Gjør planlegging av kjøttskjæring mye mer effektiv | #463

Vøler, et norsk selskap, har utviklet en programvare som optimaliserer kjøttskjæringsprosessen. Programvaren bruker data fra hele verdikjeden for å gi forslag til skjæreplaner og rekkefølge på dyr inntil skjæring. Målet er å utnytte dyrene bedre, redusere lagerbeholdninger og øke verdien på salget. Vøler har fått en avtale med en stor amerikansk kjøttprodusent og har mottatt 30 millioner kroner i en investeringsrunde.

00:00

Podcasten diskuterer innovative løsninger for effektiv og bærekraftig dyreslakt med Smart Innovation Norway og Robert Ekren fra Vøler.

03:46

Kjøttindustrien står overfor utfordringer med overproduksjon og komplekse beslutningsprosesser, og teknologi kan forbedre effektiviteten.

08:37

Technologi og data skal revolusjonere kjøttindustrien ved å optimalisere dyreutnyttelse og beslutningsprosesser for høyere kvalitet og verdi.

Transkript

Mentioned in the episode

Vøler 

Et norsk selskap som har utviklet programvare for å optimalisere kjøttskjæringsprosessen.

Nortura 

Et norsk kjøttforedlingsselskap som Vøler har jobbet med.

Fortress Fund 

Et investeringsfond i Halden som har investert i Vøler.

ID Kapital 

Et norsk investeringsfond som har investert i Vøler.

VCR 

Amerikanske venture capital-selskaper som har investert i Vøler.

Azure 

Microsofts skyplattform som Vøler bruker.

Microsoft 

Et teknologiselskap som er partner med Vøler og hjelper dem med å nå ut til kjøttprodusenter.

Smart Innovation Norway 

En inkubator i Halden som har hjulpet Vøler.

Startup Lab 

En inkubator i Oslo som Vøler er lokalisert hos.

Teknisk sett 

En podcast fra Teknisk Ukeblad (TU).

Halden 

En by i Norge hvor Vøler har fått tjenester fra inkubatoren Smart Innovation Norway.

USA 

Et land hvor Vøler har fått en avtale med en stor kjøttprodusent.

Excel 

Et regnearkprogram som tidligere ble brukt for å optimalisere kjøttskjæringsprosessen.

Kjøttindustrien 

En industri som Vølers programvare er rettet mot.

Gris 

Et dyr som brukes i kjøttindustrien.

Ku 

Et dyr som brukes i kjøttindustrien.

Okse 

Et dyr som brukes i kjøttindustrien.

Ribbe 

Et stykningsdel av kjøtt.

Pølse 

Et kjøttprodukt.

Beken 

Et kjøttprodukt.

TIBONSTEAK 

Et stykningsdel av kjøtt.

Indre fløy 

Et stykningsdel av kjøtt.

Ytre fløy 

Et stykningsdel av kjøtt.

Lagernivå 

Antall råvarer som er lagret.

Resept 

En oppskrift på et produkt.

Fettprosent 

Prosentandelen fett i et produkt.

Marmorering 

Hvor mye fett som er fordelt i kjøttet.

Antrekotten 

En del av et dyr.

Robotikk 

Bruk av roboter i industrien.

Participants

Host

Jan Moberg

Host

Odd-Rikard Valmoth

Guest

Robert Ekren

Sponsors

TU

Lignende

Loader