4/22/2024
212. Dr. Anthony Chaffee om Carnivore, fullverdig proteiner som medisin (English)
Dr. Anthony Chaffee discusses the benefits of a carnivore diet, including its impact on protein intake, nutrient absorption, and cardiovascular health.
4/22/2024
Dr. Anthony Chaffee discusses the benefits of a carnivore diet, including its impact on protein intake, nutrient absorption, and cardiovascular health.
2/27/2023
Biohacking Girls
Diet confusion and food trends (English) Vi har fått veldig mange spørsmål om mat og dietter fra lyttere den siste tiden. Det virker som det er utrolig mye forvirring når det kommer til tema, hva skal vi spise. Det er så mange dietter å velge i, det er så mange helseproblemer blant folk. Det er veldig mange influencere der ute som promoterer sin diett. Vi har også hatt mange gjester her på lodden med ulike syn på hva vi bør spise og når vi bør spise (faste). Derfor har vi invitert tilbake vår gode venn, Dr Bill Schindler. Vi mener han kan rydde opp og svare på alt det vi lurer på. Dr Bill Schindler er professor og food scientist, han har skrevet boken "Eat Like a Human". Han driver "The Modern Stoneage Kitchen" i Kent County, Maryland. Der er all mat laget fra bunnen av med lokale råvarer (så langt det lar seg gjøre). Maten er håndlaget, nydelig og næringsrik. Hans filosofi går på at dagens vestlige helseproblemer ikke bare er et produkt av matvalg og kan derfor ikke bare løses ved en endring i kosthold. Forholdet vårt til maten vi spiser eksisterer ikke i ett vakuum. Dietter blir tatt ut av kontekst fordi vi glemmer å ta hensyn til alle de andre aspektene ved livet som er viktige for oss. Hvordan vi skaffer mat, hvordan vi behandler mat, hvordan vi lagrer mat, hvordan vi deler mat med andre, og hvordan vi spiser er unikt for oss mennesker. Vi må lære å spise som mennesker igjen. Vi starter episoden med en liten update på Bill, det skjer mye der borte. Det første vi starter diskusjonen med er at alle som snakker om mat, endrer seg over tid. Det vi spiste for ett år siden er ikke nødvendigvis det vi spiser nå. Eller det vi kommer til å spise om noen år. Fint sted å starte, vi er stadig i endring og det samme er gjestene vi har snakket med om sine filosofier. Alle er vi litt forvirret i denne ernærings jungelen. Bli inspirert av det du lærer, ta til deg så mye lærdom du kan, begynn i det små. Vi kan ikke forandre alt over natten. Dette er en reise. Vi må tilpasse oss livet vi lever, jobb, familie etc. Vi har alle forskjellige mål med det vi gjør. Noen har alvorlige sykdommer, andre vil gå ned noen kilo, andre igjen vil biohacke og optimalisere. Finn din grunn! Spis, se hvordan du føler deg etter en dag, en uke, en mnd, korriger når ting ikke funker. Vi må ikke gifte oss med en type diett, vi kan prøve forskjellige ting. Vi må ikke følge andre og bare hoppe fra diett til diett. Det er viktig å lytte til egen kropp. Vi har mange spørsmål til Bill: Hva mener vi når vi snakker om næringsnett mat? Keto dietten? positive og negative sider? Low carb dietten, carnivore dietten? Vi går igjennom disse. Bill deler hvordan Christina og han spiser, Ancestral eating. Ser tilbake og bruker det i det modere livet. La oss få litt fornuft inn i dette med at vi skal spise inntekter. Hvordan får vi til dette med å lytte til kroppen? Det er noe av det vanskeligste? Oksylater? Hvordan skal vi forholde oss til dette? Hvem er PSMF for? Og når skal vi bruke faste? Hvorfor skal vi spise i sesong, hva har det å gjøre med helsen vår? Vi avslutter samtalen med det store spørsmålet, hvorfor spiser vi egentlig? Du finner Dr Bill Schindler her: https://www.instagram.com/drbillschindler/ https://www.facebook.com/drbillschindler/ https://eatlikeahuman.com https://modernstoneagekitchen.com
Se mer
3/28/2024
Biohacking Girls
