solidt, veldig stort. Og for mange mennesker bygger det også huset. Men for noen mennesker må andre ting være addert. Etter at du har bygget foundationen, begynn alltid med GAPS. Begynn med GAPS Diet, GAPS Nutrition Protocol. Rebuild your microbiome. For husk igjen, ditt kropp er en mikrobial kommunikasjon. Ditt mikrobial kommunikasjon, hvis du har noen kroniske sjekkerheter, ditt mikrobial kommunikasjon er
ut av balanse, diskarmonisk, død. Du kan ikke redde deg selv fra noen sykdom, uten å redde mikrobiomet fra start, fra start. Det er det som GAPS-nutrisjonprotokollet vil gjøre for deg. Det vil redde mikrobiomet, og det vil redde kroppen din, fordi menneskets kropp er åpner seg hele tiden. Hver cell i kroppen din lever bare en kort liv.
Det fungerer veldig hardt, det blir gammelt, det dyrer. Og nye babyceller er født for å forplasse alle disse dyrte cellene. Hver tisk i kroppen, hver organ, er åpner seg. Alltid. Det er det mennesket som forperter seg, forbereder seg og regenererer seg. For å gi birth til trillions av nye babyceller hver dag, er det nødvendige bygningsmateriale. Hvor kommer de fra, disse bygningsmateriale? Fra fisk. Folk spiser fisk.
Den vestlige dieten i dag, standard amerikansk diet, standard europeisk diet, eller noe annet, praktisk veldig lik denne dieten over hele verden. Så de prøver å bygge deres kropp, bygge disse nye babycellene ut av poor quality materials, kontaminert av agrikulturelle kemikalier, mer kemikalier tilføyet av fôrdindustrien, og vokst på utsatt sol, poor i nutrier, poor i mineraler, poor i
Og på toppen av det, er det utenom utviklingspropaganda om hva man bør og ikke bør, hva som er bra for en og ikke, det er alt oppsiden. Det er helt og sikkert oppsiden. Som resultat, spiller folk kvalitetsmateriale for deres kropp. Så deres kropp er laget av kvalitetsmateriale. Som resultat er kroppen syk. Det fungerer ikke veldig bra.
GAPS diet, GAPS nutrisjonal protokoll, vil utbytte kroppen din ut av høy kvalitet materiale. De beste kvaliteten materiale. Og så snart det skjer, og det tar et par år fordi forskjellige tiskler regner seg selv på en forskjellig spil. For eksempel dine gudlønnsceller som lønner dine gudlønne bare i to dager. Så utbytelsen av cellene der skjer veldig, veldig snabbt. Du kan utbytte dine gudlønne ganske snabbt. Veldig snabbt.
Men din skelektom tar 7 år å forbygge seg selv. Hver 7 år har du en helt ny skelektom, helt nye bønner, utgjort av nye, nydeligbredde babyceller. Så alle cellene har dødd, blitt avkastet, og du har en ny skelektom. Så når folk sier at, «Jeg har arthritis, og det er det, det er for resten av livet», det er helt nonsens for ditt kropp.
For din kjøtt bygger opp dine bønder og dine bønder hele tiden ut av nye materialer. Og hvis du begynner å spise høy kvalitet materialer i de rette proporsjonene, så bygger du opp dine bønder og dine skeletter, og bygger opp hele ditt kjøtt ut av høy kvalitet materialer. Og som resultat vil ditt kjøtt begynne å høre deg mye bedre, og fungere mye bedre, og servere deg mye bedre. Så det er det som GAPS diet og GAPS nutrisjon protokoll vil gjøre for deg.
Men alle mennesker er ulike. Det er ulike tilfeller som du lever i. Du har en ulik tro. Du har en ulik ånd. Vi er spirituelle mennesker, og det er veldig viktig. Du har en ulik karma som du går gjennom. Du må gå gjennom ulike utfordringer og ulike krav i livet, fordi det er din karma. Du må gå gjennom ulike sykdommer. Sykdommer er en del av din karma. Så alt dette gjør deg ulik.
Det betyr at det ikke er nok. En stengelig sted for alle, det er ikke for alle. Du må finne dine egne steder for dine egne spørsmål, hva du trenger i livet. Så for en person er det nok å bare forberede mikrobiomet og forbygge kroppen ut av høy kvalitet materialer. De rekommender seg fint. De kan gå på og leve deres liv. For andre mennesker må de gjøre et seriøst mentalt arbeid.
å unngå noen hverdager i livet, noen tenkningspartner, noen traumer i deres forfatter, kanskje også de som har forfatter, fordi vi har forfatter som våre foreldre og forfatter har vært gjennom. Så kanskje du må gjøre noe, forgjøre noen,
eller gjøre noe for å klare denne traumen. Så for noen er denne mentale arbeidet veldig viktig. For en annen person, kanskje de ble kontaminert med toksiske metaller. Kanskje de hadde amalgam-filling i tøyene. Amalgam-filling er et dårlig utslipp av hva som har vært gjort til den vestlige verden, i det siste århundret. For hver amalgam-filling i tøyene ditt leker merkeri. Merkeri er en av de mest dårlige tingene i verden.
Det særlig søker høye fattige tiskere i kroppen. Det er der det kjører. Ditt høyestet er en høy fattig tiske. Resten av din nervøssystem er en høy fattig tiske. Ditt hormonalsystem er en høy fattig tiske. Dine enderkrine er høy fattige tiske. Ditt bønnskjøn er en høy fattig tiske. Merker, ledd, aluminium...
arsenik og andre toksiske ting og toksiske metaller som det liker, akkumulerer i høye fattige tiskler. Det er derfor de ofte implikerer multiple sklerosis, anamiotropisk lateral sklerosis, i neuropatis, i andre neurologiske disordere, i endokrin-disordere som Hashimoto, som adrenalinsuffisiense og andre endokrin-disordere. Det er implikert i bonmarro-problemer som leukemi, lymphoma,
og andre lymphatiske kancerer og andre lymphatiske dødseligheter i menneskene. Så noen mennesker må ta steg til å klare disse toksiske metallene ut av deres bødder. GAPS-nutriksprotokollet vil strenge ditt bød til en sånn grad at ditt bød kan forhandle det.
Det kan forholde seg til toksiske metaller, det kan forhindre toksiske metaller på egen hånd, fordi kroppen har mekanismer for å forhindre toksiske metaller, som vår sannhet ikke har utviklet. Så hvis du gjør kroppen sterk, hvis du gir kroppen muligheten til å forbytte disse mekanismer, så vil kroppen forhindre mest av denne kontaminasjonen på egen hånd. Men i noen mennesker er det ikke nok, det er ikke nok, de må gjøre noen kjøling av toksiske metaller, som kan ta mange år.
Det er et konsistent utfordring, og det er veldig vanskelig. Vi har ikke en effektiv måte å ta ut toksikke metaller fra menneskets kropp. Det er flere ulike protokoll. Alle har plusser og minuser, og ingen av dem er helt perfekt. Noen mennesker må gjøre noe spørsmål for å forklare karma, for å forklare
ting som de har forlatt fra tidligere. Noen mennesker må gjøre andre jobb, noen er sensitiv til måler, det kan være den største delen av deres puzzel. Blå mål, å være sensitiv til måler. Mange mennesker i verden er sensitiv til måler, og det er et stort, stort problem for mennesker. Hjertet min går virkelig til disse menneskene, fordi det er en veldig vanskelig situasjon å handle med. Og mange mennesker må handle med det før de kan fullt opp. Så hver menneske er unik.
For en person gjør homeopati vondre, for en annen gjør herber vondre, for en annen meditasjon, for en annen hjelp med spiriten, for en annen regressjon, for en annen mentalskap, kanskje kjølesjon, kanskje noe annet. Alle disse tingene er hjelpende til ulike mennesker, og alle trenger å finne sin egen unike vei.
