Rosende rosevin

I denne episoden av Kjells vinkjeller smaker Kjell Gabriel Eikli Henriks og Tom Bratti Løvås på Lafage Miraflors 2022, en rosévin fra Sør-Frankrike. De diskuterer vinens egenskaper, som dens lette farge, milde rødbærsmak og delikate duft. De er enige om at den er en god og lettdrikkelig vin som passer perfekt til sommeren.

00:32

I denne episoden diskuterer Kjell og Bratti de unike egenskapene til rosévin og dens økende popularitet gjennom året.

04:25

Podcasten diskuterer en lys og leskende rosévin, Lafage Miraflores 2022, som overrasker med sin pris og smak.

Transkript

Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift? Da er du sikkert lei av å høre meg snakke om hvor enkelt det er med kvitteringer og bilag i fiken, så vi gir oss her ved. Fordi vi liker enkelt. Fiken. Superenkelt regnskap. Vi skal til Sør-Frankrike og deres flaggskip. Rosévin! Rosévin! Hei og hjertelig velkommen til en ny episode av Kjells vinkjelle med selveste Kjell Gabriel Eikli Henriks. Og i dag så har jeg også med meg legendariske og alltid blie, stort sett togmann Bratti Løvås fra Drinkfeed. Ja, sånn Drinkfeed, vi har gått inn i sommeren vi. Kjøre på. Ja. Det gjør du også. Oi! Og det du åpna nå var en finulig greie der, som glasskapsle i stedet for kork. Det er glasskork. Jeg synes det er litt gøy, og så synes jeg ofte de sitter litt godt. Ja. Ja, og så er det det at når du skal sette de på igjen etterpå, så sitter de ikke alltid så godt. Nei, så når den først kommer til å gjøre en gang, så har den på en måte slitt seg litt. Men det er artig det. Og så er vi jo, vi er jo i Frankrike, i Sød-Frankrike, ikke i Provence, som Rosévinns hjerte er, men vi er i Rosiló, godt kallet Katalanes, og da er vi jo helt ned mot spanske grenser, Katalania. Vi er på spissen, altså der som der som Katalonien, Spania og Frankrike møtes. De møtes hver side av et litt sånn nes som stikker ut i havet, og der blåser det alltid. Det kommer alltid vind fra Afrika som blåser rett inn der. Sånn kjrokk og vind. Det er bra for at de har sikkert mye flass derfor de blåste ut det her. Det er mye rart de har der. Men Provence er ikke så gærent, for de for det første er ganske nærme, og så har de denne elegansen på Rosé-vinden sin. Den har vel knapt Sett skallene før den ble Og så er den jo Miraflor heter den Høres ut som noe blomster Et eller annet Og den har jo da Sånn rar forslag selvfølgelig Den er frosta Dette her er jo en sånn flaske du kan sette blomstekvast i når du er ferdig. Ja, en liten sånn vakker roseflaske. Det ser jo ut som en parfymeflakong som bare har blitt litt stor i farten. Jeg føler at denne her appellerer fryktelig til det kvinnelige intellekt. Når de går på Polen og sier åh, den var søt, og så kjøper de den. Det kan gå til henne. Vi vet jo at målgruppen til disse flaskene er jo den Den kvinnelige delen av De vakre kvinnene Hvis du er biker Og kommer med fullskjegg Hipster, skinnvest Og skal kjøpe flaskeserk Den her er det ikke antageligvis den du hadde Gått ut av bordet på Det kommer an på hva som står på handelappen min Det er hun som er hjemme Det står liksom bandidos på vesten, men hva som står på handelappene er det som er viktig. Men du, hva folk drikker bak lukte dører skal ikke vi blande oss opp i. Vi skal bare konstatere at dette er en flaske som ligger på den feminine siden, uten at det er noe som er galt i det. Men dette er jo, altså, roshevinn, var jo sommerdrikke. Nå er det helårs. Nå er det helårsdrikke. Dette skjedde i 2015 i Norge. Da var det så varmt, sies det. Da begynte folk å synes at dette her kan man jo drikke hele tiden. Fordi at man drakk jo så mye av det i starten, så ble man vant til det. Altså vi fikk en rosévin drikke i vannene. Rosévin er jo en veldig grei vin, sånn sett. Den krever ikke så veldig mye. Som regel, du trenger ikke å sitte der og filosofere det vid og brede over en rosévin. Den skal lukte mildt av rødbær. Det gjør denne her. Den har fantastisk, jeg skulle si, florulett, delikat duft av rødbær, er vel det jeg ville sagt, som Når jeg sitter og skriver smaksnotater på disse smakingene som vi har gjennom ganske mange ganger i året, når det kommer til rosevin så kommer det ofte to ting opp. Markjordbær, bringebær. Og hvis den er ekstra syrlig, rips. Men her er det ikke rips, for den er ikke så syrlig som en rips... Nei, jeg fikk masse bringbær, og kanskje litt slett av disse markerubærene, eller til og med ordentlig håndplukt norsk jordbær fra sesongen. Det kan gå til litt ordentlig jordbær. Ja. Men den er ikke så dyp. Den kommer opp og sier, hei sa han, her er jeg, og så forsvinner den igjen. Den bare flagrer av gården. Og så smakte du jo, og der får jeg frukt, rund, fin syre, ikke noe sånn voldsom macho-greie, rund, fin, koselig syre, holder frukten og sklir stille og fredelig over en slags ... Blanding av noe rosinaktig bakerstjørne. Men dette er jo en vin som du helst ikke vil skal sitte i munnen i fem minutter. At du skal måske sånn intenst rosévin. Du vil ha den akkurat passekall, og så vil du ha den neste slurken om ikke lenge. Du skal ikke sitte der og vente og vente. Vips, er flasken borte? Ja. Og så går du og henter deg en ny. Dette her er jo ... den er så lys som det går an for lys, her tipper jeg kanskje to timer skalkontakt, eller presset veldig sakte, så at skalkontakten ligger der. Det er jo sånn man lager hos Even, at du får Enten presser du sakte, eller så presser du det, og så lar du skallet ligge litt før du siller ut, så får du akkurat den fargen du vil ha, og da får du disse lyse bærtonene. Hadde du utpresset den fort, så hadde det vært sitrustoner, nå er det bærtoner, og sånn er det. Og dette her er sommerdigg, deilig. Lafage Miraflores 2022 til 210 kroner, synes jeg er en veldig leskende og lett og fin rosevin. Det var nesten overraskende billig spurt for meg, for hvis Hvis du hadde spurt meg. Hva synes du om prisen? Nå snakker vi mye om prisomdagen, og mange av episodene våre vil nok ha dette i seg. Du ville at noen skulle spørre deg om det. Hva synes du om prisen? Jeg synes at den matcher innholdet fabelaktig. Jeg hadde forventet meg en 30-lapp mer. Men kanskje jeg blir lurt av flaska, for den er så kul. De har brukt penger for å få den flaska til å se sånn ut også, så det er jo litt ekstra utgift. Det er ikke en vanlig standard lettflaske. Jeg likte flaska, jeg likte duften, og jeg likte smaken, jeg likte egentlig hele ekvipasjen. For at du har begynt å ri, så har du blitt mer opptatt av interiør og arkitektur og og pynt og fjas. Ja, for kobber er veldig kjent for at det er det de driver med. Du er ikke kobber. Det kommer du aldri til å bli Nei, det vet jeg Vi får se Hvis jeg slutter å drømme vin Så kanskje jeg skal begynne å røkte kur på pappasen Nei, det blir deilig Da kommer jeg på besøk Sitter i solveggen der Og drikker rosevin i en sånn fancy flaske Og så venter jeg til du kommer inn Så kommer vi og tar glas sammen Jeg heter Kjell Gabriel Henriks Og takk for at du lytter til både Kjell Svin Kjeller, ikke minst Tom Amiratil Løvås og Drinkfeed Takk for nå Og kos deg med litt rosevin, da Det er lov det. Kast opp en inspitt og eksepål.

