På bussen, en helt vanlig torsdag, motok Tore tilbudet som skulle forandre alt. En e-post, en lenke og en nettside med rabatter på det nye utstyr han egentlig ikke hadde råd til, men hadde så lyst på. Det eneste han rakk å tenke var at dette var nesten litt for godt til å være sant. Og det var det det var. Over 70 prosent av alle nye nettsider er svindelsider. For sikkerhetens skyld har alle Telenor-kunder sikkerhetsfiltre som blokkerer falske nettsider. Se hvordan du kan bli tryggere på Telenor.no Sikkerhet.
Velkommen til Biohacking Girls. Podden for deg som ønsker en reell helsebust. Vi holder oss oppdaterte på siste nytt innen helseforskning og tester ulike dieter, fitnesstrender og mentale teknikker. Ja, bli med oss på en spennende reise der målet er å lære hvordan din kropp kan hiles, hvordan du kan aldres i revers og hvordan intusjonen din kan styrkes om du tør å stole på egne helserne.
De siste ti årene har jeg eksperimentert med ketogent kosthold. Jeg gikk rett fra vegetarisk kosthold og over til det ketogene. Det har utviklet seg over tid, og jeg har virkelig funnet ut at dette er det jeg trives veldig godt med.
Det har masse helsefordeler, både mentalt og fysisk. Du slipper å tenke så mye over at du får i deg så mye vitaminer, for alt kommer ganske naturlig. Jeg er veldig fan av ketogent kosthold, og det er det vi skal snakke om i dag. Men Monika, du har også eksperimentert mye med kostholdet.
Ja, og det er så interessant når du skrur på den knappen der, så dette bare renner ut av deg, for du har veldig lang erfaring med keto, Alette. Og du har inspirert meg også. Jeg har vært borte i lav karbo, og hatt mye fokus på å kutte, prosessert mat, alle disse carbsene som jeg ikke har lyst til å ha i kroppen. Jeg spiser ikke brød med unntak, litt innimellom.
Og har vel kanskje også de siste årene hatt mye mer fokus på keto da, og øke protein og spesielt fett. Og jeg vokste jo opp og likte ikke smør, jeg likte ikke melk, så det er noe jeg har måttet lære meg å like. Og nå kan jeg leve med det og like det godt. Av og til mikser jeg litt smør med olivenolje da, for å få litt den olivenoljesmaken som jeg egentlig liker bedre. Men jeg
Men i kaffen bruker jeg til med fløte, og det trodde jeg nesten aldri skulle skje. Tenk hvordan du har forandret deg på de siste årene, at det går an. Det merker jeg også, at dette med særlig innmat og sånne ting som jeg ikke har spist siden jeg var barn, plutselig har det blitt en del av kostholdet igjen.
Og jeg ler, sånn jeg tenker på hver gang jeg har en sånn rød rosmeieri i fløte, så shaker jeg den sånn skikkelig, sånn blir det sånn creamy, for det er lett å gjøre da. Så vi har lært, men vi har jo lagt et par episoder, faktisk en av de første, episode 3, den handler om faste, og der går vi inn litt mer detaljert om ketone og keto, og så har vi også en episode om sukker, så alle de episoden her, denne episode 10 tror jeg,
hvis jeg husker riktig, men alle de episoden der handler jo litt om keto på mange måter også. Absolutt. Altså bli kvitt med cravings, kutte carbs, og det som skjer med kroppen din, og cellerfornyelse, veksthormon, alt det som skjer under faste, da, utenfor gi. Så keto. Men det jeg synes har vært litt kult da, nå i 2021, siden vi lanserte...
så har vi jobbet mye med keto, kosthold og intermittent fast, periodisk faste. På kursnivå, så vi har jo coachinger, og vi har kurser nå, vi er ferdige med enda et kurs. Så mange fornøyde kunder, som bare har fått en helsegevinst ut av dimensjoner. Ja, det er kjempegøy. Vi har jo brukt det siste året på å utdanne oss til keto-coacher.