Men GAPS-nutrisjonprotokollet og GAPS-dietet vil lage en solid foundation for at kroppen kan gå gjennom denne reisen. For å oppnå det, for å oppnå det, fordi det vil forbedre kroppen ut av kvalitetsmateriale. Så alle organer vil begynne å fungere på peak av sin kvalitet. Og fordi det forbedrer mikrobialt samfunn i kroppen, forbalanserer det, bringer harmoniet tilbake der.
Det er den mikrobiale kommunikasjonen som er den største delen av kroppen, og det er den mikrobiale kommunikasjonen som er i behov av menneskets kropp. Perfekt. Så gutt-mikrobiom og flora i gutten, hva gjør det perfekte?
hva guttflora ser ut som. Har noen det enda? Nei, det er kortet. Ja, exakt. Forskere arbeider på det. Den første som begynte å undersøke guttflora var Sovjetunionen. Ilya Mechnikov, som forstod guttflora i første sted, var russisk.
Han gjorde det i begynnelsen av 20-tallet, og da under sovjet-tiden har det vært mye forskning i den området, i Sovjetunionen. I sammenlignet var Vietnam i Shugat, som gjør mye fantastisk forskning, og noen andre små steder i verden. Vesternivået ble interessert i dette bare i ... kanskje 10 år siden. Før det, vestevået forvandlet at en slik ting eksisterer. At det er mikrober i menneskets kropp. De forvandlet det bare.
De kunne ikke forstå det enda, og måtte begynne å undersøke det. Så siden har alle undersøkene vært fokusert på bakterier, bakterier, bakterier og bakterier. Som om det bare er bakterier i den mikrobiske verdenen på vårt planet. Basen på hver mikrobisk samfunn i naturen er funger, ikke bakterier.
Og menneskesjøen har hundre og hundre, kanskje tusen, ulike varier av funger. Fungi, som amerikanske sier. Folk pronuncerer det annerledes. Fungi, funge, funge. Så, så langt, ca 80 ulike varier av funger har blitt utviklet i det sjølige menneskesjøet selv. Funger gråter lange hyfer. Hundre meter lange protrusjoner.
Og diameteren av alle disse hyfene, disse protrusjonene, disse lange, lange hendene, er omkring 100 ganger større enn bakterier. Så i alle mikrobialt kommuner, funger skaper rådverk i hele mikrobialt kommuner. De skaper motorveier, ganger, leirer, råd. Og gjennom disse rådene, bakterier, viruser og andre mindre kreter, bygger de lille bygdene, bygdene, bygdene, husene deres.
Og rundt fungelnetvåret er det brukt vann, nødvendigheter, toksiner blir tatt bort, fungere har fantastisk mulighet til å forholde seg til ulike toksismer i kroppen. De for eksempel skylder oss fra mørker. Det er derfor folk som har amalgam følelser for eksempel, og de fortsetter å svale mørker, hele tiden, hver gang de svaler noe, selv om det er en del av sin sykdom, de svaler mørker. Og den mørker kommer inn i huden og går gjennom esofagusen,
Hva gjør kroppen i denne situasjonen? Det grunner en aktiv populasjon funger i halsen og i isofagusen av denne personen. Fordi funger absorber denne merkerien i deres eget hyfie, i deres eget kropp. Og som resultat, de beskytter deg fra merkeriet. Men funger, fungel av grunn i halsen og isofagusen, er ikke fint. Fordi funger behever seg på deres eget søvn måte, de har deres eget høyheter, og de skaper deres eget symptomer. Du begynner å belge,
Du begynner å burpe, gasset begynner å finnes i din digestivsystem fordi funger elsker å spise sukker og prosessede karbohydrater. Så hver gang du spiser noe som er laget ut av farge og sukker, har funger en fest. De finner gasser og alkohol fordi de bruker alkoholisk fermentasjon for å prosessere farge, sukker og andre karbohydratpotater og andre prosesserte karbohydrater. De prosesser dem gjennom denne biokemikasjene som kalles alkoholisk fermentasjon.
Resultatet er alkohol. Så du trenger ikke å drikke alkohol for å bli drunken. Hvis du har fungelovergrønnelse i stommet og i esofagus, så vil de produere alkohol for deg hver gang du har et kjøkken, eller et sjokolade, eller et brød, eller pasta, eller potater, eller noe sånt. Disse menneskene er alltid drunke. Autistiske barn, 100%, alle av dem, forfølger dette problemet. De er permanent drunke.
Når alkoholen kommer inn i livet, absorberer det veldig snart, fordi det er en liten molekylgrønne substans. Så snart den slipper livet, blir det til en veldig dårlig substans som kalles acetaldehyde. Det er substansen som gjør at det henger over.
For alle som har opplevd å være stengt, vil de fortelle hvor dårlig det føles. Folk vomter, de har et dårlig høyde, de føler seg absolutt død, de har ingen energi, alt skjer. Det er sånn at et sett av høyde føles. Det er sånn at autistiske barn føler seg hele tiden. De har aldri noen annen følelse.
That is why they cry. That is why they can be aggressive. That is why they misbehave. That is why they bang their heads on the floor and on sharp corners of furniture. Because their head hurts. They have a permanent headache. They permanently feel nauseous. They have a permanent hangover.
Og ikke bare autistiske barn, men også skizofreniske mennesker, mennesker med bipolarisering, føler seg så veldig ofte. Mennesker med andre psykiatriske klinikker føler seg så veldig ofte. Mennesker med andre bevegelser føler seg så veldig ofte. Det er det som amalgam følelser gjør for deg. Og det kommer tilbake til mikrobialt samfunn og funger. Funger beskytter deg fra merker. Det er ingen løpende minimum av merker i forskningen.
fordi ikke en molekyl av merker, en del av en million, fordeler ditt kropp uavhengig. Det er en veldig, veldig toksisk substans. Og så har våre dentister lyst å lage denne merker i barnes hår, kjære kvinner og den voksen i Vestvallet i dekader.
Nå i vestlige land begynner de å oppføre hva de har gjort og gjort til mennesker. I Grønland for eksempel, har de stoppet å putte merker i barnes og kjøddes hår. Men de fortsetter å gjøre det med de gamle. Det er bare med merker. Men det er mye annet toksiner i miljøet, vannet, maten og alt vi er opptatt av.
Så funger protekterer deg fra disse tingene ved å absorvere disse tingene i deres eget kropp. Men da har du fungelovergrowth, og du har Candida syndrom. Det er bøker som er skrevet om dette, mange mennesker er nærmere med det, og mange mennesker tenker hva jeg gjør med denne Candida, jeg må dø, jeg må utvikle den, jeg bør ta noen antifungale medikasjoner eller noe annet.
Hvis du er fortsatt opptatt av merker, ledd, aluminium eller barium, som er i alle pakkager du kjøper fra supermarked, så er det en annen toksisk metall. Hvis du fortsatt er opptatt av disse tingene, så har ditt kropp ingen valg.
Men å vokse en sterk populasjon av funger for å forhandle det. For annars vil det døde at disse toksiske metallene vil skje til ditt kropp, det vil være for seriøst. For for død. Så uansett hvor mye du prøver å døde funger i ditt kropp, og når du prøver å døde dem med kraftige antifungermedikasjoner, de løser all den nøkkelse tilbake til ditt system. Det er derfor du føler deg dårlig. Og det heter en funger-død-reaksjon.
fordi du blir skutt av all den merker og ledd og alle de andre toksiske metallene som fungiet holdet for deg og fredte deg fra. Så det er ikke en lett situasjon. Det er ikke så lett som å gå til doktor og få en antifungalsmedikasje eller ta noe podarkor eller en annen, du vet, gulvseal eller en annen antifungalsherbeting. Du må først råde deg.
Du må forbedre mikrobialt samfunn i kroppen, og du må stoppe å ta i toksiske metaller. Det betyr at du må forandre livsstilen din. Du må jobbe med en holistisk dentist, fordi det er en ny professe i dentisteriet. Det er en rar spesies, de er kvalifisere, fordi de er rare, og bare behov for dem vil gjøre disse menneskene mer sammen.