Trym Vestli Syversen alias Smørjesus overdrev det meste da han gikk "all in" i Ketoverden, han tok den så langt at han gikk på en smell. Det ble så mye at han måtte ta en helomvending når det gjalt sin egen helse for å kunne leve et godt liv.Trym kom inn i studio med en high etter en trippel espresso med masse energi, en liter helmelk somhan sipper av gjennom episoden og starter med å dele bakgrunnen for sin helsereise med Keto, smørkaffe og ikke minst navnet "Smørjesus". Han var inne i en negativ loop med hjernetåke og lite energi, da han tok fatt på Ketoreisen ble alt mye bedre. Trym begynte å studere ernæring, startet en blogg for å formidle kunnskap mens han spiste mye fett og smør, og Smør Jesus ble født. Trym har "Jesus" looken og har definitiv også interesse for Jesus.Trym hadde mye energi helt til det gikk galt. Han jobber mye, solgte keto produkter, han instagrammet, blogget og coachet og skrev mens han gjorde alle biohackene som skulle gi ham god helse. Han var på, og tok lange faster opp til 86 timer, og trente hardt. Så kræsjet han, ble deprimert og handlingslammet. Alt ble belastende, å være i et normalt sosialt liv, han gikk i terapi og gråt mye.Hvilket ansvar følte han for seg selv og for de som fulgte ham?Hva inspirerte ham til endring og til å bli frisk?Hvorfor ble Keto og Carnivore så problematisk?Hvorfor ble det så ekstremt og helt i ytterpunktene?Keto og hormese for å gjøre om protein til sukker og fett til ketonerHvordan han ble avhengig av kortisol "rusen"Hvordan han nå led av ortoreksi og tvangTryms møte med Ray Pete og en ny helsereise og hvordan det endret hamlær om energiproduksjon, metabolisme og kroppens biogenetikkHva er Ray Petes filosofi?Hvordan lever og spiser Trym i dag?Hva tenker Trym om de store trendene på hermetisk stress, faste og kuldebad osv i dag? Hva har han lært?Hvilke langtidsvirkningene gir er dette påførte stresset på metabolismen, påvirke stoffskiftehormoner og stress?Hva er stress og hva skjer med kroppene våre?Hva menes med drivstoff, som kommer fra fett eller glukose, og oksidativ fosfoliering?Hva er glukagon, glykogen og hvordan virker drivstoffet i vevene og organene våre?Hva skjer når vi får en lav metabolisme?Hvor ser man farene, når vet vi hva som er for mye og når stresset blir kronisk?Hvordan tenker Trym at stoffhormene kan jobbe bedre, og unngå lavt stoffskifte?Hvordan kan han råde folk til å komme tilbake?80/20 regel og tillate seg å slacke littPaul Saladinos endring fra 100% Carnivore til å introdusere mer karbohydraterHva kan man gjøre for å forstå din metabolske tilstand, hva kan du tracke og analysere for å se hva du gjør og om det virker bra eller dårlig?Trym holder kurs og coachinger, og du kan bli en av de heldige som mottar gratis veiledning på kurs hos Smørjesus. Bare å kontakte ham direkteSmørjesus finner du her:https://smorjesus.no@smorjesusHusk Biohacking Weekend nærmer seg den 20 april, sikre deg billetter her:https://www.kongresspartner.no/no/biohacking-weekend-one-day-event-2024Vi er Ambassadører for Skinome: https://no.skinome.com/sv-noRabattkode Skinome: BIOHACKINGGIRLS20
Se mer
2/6/2024
Leger om livet
Takk til ukens sponsor Svanemerket. For mer sjekk ut svanemerket.no for mer informasjon og for å finne produkter. Registrerer deg på svanemerket.no/handlenett, så får du et svanemerket handlenett.In today's episode, I'm thrilled to have the opportunity to talk with Dr. Chris van Tulleken, an esteemed physician, broadcaster, and author known for his profound contributions to medical science and public health.We dive into the heart of a critical issue affecting our diets and health - ultra-processed foods. Dr. van Tulleken shares insights from his latest book, 'Ultra-Processed People - Why Do We All Eat Stuff That Isn't Food ... and Why Can't We Stop?', shedding light on why these foods are so prevalent in our diets and the challenges in avoiding them.Our conversation spans from the health risks associated with ultra-processed foods, including obesity, mental health issues, cancer, and more, to Dr. van Tulleken's personal experiment of consuming an 80% ultra-processed food diet for a month. The results? Both shocking and enlightening. We discuss the addictive nature of