Det har vært superspennende og så gøy å kunne dele det med andre. At folk virkelig er interessert og ser fordelene av dette med å bli ketogen. Vi har jo ikke hvilken som helst coach som har lært oss det, dr. Erik Berg.
fra USA, og det er en veldig omstendelig utdannelse, så man lærer alt om alt fra insulin til kolesterol, man må gå til virkelig det medisinske, og så må man bestå denne
Eksamen da, etterpå, så den har begge to tatt. Og takk og lov for dette. En ting er livserfaring, men det er greit å ha det medisinske og terminologiene rundt keto i tillegg. Det er akkurat det. Det er lettere å skulle formidle til folk når du har den tyngden i bakgrunnen, og ikke bare snakke ut fra egen erfaring, for det er jo veldig viktig at vi er individuelle.
Helt riktig, bioindividuelle. Og så får vi mye henvendelser da. Folk spør, kan du være så snill og sjekke om mitt kolesterol er riktig? Da sier vi jo at vi er biohekkere. Det kommer et ansvar å bringe så mye ny kunnskap ut, men vi kan da ikke opptre sammen med leger.
Absolutt ikke. Vi er ikke leger, så vi går ikke inn i analyser av blodprøver og sånne ting. Vi kan tipse og råde om hva slags prøver du kan ta, men vi kan ikke tyde prøver for dere. Vi er absolutt ikke leger, vi er coacher. Vi kan guide og hjelpe til på veien. Det er det vi driver med. I dag skal vi snakke med en utrolig spennende fyr som har levd på keto-diet kjempelenge, og han er etter hvert blitt en samarbeidspartner med oss.
Fordi det med keto, det er en livsstil. Det er ikke bare en sånn fadese som kommer og går, og så hyper du litt på det. Det er en endring, og som du sier, som har holdt på med dette i ti år. Og det krever at man da øver seg opp i dette med metabolisk fleksibilitet, som er litt nytt. Og det er ikke det du lærer på det første ketokurset, det blir mer avansert etter hvert. Ja, først må kroppen vende seg til å brenne ketoner som drivstoff.
Når kroppen din kjenner igjen ketonene, så går det veldig mye greiere å gå fra fat burner til sukker burner. Så det
Dagens gjest, Steinar, driver dette fantastiske nettstedet Superstate. Der har vi kjøpt masse gode supplementer. Nå kan vi si at hvis du går på et sunt og fornuftig ketogeniske kosthold, så skal du ikke trenge for mye supplementer. Men disse som vi bruker er ofte elektrolytter, naturlige ting, magnesier, mineraler.
Og så er det kanskje kaffen som er organisk, Bulletproof for eksempel, probiotika. Han har i hvert fall en rekke spennende produkter som vi er veldig fan av. Men vi skal faktisk få høre Steiner selv og hans egen historie, for han var også syk.
Så han la om kostholdet sitt, ble keto-tilhenger han også, og han er frisk som en fisk og en veldig kul, inspirerende kjent. Det blir kjempegøy å høre om hans historie. La oss hoppe inn i samtalen med Steinar. Velkommen, Steinar. Hei, tusen takk for å bli invitert. Tusen takk. Ja, takk.
Dere ønsker litt info om keto. Det er jo litt spesielt grunnt at jeg har blitt såpass god venn med det kostholdet. For min del er det jo sykdom som er det utslagsgivende, og jeg vet ikke hvor kjent dere er med det, men...
Jeg har jo vært gjennom litt forskjellig type sykdom opp gjennom årene. Og da i 2011 at jeg fikk diabetes type 1-diagnosen. Og det ble egentlig det som fikk begge til å renne over for min del. Fordi da hadde jeg noen år før det, 2006, fått en kreftdiagnose.
Før det hadde det vært en del andre småproblemer. Når legen ga meg den diagnosen i 2011, hadde jeg fått litt nok. Særlig når helsevesenet tidligere ofte brukte uflaks på de fleste av de diagnosene jeg hadde fått. Så jeg begynte egentlig i sykehussenga.
å gjøre research på hvordan jeg kunne gjøre forandringer i min livsstil for å gjøre det mindre sannsynlig at jeg skulle ha uflaks i fremtiden. Så jeg gikk egentlig ut av sykehusdøra den høstdagen i 2011 og gikk rett bort til en bokbutikk og kjøpte Sofie Hekseberg sin kokebok.
og hadde mitt første lavkarbokosthold den dagen og har egentlig ikke sett tilbake siden da. Så det har på en måte vært mitt livsstils kosthold siden 2011, med selvfølgelig modifikasjoner. Ja, det er jo imponerende fordi det krever veldig mye både innsikt og selvinnsikt og styrke til å kunne bare legge om sånn over natten sånn som du har gjort da. Hva visste du om dette kostholdet på den tiden?