For oss, fordi forskningen eksisterer, vet vi hvordan vi skal forholde oss til denne situasjonen. Men det er vanskelig å trenere disse dentisterne. Og den største delen av dentisterne i verden er midtermålstentist. De har ingen aning om hvordan man kan sikre en amalgam-følelse. Du vet at den største kursen for mentale sykdommer i de nye er inappropriert for å forstå amalgam-følelser av en konvensjonsdentist.
For hvis amalgam-synene blir utført uansett uten å skylde deg for all den merker som blir utført fra denne synet når den blir utført fra døra, så er du opptatt av en slik dosis som kan triggerere mulig sklerosis, depresjon, bipolarisering, skizofreni, epilepsi, autoimmunillisering, cancer. Det er mye mennesker i verden som blir seriøst syk fordi de har utført amalgam-synene med konvensjonelle synsmål.
Det er veldig viktig å finne en holistisk dentist fordi de er utdannet på hvordan man kan rett og slett unngå amalgam-følelse. Så det er ikke en enkel situasjon og en enkel måte. Så det er det jeg mener. At hver menneske er unik. Hver menneske har sin egen puzzel å unngå.
og sin egen helse. Takk. Lykkelig har vi hatt Dr. Dominic Nivic på podcastet. Han er en holistisk dentist. Han har inspirert alle våre lyttere til å tenke veldig vildt før de går til dentisten. Men, Dr. Natasha, vi spør om når du ser en ny klient, når du møter folk i døds, er det ganske overraskende å se på all informasjonen du skriver. Hvor bør en begynne?
Begynn alltid med å gøre en diet. Det er det nummer ett som folk må forandre. For ditt kropp er en mikrobial samfunn. Jeg gjør det igjen.
Den største influens på alle mikrobialt samfunn i verden er mat. Ingenting kommer nærmere til mat i sin effekt på alle mikrobialt samfunn. Fordi kroppen din er en mikrobialt samfunn, kommer ingenting nærmere til mat i sin effekt på ditt sjø og død.
Ingen medikasjon, ingen kulasjon, ingen mentalskap, ingen herber, ingen homeopati, ingenting kommer nær. Du må forstå deg selv først. Hvor lenge tar det å begynne å føle seg bedre med gapene fra maten? Noen mennesker begynner å føle seg bedre i noen dager. Men i noen mennesker kan forandringene være så graduelle og lenge at de ikke ser dem. Og også kommer det inn i menneskets natur. For i vår menneske natur er det slik at vi ...
Vi aksepterer de gode forandringene som givet, som normalt. Vi forstår dypt at det å føle seg bra er normalt. Det er sånn det bør være. Så folk begynner ikke å se på gode ting, fordi det er normalt. Det er sånn det bør være. Folk fokuserer seg på negativene i livet deres. For det er noe som må bli avhengig av, som må bli opptatt av. Det er sånn livet bør ikke være. Det er derfor alle fokusene på folk går på negativene.
Det er derfor jeg rekommenderer alle å holde en diarri. Skriv ned hver dag bare noen ord. Hva skjedde i dag? Hvordan følte du? Hvilke symptomer har du? Hva skjedde med dine symptomer? Det er en god ide å skjelde, å gradere dine symptomer fra 1 til 10. Så 10 er det største, 1 er det minimum. Og hver dag, hvis du graderte, du vet, i dag føler jeg, du vet, smerte, for eksempel i min kni, på nivå 5.
Og så ser man tilbake et par dager, og det var nærmere nivå 8. Nå er det nivå 5. Hvis man ikke skriver det ned, og ikke mesurerer det, så glemmer vi ikke noe. Vi glemmer ting. Folk glemmer ikke hva som skjedde et par dager siden.
Så det er en god ide å holde en diarri som vil få deg til å forstå hva som skjer i dag med det som skjedde et par dager siden, kanskje to uker siden, en måned siden. Og sånn at det vil gi deg håp og anerkjennelse at du er på rett vei og at du gjør det rette. Du er tilbake.
Vi bryter inn for å fortelle hvordan det går med vårt super samarbeid med Oslo Skin Lab og kollagenpulveret Dissolution. Vi har brukt kollagenet nå i 12 uker uten pause, og kan endelig dele resultater på den andre hudscanningen vi har gjort. Vi må si at vi tok første scan, så sa MyBrit på Oslo Hudpleie Klinikk at vi begge hadde et veldig godt utgangspunkt, og at vi kanskje ikke kunne vente revolusjonerende resultater sånn med en gang.
The solution er et kollagenpulver som kommer i porsjonspakker, hvor du tar en om dagen. Det er veldig enkelt, og vår favoritt er å bare blande denne i kaffen. Helt smakløst, og en pose er en dags porsjon.
The solution er hydrolysert kollagen, altså kollagen som er brutt ned til en helt bestemt peptidlengde. Hydrolysering ser ut til å være det som må til for å få effekt på hudens glatthet og spenst. Kollagenpeptidene i The Solution er spesialdesignet til å fungere på hud og minimerer linjer og rynker, øker spenst og reduserer cellulitter.
Som bioekere valgte vi nettopp The Solution kollagenpulver fordi det er god forskning på at dette faktisk hjelper på fine linjer og elastitet i huden. Det er læreikt å jobbe med Oslo Skin Lab, og de har vært veldig flinke til å svare på alle våre nærdeste spørsmål om dette pulveret.
så til resultatene på hudscanningen. Vi får vel si at vi er rimelig fornøyde, Monika? Ja, når det kommer til rynker rundt øynene, så ble det målt 6% færre rynker etter disse tolv ukene, og fast til og tettet var det 10% bedring.
Jeg hadde også stor økning i elastitet og spens til huden med nesten 20 prosent, og når det kom til rynker så hadde jeg det samme som Monika, kanskje litt mindre, kanskje bare 5 prosent der. Vi er veldig fornøyde. MyBrit fortalte også at det kan ta tid å få resultater, og vi ble enige om at en ny scan etter sommeren er veldig lurt, så vi venter 12 nye uker før neste scan.
Dette kollagenpulveret kan vi virkelig stå innenfor, og om du vil teste, så har vi en rabattkode som heter biohacking60. Da får du 60% på din første måned, og 30% etter det. Gå inn på osloskinlab.no. Godt. Å skrive ned og skrive i diariet er en veldig god tips. Det er noe vi alle bør gjøre, for vi kan ikke huske. Når du begynner med GAPS-diet, begynner du med introduksjonen.
Kan du forklare introduksjonen og hva den er for? Introduksjonen er ideelt. Den vil oppnå det dypeste helheten for deg, sted etter sted, fordi den er laget ut av seks steder. Vi begynner på den første stedet med de smaker som er mest helhetende, mest byggende for ditt kropp, og som er de eneste til å glemme i ditt glemt system. Men,
Livet er sånn, det ideelle skjer veldig ofte. Livet er ikke ideelt. Det er så mange varietter og parametre som skjer. For de største menneskene rekommenderer jeg ikke å begynne fra starten av introduksjonen.
Jeg rekommender å begynne med fullt GAP-stil. For introduksjonsdiet er svært. Første sted er veldig lignende. Det er bare en liten gruppe mat som du er tilgjengelig til å spise der. Du må ha en kjøkken som er rett utbygget. Du må lære hvordan du køper. Mange mennesker i verden køper ikke alls. For dem er det en stor læring. Å få første pann, hvordan man bruker en fryserpann, hva man gjør.
Så vi må lære dem de mest enkleste tingene. Så, hvis du arbeider hardt, og er vant til å spise ut, hvis du reiser med ditt arbeid, hvis du har en barn som ikke er til å forandre sin diet alls, eller du har svære barn, eller du har en annen situasjon i livet som gjør det vanskelig, så start ikke med GAPS-introduksjonen. Du kan gjøre det senere. Når du er oppmerket, når du har nok energi, når du har setet deg opp, og du er organisert til å få fram det.