ultra-processed foods, the role of additives, and how these foods are akin to drugs in their effect on our bodies.Lastly we discuss what the solution is. For more from Dr. Chris van Tulleken:https://www.instagram.com/doctorchrisvt/Book norwegian: UltraprosessertBook english: Ultra-processed peopleWishing you a great week!AnnetteFor more from me:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandDisclaimer: The content of the podcast and on this website is not intended to constitute or be a substitute for professional medical advice, diagnosis, or treatment. Always seek advice from your doctor or other qualified healthcare professionals if you have questions regarding a medical condition. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Se mer
1/29/2024
Biohacking Girls
Hva skjer med oss, med kroppene våre, med helsen vår når vi sprer ultraprosessert mat? Dette er et tema vi skal fordype oss i igjen når vi har med oss den britiske legen og bestselger forfatteren Chris Van Tulleken. Hvorfor er denne maten så farlig for helsen vår? Chris som er identisk tvilling og bærer et gen som kan gjøre ham overvektig, han gjorde et ekstremt eksperiment og spiste bare ultraprosessert mat i mer enn en måned, hva skjedde med målingene hans, helsen, hjernen, vekten, humøret etter denne tiden?Vi er innom mange sider ved kosthold, mat, prosessering, helse, sykdommer og vekt. (Ps noen ganger i episoden bruker vi forkortelsen "UPF" som står for ultraprosessert mat) Hensikten fra produsentene er ikke å levere mat for helen men snarere å ta penger fra konsumentene. Vi spiser ca 50% av kaloriene våre fra UPF.Lær blant annet:Hvordan matindustrien jobber og påvirker livene vårHva er bakgrunnen til industriell ultraprosessering?Hva motiverte Tulleken selv til å lære om UPF, og hvorfor ville han eksperimenter med å spise denne maten i over en måned?Hvorfor klarer vi ikke stoppe å spise blandingen av sukker, salt og fett?Hvordan responderer kroppen vår på fremmedstoffene den ikke gjenkjenner og hvor lenge lagres stoffene i organene?Hva skjer med blodsukkeret når du inntar lett produkter?Hvem er mer utsatt for å bli avhengige, og hvordan defineres avhengighet?NOVA og definisjon av UPFOatleys historie, ingredienser og som pengemaskin og ikke et helsegivende produktHvem skal bestemme for deg hva du skal spise, hva er dine forutsetninger?Hva tenker Tulleken vi kan fjerne først fra kostholdet ?Hvorfor blir vi ikke tynne av å trene når vi er så inaktive som nå? Hvorfor er trening likevel så utrolig bra for oss?Hvordan ser businessen ut og fremtiden, og hvem er "the bad guys"?Matindustrien ble født ut fra tobakkindustrien, hvordan reguleres maten og produktene?Hva syntes Chris van Tulleken om supplementer, trenger vi det? Er disse også ultraprosessert?Definisjoner som natural flavour, + citrus fiber + ekstrakter - hva betyr dette?vi spør Tulleken om Stabburets leverpostei som i dag har 31% lever.Hvor viktig er dyreforet dyret spiser for oss som spiser det?Hvordan henger stress sammen med det ultraprosesserte livet vi lever i dag?Hva betyr ultraprosessert, hva er ultraprosessert?Hvilket rådgivningsarbeid gjør Tulleken sammen med UNICEF and WHO?Du finner boken "ULTRAPROSSERT" ("Ultraprocessed people") her:https://www.norli.no/forfatter/chris-van-tullekenHør gjerne tidligere episoder om ultraprosessert mat:Dr Dome og tannhelse:https://podcasts.apple.com/no/podcast/biohacking-girls-din-podcast-for-optimal-helse/id1558343232?i=1000624332484Tucker Goodrich:https://podcasts.apple.com/no/podcast/biohacking-girls-din-podcast-for-optimal-helse/id1558343232?i=1000633028645Lege Simen Løseth:https://podcasts.apple.com/no/podcast/biohacking-girls-din-podcast-for-optimal-helse/id1558343232?i=1000634570699Instagram: https://www.instagram.com/doctorchrisvt/
Se mer
6/25/2023
Wolfgang Wee Uncut
Wolfgang Wee Uncut #392: Erik Hexeberg er spesialist i indremedisin og driver Dr. Hexebergs klinikk i Tønsberg og Bærum sammen med sin kone Sofie Hexeberg, der de har mat som medisin som...