Mentioned in the episode

Lafage Miraflors 2022 

En rosévin fra Sør-Frankrike som smaker lett og deilig.

Drinkfeed 

En podcast som Tom Bratti Løvås er med i. Tom er også kjent for å være togmann.

Sør-Frankrike 

Området der rosévinen er fra. Både Tom og Kjell Gabriel snakker om regionen i episoden.

Rosévin 

En vin som Tom og Kjell Gabriel smaker på. Den er lett og deilig og passer perfekt til sommeren.

Katalanes 

En betegnelse for det katalanske språket og kulturen, som er utbredt i Catalonia, Spania og også deler av Sør-Frankrike.

Provence 

En region i Sør-Frankrike som er kjent for rosévinproduksjon. I episoden blir det nevnt at rosévinen ikke er fra Provence, men fra Rosiló.

Katalonia 

En region i Spania som grenser til Sør-Frankrike, der rosévinen i episoden kommer fra.

Miraflor 

Navnet på rosévinen som smakerne diskuterer. Den er lett og fin, ifølge Kjell Gabriel.

Rødbær 

En smak som rosévinen har. Både Tom og Kjell Gabriel nevner at rosévinen har en lett smak av rødbær.

Bringbær 

En smak som rosévinen har. Tom sier at rosévinen har smak av bringbær.

Jordbær 

En smak som rosévinen har. Tom sier at rosévinen har smak av jordbær.

Rosin 

En smak som rosévinen har. Tom sier at rosévinen har en rosinaktig smak.

Bakerstjerne 

En smak som rosévinen har. Tom sier at rosévinen har en smak av bakerstjerne.

Fiken 

En app som gjør det enkelt å håndtere kvitteringer og bilag. Det er en sponsor for podcasten.

Kobber 

En material som Kjell Gabriel sier at Tom er opptatt av.

Kur 

En type røyk som Kjell Gabriel sier at han kanskje skal begynne å røkte.

Pappasen 

En type kur som Kjell Gabriel sier at han kanskje skal begynne å røkte.

Participants

Host

Kjell Gabriel Eikli Henriks

Guest

Tom Bratti Løvås

Sponsors

Fiken

Lignende

Laddar