Fint lite. Jeg vet ikke om man husker litt tilbake til hvordan det var før. Jeg føler at kosthold har fått spolteplass i tabloida i sykluser. Det går trender med hva som blir profilert. Som med lavkarbo da, rundt den tiden, så var det på en måte...
det fikk jo et mer omtale, men det var veldig farlig. Det var det her med metafett, og det hjertekarsykdom, og livsfarlig, farlig, farlig. Hva sa du? Ja, kolestole og... Stemmer. Så for min del så valgte jeg egentlig å ignorere det, for jeg følte vel egentlig at
Alle de typiske rådene hadde jeg fått før, og jeg følte jo egentlig at jeg levde et sunt liv før jeg fikk diabetes. Men ingen av de tingene fungerte jo ikke så veldig godt for min helse, siden jeg hele tiden fikk diagnoser. Så jeg valgte heller å bare gå mot strømmen. Det var kjentest mer riktig, og det ga logisk mening å spise et kosthold som ikke krevde så mye insulin.
Du kjente det vel etter hvert på kroppen din også at dette funket, vil jeg tro? Absolutt, absolutt. Jeg begynte jo med både hurtigvirkende og langtidsvirkende insulin, samtidig som jeg da tok de første stegene med lavkarbo. Men etter cirka seks måneder
Fra diagnosen og enda kostholdet kunne jeg legge begge insulinpennene til side og klare meg med den insulinproduksjonen jeg fortsatt hadde.
Det er jo helt utrolig. Ja, det er jo ganske utrolig. Ja, for det er jo målbart, og det er jo det vi er interessert i, sant? Men hva spesifikt tror du, hvis vi tenker keto, siden lavkarbo var på en måte forløpene for keto, hva tror du spesielt fra dette kostholdet som har
redde deg? Jeg tenker det er mange som har autoimmunsykdommer, så hva tror du det er? Er det økningen av fett? Er det bort med carbs? Hva er den viktigste utslagsgivende effekten du følte? Jeg tror det er for det første redusering av carbs, og i begynnelsen var jeg også ganske strikt med proteininntaket. Og så er det selvfølgelig for å til helt at skal få en mettetsfølelse i det, så er det jo fettet som er driveren. Så
Jeg vil vel si en ting som kanskje man kan gjøre på alle typer kosthold, men for meg er jo den type kosthold like mye kvaliteten på råvarene som makronet, altså karbidater, protein og fett. Så det har på en måte vært et kosthold som har gjort at jeg gikk fra å
Jeg skal si, bare før jeg gjorde det om på livsstilen, så var jeg ikke fremmed for å kjøpe en pizza grandiosa, for eksempel. Og det gikk jo mer på å ha en følelse av at mat skulle bare gi meg en mettighetsfølelse, annet enn at det faktisk gi meg næringsstoffer kroppen trengte. Så det har på en måte vært en kombinasjon av
og rett og slett ha mye bedre makror jeg følger i forhold til protein, karbohydrat og fett. Men like mye at jeg spiser ekt mat nå. Det er på en måte når jeg lager maten fra bunnen av. Før var det kjappeste vei til å få noe inn i munnen.
Jeg tror mange kjenner seg igjen i det, Steinar, for det er jo litt sånn at vi er i farten hele tiden og vil finne enkle løsninger. Men du, tilbake til diabetes, sier det er såpass mange som er både prediabetes, og nå fikk du diagnosen da, men likevel. Hvordan opplever du både nettsiden til Diabetesforeningen og kostholdsrådet som står overfor i Norge, hvordan støtter dette sykdomsbildet det en med enten prediabetes eller faktisk utviklet diabetes?