Se mer
7/8/2024
Biohacking Girls
Tilbake på podden er superpopulære Dr. Cate Shanahan. Hun er aktuell med boken "Dark Calories" der hun legger frem nye tanker og teorier bak prosessert mat og hvorfor denne dreper oss.Vi synes Dr. Cate forklarer godt de nye tankene om hva som egentlig skjer med helsen vår når vi inntar vegetabilske oljer, men også hvordan behovet for å stadig spise øker. Vi kan rett og slett beskytte oss mot kreft om vi slutter med vegetabilske oljer. Nå må vi få fokus på det som kan redde oss. Dr. Cate snakker endelig til leger og forskere med den nye boken. Hun har parallelt med oss besøkt de store Podkastene, Ben Greenfield, Dave Asprey osv. Vi har lest PDF versjonen av boken som snart kan kjøpes i bokform for oss i Norge også.I denne episoden vil du lære mer om utviklingen i Dark Calories fra Cate`s forrige bøker, fra hva en menneskelig diett egentlig er, hva optimal helse er, til hvordan "Fatburn Fix" definernerte hva metabolisme er og hvordan "junk food" har ødelagt den. Her går hun dypere inn i det bakenforliggende av moderne sykdommer, der 76% av maten vi inntar kommer fra prosessert mat, og hvorfor den tar livet av oss.Du vil lære mer om:Hva er "Dark Calories" - de verste av alle ingredienser vi spiser, som hun ikke definerer som matMedisinsk forskning som ikke tar hensyn til denne farlige matenHva er "junken" i prosesserte varer (vi sier ikke engang"mat" varer) slik at du nå VET hvilke giftstoffer vi kan kjøpe som oksiderer og gjør oss sykeHva er oksidasjon og hvorfor dreper den oss, (oksidering er det motsatte av Biohacking)Hva gjør vi Biohackere annerledes enn leger, og hvorfor er vårt arbeid så viktig for å optimalisere helsenUlempen med å ha et "sickcare" system, om løgner som for eks at kolesterol er dårlig og hvorfor seed oils ble promotert som hjertevennligeHvorfor det å unngå å spise vegetabilske oljer er mye verre enn karbohydrater og andre varerHva gjør en sunn diett for kroppen vår og energien i oksygenet som holder oss i live med ATP og mitkondrierNår metabolismen ikke virker blir du fysisk avhengig av sukker, noe som gjør det veldig vanskelig for folkHva normal, ekte og sunn mat er i dag?Hva som skjer om du bruker apetittdemperen Ozempic uten å slutte å bruke vegetabilske oljer, hva skjer med organeneHvordan Ozempic demper sult uten å fiske energiproblemet og kroppen går i panikk modus som øker blodsukkeretHvordan Ozempic bryter ned muskler og ben og ikke klarer å forbruke av kroppsfettet mens det blir værende i kroppen og mitokondriene blir forgiftet fordi PUFAS forandrer kroppsfettet vårtHva slags alvorlige helsetilstander kan vi vente oss om 2-3 år post-OzempicHva ville Dr. Cate anbefalt sine pasienter etter bruk av Ozempic?Hva er og hvordan virker hypoglycemia, lavt blodsukker og hva skjer med kroppen, symptomer osv med ekstrem hungerHva som skjer med hjernen via vagusnerven og til leveren når blodsukkeret dropper, og hva er glukoneogenesisHva skjer når kroppen blir insulin resistent (IR) og hva betyr energimodellen Dr. Cate har designet?Hva betyr terminologien "skinny fat" og hva er de farlige konsekvensene?Hvilke studier Dr. Cate baserer "Dark Calories" og energimodellen