Start from the full GAPS diet. The full GAPS diet allows you to eat all the foods on the allowed list of GAPS foods. So you will be able to have baking and fruit and nuts and meat and eggs and fish and vegetables and soup. You will have a much wider range of recipes available to you and much wider range of foods that are allowed for you to eat.
Å holde på med dette i et par måneder, vil få til mye helhet for deg. Du vil se at dine symptomer vil forsvare, du vil føle deg bedre. Mye helhet. Men det vil også gi deg mulighet til å oppføre kjøkkenet din, å forbruke alle ting som ikke bør være i kjøkkenet din, å få til nye ting som bør være i kjøkkenet din. Å finne de rette kjøkkenene og kjøkkenene, som også tar tid. Å lære ulike resepiser, lære hvordan du køker, lære hvordan du inkorporerer alt dette i din begynnelige liv,
køkken, kjøkken, kjøkken, køkkenet, alt det. Alt det trenger tid. Alt det trenger forsøk. Alt det er ikke lett. Det vil gi deg tid til å forholde deg til døgnet din, eller til å forholde deg til døgnet dine, eller til å forholde deg til en svært kjøkken som ikke forstår hva som skjer, og som ikke forstår alt dette. Eller kanskje til å forholde deg til grannmutteren din,
som fortsetter å bringe pie og sjokkakekaker og alt annet til huset. Så, og når du er organisert, og når du har din familie på bord, og når ditt kjøkken er set opp, og du har alle dine fôrstøy, og du har dine favorittreciper, og du har det sammenlignet med din kjøkken, dine forfatter og dine barn, og du vet, så gjør du GAPs introduksjondiet. Så vil du få fram med det.
Du vil kunne forstå det, stå på det og oppnå dypere helhet. Men før du får introduksjonen til gap, på full gap diet, kommer du til å oppnå mye helhet. Mye helhet. Du må snakke med oss om kjøkkenstokket du gjør, for det er veldig spesiell, og det er ikke å være forståelig med bølgebrød. Kan du fortelle oss om det, og om helheten av det? Absolutt. Det er en forståelse i verden om bølgebrød og kjøkkenstokk.
GAPs nutrisjonale protokoll bruker kjøttstokk, ikke bønnskål. Bønnskål kaller jeg "menneskeskjøttstokk". For i de seneste årene har de fleste mennesker ikke hatt tilgang til mye kjøtt. Det har ikke vært noe kjøttstokk i hundre år. Da man kjøpte et døgn, måtte man forholde seg til det snart, ellers skulle det spøle. Hvem vet hvor snart man kan kjøpe et annet døgn. Hvor snart man kan få det. Da folk køpte en del av et skjønt,
Båsene som ble forlatt fra denne skjermen, og de hadde vært polisert, de hadde vært klare. Folk hadde spist alle de softe skjermene på disse båsene, bare en bare bås.
De puttet det i en pot, og fordi folk hadde en halv i kjøkkenet, eller de hadde et fjell utenfor noe som ble betalt hele tiden, så puttet de potet på det fjellet med vann. De puttet alle disse bønnerne, og de fortsatte å putte alle disse bønnerne inn i potet, og puttet litt aciditet inn i det.
Vinager kan sattes, lemon kan sattes i det. Noen mennesker har ting for aciditet der. Og de bønnerne vil koke og koke i denne stenen, i denne poten, for alltid. Til aciditeten, vinageret i vannet, vil løse ut hele kalsiumet fra bønnerne. Og bønnerne blir softe. Du kan egentlig krasse dem med hånden din. På den punktet kan disse bønnerne gittes.
eller de kan være givet til kjøkkener, pigger eller andre dyr. Pigger elsker dem, de elsker dem, fordi de er softe og de kan bare spise dem helt. Så ingenting ble forvandlet. Og det luke som resultatet fra å boile disse bønnerne for alltid,
var ganske rik i mineraler og aminoasider. Folk drømte dem, og det er et godt støtte til en helhetlig person. Men vi bruker det ikke i GAPS-nutrisjonprotokollet, fordi det er mye glutamikasid i det. Det er en av aminoasiderne. Folk med mentale sykdommer, allergier, histamin-syndrom, immunsystem-abdominalis, autoimmunsykdommer, reagerer på mye glutamin. Symptomene blir dårligere.
Og folk med mentale illesidigheter kan få svære høydekker og de kan få eksasperasjon av sine symptomer. Så det er ikke en god ide. På toppen av det, er bølgen løsende i kollagen, som er forvandlet i fiskstokket. Så la oss nå snakke om fiskstokket. Så bølgen for GAPS-mennesker kan bli tilgjengelig senere.
Etter at du har hatt store bønder, føler du deg mye bedre, du er på en rekommende måte, du er sterkere nå, og du tenker hva du skal gjøre med disse bøndene. Det er en fred å ta dem bort, ikke sant? Det er en ressurs, en veldig god ressurs. Så det jeg rekommenderer til folk, mens du heler deg selv på kjøkkenet, samle alle disse bøndene fra dine midter i en fryser. Bare gjør en stor pakke i en kjøkkenfriser og samle dem der.
Når du er klar, kan du ta dem ut av fryseren, sætte dem i en pot. Det er også en elektrisk panne som heter crockpot, som du søker på. Den fungerer på låt volyt, veldig økonomisk på elektriskitet. Den kan kjøpe for alltid, slik som potten på stenen i de gamle tiderne. Så, bare sæt dem i fryseren for nå. Fiskstokk er laget ut av en skjønkelse av død, når ingenting er avgjort.
Du tar bare en hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller hend, eller
Hvis det er høst, så er det skinn på toppen, alle matene er der, og alt er der. Arteriet, nervene, fattet, alt er der, ingenting er glemt. Så du tar det i en pann, du fyller den med vann, du køper maten med vann, du tar salt, du kan ta en ørke, en karret, noen fargepeper, og køkker det i et par uker, til maten blir soft, og det begynner å falle av hendene. Så for en kjøkken, det er vanligvis, supermarkedskjøkken, det er en uke. For et riktig kjøkken, det er omkring to uker.
For fisk er det en halv time, for fisk, bøk og lamm, kanskje tre timer. På en liten køkken. Du tar den til å kjøpe, reduserer varmen til minimum, tar lydet på toppen, og la det kjøpe i tre timer. Til at maten er soft. Og det gir deg en klart, delvisende vannstokk. Vannet du tar i det, blir i denne stokken. Som du kan drikke. Du kan lage denne stokken av maten, tilfølge vegetabelser, kjøpe i 20 minutter, til vegetabelsene er soft, og du har suppe.
Og denne kjøkkenet med kjøkkenet du har brukt, det er en spis. Det er en delisk, fantastisk spis. Så du kan ta den på et sted, du kan klippe den, ta vektfølger, og hele familien kan gjerne ha den som en spis. Du kan ta litt sår til det, og det blir en støv for deg, eller du kan ta noe annet og roste det snabbt. Hvis du vil ha noen chili eller noe annet, noe spise sår, du kan ta det til. Så det er det vi kaller kjøkkenet. Kjøkkenet er veldig annerledes
fra høstbrød. Det har aminoasider, det har mineraler, det har ikke utsikt for glutamisk acid som høstbrød har, men det viktigste om det er at det har kollagen. Lige små deler av protein kalt kollagen. Tre kvart av alle protein i kroppen er kollagen. Det er en elastisk protein som holder kroppen sammen.
Ligamentene dine, fasien din, kapsulene i alle dine organer, kapsulene der dine nerver reiser, vannene i arteriene dine, er praktisk pure kollegin. Guttlønnen din er kollegin. Alle dine mucosmembraner er veldig rike i kollegin. Bøsene dine er ganske laget ut av kollegin. Du vet at osteoporosis, den størrelse av bøsene, ikke er en løkning av kalsium. Det er en løkning av kollegin.
For hendene er som bokskjelver. Skjelven er laget ut av kollagen. Kalsium, magnesium, boron og andre mineraler er bokskjelver. Osteoporosis er når kollagen er løsende.