Du rører vel egentlig inn på noe som jeg har kjent på selv, og som skaper en del frustrasjon for min del, som har fått erfare at det er jo faktisk muligheter selv med en diagnose som diabetes type 1. Fordi går man på en måte til diabetesforbundet, så er særlig den diagnosen mer eller mindre betegnet som en uflakssykdom. Og
Jeg synes jo det er veldig uheldig, siden det setter oss som får den sykdommen i en slags offerrolle, og man får egentlig beskjed om at det er ikke så mye man kan gjøre.
Og det er faktisk helt konkret det jeg har blitt fortalt hver gang jeg har vært til lege eller oppfølging på sykehuset, det er jo at det eneste jeg skal forholde meg til er å sette insulin i henhold til det jeg spiser.
ingenting om forhold til hva jeg faktisk kan spise og hva som er best for meg å spise men jeg kan leve på potetgull jeg lever på alt hva de bryr seg så lenge jeg setter et insulin som passer som passer overens med det jeg da trenger så der er det skurrelig for meg og nå har jeg jo da
gått den ferden med en livsstilsendring som har komplementert min diagnose bedre. Og det viser jo da at det er ting man kan gjøre. Og som jeg da var inne på det, etter seks måneder så la jeg jo da insulin på hylla og klarte meg med insulinproduksjonen jeg selv hadde. Og hadde jo da den type, eller brukte livsstil som
min medisin i seks år. Så jeg skulle ønske det var mer snakk om helsevesenet, om mulighetene og den kraften hver enkelt sitter i når man faktisk bare tar de grepene som trengs, enn å bare bli sittende som et offer for det som har skjedd.
Ja, og det er jo det de fleste havner i, er jo den offerrollen, og at du tror ikke du kan gjøre noen ting. Nei, nei, jeg får bare gå på disse medisinene resten av livet og høre på legen, ikke sant? Det er jo det vi prøver å endre på nå, og vi opplyser folk om sånne historier som din, er jo helt fantastisk til at folk kan skjønne at man faktisk har kontroll over sin egen biologi og kan endre ting. Ikke sant? Ja, man er absolutt ikke...
Hva skal jeg si? Man er ikke det man tror man er. Det er vel egentlig det enkle svaret på det. Og har jo valgt å snu helt om på det med å være mer eller mindre takknemlig for at jeg fikk noe av diagnosen med diabetes. Fordi uten den så hadde jeg egentlig antagelig bare fortsatt litt målløst frem i livet. Og heller ikke fått rett og slett erfare mye av det som
Jeg føler det er min super state. Det handler mer om å kjenne på det potensialet som en selv har i form av energi, eller om det er i forhold til sann glede, nyte liv rett og slett, i form av at man bare kan gå en tur i naturen. Så
Jeg har på en måte fått et helt annet liv etter diabetesen, og da er jeg mye, mye bedre. Jeg har jo bedre helse nå enn jeg noensinne har vært.
Vil jeg kunne si. Men takk for at du deler dette, fordi jeg tror at det er mange, en ting er ketogenisk kosthold, men jeg tror det er mange faktorer som spiller inn på helsene våre, sånn som stress, og det er så grunn til å føle seg sånn halvdårlig hele tiden, og hvilke andre innfallsvinkler har du kjent etter når du måtte ta den nye helsereisen din? Takk og lov, det har gått bra da. Hvordan var andre ting?
Jeg har egentlig lagd meg en boks i hodet som er tre ting jeg inkluderer i min livsstil. Det ene er kostholdet, som nå er et ketogent kosthold. Og så en annen del av den boksen er trening eller fysisk aktivitet.
Og den tredje biten er, som du er inne på, stress, eller hvordan egentlig det mentale og følelsesmessige aspektet er i kroppen. Og det er jo der jeg ser også at det har stor påvirkning på hvordan blant annet mitt blodsukker er. Så man kan på en måte...
Jeg kan måle med blodsukkemåling hvor stresset jeg er. Så det er et område jeg gir ganske mye tid til nå, og med stor interesse. Hva gjør du for å håndtere stress? Det skjulte stress, eller hvilket som helst stress, som vi alle kjenner på. Hva gjør du?