påHvordan bli nesten immun mot kreft om man unngår vegetabilske oljer?Hva gjør egentlig en porsjon "French Fries" med oss, hun mener det er verre enn å røyke en pakke med sigaretter, vert fordi de lagres i kroppen i fettorganene lengre enn sigaretterDr. Cates challenge og plan for å slutte med oljene, og endre vaner for livetLA Lakers som Dr. cate har designet et ernæringsprogram for og hvordan laget totalt sett ble bedreHva kan familier gjør for bedre matvalg hjemme, for eks ved å droppe kjeks, gullfisk, Cheerios osvTil slutt snakker vi om følelsen og bedringen du vil oppleve når du slutter med vegetabilske oljer, og ikke minst ditt forhold til mat og Dr. Cates måltidsplanleggerDu kan finne boken til Dr. Cate Shanahan her:https://www.ark.no/produkt/boker/fagboker/dark-calories-9781398720732Kollagen finner du her: Oslo Skin Lab: https://www.osloskinlab.noRabattkode: Biohacking60
Se mer
4/12/2021
Biohacking Girls
Vi vurderer og til tider kristiserer hverandres matvalg, og det er lett å gå seg litt vill når media stadig bombaderer oss med hva som er rett og galt, sunt og usunt og etisk forsvarlig. Men hva om vi tenkte helt annerledes? Hva om vi sluttet å bry oss så mye om hva vi spiser og heller fokuserte på hvordan vi spiser? Hvordan vi behandler dyr som skal slaktes, og hvordan vi tilbereder og bruker tid på kjøkkenet? Hva vet du egentlig om vegetabilske oljer som puttes inn i så og si alle produkter på markedet...?I denne episoden snakker vi med food scientist Dr. Bill Schindler fra Maryland. Han har reist et år med National Geographic, forsket i ulike matkulturer, laget tv serier og er forfatter. Dr. Schindler inspirerer oss med sin kunnskap og hvordan man kan se på våres forfedres måter å lage mat, og bruke kjøkkenet på. Schindler har skapt nettsamfunnet www.eatlikeahuman.com hvor kan også tilbyr virtuelle kurs og klasser. Han er på instagram @drbillschindler Hans siste bok finner du her: https://www.amazon.com/Eat-Like-Human-Nourishing-Revolutionize/dp/0316244880/ref=sr_1_1?dchild=1&keywords=dr+bill+schindler&qid=161772
Se mer
5/6/2021
Biohacking Girls
Carnivore dietten er den ultimate elimineringsdietten, kontroversiell ja, lansert av ortoped og atlet Dr Shawn Baker. Etter nesten 6 uker på utelukkende kjøtt og fisk deler vi hva vi lærte. Vi har tracket og biohacket, tatt målinger før og etter og oppsummerer våre erfaringer, hva som skjedde med kropp, sinn, humør, vekt og hud. Carnivore sies å ha gunstig effekt på helsen og særlig på hudlidelser, autoimmune sykdommer og allergier. Alette ble ihvertfall kvitt sin pollenallergi. Vi snakker også om veganske kosthold som det mest åpenbare motstykke til Carnivore, vi har testet begge deler. Supplementer vi har brukt underveis som er viktig (særlig for deg som ikke spiser organmat) er: Organ kapsler, vi kjøpte fra USA her: www.ancestralsupplements.com Videre brukte vi LMNT (elektrolytter) fra www.superstate.no Siden det er Carnivore var det kun smør og fløte i kaffen, så ingen MCT olje på Bulletproof. Rabattkode: Corebalance10 Her handlet vi litt gressforet kraftben og kjøtt: https://www.piltingsrudgard.no/ See omnystudio.com/listener for privacy information.
Se mer