Skjelvingen er brukt. Bokene har ingen sted å stå. De faller av. De blir forlatt. Å supplementere kjelsium og tilbyde flere bøker til biblioteket, vil ikke løpe problemet. Man må forby skjelvingen. Da blir bøyene større. Da trenger man kollagen. Da trenger man en suppe hver dag. En suppe hver dag, laget med en hjemmet, rett midtstokk.
The word soup in the western world has become something derogatory, because nobody makes proper soup in the western world. People lost that skill. Soup for them is something in a tin from a supermarket made on water. You know, something that is kind of a second rate meal. No, no, no. That's not what the proper soup is. In every traditional society, when people kill their animal, they would not waste a morsel of that animal, because they loved that animal. They looked after that animal for a long time.
De bruker alle bitene av det ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt ditt
og du har steket ditt. Det er ikke mye du kan få fra et dyr. Den største delen av dyrket er bønner, høyre og tiskler som er så tøffe at du må koke dem i vann i flere timer for å få dem til å bli softe nok for deg å bøte og kjøpe. Det er derfor sup var et stapel i alle tradisjonelle samfunn i hele verden. Og det er det fortsatt i tradisjonelle samfunn rundt i verden.
hvor du tar en skjerm av dyr med alle disse ligamentene, fysien, huden, tøftetissuer, bønner og høyre, og du kjører det i vann. Og resultatet i luke er kalt "meatstock". Og det er veldig, veldig rik i collagen. Så når du spiser det, og når du spiser suppe som er laget med denne "meatstock", så supplementerer du kroppen ditt med collagen. Du forbedrer den strukturtelefonen i kroppen ditt, den strukturtelefonen i bønnen ditt, muskelskeletenen ditt er collagen.
Kapsulen i hver organ er kollagen. Faseren, store deler av muskler, ligamentene, høyene, det er alt kollagen. Kollagen er nyføret i menneskets kropp, som alt annet, hele tiden. Man fortsetter å forlore kollagen. Man må oppbygge det hele tiden. For det er det som er nødvendig. Det kommer fra kjøkkenet og suppen.
Hver dag, på en regelbasis. Det er absolutt viktig. På toppen av det, det vi må forstå, og det er et stort forventning for den vestlige populasjonen i verden, er at kollagen er et magnet for toksisitet i menneskets kropp. Kollagen har noen aminoasider som gir toksisene seg selv, de holder dem og de neutraliserer dem på den måten.
Så når vi spiser pesticider, når vi spiser herbisider, når vi spiser såkalt kjemikale fertiliseringer, når vi har fysioterapier, når vi er opptatt av å lage kjemikaler, hundre tusen kjemikaler som vår miljø er full av, og vår fisk og vann er full av, når de absorber disse tingene, og pluss alle de toksiske tingene som de abnormale guttflora vil produsere i kroppen, de også absorber, de kontaminerer koldetiden.
Og når denne molekylen av kollagen blir kontaminert med en molekyl av toksin, slik at det er, så finner din immunsystem, som går rundt i kroppen hele tiden og besøker hele stedet, disse kontaminerte molekylene av kollagen. Se på dem og si: "Du er ikke min. Du ser utrolig ut. Du ser ut som en abnomo." Og det første det gjør, er å bruke inflammation til å løse denne kontaminerte kollagen. Hva er inflammation? Stedet er svalt, rødt, varmt, det hører på og ikke fungerer.
Det er det som er inflammation. Det er det som er hver arthritis. Det er det som er hver lukk på din hund. Det er det som er akne-inflammasjon. Det er det som er cystitis-inflammasjon. Så hva gjør folk i denne situasjonen? De går til doktor, får anti-inflammatiske drikker og begynner å ta anti-inflammatiske drikker for å døde på inflammation. Så hvis immunsystemet ikke kan bruke inflammation til å løse din kollegin, så må den bruke større, større styrker. Større dårligere styrker slik autoimmunitet.
Så hvis du fortsetter å kontaminere dine hendelser med en spesifikk kjemikal, fordi du fortsetter å spise spesifikk mat, spesifikk brann, noe du kjøper i supermarkedet fordi du liker det, og du spiser spesifikke kjemikal, så vil kroppen innleder å bruke infleksjon. Så dine hendelser vil flere opp, du får arthritis, så du får noen andre infleksjonskondisjoner. Men når kroppen ser at infleksjonen ikke er nok, så begynner det å utvikle spesifikke antipodiser mot den kontaminerte kollagen.
Disse antibiotika vil begynne å forbedre og å avgjøre disse molekylene. Du vil begynne å forbedre kollagen på et veldig raskt nivå. Hva betyr dette? Det betyr at du vil forbedre osteoporosis. Du vil bruke dine hender lettere. Det betyr at vannene i arteriene og hendene, aorta og tiskene som ligner hjertet og hele cirkulæren din, vil bli veldig svarte. De vil bruke seg lettere.
De blir ganske dårlig. Første steg i denne situasjonen er når du begynner å bruse ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske ganske
Du begynner å få prolaps av organer. Organene dyrer for langt, fordi alle kapsler som holder organene i stedet hvor de er begynt å dyrke, liver, intestiner, hud, hud, alt, lungene, de begynner å sige, fordi de kapslene blir svåre, og ligamentene som støtter de kapslene blir svåre. Og når de sier, og når de er i feil posisjon, begynner de å gi deg symptomer. De fungerer ikke veldig bra.
You start getting hernias. And children who have that situation have double joints. They become clumsy, those children. They fall over on a perfectly level floor. They hurt themselves. They bruise themselves all the time. They can bend their hand in such a way that the fingers touch here. When they straighten their leg, their knees are pointing backwards.
Fordi høyre er løse og de holder ikke sammen veldig godt fordi det er litt kolde i kroppen. Dette er veldig vanlig hos autistiske barn, hyperaktive barn og dysleksiske barn. Så vi må spise kolde hver dag.
Og det er det som kjøper mat i GAPs diet vil gi deg. Ikke bølger. Takk. Men hvis du vil supplementere kollagen, hvis du ikke har tid til å gjøre suppe, vil det være en god ide? Det er en veldig kjøpende måte å gjøre det, og en ineffisient måte. Suppe-bålen, og særlig om du har blent noen pork-skinn i suppen. Pork-skinn-suppe er delt. Veldig suppe. Hvis du blenter noen skinn, køpt skinn, i suppen.
Du får omkring fem kjøkkener av disse kapsulene. Det høres bedre ut. Men du rekommenderer supplementer, Natasha. Hvilke er de tre største du ser at dine pasienter trenger? Den største delen av folk som gjør kapsulens nutrisjonsprotokoll rundt om i verden, og det er et globalt fenomen. Mine bøker har blitt tilføyet i mange, mange språk. Så de tar ikke noen supplementer, fordi de bare ikke kan forholde dem. Supplementer er kvalifisere, og de forhåper seg.
Mennesket har skapt et menneskebod for å få all nødvendigheten fra mat, ikke fra piller. Vi trenger ikke piller. Men for de som kan oppføre dem, kan supplementene være hjelpende. De basale supplementene vi rekommenderer er kådliverol, god kvalitet kådliverol, fiskoler og probiotikker. Og det er det. Ikke det er nødvendig. Vi bruker dem bare i de initiale stagene av dietet, når folk ...
Gå bort fra deres nutrisjonsbefalinger. GAPS-diet er en nutrisjonsdisk diet. Du får nutrisjon i konsentrert måte. Båden ditt vil løpe alle sine befalinger veldig snabbt på GAPS-diet.
Når det er kommet til det, stopper vi alle supplementene. Det er ingen behov for de minimale. Takk. Vi har også gjort forskning i mange av de autistiske kommunene som har prøvd å lage gap, og det har ikke fungert med noen gode resultater. Kan du forklare hvorfor? Hva gjorde de feil? Eller er dette ikke for alle? Det er for alle, hvis folk ikke gjør det korrekt.
så kan de komme til å få problemer. Det er derfor jeg har utdannet tusen av sertifiserte GAPS-praktisjoner og sertifiserte GAPS-kursere. Vi utdanner dem online på gapstraining.com. Vær velkommen til gapstraining.com, og du finner mange kurser der.