Jeg vil si at akkurat nå er det mer å være bevisst på tilstanden man fort havner i, og heller stoppe det der før det blir for gærent. Før kunne jeg på en måte la meg selv sulle, eller gå ned i den spiralen og bare la en ting spinne videre på neste, og så til slutt er det ganske grått og trist i hodet.
mens nå så stopper jeg egentlig bare jeg vet bedre at det er ikke noe godt på andre siden hvis jeg fortsetter det tankemønstret der så jeg stopper det før det skjer noe hvis det er en god nok forklaring Hvordan stopper du det? Puster du? Nettopp det er nettopp det det som jeg merker meg er vel egentlig man fort
Når man kommer litt ut av sporet, så er man enten i en tanke som er om noe som har skjedd, eller så er det noe man bruker voldsomt mye tid på i forhold til å planlegge eller bli stresset om for hva som kan skje i fremtiden. Så for min del så er det å komme tilbake til nuet, bli litt som det er inne på Gronda i å være her og nå, kjenne på føttene hvor de er plassert, og samtidig
bare ta en god pust som dere sikkert har vært inne på med box breathing for eksempel eller en eller annen form som bare roer ned pusten og ikke minst også med det kjenne at man puster det hjelper meg veldig superbra, det er kjempebra og jeg tenker også
Enkle ord, affirmasjoner, hvis det er en stressen tanke som kommer opp i hodet, det er bare å si let go, let go, og så kommer man tilbake, let go. Bare øve seg litt på det. Et annet aspekt med livsstilen rundt både kosthold og stress og keto, det er dette med termhelse. Vi får inntrykk av at veldig mange går rundt og føler seg opplåste, de klarer ikke å gå på do, termene fungerer ikke, og så kan man sikkert skylle på mange ting som stresser det vi snakker om nå.
men hva tenker du om det det er så å få gå på do hver dag? Ja, men det er viktig Ikke sant? Ja, det er veldig viktig og det viser vel egentlig i min erfaring hvor sammensatt vi som mennesker er med hvordan har man ubehag i magetarm så spiller det jo gjerne litt inn på hvordan man føler seg resten både med tanker og følelser men samtidig så
er man på en måte stresset i tankene, så kan man bare garantere at det vil få utslag på forstoppelse eller noe i et magetarm også. Så det er det samspillet som man må på en måte... Jeg har vel egentlig, siden jeg begynte på min reise, da begynte jeg å se til den der den løsningen som skulle løse alt, den lille greia som bare nå, da var alt i orden, mens nå så har jeg vel blitt mer...
bevisst på det samspillet og at jeg må på en måte være bevisst på min egen stressnivå men samtidig også sørge for at mage og tarm blir fora best mulig i form av både kostholdet og tilskudd som støtter opp under en tarm som for min del har fått kjørt seg i ganske mange år før jeg faktisk gjorde endringer i livsstilen
Dette med buksbutkjertelen, som da er et organ som ikke snakkes mye om, for jeg vet jo at dere har en del produkter fra Superstate. Hvordan har du opplevd at fordi ikke de enzymene virker så godt i buksbutkjertelen, så renser ikke kroppen den maten ut, og fordøyelsen stopper opp når ikke leveren kan gjøre jobben sin. Har du egne erfaringer på det, som du kan dele med oss?
Jeg har egentlig i åresvis vært plaget med forstoppelse, så jeg kjenner meg veldig igjen for de andre som hører på som har samme problem, og det er jo veldig ubehagelig. Jeg har egentlig prøvd alt mulig, fra tarmskylling til...
mer laksative tilskudd bare for å få den forløst i hele forstoppelsen. Det har vært perioder hvor det før har gått dager hvor jeg ikke har kunnet gå på do, og det har på en måte vært det
Det er da jeg ser på en måte samspillet mellom alt med min diagnose, magetarm og hvordan det hører alt sammen. Så for min del så var det da en gavpakke når vi kom over Biopmeisers med de fordelesesproduktene de har.
