9/23/2021
Fransk katapultvin
Tom og Kjell-Gabriel smaker på en hvitvin fra Sør-Burgund, en Chardonnay fra Macon Villages, Chantereau de Trébuchets, en vin som kalles «katapultvin» på grunn av navnet Trébuchets, som betyr en katapult. De diskuterer historien til Burgund, Chardonnay-druen og 100-årskrigen, og mener vinen er et godt kjøp for prisen, og anbefaler lyttere å prøve den.
Transkript
Nämnd i episoden
Chantereau de Trébuchets
En hvitvin fra Macon Villages, en Chardonnay som blir kalt «katapultvin» på grunn av navnet Trébuchets, som betyr en katapult.
Macon Villages
Et område i Sør-Burgund hvor vinen ble produsert.
Chardonnay
En drue som er verdens mest plantet vindrue, og som blir brukt i denne vinen.
Sør-Burgund
En region i Frankrike, kjent for vinproduksjon, der vinen kommer fra.
Burgund
En region i Frankrike, kjent for vinproduksjon, der vinen kommer fra.
100-årskrigen
En krig som fant sted i middelalderen, som ble nevnt i forbindelse med vinen.
Trebuchets
En diger katapult som man kan kaste ting med, og som vinen er oppkalt etter.
Drinkfeed
En podcast om vin, der episoden ble spilt inn.
Kjells vinkjeller
En podcast om vin, der episoden ble spilt inn.
Tom
En av deltakerne i podcasten, muligens programleder.
Kjell-Gabriel
En av deltakerne i podcasten, muligens programleder.
Chandark
En historisk begivenhet, muligens referert til som Chandark-tiden, som ble nevnt i forbindelse med Burgund.
Terroir
En fransk betegnelse som refererer til jordsmonn, klima og andre faktorer som påvirker vinens smak.
Deltagare
Host
Tom
Host
Kjell-Gabriel
Sponsorer
Temtek
Elkjøp