Hvis du finner at du har noen vanskeligheter med gap nutrition, og du vet ikke hva du skal gjøre, og du vet, at i alle familier er det forældre, og forældre, og forældre, og profesjonale, og nutritionist, og alle er giver deres råd, og sier at du gjør alt dårlig, og at du bør gjøre dette, og du bør gjøre det, og folk blir forlatt.
Folk blir forlatt, og når du veier deg og begynner å gjøre noe feil, og er bekymret for dette, og ikke forstår hva som skjer her, kan du løse din vei. Det er veldig lett å gjøre det. Så det er derfor vi har disse profesjonale, for disse menneskene. Gå på min website, gapps.me,
der det er en knapp på høyre som sier "Find en GAPS-praktiser og finn en GAPS-kurser". Så du kan finne disse profesjonale. Vi har fantastiske praktiser og kursere over hele verden. Den største av dem jobber nå online.
via Zoom, Skype, Whatsapp eller en annen plattform online. Så du må ikke nødvendigvis se for en praktiserende lokalt. Du kan jobbe online med folk. Ja, vi vil sikre oss å putte linken under her etterpå. Men hvis du kunne kort summe opp, fysisk, hva vi bør og må forhåndtelig, eller som lektose,
Gluten. Hva bør vi forhåpe? Det første du bør forhåpe er prosessfodder. Det bør ikke kalles foder. Det bør ikke kalles foder med nobel navn. Det er teknokratiske kreationer som mennesket har skrevet, og de fungerer ikke for mennesket. Og det går også for siddar. Hva som gikk gjennom en fabrikk, hva som gikk tilbake,
hva naturen har laget, må vi kjøpe alt i formen som naturen har laget. Så frisk som mulig. Og så køper vi hjemme. Vi forbereder hjemme med tradisjonelle teknikker. Min bok forklare alt dette. Og det er resepiser der.
Det gjør det. Men folk vil se evidens og forskning. Hvor mye forskning er det som støtter effektiviteten av GAPS? Vi har laget opp en GAPS-sjansfondasjon, nå, nærmere tre år siden. Vi har allerede publisert fire papirer i peer-review-journaler, så vi gjør forskning for å vise at GAPS-nutrisjonprotokollet fungerer.
Vi har et papir om Crohn's disease og osteoartritis. Vi har et papir om tikk og Tourette. Vi har et papir om pandas. Vi har et papir om FPI's. Det er food induced protein enterocolitis syndrom. En dårlig situasjon for barn og små barn. Og vi har andre papirer som kommer. Vi har et papir som kommer om autism. Og et papir som kommer om juvenile arthritis og astma and eczema. Så vi jobber på det.
Hvis du går på gapsciencefoundation.org, så finner du alle disse papirene, du finner vår team av forskere, vi har en fantastisk team av forskere, forskere som jobber på alt dette, og det er en knapp der for å støtte oss, fordi forskning er kvalitativ. Vi gjør alt det hele helt på vår egen kjøtt. Så hvis du vil støtte oss, så vil vi være glad. Ja, takk.
Wow, this is a lot to take in. You are a wealth of knowledge. A library. Yeah, a library. And we could go into so many diseases. You have a list of, I think, every disease in the world in the book that the GAPS diet will help. So this is just amazing. And we would like to know, do you follow the GAPS diet today? Absolutely. I live on it, yeah.
Og jeg holder familien min på det. Og det forventer alle smerter i verden. Kan du bare beskrive hva en fredag ser ut til for deg? Fra morgenen, fra fredag, middag, middag? Jeg spiser når jeg er hungrig. Og hver menneske bør spise bare når vi er hungrige. Det er ingen nødvendig å spise bare fordi det er en sann tid. Så for fredag har jeg vanligvis late fredag. For fredag morgenen spiser jeg bare vann og kaffir.
Jeg gjør kaffir hjemme, med kaffirgrane. Jeg drikker kaffir, vann og blir begynt. På middag, når jeg er hungrig, har jeg brunch. Det er noe mellom middag og middag. Det er vanligvis øl, bacon, fisk med vegetarer, fermenterte vegetarer og oljefisk, hvis det er tilgjengelig. Etter det er jeg ikke hungrig til avgjøringen.
eller i middag. Og for den største spisen er det vanligvis suppe pluss kjøtt og vegater, eller fisk og vegater. Så hvis vi bare adderer daglig suppe, så er vi gapsters, Alette. Ja, det blir vi. Og jeg vil faktisk begynne å addere den suppen igjen. Jeg har prøvd det flere ganger, så da blir du litt ut av det, men nå når vi har snakket om det, så er det delisjøst. Og jeg brukte å gjøre kafir hjemme, så jeg vil prøve å addere det igjen. Jeg ble inspirert nå.
Men, dr. Natasha, du kommer til Oslo, og det er veldig spennende. Det er så mange mennesker som er nødvendige til å komme og se deg live. Har du vært her før? Nei, det blir først. Så hva vil du snakke om? Fortell oss noe om det. Jeg mener, det vil selvfølgelig kjøre på de ganger, men hva vil du snakke om? Jeg skal snakke om de ganger, selvfølgelig, men jeg skal også snakke om...
vegetarianisme, hjerteskade, diabetes, obesitet, metabolic syndrom, alle de moderne problemer som folk har å forhandle med, og som folk har å forhandle med. Det beror på hvor mye tid jeg blir givet. Vil de som er i din publikum være overrasket over dine synner på veganismen? Absolutt. Jeg har en bok om dette.
Kan du gi oss en liten understilling? Jeg har jobbet med mange vegetarere og veganske som ble veldig dårlige pga. vegetarisme. Det var unge mennesker som var helt sjelvfølgelig, mange av dem var ikke engang med GAPS, mange av dem hadde aldri vært vaksinert, hadde aldri hatt antibiotika, var sjelvfølgelige før de bestemte seg for å bli vegetarere eller veganske. Propaganda for vegetarisme er veldig kraftig.
Det blir styrt på hele Vesternas verden av regjeringene deres, fordi regjeringene er kontrollert av globale samarbeidstakere. Det er dem som har regjeringspolisene i Vesternas verden. I denne boken beskriver jeg og forklare hvorfor denne propaganda kommer fra, og hvorfor den er så aktiv. Propagandaen er skrevet av veldig kraftfulle, veldig profesjonelle psykologer,
som vet hvordan man manipulerer menneskene. De presser på følelser og de presser på vitsen. Da jeg jobbet med disse unge menneskene, med alle disse sykdommerne, så spurte jeg selvfølgelig: Hvorfor? Hvorfor ble de så dårlige? For disse var anoreksiske. Enke og unge. Bipolarske. Autoimmunsykdommer. Hormoner var over hele verden. Over hele verden. Neurologiske symptomer. Digestivsystemet ble seriøst dårlig i alle dem.
Så jeg har spurt om det og begynte å forskjelle på hele temaet. Resultatet av denne forskjellen var boken "Vegetarisme uttrykt" som er listet på min website. Du finner den på www.vegetarismeuttrykt.no der jeg uttrykker hvordan menneskes kropp forhandler dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine
Og klinisk opplevelse, livet selv, bildene av mine pasienter, hva som skjer med dem, har ikke givet meg en skjerm for en tro, at mennesker kan leve perfekt bra uten å spise planter. Vi trenger ikke fem i dag. Vi trenger ikke 15 i dag. Vi trenger ikke 7 i dag. Vi trenger ikke vegetabeler, frut, nøtter eller grønner i alle fall.
Det er en større populasjon av unge mennesker i verden som utfører alle plantene fra deres diet og oppstår fra veldig kroniske sykdommer. Dette er Karneval-movementet, Primal diet-movementet og noen andre som kaller seg selv med ulike navn. I min blå bok beskrev jeg "No Plant Gaps Diet". Dette er ikke min idé, dette er min kliniske opplevelse. Mine pasienter er mine lærere.