å få mer grunnleggende hjelp for min fordøyelse, med særlig det fullspektra-enzymenet Mastzymes de har, og det probiotikatilskuddet P3OM som de har. Det har blitt på en måte min...
cocktail? Ja, cocktail eller støtte som på en måte gjør at ting nå fungerer bedre. Ikke bare på grunn av...
den helsesituasjonen jeg er i, men også fordi jeg gjør endringer nå i kostholdet som gjør at jeg spiser mer, for jeg trener mye hardere nå, så jeg må ha mer mat, og da kommer de to tilskuddene veldig
til nytte, fordi de bare hjelper med opptaket av alle næringsstoffer man får i seg. Så det betyr jo da at buksputtkjertelen virker bedre, for da du får buksputtkjertelenzymer, så hjelper det å få deg i maten, sånn at det faktisk skal komme ut i do da, til slutt, ikke sant? Så det er jo veldig bra. Vi har jo begge to testet, og synes de er helt fantastiske. Men apropos...
På denne reisen din, når kom Superstate og nettbutikken deres opp? Altså, vi må jo bare si at i god biohacking-on, og en biohacker med respekt for seg selv, snakker jo med de store brandsene. Og du har både Bulletproof og BioOptimizer, så vi føler jo at nå har vi blitt ekte biohackere når vi får deg på banen her, ikke sant? Hvordan greide dere det, Stine? Ja!
Hvordan greide de det? Å catche disse fantastiske produktene. Når, hvor i reisen din var du? Skal vi se nå, jeg bare tenker meg litt om. Jeg hadde jo holdt på med min helsereise en stund, og som sikkert mange har opplevd, når man begynner med en livsdiskendring, så blir man, skal vi si,
Det er blandet med en usikkerhet fordi man lurer på om man gjør de rette tingene, er det her det beste produktet, og så videre. For min del merker jeg at man da blir litt... Man tar ikke nødvendigvis det steget man ønsker eller bør ta. Så med Superstate så...
så har vi egentlig løst vårt eget problem med å få tak i de gode produktene som faktisk fungerer og gjøre det tilgjengelig i Norge så det var egentlig litt for å løse et problem vi selv følte på og
og hvordan vi har fått tak i det ja, det er et godt spørsmål, det var egentlig bare å spørre ja men hva var det du så etter når du valgte disse produktene? fordi, ja, i min verden er det jo også de beste produktene man kan få tak i ikke sant? Bulletproof har jo på en måte vært litt foregangs skal si, brandet for Keto og
Bulletproof kaffe har blitt et fast innslag hver dag siden første kopp, flere år tilbake. Det var naturlig å få inn de. Dave Asprey er jo biohackernes far, kan man nesten si. Det var den første merkevaren vi tok inn.
Og med Dave Asprey sin podcast så ble jeg der klar over, eller ble introdusert for Bioptimizers med Wade og Matt. Når de var, for et par år siden så hadde de i hvert fall en episode hvor de
hvor de snakket om sine produkter, og da... Det var et eller annet med måten de snakket om det på, og det traff meg, også sikkert i form av den situasjonen jeg beskrev, hvor jeg har hatt store problemer med fordøyelsen. Så da var det egentlig bare å sende en mail, og en videoprat med Wade etterpå, så...
- Var det i boks? - Ja, det var i boks. Det var hyggelig at det var så enkelt og greit. Det samarbeidet har vokst med at det er gøy å se at flere i Norge synes at de produktene er gode også.
Det er kjempebra. Dere har jo veldig stort spekter på nettbutikken. Vi er jo, både Vegard Lette er jo keto-coacher, utdannet hos Dr. Erik Berg, så vi har jo kursgående hele tiden. Vi anbefaler jo mange av produktene, men vi har vært litt strikse på å holde seg unna bars og tilsetningsstoffer og kunstig søtning. Selv det vi har i starten,
rett og slett for å lære seg litt den omleggingen først. En ting er elektrolytter, for det er bare naturlig salt, men heller prøve å ta de uten støtning da. Men hva kan du dele din erfaring og din reise? Det er liksom når man blir litt mer sånn cyclic på keto at man kan innføre litt mer sånn, ja, hva skal jeg si, belønningsmat. Ikke sant? Ja.
For min del så har jeg da vært strikt keto i ganske mange år, og det fungerte bra for meg, og har egentlig vært litt nøkkeren til at jeg har klart å gjennomføre det, for da lagde jeg meg egentlig en enkel kjøreregel på hva jeg skulle spise, og fulgte det, og det fungerte jo bra for blodsukkeret, som er den målingen jeg bruker til å se hvordan kroppen har det, rett og slett.
