Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift? Da er du sikkert lei av å høre meg snakke om hvor enkelt det er å sende faktura med fiken. Så vi gir oss her, fordi vi liker enkelt. Fiken. Superenkelt regnskap. Prøv gratis på fiken.no Vi skal leke litt med rødvin fra druen Merlot, men kanskje ikke helt som du forventer. Rødvin
Hei, hjertelig velkommen til Kjeldsvinnkjeller. Tom Amratiløvås er på Pratsplats med litt artig vin i dag. Tom, det er du som kjører showet. Doppler vår også. Ja, ikke sant? Jeg tenkte vi skulle, som du sier, leke litt. Du driver denne Play with Wine-serien din. Nei, nei, nei. Leke litt og sånn. Og jeg synes det er flink jeg som nesten har klart å si plass på en ordentlig måte. Ja, nei, jeg har tatt som en litt...
Helt, litt helt annerledes greier til deg i dag, Kjell Gabriel. Vi skal, som du sier, til Italia. Vi skal til Italia. Og det er jo Europas tenåringer. De gjør mye rart, også ikke bare sånn seriøse Toskana-pimant-greier, men de liker å leke og kose seg litt i også. Ja. Jeg har tatt med en...
Gud, nå vet jeg hva du skal bruke det til Det ligger jo egentlig i navnet Den heter Doppa Lavore Det betyr noe sånt som et jobb Eller after work Det er en frisante Så det er litt bobler oppi Men den kommer jo da med sånn ølkork Og bare det er litt morsomt Å drikke vin med ølkork Det har jeg litt sansen for Jeg tar den nå og håper at det ikke spruter over
Synes jeg er flink, jeg Ikke gi opp, ikke gi deg, du har den Dette her var bare overhåndsvis Det er jo kompensert Og det er da Det du ikke har fortalt enda For dette er jo en podcast Så folk lytter, og de ser jo ikke Det er en Rosso Nettopp, den er jo Den er på melo, for det sa du innledningsvis Da glemte jeg å si det Men den er jo på melo Den er jo litt mer Det er en lys rødvin
Med bobler oppi Ja, det kan se ut som en litt sånn Det ser ut som en litt tung rosé Eller en veldig, veldig lekt rød Bring med brus, solbærsaft Ja, litt sånn Toddy Ja, den ser jo ganske mild og fin ut Og så er den jo sånn naturlig altså Står du satt på? Det er sånn uten tilsatte ting og dyr og alt mulig rart
Ikke noe dyr oppi, det er veldig deilig. Jeg må si, de har jo vært morsomme da, det er en billøgnetikett av noen som heller vin oppi et kjøkkenglass, litt sånn moderne tegnet, ser kanskje litt ut som streken i tegningen, er det ikke det? Lalinja. Lalinja? Ja.
Så dette her er jo ikke for de klassiske tunge vinnrestaurantene. Dette her er for den kule vinnbarn, litt hipp og trendy folk som har...
Det lukter jo bringbærer opps og fors lang vei her Åh, ordet fors, det har jeg ikke men fors for voksne er folk som skal ha en vi kaller det aperitivo ja, skal du bli på fors det får kjøres litt mer moderne ut kanskje jeg vet ikke, yngre, for den yngre garden
Vi som snart er midt i livet, eller du er det hvert øyeblikk. Jeg har vært det en stund. Vi liker å bruke ordet operativt, men jeg blir med på forsperen her. Hva tenker du? Det lukter litt sånn drops-
Enten kirsebær eller bringbær Jeg kan ikke bestemme helt, men det er i hvert fall røde drops Ja, det er det Det er noen kryddertoner her Litt av en urter Akkurat hvordan urter Det må du snakke med en botaniker For å få det ordentlig Hva tenker du? Oi! Ikke helt det jeg forventet meg
av av vinen egentlig jeg vet ikke, det er jo det når rødvin blir muserende så blir den jo litt sånn den er litt snodig jeg forventet at den skulle være søtere kanskje, altså mer sånn brus vi snakket om de røde fruktene, men her er den
Den er litt tørr. Den er tørr, og jeg digger den her. Jeg synes det var morsomt, for jeg tenkte at det er litt sånn tøyset dette, så det kan godt være litt brusete. Grunnen til at den er tørr er fordi den har helt herlig syre. Det er jo, som du sier, det er rød saft med ordentlig syre oppi, uten alt det er sukker i tøyset. Nei, og det gleder meg at den ikke er så søt. Det ser ut som brus, og hele flaska ser litt sånn
litt sånn Coca-Cola ut, hvis man kan bruke det som et uttrykk, og at det gir mening selvfølgelig, det er jo hyggelig. Men jeg synes dette her var ganske morsomt drikke. Det er jo litt sånn aperitivo du sier, hadde jeg hatt noen skinker her nå,
Litt sånn der antipasti, ja det passer perfekt. Ja, men denne fikk til chips, saltpotatkel, whatever. Og der kom jo hele meningen inn med doppel av året. Ja, rett etter jobb liksom. Endelig. Ja, kanskje du har skjønt det. Ja, dette er after work. Når vi begynner på after work, begynner på kvelden med denne her. Står det noe om alkoholer der oppe i denne tingen? Det gjør det. Det står ti og en halv.