Alt jeg skriver i bokaene mine, tar jeg ikke fra andre boka eller tekstboka. Ikke alls. Dette er min kliniske opplevelse. Dette er det som mine pasienter har lært meg. Deres kropp, deres fordeling, deres symptomer, hvordan de oppstår. Det er det de har lært meg. Og det er det jeg skriver i bokaene mine. Dette er livet. Det er sånn det går på der. I disse slags ting. Og i den blå boka er det en variet av GAPS-dietet, som kalles No Plant GAPS-dietet.
Og de første pasientene som vokste meg til dette var FPI-babys. Jeg ble kontaktert 15 år siden, eller kanskje 12 år siden. Jeg ble kontaktert av en gruppe morer fra Amerika, som hadde eksklusivt brevfette barn. Ingen annet som barnet hadde fått, bare brevmelk. Vomiting, diarrea, vomiting, diarrea. Barnet løser vekt, barnet blir ikke utviklet. En nybort barn løser ganske raskt. Disse barnet løste vekt.
De var ikke på en måte til å gisere noe. Doktorer testet dem og fant ut at disse barnene var allergiske til alle proteiner på planeten. Så møttene ble instruert til å stoppe breastfeeding. Barnene ble stilt på en elementformel som ble laget av soya.
Og disse barnene, hvis de går på med de største behandlingene, så utvikler de profonde mentale og fysiske forandringer, og en stor del av dem dør bare. De overlever ikke. Dette heter kjøkkenindusert entrakolitis syndrom, proteinindusert entrakolitis, FPI. Så jeg vet fra min kliniske opplevelse da, at plantene er veldig vanskelig for mennesker å forbedre.
Du må ha et kastet eiendigestiv system for å forholde deg til en stor del plantematter. Og jo mer det er dyrt i en menneske, desto mindre plantematter den kan tolerte. Så disse barnene hadde et så dyrt dyrt system at de ikke kunne tolerte noe.
Så plantene var ikke deres venner. Så vi begynte med disse barnene med den første introduksjonen, der plantematten er redusert til veldig minime, og det er tørret, og det er låt fibrer. Og vi utdannet at de ikke kan tolerere det heller. Så det neste steget var å unngå alle plantene sammen. Og da vi gjorde det, da disse barnene begynte å leve helt på kjøttstokk,
på gulvmøtt, det er ikke muskler, det er ligamenter, hårdhjelp, en del hårdhjelp og fett fra dyr. Og da vi begynte å tilføye røde ægjåk og kefir til disse barnene, begynte de å forvandle seg. Diarré stoppet, vormet stoppet, de begynte å forstå høyhet, de begynte å stå opp og utvikle. Mange protein! Fordi deres høyhjelp var så dårlig, så porøs, så lekkert,
De var ikke til å tilgjente proteinet bra. Proteinet var til å tilgjente det uavhengig og triggere allergier. Det er grunnen til alle allergier. Det er grunnen til alle matintoleranser, allergier, forvandlet, porøst, lekkert hudvall. For å bygge hudvallet i barnet, trenger du mye og mye kollagen. Mye og mye protein og fatt, og du trenger mikrobialt samfunn som orkesterer hele prosessen.
som bygger denne hodet. Det er arbeidere der, mikrober. Så det er det vi gav disse barnene. Og selvfølgelig, til alle disse hodene i hodet løp, de fortsatte å reagere på proteinen. Det er da barnene trenger mye forhånd og mye forklaringer. Det er derfor vi trenger CGP og CGC, certifiserte GAP-praktisjoner og GAP-kursere, som fortsetter å forklare pasientene hva som skjer og å holde dem på trapp, slik at de ikke blir forfælt og ikke støtter tilbake.
og ikke komme av dieten. Men da hele startet å klare seg opp, stoppet diarrieren, stoppet vormis, barnet begynte å forstå vekt og begynte å stå. Jeg har hatt barn som har stått på en "nå plant" diet for 4-5 år, noen barn har stått på 10 år. Og hver gang vi prøver å innføre en liten mussel på en veg, kommer diarrieren tilbake.
Disse var veldig sensitivt barn. Men uten disse plantene, så vokste disse barnet. Ingen mentale forhold, ingen fysiske forhold. Brødhøy, tøft høyre, intelligente, spiller sport, får tilgjengelighet i skolen, har venner, har en fantastisk liv. Så disse barnet vokste meg at mennesker kan leve uten planter, perfekt bra.
Men mange veganske og vegetariske har lært meg en annen sannhet: At mennesker ikke kan overleve uten dødsfond. Fordi dødsfond er de eneste fondene, og det er fisk, kjøkken, øl og høyre. De eneste fondene som er kompatible med vår anatomi og fysiologi, som er kompatible med strukturen av vårt dødssystem, som er lett å døde,
og som gir perfekte bygningsmateriale for å bygge vokser, høyder, muskler, hjerte, lunger, hår, hjerte og resten av det. Det er det jeg beskriver i denne boken. Jeg beskriver hvordan ulike grupper av mat fungerer i menneskets kropp. Jeg beskriver at veganisme ikke er en diet, men en form for fastning. Fastning kan være tilgjengelig i en kort tid.
Men ingen kan faste for alltid. Det er derfor hver vegan snart blir veldig dårlig. Takk. Vi kan ikke vare til å høre deg live. Og takk for å dele din kjærlighet, din kliniske opplevelse. Vi vil sikre oss at vi kan la alle linkene under her. Takk så mye. Det er et plass. Se deg. Se deg snart. Se deg i Norsk.
Ja, Alette, da har vi nerdet nok en gang i en interessant samtale med doktor Natasja. Det var ikke så mye nytt i forhold til det man har lest i bøkene, men vi fikk det veldig grunnig forklart nå. Jeg må virkelig si at dette er jo en dame som hun kan snakke, og hun kan forklare, og hun kan svare på spørsmål. Vi har jo lest boken mange ganger, og det er jo en del av det vi har lest i bøkene.
Jeg håper dere også nå skjønner hva dette betyr. Som dere skjønner, doktor Natasha Campbell McBride, hun er jo da lege med fokus på neurologi og på ernæring, og hun mener at vi skal starte med maten uansett. Hun henvender seg til en gruppe mennesker som har, det har jo nærmest blitt en epidemi dette med autisme. Det har vært en stor økning i antall
folk med diagnosen autisme, og hun mener at det er så stor sammenheng med mikrobiomet i magen vår, og hva vi er født med, at vi har arvet dette fra våre foreldre. Ja, og vi hørte jo nettopp Sackbush også, Monika, som snakket om akkurat det samme, og dette med at det går i generasjoner, ikke sant? At det blir verre og verre for hver generasjon. Så nå er det jo helt ekstremt mange som sliter med, det er jo ikke bare autisme, men det er jo alle mulige sykdommer nå, og
Og det er jo veldig, veldig spennende. Og jeg prøvde å spørre henne om akkurat det med, i og med at vi er så utrolig mange som får dette her nå, altså hjelper det med GAPS-dieten? Og hun kunne jo si ja, kanskje, men kanskje ikke bare, at det er fundamentet i det vi kan gjøre, er jo å starte med dieten. Og det snakker vi jo så ofte om, at det er ikke et lett, men et enkelt sted å starte.
Bare for å oppsummere litt, så skjedde dette etter 2. verdenskrig, hvor den store endringen i mikrobiomet til de nyfødte barna og mange diagnoser. Siden du fortalte om Dr. Zach Bush, så må man kanskje bare si litt hvem han er. Han er jo en lege som har fordypet seg veldig i
i kroppene våre utifra et naturligere perspektiv, hvor vi blir ødelagt av kjemikalier, pesticider, herbicides, alt som ødelegger vårt eget naturlige vesen, og vi klarer liksom ikke å leve i takt med det som vi er skapt for å gjøre. Han har en liste med, jeg husker ikke helt, men det var i alle fall en hel haug med diagnoser som oppstod på 80-tallet, så var det overvekt, så var det diabetes, allergier og
Nærmere 2000-tallet var det en eksplosjon i autoimmunsykdommer, ADHD og autisme, like før millennium. Nå, inni 2010, var det infertilitet og kreft.