Men etter, skal jeg si, det må vel nesten ha blitt åtte år eller hva, med den strikte kostholdet, så kom jeg til et nivå hvor jeg så at jeg særlig ikke fikk like stor effekt av trening. Så jeg følte egentlig at jeg gikk litt i kjelleren, og det var da jeg gikk litt tilbake til tegnebrettet og kom over det som du kalte nå syklisk keto, hvor man egentlig introduserer mer karbohydrater
på en spesifikt dag man ønsker i uka. Og det har egentlig gått videre til en annen form som kalles Targeted Keto, som er rett og slett at jeg i dag spiser karbohydratene mine tilknyttet trening. Hva spiser du da? Jeg vet ikke.
Da er det søtpotetmos som er favoritten. Det er vel egentlig nesten motivasjon nok for meg til å starte treningsøkta, velviten om at den venter meg etterpå. Så det er den det går i, må jeg innrømme. Hvordan lager du den da? Da bare koker jeg opp små terninger med søtpotet, og så moser jeg den med en gaffel etterpå, blander den inn med fullfetts kokosmelk og litt kanel,
Og også litt grann, jeg er veldig glad i crunch, så det blir litt valnøtt i tillegg. Og så er det bare å nyte. Høres helt nydelig ut. Helt fantastisk. Og så hvis du da bare eter litt antioxidanter i form av en spiseskje med rå kakao, så får du en sjokoladevariant. Ikke sant? Ikke sant?
Det var noe du sa i sted, når du laget en Bulletproof, vi har jo forskjellige måter å gjøre det på, for de fleste bruker vel da MCT og smør, men ikke alle vil ha smør. Kanskje du gir oss din oppskrift på Bulletproof Coffee?
Jo, det er jo egentlig det du sa nå, som er på en måte den jeg stort sett lager. For min del så har jeg laget en med french press kaffe, og så er det blandet ut med brain octane MCT-olje. Eller, nå har vi jo fått pulverform også, og så med smør.
Så må man jo blande ut med ganske stor, jeg har jo heldigvis da en ganske kraftig blender, sånn at den får virkelig den der, skal vi si, foamy-følelsen. Sånn at jeg sitter der med en slags koppe med latte, men som du kanskje ønsker å gå litt inn på, er jo at det finnes jo nå andre interessante produkter, som en som jeg ser veldig mange liker, og det inkluderer meg selv, er jo Keto Brains, med MCOT-pulver og
Der er det tørket kokosmelk i, så den har en nydelig smak av kokosmelk, som jeg er veldig glad i. Og i tillegg en del nootropics, som blant annet Lion's Mane. Så når jeg vil gjøre det veldig enkelt for meg selv, så er det jo den som jeg bare visper inn i kaffen.
Og eller te faktisk. Jeg kan anbefale virkelig den med grønn te. Det er fint tips til de som ikke tåler smør. Men du Steinar, helt til slutt, så har jeg lett av meg å stille deg noen kjappe spørsmål, så du bare kommer med en one-liner på. Ok. Ja, for dette med at vi alltid vil suge til oss mest mulig informasjon. Hva spiser du absolutt aldri? Absolutt aldri? Nei.
Jeg skal si søtsaker. Det eneste søtsakene jeg har er veldig mørk sjokolade. Så det er all type potetgull, all den type saker, eller vanlig melksjokolade, smågodt. Alt det der er ikke lenger på menyen. Og hva er ditt absolutt favorittprodukt på Superstatesiden? Hva er det du bruker hver dag?
Hver dag. Det er jo egentlig fort en kombinasjon med navnet. Hver dag er kaffe og en eller annen form for MCT-olje. Så det er hver dag. Hva leser du akkurat nå? Det er mer enn det. Hva leser du akkurat nå? En boktips. Akkurat nå så leser jeg...
ha egentlig litt flere ting gående jeg er jo litt nysgjerrig med den verden vi er i, så jeg leser Dr. Merkulas bok om covid-19 den har du lest om, ikke? ja, den har jeg lest, og den har jeg studert ja, så den den leser jeg, ellers så jeg må faktisk gi et lite slag for en streaming service som jeg kanskje bruker mer tid på enn å lese, så Gaia, gaia.com
Jeg sitter heller og ser litt på gode dokumentarer og produksjoner der. Jeg kan anbefale for eksempel Missing Links med Greg Brayden. Jeg vet ikke om du kjenner til den. Greg Brayden, Joe Dispenza og Bruce Lipton. Alle tre har jo sine show på Gaia.