Det er jo genialt. Det er lav alkohol i den forstand at ... Den nye trenden no low, altså no or low alkohol, som det alle skal henge seg på. Det er jo absolutt ikke noe no alcohol med 10,5, men den er lavere enn de vanlige vinene vi smaker og legger ut her. Det er veldig positivt, for det er en god start på kvelden at du ikke gønner på med tung alkohol.
Tungeoktan Så du ikke har sånn kamikasershotten ved siden av deg? Det er noen som har det på fors Ja, det kan du, men da Det er ingen som inviterer meg på fors lenger Vet du hva, jeg skal på sånn klasserugunen Jeg skal ikke si fra hvilken klasse og hvor lenge det er siden Men der skal vi faktisk møte Klassevis fra skolen Klassevis på fors
Ja, vi hadde faktisk reunion her i fjor, og da var vi også på Fors. Det begynte klokka tre eller noe sånt. Det var jo helt koko. Folk gikk jo hjem klokka halv ti. Det var jo ferdig for lenge siden. Ja, men i vår alder så går vi hjem klokken halv ti, så det er helt vanlig. Jeg holdt ut til halv to, så jeg synes det var veldig imponerende å se. Men nok om selvskritt. Doppler Vårå frisanter også 104,90 under 150 spenn.
Det er veldig bra, og mye av grunnen til det er jo den lave alkoholen. Fordi hadde den hatt et par i prosenteksa, så hadde den jo bikket opp til der det kanskje ikke var så morsomt lenger. Men den er fortsatt en morsom vin som er gøy i prisa. Ja, muserende rødvin passer ofte dritbratt i pizza.
Ja, altså den beste passer jo dritbra til pizza uansett, men denne vil jeg absolutt tenke går godt til pizza, eller til ingenting, eller til noen saltsnacks, eller som du da sier, du vil ha noen saltskink og sånt. Men hvis denne vinen hadde vært lagd i Emilia-Romagna og hetter Lambrusco, så hadde det satt å, du skulle hatt pizza med en gang. Men denne her er ikke lagd i Emilia-Romagna og heter ikke Lambrusco, men det er jo akkurat samme metoden du lager det på. Står det noen hvor han er fra, eller? Står det bare i Italia? Står det bare i Italia. Ganske...
Det er ganske reus på beskrivelsen hvor de kan komme fra. På flosken her så står det Cessalato TV. Det er en dommeråd som har TV som...
Du kom på, hvor god er du i italienske fylker? Vanligvis pleier jeg å ta det med TV, men jeg nesten sjekker. Jeg vet ikke om jeg orker det akkurat nå. Det er i Italia. Det er en quiz for dere der ute. Hvis du som lytter kan dette her, så er du smartere enn oss. Og det skal du ikke smitte til. Hvis du har fått denne lenken på Facebook, så kan du bare legge en kommentar og si «Jeg vet hva TV er». «Hva premien er». Ja, så fint. Så flott det er.
Men jeg synes dette var morsomt. Jeg fikk lyst på pizza nå, så da burde vi kanskje gå og lage det. Og så sier vi takk for opplysningen, Hotte. Takk for oppmerksomheten. Og opplysningen. Og fra din side til meg, jeg må si at dette var morsomt. Nok en reise i vienens underfundige verden, der du finner morsomme rariteter overalt.