I dette tiåret som jeg lever nå, så er det også mange hormonelle forstørrelser og mye som man kaller for gender dysregulation, altså forstørrelser i kjønn. Alt dette handler jo om verden vår, kjemikalier, toksiske påvirkninger som har
og jeg vil jo si at Natasha bekreftet mye av det også. Ja, det var akkurat det. Jeg synes det var godt å høre at hun også var helt på samme bølgelengden, for it makes sense. Vi har rett og slett ødelagt jorden vår. Vi tar og tar, og nå må vi gi litt tilbake snart, for ellers så kommer det til å gå dårlig med oss.
Det som er interessant er at hun kalte dette for en slags utdannelse av immunsystemet når du normalt går gjennom infeksjoner. Men etter 2. verdenskrig fikk vi mer og mer antibiotika, så vi fikk ikke denne utdannelsen av vårt mikrobiom. Vi kunne ikke møte verden på samme måte, så vi fikk utdannet termene våre til å håndtere sykdommer. Det skapte et mindre harmoni og...
Og ikke bare det hun er bekymret for, det er jo en ting at du får antibiotika hos legen, men at du til og med spiser antibiotika til frokost.
Hun mente jo at vi spiste antibiotika til hvert eneste måltid, og hun snakket jo om alt av ultraprosessert mat, alt inneholder jo disse glyphosate og Roundup og disse kjemikaliene som hele jorden vår er fulle av. Og jeg lurer på, så er det vel egentlig ingen av oss som klarer å leve helt giftfritt sånn som vi har det i disse dager?
Og så snakket hun også om dette med vaksinene, når de kom inn, at vi plutselig ikke fikk barnesykdommer og sånne ting. Det samme som at vi får ikke utvikle oss sånn som vi skal. Vi driver og tuller med naturen.
Denne GAPS-djetten handler om å skape en grunnmur først og fremst for oss. Det er som om du skal bygge et hus. At du har en grunnmur som lager basis for en god helse, og at maten er byggeblokkene.
Hun snakker også om at alle er så unike. For noen kropper trenger de å bygge på termbakterier, andre trenger å jobbe med traumene sine, fordi man har både traumer i livet og kanskje nedarvetet traumer. Dette har vi snakket med Therese Tonning tidligere, om hvordan man har arvet traumene sine. Noen snakker om det å tilgi, og så er det også dette med en kjemisk renselse, å få bort amalgam og være oppmerksom på mercury-
Ja, så vi er alle forskjellige, men alle bør starte med GAPS-dietten, og så er det disse andre tingene som kommer i tillegg. Når man har problemer, og kanskje dietten ikke funker, så er det de andre tingene. Hun er også på spiritualitet, hun er på jord, vil at vi skal være ute, være i pakt med naturen. Og så snakker hun også, som er ganske spennende, det var all denne soppen,
soppen som vi faktisk har i maven, og at disse som går rundt og er syke, de føler seg rett og slett. Hun sa, dere trenger ikke å drikke alkohol. Det synes jeg var veldig morsomt, for vi går rundt og er egentlig litt fulle hele tiden, og vi har hele maven er full av sopp. Det var interessant det med autisme i alle fall, at de går rundt og føler seg beruset, altså tar en sånn ruse, fordi at det fungerer en
I sunne kropper, det er 80 forskjellige av dem, de kan beskytte mot tungmetallene. Jeg ser nesten for meg at de suger til seg giftstoffene, men de elsker sukker og dårlige karbohydrater og prosessert mat. Da skikker de fest inn i termene. Det er det enda med at du går rundt og raper, og du har luft i magen, du har gass i termene dine, så da blir man enda dårligere.
Så det å starte å skrive en dagbok, for eksempel, hvis du skal gå i gang med dette, notere ned hvordan du føler når du har spist ulike matvarer, kan være en god start. Hun mente også at ikke alle skulle starte med denne introduksjonsfasen, fordi den kan være såpass tøff, den må være forberedt og klar.
Ja, det er jeg veldig glad vi fikk klarert, for jeg trodde man skulle starte med den introduksjonsfasen, så der er jeg misforstått litt når jeg har lest, så det var jeg glad hun klarerte at det er ikke alle som er klare for at det er ganske heftig, og at det er en start for alle et eller annet sted i dieten, og så kan man gå frem og tilbake, og som hun sa, og det er jo tilfellig sånn som vi lever i dag, er det mange som faktisk ikke kan lave mat, mange har ikke en gang en stekepanne på kjøkkenet, og de må jo begynne der.
Ja, så må du ha folk med deg på lag, mannen din, familien din, sette grenser for kanskje beste bord som kommer med gode kaker til stadighet. Der må du starte før du går i gang med den selve protokollen. Suppen, den har du lyst til å ta fatt på, den har du lagt mye av før og lettest, og det er jo veldig lett å bare finne kraftkjøtt og la det koke et par timer, eller kylling eller fisk, la det koke, og så bare drikke denne kraften, og at det er stor forskjell på det og kraft, at denne suppen
Teksting av Nicolai Winther
Sånn sier du rett ut, vi tar ikke noe stent her, vi bare hører hva hun sier, men dette får dere lære veldig mye om, og særlig hvis du kjenner noen som spiser våre planter, så du synes kanskje ikke har det helt bra, så er det jo kanskje inspirerende å komme og høre på foredraget og få et større bilde. Det betyr ikke at du kanskje går den veien og endrer kostholden litt, men kanskje du får mer kunnskap.
Ja, kunnskap det sier vi alltid ja til, det kan vi aldri få nok av. Vi trenger å høre alle sider av en sak og passe på i våre dager at vi ikke går rett inn i en sånn tunnel og blir i den. Så vi gleder oss i hvert fall veldig til Naturmedisinsk fagkongress og se denne dama live.
Men for å oppsummere, vi liker å spise råvarebasert mat, vi liker å spise fermentert mat, og nå skal det bli mer supper på menyen. Kefir hadde jeg glemt litt ut, for det var lenge siden jeg hadde lagt kefir vann da. Vi liker kjøtt, og vi liker fisk, og kanskje ørret, og vilt, og noen gode oster. Jeg liker grønnsaker også, så et variert og godt kosthold er det vi setter pris på, men vi er jo unike, og det må vi huske på. Ja.
Pluss at vi også kan kanskje tilåte oss mer enn andre, fordi vi ikke sliter med autoimmune sykdommer for øyeblikket, men vi vet jo aldri. Vi vil jo være bulletproof vi også, så vi følger med.
Så dere, til slutt her nå, så har da Kongresspartner vært så greie å gi 500 kroner i rabatt hvis du skal komme på fagkongressen, på Naturmedisinsk fagkongress i oktober. Så kan du bare klikke deg inn på linken her, og så skriver du bare Biohacking Girls, så får du en rabatt på 500 kroner. Da håper vi at vi ses der til høsten, og at du hadde en fin reise med Natasje og oss i denne episoden.
Det som er viktig å få med er at denne rabatten virker kun til torsdag. Så løp og kjøp! Ha en herlig uke videre. Happy biohacking! Vi minner om at dere må snakke med egen lege eller kostholdsveileder om dieter og andre spørsmål relatert til medisiner og supplementer. Informasjon med dele kan ikke bli brukt til å diagnostisere, behandle, forebygge eller kurere noen sykdommer eller tilstander. Utgass tilbud og spar!
Denne uka får du 400 gram karbonade av storefe fra Spar før 86,90, nå kun 59,90. I tillegg kan du nyte en god kopp kaffe. Nå får du nemlig hele 40% rabatt på et utvalgt Ali-kaffe. Altid tilbud på noe godt. Hilsen oss i Spar.