Så der er det veldig mye god informasjon å hente. Så ja, jeg må innrømme at jeg ser litt på TV for å få det påfyllet jeg ønsker gjennom Gaia. Det er nødvendigvis at jeg leser en bok. Ja, det er vel så bra. Man kan ikke sitte og lese hele tiden. Men jeg er veldig interessert i treningsrutinene dine. Hvordan ser de ut?
Kortversjonen Kortversjonen Jeg er litt heldig Fordi kona er Tidligere personlig trener Så jeg får Ganske personlig oppfølging For råd og trening Men det har blitt mer fokus på Muskelvekst Jeg har Så det jeg har sagt Jeg har vært plaget av å være tynn I stort sett hele livet
Og med at jeg gikk så strikt i gang med keto i forhold til diabetesen tidlig på, så det hjalp ikke akkurat på muskelvekst, siden jeg også da strupte ganske mye av proteininntaket. Så nå er det mer fokus på å øke proteininntaket og trene muskler, muskelgrupper, særlig kårl.
jeg har vært plaget med en dårlig rygg i mange år så det har på en måte bare vært å ønske meg en kropp som er smertefri, så jeg trener meg egentlig med det fokuset minner enn deg
og har egentlig siden jeg har reist så mye kun brukt jeg har blitt veldig god til å bruke TRX og gummibånd det går egentlig det dette er helt i vår gata du må ha to spørsmål til hvis du skal gi oss et søvnhekk som du vil anbefale ja
Jeg vil vel si holde på en måte samme tidspunkt man går til sengs. For min del så merker jeg at det optimale er rundt ti-halv-elve. Ikke på en måte bli alt for sent, og holde samme tidspunkt cirka hver dag, slik at man får en god rutine der. At kroppen på en måte allerede tidligere på dagen begynner å starte prosessen for å falle til søvns.
Ellers er det, som du kanskje har vært inne på tidligere i andre podcast, hvordan man forbereder det med å få sollys hver ute. Den type ting. Det er det jeg ser, ja.
Det har vært en helt utrolig herlig samtale med deg, Steinar Fiseren. Vi har tenkt at vi kunne avslutte med, siden du befinner deg på sydlige breddegrader akkurat nå, avslutte med et siste spørsmål som inspirerer oss nå for noen inn i en litt mørkere tid. Hvor ligger favorittstranden din? Den, må jeg vel si, ligger i Panama. En liten øygruppe som heter Bocas del Toro.
Jeg ble jo faktisk sittende fast der i fire og en halv måned da covid slo ut. Da stengte jo her, jeg var jo der på ferie, men da stengte Panama ned. Jeg fikk ikke forlate landet og var da de stengte der. Så jeg ble veldig godt kjent med de strendene som er der. Det var hell i uell, kan man si.
Så fantastisk, vi hadde jo kontakt med deg da, men du, tusen takk, vi skal snakkes igjen senere, og vi skal legge igjen litt linker under her. Det skal vi gjøre, tusen takk Steinar. Ja, tusen takk til deg også. Ha det bra.
Så herlig er dette. Det var jo kjempespennende å få snakke mer med Steina. Ja, for en type. For en historie. Og introdusere til dere der hjemme som har hørt så mye om Superstate og Bulletproof og har snakket så mye om, så håper dere likte episoden. På igjen her! Vi minner om at dere må snakke med egen lege eller kostholdsveileder om dieter eller andre spørsmål relatert til medisiner og supplementer.
Informasjon vi deler kan ikke bli brukt til å diagnostisere, behandle, forebygge eller kurere noen sykdommer eller tilstander. Har du lyst på noe godt? Kiwi har alt du kan drømme om av deilig sommermat og sunt tilbehør. Uansett hva du velger, la deg inspirere. Vær med to pakk spisemoden avokado til 29,90, broccolini til 24,90 og vårløk til 19,90 per bunt.
Utvalget er stort, og prisene er like lave hele sommeren hos Kiwi.